💭天口慶就好想食辣野,呢日去尖沙嘴就黎試下呢間專食烤魚GE烤魚叔叔!識食串燒嘅人又點會錯過雞翼?燒雞翼鮮嫩多汁,但略嫌鹹咗少少~雞軟骨淡淡調味但濃濃雞肉味🤩令人非常驚喜!燒安格斯牛肉串一啲都唔難咬,幾軟熟,而且表面有啲焦脆感,既酥且脆,調味也非常好。估唔到有驚喜😆 毛血旺烤魚(江團魚)好鬼足料,食極唔完👍🏻魚真係超大條好重身!好多肉仲要小骨,真係大條到食唔哂,魚鰭位肉爽鮮甜,魚皮夠嫩滑。滿滿辛香湯汁,香辣惹味如果是重口味的朋友會喜歡這烤魚。平時喺坊間食完烤魚,好多時食完之後都好口渴,而呢間餐廳我哋食完都無咩不適,證明餐廳無乜點用味精。大家去開尖沙咀,不妨去試下呢間餐廳,佢哋個烤魚真係唔錯㗎👍🏻
雞軟骨淡淡調味但濃濃雞肉味🤩令人非常驚喜!
2023-12-06 147 浏览
上星期同表妹同佢啲朋友一齊食好嘢,去左烤魚叔叔食烤魚❗️呢度環境都好寛敝,我地係Walk in入,咁岩傾計講起話想食魚,又想打邊爐,所以即興之下,就黎到尖沙咀寶勒巷26-36號地舖,順便食完可以轉場去第度玩❗️環境以銀色做主題,感覺好企理衛生~《毛血旺烤魚》有咁多款之中,最想試就係呢一個,毛血旺一黎少見,二黎就岩口味,呢條國團魚好大條,份量好好,上面都放滿調味配菜,食起上來夠惹味,配料係晒魚皮上面,所以魚皮仲好食,而佢既湯底都好濃郁,好正💓《台灣貢丸》試下貢丸,用長長既碟,整齊咁排好,睇上色澤好新鮮,貢丸好彈牙,加上烤魚一齊食仲好食💖《韭菜》最好就三五知己可以聚埋一齊,慢慢食傾下最近既事,人生一大樂事,呢份韭菜係有位朋友次次都會叫,好有口感,好香菜味,難怪佢又係食咁多💝《魷魚鬚》💘有口感既野又點止咁少,呢個小食整得好香好食,新鮮質地柔嫩《暑條》原來都有暑條,呢度都用上最靚既美國暑條,夠晒粗,外皮都好脆口,裡面既暑味好突出,其實點烤魚汁都唔錯💖
《毛血旺烤魚》
《台灣貢丸》
《韭菜》
《魷魚鬚》
💘有口感既野又點止咁少,呢個小食整得好香好食,新鮮質地柔嫩
《暑條》
2023-11-28 250 浏览
早前行過尖沙咀見到裝修得幾特別嘅餐廳 ,已經好想入去試🥹但一直未有機會。適逢老公生日就嗱嗱臨打電話book定枱幫佢慶祝🎂一去到餐廳,我地已經超興奮,覺得裝修得好有特色❤️超吸引 !入到去座位都好闊落整潔 。枱面無油乾爽🫶🏻 加分!加分👍🏻👍🏻坐好之後,店員主動介紹菜式,加分x2!!!我哋叫咗幾款食物,當然一定嗌必食既烤魚!鮮青椒爽麻烤魚,湯底有唔同嘅選擇 ,魚我揀咗呢款江團魚試吓🐟一嚟就試下個湯先 ,好有驚喜❤️❤️陣陣嘅青椒味麻香味,好開胃 ,再加埋魚既嫩滑肉質 ,CP值超高呀!!!!!!!之後,仲嗌左小食同店員推薦嘅串燒 ,雞翼好脆口 ,好好食,串燒嘅燒辣椒仔有青椒🫑同黃椒,正!而司華力腸 ,切界好坑紋 ,燒得好靚呀!好惹味總括嚟講 呢間烤魚叔叔價錢同服務都好滿意 環境好舒服!! 啱晒我哋兩個人撐枱腳,慢慢食慢慢傾☺️

坐好之後,店員主動介紹菜式,加分x2!!!

我哋叫咗幾款食物,當然一定嗌必食既烤魚!

2023-11-27 177 浏览
約唔岩時間北上食烤魚~朋友就上網揾到尖沙咀有間<烤魚叔叔>有得食🤩🤩,約咗朋友一齊去食🥳🥳魚腐好大份量,肉質爽口彈牙,加上香辣湯底,又辣又麻,令人愛不釋手🥴🥴🍢串燒🍢雞翼-燒到脆卜卜嘅外皮,少少鹹又多汁牛脷-多汁又爽口,配埋調味粉,好重牛味😽冬菇-以為會燒到好乾,但保持到水份😍娃娃菜-多汁又新鮮,調味粉嘅點綴,好惹味😳全晚嘅主角 - 香辣烤魚🌶️我哋揀咗江團魚,因為係無乜魚骨又多魚肉,仲要都幾大條,師傅好細心橫切放成條魚,咁就變左可以平均烤熱之餘,方便我哋唔洗反魚🫶🏻🫶🏻口感香濃,魚肉嫩滑👍🏻另外,串燒加烤魚緊係要點個可樂同啤酒🍻解辣一流!
🍢串燒🍢
雞翼-燒到脆卜卜嘅外皮,少少鹹又多汁
牛脷-多汁又爽口,配埋調味粉,好重牛味😽
冬菇-以為會燒到好乾,但保持到水份😍
娃娃菜-多汁又新鮮,調味粉嘅點綴,好惹味😳

另外,串燒加烤魚緊係要點個可樂同啤酒🍻解辣一流!
尖沙嘴新開烤魚雞煲專門店 - 烤魚叔叔呢間烤魚叔叔位於尖沙咀,係川婆婆變革後嘅新店黎架餐廳主打四款唔同風味既烤魚,包括鮮青椒爽麻味、蒜香酸菜金湯味、毛血旺味和香辣味,最近仲由單點轉型為火鍋放題120分鐘放題入面只可以選擇烤魚或雞煲其中一樣咋,如果想同時食烤魚和雞煲就要至少四個客人幫襯啦! 題外話 : 呢度既生啤係買一送一架,叫番枝黎邊食邊飲都幾CHILL 食完烤魚同雞煲後,店員會換上火鍋湯底,大家可以到凍櫃拿火鍋配料和串串開始打邊爐啦 ! 火鍋配料包括:安格斯肥牛、墨魚味春卷、鮮蝦雲吞、韭菜餃、魚皮餃串燒包括:燒豬頸肉、燒司華力腸、燒蒜蓉大生蠔、燒蒜蓉粉絲元貝串燒系列除咗有肉類之外仲有海鮮款,包括海蝦、魷魚、墨魚滑,今次餐廳仲送左我地每人一隻燒蒜蓉大生蠔放題包括串燒同燒烤,一開始會有燒好的串燒拼盤,包括燒牛肉、羊肉、厚切牛舌、翠玉瓜同冬菇,燒到咁上下繼續燒番D海鮮就變成第2種食法啦!烤魚叔叔地址:尖沙咀寶勒巷26-36號華寶大廈5.7及8號舖營業時間:星期一至日中午1時至下午4時及下午5時至晚上10時訂座電話:2369 8616
尖沙嘴新開烤魚雞煲專門店 - 烤魚叔叔
呢間烤魚叔叔位於尖沙咀,係川婆婆變革後嘅新店黎架

火鍋配料包括:
安格斯肥牛、墨魚味春卷、鮮蝦雲吞、韭菜餃、魚皮餃
串燒包括:
燒豬頸肉、燒司華力腸、燒蒜蓉大生蠔、燒蒜蓉粉絲元貝

烤魚叔叔
地址:尖沙咀寶勒巷26-36號華寶大廈5.7及8號舖
訂座電話:2369 8616
2023-11-08
庆祝纪念
生日
  • 菌皇雞鍋
2023-11-23 374 浏览
今日同3個朋友坐最入嗰張枱,20:00入座,佢話可以烤魚可以食雞煲可以打邊爐可以食串燒。我哋先食咗烤魚同雞煲,首先佢個烤魚係真係好食,入味同香,但係略嫌唔係好酸辣。佢個雞煲骨多過肉,唔夠麻辣、雞唔夠入味,奉勸大家如果想食多啲嘢可以唔使叫。之後我哋打邊爐,佢出邊得勁少嘢選擇,我哋全程食菜多個肉,望住個爐好空虛原本諗住問佢仲有冇多啲嘢選擇,點知全程好少人入嚟,出邊幾乎都冇人。最後佢話會幫我哋上第一轉嘅串燒,之後嗰啲要自己係出邊拎之後自己燒,但係到買單嘅時候都冇上過,我哋有同過佢講,但係次次都係有去無回,最尾買單嘅時候再次反應,佢淨係講咗句唔好意思,下次再嚟幫襯,下次一定補返。 嘢食我覺得係可以接受,但係服務質素就真係唔可以接受。
2023-11-22
  • 烤魚
天氣熱辣辣🥵,今日想食啲麻辣嘅嘢,於是就去咗尖沙咀烤魚叔叔食烤魚啦!餐廳透光度一流,環境衛生好好,令我食得好放鬆同舒適。餐牌唔止有多款烤魚,仲有好多唔同嘅火鍋配料同串燒添,好豐富呀。🙆‍♀️🐟 鮮青椒爽麻烤魚。我試咗佢哋嘅招牌鮮青椒爽麻烤魚,魚我就揀咗江團魚。唔唔唔唔😌,食落淡淡魚肉,魚香濃郁!烤魚汁好濃郁,亦都唔會蓋過魚嘅鮮味!味道好豐富,好暖胃!超🈵足😊食完烤魚,梗係要嗌啲配料嚟打邊爐啦,一鍋二食!好正!我哋叫咗特級蟹棒,同魚腐,因為呢兩樣嘢都係可以好充分咁沾滿烤魚汁,咁咪唔會嘥晒啲烤魚汁囉😙 特級蟹棒好有蟹味,用嚟打邊爐就一流啦!魚腐就更加唔使講啦,係打邊爐必叫嘅嘢,魚腐嫰滑,外皮脆脆,出色!☺️其實本身都夠飽,但見到呢個🍆燒茄子,實在抵唔住誘惑一定要叫黎食呀!燒茄子燒到超香軟,上面仲充滿蒜頭🧄,比一隻手掌大嘅茄子,好正囉🥳

2023-11-18 152 浏览
今次giveaway送既清江魚set 好好食😙老板勁好幫我盡量走辣😂好user friendly for我呢啲食唔到辣既人 🥲🩷整體黎講條魚好入味,好嫩,我同我frd兩個可以清哂條魚同埋都好夠飽,wonderful 🥳整體分數 🎉: 8.5/ 10 (我諗鍾意食辣既朋友會好like)食完回頭率 😏 : 7/10
食完回頭率 😏 : 7/10
2023-09-28
即使而家都仲係好熱,但都無阻我食辣嘅決心(♥ω♥*),就知我真係無辣不歡㗎!今次介紹嘅餐廳位於尖沙咀,係一間食烤魚嘅專門店。- ̗̀‎𖤐毛血旺烤魚毛血旺烤魚望到聞到啲辣味已經覺得好邪惡!紅噹噹又火辣辣😋真係辣得好過癮。烤魚都好大條,外皮有少少脆,入面嘅魚肉,除咗鮮甜之餘,又有辣味,真係好好食呀。- ̗̀‎𖤐特級蟹棒特級蟹棒好似比起我平時食嘅size大條啲。- ̗̀‎𖤐金沙魚丸金沙魚丸都好好味,魚丸好彈牙仲多汁添。- ̗̀‎𖤐燒安格斯牛肉串估唔到呢度嘅串燒都咁出色,燒到啱啱好嘅安格斯牛肉串,香濃嘅牛肉味道撲向鼻,即時流晒口水。
- ̗̀‎𖤐毛血旺烤魚
- ̗̀‎𖤐特級蟹棒
特級蟹棒好似比起我平時食嘅size大條啲。
- ̗̀‎𖤐金沙魚丸
金沙魚丸都好好味,魚丸好彈牙仲多汁添。
- ̗̀‎𖤐燒安格斯牛肉串
2023-11-15 146 浏览
如果你想食烤魚雞煲、串燒、火鍋、燒肉,呢度就一定可以滿足你😎今晚朋友仔請我食飯,揀咗呢間位置寶勒巷嘅「烤魚叔叔」試下新野,我地揀咗任食套餐,先揀雞煲/烤魚,之後店員會上串燒,但串燒部份就冇得任食嘅,每人有燒生蠔同扇貝各一,食完就可以轉火鍋加燒肉🍖雞煲(小辣)雞件嘅份量不少,但味道略為偏淡唔夠入味,裡面加入咗好多配菜,有蓮藕、萵筍、洋蔥、青椒、豆卜,豆卜索滿湯汁好好食😋燒生蠔扇貝兩款海鮮都好新鮮,加入大量蒜茸同辣椒,好惹味,扇貝大大粒爽口,生蠔夠晒juicy亦無腥味串燒有牛肉、羊肉、五花腩、大蝦、雞軟骨、翠玉瓜、冬菇、雞髀菇,種類多味道好,個人比較鍾意五花腩,肥瘦一半半,燒過後特別香口,翠玉瓜食落清甜,外脆內脆,加上孜然粉辣辣地特別好食👍🏻鴛鴦鍋麻辣鍋拼菌皇雞鍋+$20店家將火鍋料已預先串好一串串,種類亦唔少,我試咗午餐肉、羊肉、芝士腸、腸仔、牛柏葉,一啖一串好方便😆又可以每樣都試下,質素不算突出,任食嘅都唔會要求太高😜旁邊位置有烤肉板可以燒肉,我試咗司華力腸、雞軟骨、豬頸肉拼盤,漢堡扒,肥牛,可以自行灑上孜然粉調味,又可以食燒烤又可以打邊爐,一舉兩得👍🏻📍烤魚叔叔 (尖沙咀)尖沙咀寶勒

雞煲(小辣)

燒生蠔
扇貝

串燒

鴛鴦鍋
麻辣鍋拼菌皇雞鍋+$20

📍烤魚叔叔 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷26-36號地舖

人均消費:$300
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️
之前叫川婆婆,雖然而家改咗名,但係咩嘢都冇變,應該係冇轉到人。之前幫襯過一次,頭盤會上齊晒新鮮靚牛肉再加海鮮。之後自助區嗰啲雖然冇咁靚,但係就任食。食過一次覺得唔錯,所以先諗住再嚟!但係而家差到冇得再差。難食到冇得再難食!1)請好多Foodie宣傳呢間舖頭,Foodie佢哋講嗰啲嘢同實際幫襯嘅內容完全不符。串燒冇串燒,海鮮冇海鮮,新鮮牛肉限量嗰啲都冇。就只係自助區嗰啲質素差嘅嘢自助燒同埋打邊爐!一開始就魚同埋雞煲二揀一(份量都幾大)兩個人食可能一開始就飽……**食完先可以打邊爐同埋燒嘢!2)餐廳宣傳海報嗰度寫每台客都會有海鮮(之前食嗰陣時都有供送)咁佢加多句數量有限,送完即止。好啊冇問題。咁我就問下員工,點知佢就同我講話冇呀,而家冇再送㗎喇。咁就唔係送完即止,而係不再提供!如果係咁嘅話應該要改咗啲海報,而唔係咁樣欺騙消費者!3)出菜慢!限時兩小時嘅放題,咁就梗係時間係好珍貴。等佢出雞煲都等咗二十幾分鐘差唔多半個鐘!至慘係要食完雞煲先可以開始任食其他嘢!所以狼吞虎嚥食晒個雞煲都已經四十幾分了….一開始已經冇咗半條人命個雞煲,又唔係特別好食舉手講可以打邊爐嗰陣又等咗10幾分鐘個火鍋先上…嗰

食過一次覺得唔錯,所以先諗住再嚟!

但係而家差到冇得再差。難食到冇得再難食!

就只係自助區嗰啲質素差嘅嘢自助燒同埋打邊爐!
**食完先可以打邊爐同埋燒嘢!

一開始已經冇咗半條人命個雞煲,又唔係特別好食

舉手講可以打邊爐嗰陣又等咗10幾分鐘個火鍋先上…嗰陣就唯有燒住嘢食先…

4)人手不足,自助區嘢食種類唔多!呢兩個問題點嘅情況就導致自助區嘅嘢食補充得唔快…喺出邊真係揀唔落手…因為真係冇乜好食

大家冇乜嘢真係唔好嚟食
差咗好多 之前真係唔係咁

成餐飯比我嘅感覺就係$288 +1食咗個質素差嘅雞煲

對於燒烤同打邊爐我好似冇體驗到咁就走咗…

我第一次食放題係會同一齊嚟嘅人講話適可而止,啱啱好夠飽就好走啦…
2023-11-14 94 浏览
假日約咗媽咪去食佢從來都未食過嘅烤魚🐟,餐廳係尖沙咀寶勒巷附近,食過仲可以行下街,好方便~我哋首先叫咗個雞翼做小食先😆炸雞翼好脆,上面仲有少少芝麻,好好味😋 之後就岀現滑脫脫嘅火鍋粉同擺碟好靚嘅芝士腸,可以加入烤魚鍋到食😈😈重頭戲到啦‼️ 毛血旺烤魚‼️ 我哋揀咗江團魚,先煎香先再放入湯底煮,食起黎無腥味,肉多骨少,無咩細骨。一路滾住,每一啖肉都係熱辣辣🥴🥴再食舊鴨血,滾完都無散開,口感有D似食緊果凍👍🏻👍🏻👍🏻食到條魚一半,可以加翻個火鍋粉同芝士腸入鍋,火鍋粉吸收哂烤魚嘅精華🤩🤩又辣又過癮,令到今餐可以完美咁結束👏🏻👏🏻👏🏻
2023-11-14 66 浏览
收工見到尖沙咀附近有間特色烤魚叔叔就試試佢~氣氛好好🎏🤩估唔到食物質素都有驚喜羊扒真係令我喜出望外!❤️第一次食到咁juicy嘅羊扒,份量十足而且燒至7成熟,外皮微脆,外層嘅肉剛熟,內層嘅肉粉嫩,肉質鮮美多汁,💦基本上所有串燒質素都唔錯~特別介紹以下:魷魚鬚食落相當爽口,比較幼嘅尾部特別香脆,而魷魚肉就煙韌而且帶少少肉汁。 加少少鹽同七味粉就非常惹味。燒辣椒仔香氣馥郁,燒得剛剛好,估唔到外表平平無奇而當中非常JUICY!我哋揀鮮青椒爽麻烤魚,而當中係江團魚係因為肉質相對較肥、油份重,而且含膠原蛋白🤤 一啲都唔腥🥹而辣度我哋就揀咗小辣,而麻度就中麻。魚肉結實又細嫩,夾落去唔會散修修又新鮮😋襯埋青椒一齊食,好好味!

2023-11-09 103 浏览
上星期同屋企人嚟咗呢一間尖沙咀嘅烤魚叔叔食飯,第一次嚟呢間餐廳食嘢覺得環境都幾闊落,而且枱枱都食烤魚就知呢到嘅烤魚有幾出色!絕對係招牌菜!👍🏻蒜香酸菜金溫烤魚本身唔係太食得辣,通常都係食酸辣,今次就揀咗呢款好啱我口味嘅蒜香酸菜金溫烤魚,店員推介呢款味道比較溫和,有少少酸酸辣辣嘅味道,非常開胃。魚肉都好嫩滑,而且份量十足。👍🏻燒豆皮燒到啱啱好嘅豆皮配上孜然辣椒粉變得更加好食!👍🏻韭菜超級新鮮嘅韭菜香味非常突出。👍🏻羊肋條帶一點咬口的羊肋條味道濃郁,啖啖肉真係好正。👍🏻魷魚鬚煙靭嘅魷魚鬚令人食過不停。
👍🏻蒜香酸菜金溫烤魚
👍🏻燒豆皮
燒到啱啱好嘅豆皮配上孜然辣椒粉變得更加好食!
👍🏻韭菜
超級新鮮嘅韭菜香味非常突出。
👍🏻羊肋條
帶一點咬口的羊肋條味道濃郁,啖啖肉真係好正。
👍🏻魷魚鬚
煙靭嘅魷魚鬚令人食過不停。
2023-11-08 89 浏览
講左咁耐話想食烤魚🥹終於都有得食啦,聽聞呢間都好出名😌好多人都話好食🥳最緊要係好食姐🥳都唔介意人多既,今次拉埋男朋友專登入黎尖沙咀,聽聞好食我地都係第一次去試,呢度既環境都幾特別,比人有一種係專食烤魚而又好正宗既感覺,同埋環境都好新淨,🫶🏻鮮青椒爽麻烤魚👉🏻見佢有咁多款擇,好彩我地個個都食到辣,烤魚一定要食辣,而且辣度都可以同職員講返,都配合到岩我地既口味,有著滿滿既青椒,仲比成條魚,呢一份江團魚好好食,好有魚味,都好鬆軟,加上麻辣味道好食好正宗芝士腸🫶🏻👉🏻我地叫左幾款唔同配菜,想講芝士腸好好食,入面既芝士多到爆出來,不過剛剛烤完就要等一陣先好咬,唔係就好易燙親🫶🏻唐生菜👉🏻唐生菜大大塊不再講,青綠色既色澤,新鮮度好高,仲要係洗得好乾淨,拎上黎果陣仲有啲水點係菜度,摸上去就知洗得乾淨台灣貢丸🫶🏻👉🏻台灣貢丸一向好食,彈牙爽口,全人手製造,食烤魚之外仲食到台灣地道,真係唔錯🫶🏻金沙魚丸👉🏻呢一份魚丸係好食,可以食多一兜都唔錯,呢種配搭而家愈來愈常見,加埋湯底仲好味
🫶🏻鮮青椒爽麻烤魚
芝士腸🫶🏻