2013-09-25
可以揀自己燒又可以比老闆燒, 但又各有各好食, 喺間難得又有心嘅燒烤店。今次我哋自己燒~ 醉花蛤真喺第一次試, 花蛤鮮甜加埋香濃嘅酒, 的確好食! (除咗花蛤, 佢哋仲有醉蝦, 凍凍涼涼, 做前菜好醒胃)一個雜菜籃 ($58) 都夠兩三個人食, 而且有老世教路加埋佢哋按唔同食物比你嘅醬料, 所有嘢都變得好易燒得好食。仲有雞軟骨同雞腎, 第一次覺得自己燒好過好多串燒店 XDDD牛肉片喺用安格斯頂級牛肉 ($98), 咁唔洗講都得啦! 驚喜嘅反而喺自己燒雞翼, 原本以為簡簡單單, 但燒出嚟竟然外面脆皮、裡面又爆汁, 食之前加少少海鹽喺面, 香口惹味。自己燒元貝, 老世行過好隨意咁幫我哋加咗啲啤酒... 個元貝喺前所未有咁鮮甜!! 而且好大隻! ($48)老火湯, 一再返嚟嘅其中一個原因。每日, 老世都會煲湯, 足料無味精, 有緣人就會等到。今晚喺紅青蘿蔔煲豬骨, 睇吓個湯濃到!!!除咗一般串燒, 其實最緊要試嘅喺燒魚、蝦、蟹。每日有新鮮海鮮嘅板會寫出嚟, 今日我哋食奄仔!咬落個身到, 外殼惹味香口, 仲要喪爆羔!! 同埋仲佢唔到個蟹肉仲喺好嫩同鮮之餘, 多咗啲燒蟹殼嘅香味。真喺好好食~腳就
今次我哋自己燒~
自己燒嘅話要試埋佢個膶腸同酥餅, 都喺廿零卅蚊, 但喺好食到不得了。
题外话/补充资料:
佢post 咗話某啲時段好多串燒都買一送一!! (可惜我去嗰陣未有.. =.=")