估唔到呢間烤魚可以做得咁有大陸風味,好似返佐大陸食咁,呢度既烤魚都係用大烤爐熱住咁上,唔會食到凍晒!我地食既係毛血旺烤魚,用江團魚,貪佢差唔多完全無骨,唔怕唔識食骨,江團魚魚肉真係好多,魚肉又嫩,一啲都唔會鞋,仲愈食愈辣,啲辣汁吸收晒!湯底都真係有好多毛血旺,紅卜卜既湯底一睇就知夠晒香辣,毛血旺都吸收晒啲辣味,又滑又辣,兩個人辣住咁食,好爽呀!🔥另外我地都叫佐啲串燒黎食,有韭菜,冬菇,雞肉,韭菜係鮮甜無渣既,冬菇都幾大粒又唔會燒到乾晒,雞肉就肉質軟腍,嫩滑無比,全部都係少辣,少少辣反而味道更香,更加好食!💥
2023-10-17 72 浏览
上星期同朋友聚餐,我哋又想選擇多又想邊食邊吹水,就揾到尖沙咀哩間 烤魚叔叔,滿足哂我哋嘅要求啦🤪🤪我哋一坐落,健康嘅代表就叫咗新鮮嘅娃娃菜同爽口嘅唐生菜,兩款嘅份量都適中👍🏻之後就岀現個麻辣🌶️拼菌皇雞🍄嘅鴛鴦鍋,有辣有唔辣,麻辣個邊又香又麻,菌皇雞個邊滋陰養生,仲要勁多料,正呀~ 再追加咗特級蟹棒🦀,好長又爽口,配菌湯食鮮甜美味🤤 仲有魚腐🐟勁多條,好彈牙,吸哂麻辣湯底嘅精華🤭🤭又辣又香,辣得好過癮🔥最後叫咗燒安格斯牛肉串,肉質鮮嫩、多汁🥰魷魚鬚都好好食,外脆內鮮甜又嫩滑👏🏻👏🏻餐廳衛生乾淨,店員細心又快😀😀下次同朋友再齊要試下招牌烤魚🤩🤩

2023-10-16 39 浏览
放工搵埋好友們食餐勁,辛苦後最想就係食啲麻甩佬嘢🙈雞煲同串燒大家都Like👍🏻👍🏻依度啲位同位之間都幾寬落,雖然枱枱都食烤魚雞煲依嘅重口味食物,但好在佢通風做得好🌀所以食完飯都唔會成身臭味,欣賞🙊🦑墨魚咀|細細粒有嚼勁,很可以⭐️🍢豆皮|看似平平無奇嘅一塊豆皮,食咗你就知佢犀利處🙉豆皮燒到好似餅乾咁脆,豆香味有,落咗適量嘅味粉令到塊豆皮脫胎換骨⭐️🫑辣椒仔|多汁甜美,好清新⭐️🥘麻辣雞煲|大大煲香噴噴,醬汁濃郁稠杰,加埋洋蔥、蒜頭、芫荽、菇一齊快炒,有鑊氣好好食🙊
🦑墨魚咀|細細粒有嚼勁,很可以⭐️
🫑辣椒仔|多汁甜美,好清新⭐️
2023-10-12 130 浏览
話說男朋友介紹尖沙咀有間特式餐廳唔錯,於是去try try🛒🎀燒茄子賣相誘人。茄子口感綿密,入口即化。辣辣地嘅調味令味道更豐富,令人回味無窮。🎐🎀燒辣椒仔 賣相靚靚。口感爽脆,咬口十足。味道香濃有少少辣味。又脆又多汁,呢道菜開胃又解膩,一試難忘! 🎐🎀司華力腸 賣相吸引。外皮香脆可口,增添口感。肉質鮮嫩,辣味夠勁,味道一流,令人胃口大開,一定要試下! 🎐🎀鮮青椒爽麻烤魚(江團魚) 賣相豐盛。烤魚色澤鮮亮,配上醇厚醬汁。味道濃郁。食落好有滿足感,唔試就走寶! 🎐
🎀燒茄子
🎀燒辣椒仔
🎀司華力腸
🎀鮮青椒爽麻烤魚(江團魚)
炎炎夏天都擋唔住我要食辣野嘅心❤️‍🔥依間烤魚餐廳喺尖沙咀寶勒巷入面,餐廳嘅辣味刺激,一入到去已經聞到香噴噴嘅味道,令人食指大動☝🏻🚨香辣烤江團魚:賣相就話畀你知佢有幾勁幾辣🫢 滑溜少刺嘅魚肉浸泡喺辣椒湯底,每一啖都係火辣辣嘅滋味,食得辣一定要揀大麻大辣🔥⚡️羊肋條:羊肋肥瘦適中,肉質軟腍充滿油脂,燒得焦焦的😋⚡️雞腎:好飽滿,食落口好好咬,又唔會太UN👍🏻食烤魚建議可以嗌啲火鍋料,好似豆卜、金菇、火鍋粉、薯仔片…….盡情吸哂啲湯汁,唔好嘥咗啲咁正嘅湯🤩
⚡️羊肋條:羊肋肥瘦適中,肉質軟腍充滿油脂,燒得焦焦的😋
⚡️雞腎:好飽滿,食落口好好咬,又唔會太UN👍🏻
2023-10-05 110 浏览
今日老公話想食魚,就去尖沙咀寶勒巷呢間烤魚叔叔。門口見到個大大塊紅色和籃色的招牌,行上樓梯就係啦!好易搵到。🩷毛血旺烤魚超級鮮美,鐘意食鴨血🩸嘅就啱晒口味,除咗皮滑肉嫩,鮮甜多汁的江團魚外,入面仲有鴨血,牛柏葉,豆芽,萵筍,木耳等,所有食材集埋一齊,非常豐富好味。🧡燒咖啡菇切成小件串成一串燒,精華濃縮晒喺成隻菇入面,香味撲鼻而來,咖啡菇味道充斥口腔中。💚燒墨魚咀爽脆彈牙有咬口,墨魚咀又燒到燶邊,香脆彈牙口感豐富,墨魚鮮味十足,真係大飽口福。💙燒安格斯牛肉串,超juicy入味安格斯牛肉串,肉柔軟又多汁,一口一件啖啖肉,牛肉味超濃,油脂滿滿,掂到爆!
2023-10-04 70 浏览
蒜香酸菜金溫烤魚(清江魚)呢份烤魚非常開胃,酸酸辣辣惹味無比,魚肉鮮美肉質嫩滑又多汁,每啖魚肉連蒜蓉和酸菜一齊食,又酸又辣嘅鹹酸辣味撲鼻而來,直沖落喉嚨,再配白飯一齊食,夠晒飯氣。娃娃菜將啲新鮮娃娃菜放落去酸菜烤魚湯入邊煮熟,酸辣味十足夠晒惹味,好好味呀😋炸薯條炸薯條新鮮即炸,又香又脆,薯條加上香辣粉味道又辣又刺激,仲可以點魚湯食,真係好味到舔舔脷😋燒魷魚鬚新鮮魷魚鬚Q彈有咬口,燒到又香又脆脆地,一串有成六七條,非常抵食。金菇吸晒魚湯嘅汁,食落去爽口又夠惹味!生菜🥬新鮮爽口水份足,不論生食定煮熟都咁好食!午餐肉啖啖肉充滿午餐肉味。
蒜香酸菜金溫烤魚(清江魚)

娃娃菜
炸薯條
燒魷魚鬚
呢度既裝修同內地餐廳有啲似,都係簡單裝修為主,工業風裝修,着重食物質素。🌼蒜香酸菜金溫烤魚我地食既係清江魚,清江魚肉質鮮嫩,非常可口,魚骨勁少,得主要一條主骨,岩晒一家大細去食,魚肉又好鮮甜,呢個唔辣既味道就更加食到魚肉既鮮味,滿滿既蒜蓉同酸菜令湯底咸酸味十足,好開胃,魚肉吸晒啲味,酸酸地更加鮮,完全唔辣可以放心咁食!🌻魚腐呢度都有唔同既配料加落去酸菜魚入面,而呢度既魚腐就幾特別,魚腐長長一條,薄薄既腐皮包住彈牙既魚肉,淥完吸收晒湯既香味,咸咸酸酸,魚腐又夠煙韌,口感味道都好好!🌸串燒串燒呢度都多選擇,我地試佐四季豆,司華力腸同豬肉,四季豆夠爽脆鮮甜,司華力腸大大條又夠脆皮,豬肉燒完都仲好嫩好腍身,全部串燒都好香好食!
🌼蒜香酸菜金溫烤魚
🌻魚腐
🌸串燒
2023-10-03 45 浏览
朋友約咗我嚟食🐟烤魚叔叔🐟,裝修都幾型格,唔知食物味道如何呢,試一試先😋✴️蒜香酸菜金溫烤魚✴️我同朋友都係蒜蓉愛好者,一見到條魚上面有咁多蒜蓉我哋就好high了🤩蒜蓉唔係就咁普通蒜蓉咁簡單,本身已經調咗味,所以成件事更好食!魚肉肥美嫩滑,索哂啲湯汁無的頂🤤✴️火鍋粉、金菇、魚腐✴️嗌咗少少火鍋料,食緊烤魚嗰陣放埋落去一齊煮,慢慢就吸哂啲湯汁♨️如果多啲人可以叫多啲料,仲開心個湯嘅味道更豐富🧡🧡

蒜香酸菜金溫烤魚

✴️蒜香酸菜金溫烤魚✴️

火鍋粉

金菇

魚腐

✴️火鍋粉、金菇、魚腐✴️
蒜香酸菜金溫烤魚
2023-10-03 27 浏览
最近經過屋企附近有間幾靚嘅餐廳👍🏻所以叫埋老公一齊去試吓🎉我幾鐘意個環境,以灰色外牆為主,感覺好簡潔,同乾淨企理⚜️鴛鴦鍋推介指數🔥🔥🔥🔥🔥分為麻辣湯底同菌皇雞湯底,啱晒我同老公一個食辣,一個唔食辣。麻辣湯底好多辣椒好夠辣,菌皇雞湯底好多補身嘅配料,例如紅棗同蟲草。⚜️午餐肉推介指數🔥🔥🔥🔥🔥賣相吸引,好似層層疊咁!夾埋金菇同生菜,真係好有驚喜!芝士腸推介指數🔥🔥🔥🔥份量都幾多,有埋擺設,好有心思!魚腐推介指數🔥🔥🔥🔥推介配鴛鴦鍋,因為吸晒啲汁,好好味!金沙魚丸推介指數🔥🔥🔥🔥🔥第一次食,口感豐富。真係必試!特級蟹棒推介指數🔥🔥🔥🔥🔥係高級蟹棒,唔係蟹柳,抵食!
最近經過屋企附近有間幾靚嘅餐廳👍🏻
所以叫埋老公一齊去試吓🎉
我幾鐘意個環境,以灰色外牆為主,感覺好簡潔,同乾淨企理

⚜️鴛鴦鍋
⚜️午餐肉
推介指數🔥🔥🔥🔥🔥
賣相吸引,好似層層疊咁!夾埋金菇同生菜,真係好有驚喜!
芝士腸
推介指數🔥🔥🔥🔥
份量都幾多,有埋擺設,好有心思!
魚腐
推介指數🔥🔥🔥🔥
推介配鴛鴦鍋,因為吸晒啲汁,好好味!
金沙魚丸
推介指數🔥🔥🔥🔥🔥
第一次食,口感豐富。真係必試!
特級蟹棒
推介指數🔥🔥🔥🔥🔥
係高級蟹棒,唔係蟹柳,抵食!
2023-09-29 55 浏览
朋友話呢間烤魚店性價比好高,所以今日趁着放假就同老公睇完戲就嚟試吓啦!餐廳外邊裝修得好有特色之餘,原來入面都幾大,枱同座位都超闊落 ,唔會同其他客人距離太近。環境都好整潔,最重要地板無油污!睇完餐牌之後大發現,原來呢度除咗烤魚,仲有得食麻辣雞煲🐔鍾意食雞煲嘅我哋梗係唔放過啦!!!✅雞嘅肉質都好嫩滑,份量同大小都夠哂!而配料好足夠,辣度控啱啱好✅串燒,送酒一流!魷魚鬚一啲都唔韌,鴨舌嘅火候控制得十分好!外皮燒得食落好脆”卜卜”,醬汁調味得好惹味 仲有個燒茄子🍆 勁多蒜😋 總括嚟講,好滿意既晚餐!!下次會再同朋友嚟食烤魚!!🤤🤤

✅串燒,送酒一流!

總括嚟講,好滿意既晚餐!!下次會再同朋友嚟食烤魚!!🤤🤤
2023-09-28 40 浏览
前排系peak season,🧑🏻🍳🧑🏻🍳忙忘一輪,咁岩同個Fd一起放假,我地就約左系呢間專門食新鮮既特色烤魚,岩曬我!而且好多特色串燒,更係即刻叫左好多啦🥳全場最推介當然係呢個🐚香辣烤魚🐚,江團魚非常新鮮,肉質鮮嫩,烤製後外皮酥脆,內部肉質鮮美。湯底濃鬱香辣,能夠提升整道菜的口感層次。墨魚咀,肉味濃,唔洗咩調味都已經好正。完全沒沙,淡淡肉。另一個主打係🥖豆皮🥖,口感偏清甜,燒烤既方式增加惹味,岩曬我口味,厚肉多汁,肉好彈牙。加少少孜然粉就已經非常香。呢度真系好多野食,好多都未試到,獨家既燒汁同D 食物好夾,食物質素高,提供少量生啤,怪不多咁多人幫襯!
召喚所有嗜辣嘅辣友們⚠️⚠️位於尖沙咀寶勒巷嘅♦️烤魚叔叔♦️有一款好特別嘅烤魚,食得辣嘅朋友千祈唔好走寶‼️講緊嘅就係依個♨️ 毛血旺烤魚♨️ 湯底充滿辣椒油,魚肉同配料完全吸滿哂辣汁嘅味道🌶️ 毛血旺入面有好多滑捋捋鴨血,仲有豆皮等等,就咁當一個主食都已經不得了🥵不過嚟食烤魚,重點一定係魚❗️ 江團魚肉質嫩滑,魚油令到魚肉更甘香,搭埋毛血旺可以話係💯分‼️佢哋烤魚好,串燒都幾好⭕️我哋試咗墨魚咀、羊扒、羊肉串♨️羊肉嘅羶味令人上癃,畫龍點睛絕對係面頭嘅辣粉,昇華不少♨️

2023-09-26 37 浏览
黎呢到當然一定要點烤魚 有4款口味⭐️鮮青椒爽麻烤魚 ⭐️毛血旺烤魚⭐️蒜香酸菜金湯烤魚 ⭐️香辣烤魚有江團魚$328/清江魚$288選擇江團魚烤得超惹味 肉質軟腍而且越煮會越入味嗰種可以邊食烤魚 一邊打邊爐.除此之外 燒烤串燒都係佢哋重點⭐️燒蒜蓉大生蠔$58 做緊買一送一 👍🏻鮮甜必點⭐️烤牛胸口油 $38/4串其他幾款串燒都唔貴 $58/4串⭐️爆汁牛肉串燒 ⭐️招牌烤羊肉串燒⭐️烤豬肉串燒 ⭐️烤肥腸串整體串燒火候控制 調味都啱啱好牛肉串燒保持住有肉汁 羊肉串半肥瘦 唔會太羶 口感比較重油香如果鍾意油香重嘅朋友 可以點烤肥腸/烤羊肉串枱面有保溫架 可以一直熱住d串燒 幾細心
黎呢到當然一定要點烤魚 有4款口味
羊肉串半肥瘦 唔會太羶 口感比較重油香
如果鍾意油香重嘅朋友 可以點烤肥腸/烤羊肉串
枱面有保溫架 可以一直熱住d串燒 幾細心
2023-09-25 23 浏览
鮮青椒爽麻烤魚用既係江團魚,烤魚真係足一條,夠晒足料,江團魚就非常肉質鮮嫩可口,魚香十足,無咩魚骨,啖啖肉,魚肉吸晒啲湯汁,勁香,青椒加上辣椒蒜蓉,又麻又辣,多重口感,唔會係死辣,勁香勁惹味,仲要有啲蟲草花,有啲滋補😝串燒既羊肋條同羊扒都羊氣十足,羊肋條有啲軟骨,有啲咬口,痴住骨既肉都鮮嫩既,羊扒就更加啖啖肉,燒香佐既羊膏同軟腍既羊肉一齊食,份外滋味,兩款都係少少辣,更加帶出羊既鮮味😚串燒既雞腎係大大粒既,雞腎好爽脆好有咬口,又唔會過韌,燒到焦香,有啲辣椒粉,香濃惹味😌串燒既燒安格斯牛肉串同樣肉感滿滿,大大舊既安格斯牛肉燒到外脆內軟,牛味四散,牛肉肉質好嫩,唔駛點調味已經好香夠晒味🙂