餐厅: 火鍋隨意門
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-06-16 40 浏览
喺銅鑼灣鵝頸橋一邊,都有得去到土耳其,睇住熱氣球咁打返個邊爐👀呢間火鍋隨意門除左有土耳其風格之外,仲有宮廷風嘅佈置,以及北歐風同日本風嘅包廂!先講湯底$298,已經係一大賣點,半隻雞唔夠,仲有成盤嘅花膠,店員會喺正你面前剪,未開始打邊爐就可以每人飲返1,2碗咁足料嘅湯暖暖胃。9宮格嘅調味盤亦好整齊,當中仲用左土耳其嘅咖啡壺裝豉油😂手切安格斯 $298,手切一般熱比較大片而且厚d,呢份肉份量唔少之外,油花同肉味熱濃,拎黎打邊爐一流好食🥹手打丸拼盤 $148,一盤共5款10粒,全部新鮮手打,雖然唔大粒,但都彈牙,感覺係有誠意的👍🏻加埋個烏冬 $32,用呢個花膠雞湯做湯底冇得輸,成晚都滿足飽住咁走

2022-06-15 33 浏览
同朋友聚餐,可以傾耐啲計既飯局,一定係打邊爐,打邊爐又無分季節。朋友仔book左呢間火鍋店位於銅鑼灣,佢餐廳名好得意,叫火鍋隨意門,入面裝修係土耳其風,幾配合到個餐廳名,比個隨意門你去左土耳其。餐廳啲火鍋湯底好特別,都幾難選擇,最後朋友想養顏,就叫咗個花膠雞湯,起多花膠,好抵食。配料其中叫左黑松露午餐肉,出面未見過咁高級既午餐肉,配搭新穎又好味。另外,我哋飲品叫咗竹蔗矛根,好似個地球儀咁樣,太適合打卡啦。
2022-06-15 54 浏览
火鍋隨意門一開始都唔知點解叫火鍋隨意門,上到先知原來有不同的主題,我哋就揀咗土耳其區,最靚係個馬賽克燈,好靚啊!我哋叫咗花膠雞湯鍋。雖然打邊爐熱氣,所以湯底我通常都揀啲養生啲嘅,呃吓自己,咁就可以再食多啲!湯湯色澤金黃,但入口鮮甜,湯底另外跟一大片花膠同半隻鮮雞,雞另加入去再煮,所以都嫩滑又多汁。另外,比較推薦嘅係手切頂級安格斯牛肉,牛肉味夠濃;同埋,手打丸拼盤都好推,尤其係鮮蝦丸,成粒丸好爽口彈牙。
火鍋隨意門

2022-06-15 27 浏览
邊個話夏天唔比打邊爐架🤣我就話一年四季都岩打,最緊要搵到間高質既餐廳,湯底同食材同樣緊要,如果環境都靚岩打卡,真係bonus🥰朋友推薦我去呢間火鍋隨意門,佢話可以滿足到我上面要求,去到餐廳真係覺得幾靚,中國風濃厚,完全散發出東方古典韻味🇨🇳湯底揀左花膠雞湯,真材實料,見住店員落勁多雞同埋花膠😍湯底超清甜,雞件好滑同埋雞味好出,叫左細份手切牛頸脊,牛脂分佈十分平均,牛肉控必食仲有午餐肉配黑松露,咸咸香香,煎得好脆口,不錯小食另外當然都叫蜂巢豆腐🤤可以吸哂湯底既精華,一啖食湯汁大爆發🤣飲品就叫竹蓆茅根,都好大杯,朋友share就岩哂

湯底揀左花膠雞湯,真材實料,見住店員落勁多雞同埋花膠😍
仲有午餐肉配黑松露,咸咸香香,煎得好脆口,不錯小食
飲品就叫竹蓆茅根,都好大杯,朋友share就岩哂
2022-06-08
2022-06-14 21 浏览
今日同同事喺銅鑼灣做完嘢 經過堅拿道西嘅呢間火鍋隨意門 於是就入去食個晚餐啦兩個人嚟到 晚市時間人唔太多 餐廳用咗好多土耳其燈 地氈等等去做裝飾 牆上仲有熱氣球壁畫 真係好似去咗外國咁呀叫咗個花膠雞湯 花膠分量好足 預先已經煲得好淋 放落去滾兩滾就食得 雞夠曬大隻 而且有雞味 用咗三黃雞去做 同樣已經淥到半熟非常貼心叫咗個超巨型嘅海鮮拼盤 入面已經包括廣島蠔 北海道帶子 大蜆 蟶子 鮮蝦 白鱔片 鮑魚等等 全部都夠曬新鮮 廣島蠔煮完都冇縮水 而且非常鮮甜飽滿

廣島蠔煮完都冇縮水 而且非常鮮甜飽滿
2022-06-12 35 浏览
疫情持續了那麼久,對上一次旅行已經是2019年了🥲 同男朋友都很喜歡旅行,今晚到訪一間很特色的火鍋店。餐廳位於銅鑼灣,我們選擇它的其中一個原因是其裝潢以旅遊為主題。 主題佈置有古代宮殿 🇨🇳🏮、土耳其熱氣球🇹🇷等,亦有私人房間,環境甚有異國風情feel -今晚我們穿梭土耳其🇹🇷歎火鍋除了環境靚,餐廳的服務及食物亦很有水準⭐️招牌花膠雞湯鍋歎火鍋點少得靚湯底。花膠雞永遠都是我至愛。花膠優質而且相當厚身!仲要大大片,令人心心眼😍 吃得相當滋味。 鮮雞件一隻色澤亮麗,肉質夠嫩夠鮮。湯底相當鮮香!果然是招牌湯底😌-⭐️ 日本廣島蠔及鮑魚冰盤上的廣島蠔及鮑魚相當新鮮,令人涶涎。來自日本廣島縣水域🇯🇵,蠔味濃郁,入口那種鮮甜香,在口腔回盪良久。口感順滑不腥。 最正是煮熟後不會過份縮水,保持肥美。 第一次火鍋歎靚鮑魚,回味萬分。鮑魚有光澤,質柔嫩細滑。加上雞湯的鮮香,入口滋味極其鮮美。-⭐️珊瑚拼桂花蚌每次火鍋必點😋 兩款蚌都爽口彈牙亦帶海水鮮味。而且無膽固醇同脂肪,非常健康又味美。
疫情持續了那麼久,對上一次旅行已經是2019年了🥲
同男朋友都很喜歡旅行,今晚到訪一間很特色的火鍋店。

今晚我們穿梭土耳其🇹🇷歎火鍋
除了環境靚,餐廳的服務及食物亦很有水準
⭐️招牌花膠雞湯鍋

⭐️ 日本廣島蠔及鮑魚
第一次火鍋歎靚鮑魚,回味萬分。
鮑魚有光澤,質柔嫩細滑。加上雞湯的鮮香,入口滋味極其鮮美。

⭐️珊瑚拼桂花蚌

2022-06-11 24 浏览
第一次到這間火鍋店, 裝修很特別,充滿色彩, 服務態度 ,招呼也十分好。 要了一個大蜆湯底, 整鍋都是蜆。黑松露魚滑, 松露味很出 芝心牛丸十分有牛肉味,芝心墨魚丸有墨魚粒 十分有趙口
2022-06-10
2022-06-10 40 浏览
今次食呢間火鍋店都幾有特色港式打邊爐配合土耳其熱氣球主題店內裝修令我感覺好似去左外國咁而且員工全部都著住機司制服服務態度仲唔錯至於食物質素都好好正常打邊爐要有既都齊備牛方面仲幾多花款tim不過今次我地得2個人食唔得多所以叫左d大路野湯底方面叫左冬瓜盅湯底一上枱就已經聞到好香滾左陣就有專人服務幫我地切開細細粒 方便食等機長搞掂即刻試試個湯食材方面牛肉正 特別喜歡封門柳同牛舌前者肉味濃 後者口感正上面係封門柳 下面係牛舌佢地擺放食物既裝飾都好用心竹蔗茅根水係星球咁 整到6小杯左右其他食材都好新鮮 味道唔錯埋單人均600蚊左右整個體驗都唔錯 坐得舒服 食得開心會再encore
今次食呢間火鍋店都幾有特色

• 日本廣島蠔
  • 足料竹蔗茅根
  • 消暑冬瓜瑤柱濃湯鍋
2022-06-09 34 浏览
火鍋隨意門••••••••••••••••••••••餐廳位於銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室••••••••••••••••••••••上網見人介紹呢間火鍋店 見Openrice有75折就去試下,鋪入面有好多馬賽克既燈好靚☺️牆上面都有好多 氫氣球既圖案, 令人有置身係土耳其既感覺,叫完野食就調返個醬汁先 , 呢個九宮格盤都好整齊 好乾淨☺️今次叫左冬瓜湯既湯底, 諗住清清地 點知都好甜,可能因為有瑤柱😍叫左個日本廣島蠔, 牛舌 ,一個細Size封門柳我覺得用料好新鮮, 封門柳牛味好重好出☺️叫咗一個竹蔗茅根☺️2個人飲每人都有3杯 ,唔太甜 剛剛好☺️ 整體黎講,性價比都幾高🥰
火鍋隨意門

••••••••••••••••••••••

餐廳位於
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓A室

••••••••••••••••••••••

鋪入面有好多馬賽克既燈好靚☺️
牆上面都有好多 氫氣球既圖案,
令人有置身係土耳其既感覺,

叫完野食就調返個醬汁先 ,
呢個九宮格盤都好整齊 好乾淨☺️

今次叫左冬瓜湯既湯底,
諗住清清地 點知都好甜,
可能因為有瑤柱😍

叫左個日本廣島蠔, 牛舌 ,一個細Size封門柳
我覺得用料好新鮮, 封門柳牛味好重好出☺️

叫咗一個竹蔗茅根☺️
2個人飲每人都有3杯 ,
唔太甜 剛剛好☺️ 整體黎講,性價比都幾高🥰
今日做電燈膽,同家姐及佢男朋友一起食火鍋😬 話說佢男朋友升職加人工,話請我地食好野😋 一向好鍾意火鍋,可以一邊食一邊同屋企人吹水,係一件好開心既事😌期待左今晚好耐,果然好有驚喜! 值得推介-餐廳既裝潢令我印象深刻。一入店內,是古典宮殿的佈置及座位;但另一邊廂卻是土耳其風情;就如多啦A夢的「隨意門」能隨心所欲穿梭不同國度。而職員亦穿上pilot 制服,令人仿如去了趟小旅行。-今晚佢地俾我話事選湯底😜 湯底款式有很多,例如:蒜香特色卜卜蜆濃湯鍋、麻辣鴨血濃湯、酒香火焰麻油雞等等。今晚我點了女仕恩物,滋補養顏靚花膠雞湯鍋。湯底果然冇令我地失望,超級鮮香。 用上大量三黃雞每天新鮮熬煮,結合了足秤富骨膠原的靚花膠😋 滾起後,大家都喝了數碗,讚不絕口。-湯底靚,而火鍋配料都好有質素。大家都係牛魔王,點選了牛肉拼盤。 賣相美輪美奐,十分吸晴。 有多款不同部位的牛,不同的口感享受,十分滿足。 牛柳粒肉質較為結實,牛味濃郁;手切牛頸脊吃起來軟嫩適中;安格斯牛肉質油花分布比較均勻, 入口帶點油香;牛黃喉味道較為清淡,但口感爽脆非常,帶嚼勁。-遇上靚湯底,都愛點蜂巢豆腐。 其呈網狀海綿的質感,放進鍋內進
期待左今晚好耐,果然好有驚喜! 值得推介
餐廳既裝潢令我印象深刻。
而職員亦穿上pilot 制服,令人仿如去了趟小旅行。

今晚佢地俾我話事選湯底😜

湯底靚,而火鍋配料都好有質素。

遇上靚湯底,都愛點蜂巢豆腐。 其呈網狀海綿的質感,放進鍋內進吸湯汁,咬下去有爆汁的滋味。

歎番杯1664啤酒🍻十分完滿
今晚想去邊度打邊爐?法國、土耳其、日本定中國?有火鍋隨意門,四大主題任你揀!創意感十足既火鍋隨意門,唔同區域設唔同主題,湯底同食材都好有特色~今晚就揀咗土耳其區,牆畫畫滿熱氣球,仲有好多金屬擺設、馬賽克燈等,岩哂打卡影相啊!招牌花膠雞湯鍋金黃色湯底用上三黃雞製成,厚身花膠好爽滑,啖啖香濃富膠質,一口氣飲左三大碗,勁滋補!雞件都好嫩滑,絕對唔柴口~極上手切牛肉拼盤有齊牛頸脊、安格斯牛肉、雪花牛肉、牛胸尖、牛舌、牛黃喉、牛肉粒,牛肉控必點之選!最鍾意就係安格斯牛肉細緻緊實,油花均勻,牛味濃郁,鮮嫩又多汁,入口勁juicy~魚肚鮮香無腥味,店舖處理得好好,索滿湯汁特別香甜滑爽,蘊含豐富蛋白質,養顏滋補,岩哂女士們!新鮮南非鮑魚兩大隻厚肉爽身既鮑魚,鮮甜味明顯,肉質爽滑彈牙!蟹皇豚肉餃脹卜卜好飽滿,餡料飽實,咬開係鮮甜蟹肉,夾雜juicy豚肉,鮮味十足!
今晚想去邊度打邊爐?
法國、土耳其、日本定中國?

火鍋隨意門,四大主題任你揀!
創意感十足既火鍋隨意門,
唔同區域設唔同主題,
湯底同食材都好有特色~
今晚就揀咗土耳其區,
牆畫畫滿熱氣球,
仲有好多金屬擺設、馬賽克燈等,
岩哂打卡影相啊!

招牌花膠雞湯鍋
金黃色湯底用上三黃雞製成,
厚身花膠好爽滑,啖啖香濃富膠質,
一口氣飲左三大碗,勁滋補!
雞件都好嫩滑,絕對唔柴口~

極上手切牛肉拼盤
有齊牛頸脊、安格斯牛肉、雪花牛肉、牛胸尖、
牛舌、牛黃喉、牛肉粒,牛肉控必點之選!
最鍾意就係安格斯牛肉細緻緊實,油花均勻,
牛味濃郁,鮮嫩又多汁,入口勁juicy~
魚肚
鮮香無腥味,店舖處理得好好,
索滿湯汁特別香甜滑爽,
蘊含豐富蛋白質,養顏滋補,岩哂女士們!
新鮮南非鮑魚
兩大隻厚肉爽身既鮑魚,
鮮甜味明顯,肉質爽滑彈牙!
蟹皇豚肉餃
脹卜卜好飽滿,
餡料飽實,咬開係鮮甜蟹肉,
夾雜juicy豚肉,鮮味十足!
2022-06-07
今晚約咗同事一齊打邊爐,佢一早book間好特別既火鍋店!就係呢間火鍋隨意門,可以隨意穿梭四大國家,日本、法國、土耳其、中國,唔同主題,各有特色,滿滿打卡位!今晚就坐充滿中東色彩既土耳其主題大廳,特別選用彩陶碟、熱氣球牆畫、掛毯等,真係好似置身土耳其咁,勁開心!招牌花膠雞湯鍋一片金黃色澤既湯底足料又鮮甜,特別用上三黃雞熬製,味道濃郁!店員會協助剪開花膠,食落好軟滑黏口,勁多膠質,滿滿骨膠原!!雞件份量都幾多,啖啖肉,正~極上手切牛肉拼盤同同事都勁鍾意食牛,揀呢個牛肉拼盤就岩哂我地!可以一次過試哂牛頸脊、安格斯牛肉、雪花牛肉、牛胸尖、牛舌、牛黃喉、牛肉粒,真係大滿足!款款都可以試到!比較推薦牛頸脊,鮮嫩爽滑,肉味濃郁~黑松露墨魚丸濃濃黑松露香,墨魚丸爽口又彈牙。鹹蛋黃炒炸魚皮口感相當酥脆,充滿鹹蛋黃香,令人忍唔住食完再食,勁香口!菜心苗翠嫩又香甜,健康之選。
今晚約咗同事一齊打邊爐,
佢一早book間好特別既火鍋店!

就係呢間火鍋隨意門,
可以隨意穿梭四大國家,
日本、法國、土耳其、中國,
唔同主題,各有特色,滿滿打卡位!

今晚就坐充滿中東色彩既土耳其主題大廳,
特別選用彩陶碟、熱氣球牆畫、掛毯等,
真係好似置身土耳其咁,勁開心!

招牌花膠雞湯鍋
一片金黃色澤既湯底足料又鮮甜,
特別用上三黃雞熬製,味道濃郁!
店員會協助剪開花膠,食落好軟滑黏口,
勁多膠質,滿滿骨膠原!!
雞件份量都幾多,啖啖肉,正~

極上手切牛肉拼盤
同同事都勁鍾意食牛,
揀呢個牛肉拼盤就岩哂我地!
可以一次過試哂牛頸脊、安格斯牛肉、
雪花牛肉、牛胸尖、牛舌、牛黃喉、牛肉粒,
真係大滿足!款款都可以試到!
比較推薦牛頸脊,鮮嫩爽滑,肉味濃郁~

黑松露墨魚丸
濃濃黑松露香,墨魚丸爽口又彈牙。

鹹蛋黃炒炸魚皮
口感相當酥脆,充滿鹹蛋黃香,
令人忍唔住食完再食,勁香口!

菜心苗
翠嫩又香甜,健康之選。

2022-06-07
2022-06-05 45 浏览
好鐘意打邊爐 今次去左呢間好出名既餐廳 就嗌左款黑蒜卜卜蜆湯底 好多卜卜蜆 個湯好清甜好味!肉類我地叫左封門柳 ($268)一上台嚇親🤣 勁大兜!日本和牛就食得多,原來封門柳都咁好食架!脂肪分佈分明 牛肉味香濃 肉質好淋 😍 兩個人食真係食唔哂🤣 丸/餃類 我地叫左 黑松露墨魚丸 ($68) / 蟹黃豚肉餃 ($78) 有得揀一份/半份 好貼心! 半份大概有4粒,墨魚丸好彈牙 黑松露味好香濃🥰🥰 黃金雙拼 ($88)諗左好耐叫邊樣好 原來有鹹蛋黃醬嘅炸魚皮同炸響鈴雙拼!岩哂我地🥰🥰 每一啖充滿着鹹蛋黃醬 好滿足好正🥰🥰 尤其係炸魚皮 好脆口 仲夾雜住蛋黃粒 就咁食已經好出色!

肉類我地叫左封門柳 ($268)一上台嚇親🤣 勁大兜!
日本和牛就食得多,原來封門柳都咁好食架!

黃金雙拼 ($88)

2022-06-05 28 浏览
已經好耐冇出街食飯,好掛住打邊爐嘅日子,幸好朋友一早就book枱,帶我去到火鍋隨意門烚吓烚吓。之前都有睇到社交平台啲人去食嘅食物相好吸引,而且食飯嘅時候仲可以影相留念,一去到覺得呢度裝修好似古香宮廷建築,就算你企/坐唔同位置打卡都一樣可以影到好靚,好似去咗旅行咁。最鍾意D餐紙佢有埋食物圖片,仲要係七彩顏色,而火鍋湯底總共有14款選擇,相比起其他火鍋店這裏的湯底選擇比較多,大家都想食清清地,所以就order左消暑冬瓜瑤柱濃湯。另外為咗減少人與人嘅接觸,呢度嘅點餐方法係掃描Scan QR code去叫嘢食,咁樣方便好多。先叫啲嘢飲濕濕口,裝住足料竹蔗茅根器皿嘅賣相好特別,好似個波波咁自己開關斟出嚟,但唔知點解飲到有少少啤酒味🤔。牛全部都係牛,呢個拼盤啱晒我哋口味,一次可以滿足我哋四種味覺,陳年花雕牛肉啱晒養生一族食,原來咁樣嘅味道又幾match,花雕味又不會蓋過牛肉嘅香濃味道,食咗落肚都覺得零舍滋補!而手切牛頸脊驟眼睇油脂分佈均勻,賣相已經非常吸引,吃下去更是牛味濃郁,肉質鮮嫩🤤👍🏻除此之外,不得不試吓這裏的黑松露蟹肉餃,罕見的餃子類有蟹肉配搭,加上香濃的黑松露,意外地鮮味可口😳😋喜歡黑松

除此之外,不得不試吓這裏的黑松露蟹肉餃,罕見的餃子類有蟹肉配搭,加上香濃的黑松露,意外地鮮味可口😳😋喜歡黑松露的朋友一定要試這個!

手打蟹籽蝦滑,先將蟹籽及蝦滑撈埋一齊,唔夠幾分鐘就食得啦,蝦嘅鮮味突出又有咬口,加埋蟹籽令口感更彈牙。

山水滑豆腐滑嘟嘟,最鍾意打邊爐嘅時候食佢。

好少食到嘅羽衣甘藍🥬,雖然有少少苦苦地,但係知道係健康嘅蔬菜,一啲煲耐啲先食,同時間可以索哂湯底嘅精華味道所在。

今次火鍋每款配料份量剛剛好
食到我哋好飽好滿足喔🤤
咁難得可以出返嚟晚市堂食梗係要相約朋友去大擦一餐知道朋友鍾意食火鍋我哋就揀咗位於銅鑼灣一間坐得比較舒服而且有特色嘅火鍋店叫做「 火鍋隨意門 」聽個名以為係叮噹嘅隨意門?其實呢間火鍋店以4個國家為設計主題包括法國、土耳其、日本同古香宮廷建築好似去咗旅遊隨意門咁鍾意去邊度打卡都得✨就連佢啲碗碗碟碟都好有特色啊踏入炎熱嘅夏天想試吓啲消暑嘅湯底消暑冬瓜瑤柱濃湯鍋就最適合不過對於火上加火嘅我頓感火氣全消😆嚟到已經見到大大個火鍋🍲裏面承載着好有份量嘅大冬瓜除咗新鮮嘅冬瓜之外仲特別加入肉粒、雞粒、瑤柱等提升鮮味等佢慢慢煲林啲之後店員就幫我哋用刀切開冬瓜做幾件食嘅時候方便入口呢由於呢度嘅火鍋配料實在太多款式選擇我哋一口氣就叫咗八款火鍋配料牛魔王必叫呢度推薦嘅牛肉四國風情牛肉拼盤而家$698而家仲做緊特價598咋平咗$100一於試吓佢嘅威力當中包括有四款牛肉有A4和牛、手切牛頸脊、陳年花雕牛肉及土耳其香草牛肉特別係色澤非常粉嫩的A4和牛灼一灼油香味很重牛肉肉質很軟口半肥瘦的口感讚不絕口鍾意食魚滑嘅你一定要試晒三款一個價錢就可以三拼瑤柱乾貝滑唔好睇佢就咁白色原來入面埋藏着一粒粒瑤柱乾貝㗎所以食落去瑤柱乾貝
咁難得可以出返嚟晚市堂食
梗係要相約朋友去大擦一餐
知道朋友鍾意食火鍋
我哋就揀咗位於銅鑼灣
一間坐得比較舒服
而且有特色嘅火鍋
叫做「 火鍋隨意門 」
聽個名以為係叮噹嘅隨意門?
其實呢間火鍋店以4個國家為設計主題
包括法國、土耳其、日本同古香宮廷建築
好似去咗旅遊隨意門咁

對於火上加火嘅我頓感火氣全消😆

嚟到已經見到大大個火鍋🍲
裏面承載着好有份量嘅大冬瓜
除咗新鮮嘅冬瓜之外
仲特別加入肉粒、雞粒、瑤柱等提升鮮味
等佢慢慢煲林啲之後

埋藏在豚肉裏面
啖啖Fresh 鮮味四溢喔

除此之外
仲有不同的火鍋配料
包括黑松露蟹肉餃、黑松露墨魚滑
手打蟹籽蝦滑、山水滑豆腐
以及好少食到嘅羽衣甘藍🥬

配埋足料竹蔗茅根清下熱氣