2019-08-29 403 浏览
本身打算晚餐在外面吃,但朋友太餓,所以決定就在這家最近我們的火箭餐廳吃。正當看著menu在猶疑選芝士牛肉漢堡還是炸雞籃的時候,望到有人捧著大大盤令人流口水的炸雞薯條走過,所以心裡立刻有了定案。炸雞籃套餐 ($119)知道樂園裡的餐廳都會貴得很,但看到和吃過後就覺得還好,不算太貴。炸雞有兩件,一雞槌一雞扒,都大大件的。外皮炸得香脆均勻,不燶而色澤金黃,皮不厚,乾身整潔。雞肉厚身,非常多汁嫩滑,十分讚。味道很不錯,鹹香適中,又有雞味。薯條滿粗、大條。味道略嫌淡,不夠咸,要點茄醬增風味,薯條亦炸得不夠脆。不過算合格。總結吃後是滿足的,飽飽的,開心的。😋

炸雞籃套餐 ($119)

總結吃後是滿足的,飽飽的,開心的。😋
2019-07-31 239 浏览
Comparing to other restaurants in the park, this one tastes so good with a reasonable price, especially the crispy fried chicken! I ordered the “antman and the wasp” themed set, very cool. This restaurant hv plenty of seats, both indoor and outdoor, so unless it rains hard, it will be easy to find seats even during peak hrs. The staff are very nice, when we were standing in the queue, waiting to order, a staff came and gave us menu to hv a look first. There were some birds flying in and out, wh

There were some birds flying in and out, who were not afraid of ppl at all. I even needed to protect my chips frm being eaten by them😂 Really “magical”
2019-07-28
2019-07-27 234 浏览
今日黎到迪士尼玩,天氣好熱,所以都唔想食飯/食麵,於是去左火箭餐廳因為真係好熱,所以啲人都去哂室內,但搵左10分鐘就有位呢度好似得4個餐,一個cheese burger一個vegetarian burger,一個炸雞,一個炸魚-Cheese burger套餐Burger個包有烘過,但入面啲料唔熱,唔知係唔係整定薯條份量都唔少,但普通。唔係好好食,但又唔係難食,都脆口嘅可樂就都算大杯呢個餐要$119,抵就一定唔抵架啦,但黎呢啲樂園都預左。食物質素都算過得去
因為真係好熱,所以啲人都去哂室內,但搵左10分鐘就有位
Cheese burger套餐
Burger個包有烘過,但入面啲料唔熱,唔知係唔係整定
薯條份量都唔少,但普通。唔係好好食,但又唔係難食,都脆口嘅
可樂就都算大杯

2019-07-04 373 浏览
來迪士尼樂園最適合就是吃香口的炸物火箭餐廳是不二之選這裡的套餐選擇雖然不多但每一款都是即叫即做所以所有食物都保持新鮮及熱辣辣尤其是炸薯條火箭餐廳用的跟外面吃的不一樣這裡是粗薯條外面脆脆的裡面的薯仔肉厚就算放了半小時還能保持那份脆脆的感覺絕不會因為冷卻而令薯條軟掉出油炸雞是非叫不可!因為雞肉很厚肉多皮薄炸完出來雞肉不柴不油而且能保持雞肉的嫩口和juicy感而且調味方面不太咸所以吃完整份套餐也不會覺得口渴另外的牛肉起司漢堡牛肉很厚很多汁煎得剛剛好牛肉不會老!吃起來還比外面的漢堡店還好吃!雖然是遊樂園但是食物的質素卻不馬虎價錢更是貴得有道理!所以每次去迪士尼都會吃火箭餐廳的套餐!
來迪士尼樂園
裡面的薯仔肉厚
就算放了半小時
還能保持那份脆脆的感覺
絕不會因為冷卻而令薯條軟掉出油
炸雞是非叫不可!
因為雞肉很厚肉多
另外的牛肉起司漢堡
牛肉很厚很多汁
煎得剛剛好
牛肉不會老!
吃起來還比外面的漢堡店還好吃!
雖然是遊樂園
但是食物的質素卻不馬虎
價錢更是貴得有道理!
所以每次去迪士尼都會吃火箭餐廳的套餐!
2019-06-19 249 浏览
而家迪士尼做緊會員6折shopping,當然要黎掃下貨啦~掃到咁上下都要食晏~火箭餐廳算係好多位下,美國大街果間太細有排等,黎個速食就非火箭餐廳莫熟啦其實119蚊黎講都算係太貴,而家去d美國餐廳食個漢堡都過百架啦,咁佢牛都幾juicy,整体都幾好食!薯條外脆內軟,叫做對得住個價錢!不過叫小食就貴喇、28蚊個粟米,真心唔太值,諗住叫黎小朋友食,點知唔肯食,最蝕係le個而佢有好好坐既bb椅,仲要勁多,真係做得好既,因人都好多
而佢有好好坐既bb椅,仲要勁多,真係做得好既,因人都好多
2019-06-18
2019-06-05 256 浏览
迪士尼一向冇平野大家都知嫁啦但依間burger薯條算係迪士尼數一數二平全部餐都係一百頭 有啲甚至一百吾洗雖然同灰熊山谷食一樣野 但有樣野好過佢 就係多位 又有冷氣嘆 仲要真係食得飽真係驚吾夠飽 加多幾蚊汽水就有得加大 迪士尼黎講真係抵到爛 仲吾洗係岀面食40蚊雪條 50蚊魷魚不過講真 就同某m字頭快餐店不相伯仲 但價錢係兩到三倍但入得迪士尼就冇得咁計嘅薯條都係新鮮熱辣辣 炸雞就同k字頭快餐隻家鄉雞甚似所以如果食 我覺得食burger會好啲起碼食落料都足 滿足感更大
迪士尼一向冇平野大家都知嫁啦
薯條都係新鮮熱辣辣 炸雞就同k字頭快餐隻家鄉雞甚似
所以如果食 我覺得食burger會好啲
起碼食落料都足 滿足感更大
2019-05-25 186 浏览
係樂園食野就預左貴架喇 不過係呢度做野既員工都樂中意呢度既炸雞 所以今次黎試下 佢啲炸雞同lfc又唔同 佢咬落去無咁多炸粉 而且仲有少少汁爆出黎 樂正佢而家仲出左個蟻俠既套餐 係樂園黎講算幾好
佢而家仲出左個蟻俠既套餐 係樂園黎講算幾好
2019-04-02 1044 浏览
玩完漫威蟻人展館-蟻俠與黃蜂女擊戰特攻,走去附近個間火箭餐廳醫肚。建議最好用手機app購下二合一餐卷。或入到樂園賓客部購買三合一餐卷。二合一即一個正餐加一個小食。三合一即一個午餐加個晚餐再加一個小食。三合一餐卷$220。正餐不適用於廣場飯店-美心主理及大街餐廳-可口可樂主理。如要購買超過$120正餐,要補差額。因個餐卷只適用於$120或以下套餐。小食只供爆花$35米及雪條$40。在小食亭有售。間餐廳門面有個巨大火箭。有三份一坐位屬半露天,餘下屬室內坐位。牆壁有多幅巨型太空畫。服務員穿上太空裝,好重星戰FEEL。火箭精選推介有兩款,戰隊雞桶套餐$568及戰隊漢堡套餐$149。我個人買咗個炸魚寶套餐。個包裝印有蟻俠及黃蜂女,當中有六塊炸魚柳及一大堆炸薯條。中型可口可樂。佢地提供亨氏蕃茄醬及Tartar醬汁。Tartar醬汁混入炸魚柳,非常滋味。亨氏屬餐飲界頂級蕃茄醬。混入炸薯條,滋味無窮。凡購買任何套餐,除兒童餐,加$20可換原價$40蟻俠及黃蜂女雪糕甜筒一支。下午四時半後用餐消費,用微信支付內地錢包有優惠。滿$150可減10元人民幣。滿$400可減40元人民幣。
亨氏屬餐飲界頂級蕃茄醬。混入炸薯條,滋味無窮。
亨氏蕃茄醬
Tartar醬汁
炸魚寶套餐
题外话/补充资料: 牆壁有多幅巨型太空畫。服務員穿上太空裝,好重星戰FEEL。
2019-04-02
亨氏蕃茄醬
Tartar醬汁
2019-02-19 400 浏览
位於明日世界區域,火箭模型是這家餐廳的招牌。 下午3點多去的時候人已經不是很多了,其實就是快餐店,只不過添加了鋼鐵俠元素。 選擇了炸魚薯條餐,炸魚塊和薯條都已經有些冷掉了,飲料也沒給吸管。園區內的餐飲本身就不便宜,所以打算把這餐當點心吃湊合一下,最主要的還是找個歇腳的地方,玩項目排隊實在太消耗體力了。
2019-01-21
2019-01-22 546 浏览
常言道 , " 沒有希望 就不會失望 ", 筆者幾十歲人 , 當然明白這個道理 .... 但以消費者心態來說 , 俾足錢都希望交足貨俾我 , 就算不足料 , 都希望不要太過份 ~在這間 火箭餐廳 , 我點了 火箭特色二人套餐 $238 , 這套餐包括 : 雞扒漢堡包、芝士牛肉漢堡包、兩碗粟米、雞翼4件、炸魚兩件、薯條、汽水兩杯 ~ 薯條不夠熱度 , 還有點過鹹 ; 雞翼的味道是中式雞翼的味道 , 肉質偏乾 ; 炸魚 OK 沒問題 ~雞扒漢堡包 : 外觀頹到一個點 , 吃起來就更頹 , 所謂的雞扒只是薄薄的一片雞肉 , 肉質非常乾硬 , 漢堡包的質感同樣十分乾硬 , 好難哽 ~芝士牛肉漢堡包 : 牛肉漢堡是沒溫度的 , 漢堡包的質感都是十分乾硬 , 味道很差 ,好難吃 ~我對這家餐廳的出品十分失望 ~本篇完 ~

我對這家餐廳的出品十分失望 ~

本篇完 ~

2018-11-07 842 浏览
最近halloween 入咗樂園,入到去6點,行行下覺得好肚餓,本身買咗gold annual pass,生日月份有樂園餐廳買一送一優惠,但首先要拎咗張coupon 先,平時一定唔會係園內食,因為又貴又伏咁,算啦,半價一個餐就試下叫咗一個炸雞🍗餐,雞唔係太脆,好普通,肉質都較乾身,薯條🍟都係冧冧地,應該炸完但擺咗好耐...另一個叫咗個芝士牛肉漢堡,呢個都比較普遍,牛肉都厚嘅兩個餐原價每個109,認真自己俾原價錢唔會考慮

另一個叫咗個芝士牛肉漢堡,呢個都比較普遍,牛肉都厚嘅
兩個餐原價每個109,認真自己俾原價錢唔會考慮
2018-10-26 602 浏览
放假陪啊女去迪迪尼玩小朋友一定離不開食快餐講真大朋友都想食所以每次黎親都係食距首先環境乾淨 而且冷氣夠涼位置夠多 唔洗點等位呢間餐廳位置又就腳所以次次都簡距我地簡左2人套餐用買會員卡有折300蚊有找而且配餐速度非常快如果肚餓人士簡呢間就好方便薯條好大條 好熱汽水好大杯 完全飲唔曬漢堡包好夠份量一口吃不完材料好多 而且好JUICE如果鍾意去迪迪尼的朋友下次可以黎試下呢間覺得幾抵食而且價錢都算合理林唔到食咩就簡呢間喇
放假陪啊女去迪迪尼玩

而且價錢都算合理
林唔到食咩
就簡呢間喇

2018-10-13 465 浏览
打唔破主題樂園嘅餐廳一定伏嘅定率...是日axa包場原來包埋張餐卷任何一間餐廳嘅主菜單上都可以叫一個餐幾年前食過叉燒飯唔想重蹈覆轍諗住burger無禁伏 點知...望落好似好多野薯條好難唔好食但唔熱又冧真係麻麻點勁多茄汁補救個burger先大問題正價109啊大佬2塊所謂牛肉漢堡薄到原來重有野差過老麥又乾又無味2塊芝士完全唔溶成個包無咩醬汁乾到喊靠1片蕃茄 1塊生菜 同2小片酸青瓜係個包叫做好少少都算軟熟問題係唔熱好彩唔駛自己比如果唔係寧願捱餓好伏啊 喊出黎
打唔破主題樂園嘅餐廳一定伏嘅定率...
是日axa包場
原來包埋張餐卷
任何一間餐廳嘅主菜單上都可以叫一個餐
幾年前食過叉燒飯唔想重蹈覆轍
諗住burger無禁伏 點知...

望落好似好多野

如果唔係寧願捱餓
好伏啊 喊出黎
2018-10-12
2018-10-07 558 浏览
-唔知大家去迪士尼樂園🧚🏻‍♀️🧜🏻‍♀️🧞‍♂️食飯會選擇咩餐廳⁉️🤔今次就揀咗火箭餐廳🤗-🚀火箭特色二人套餐 $228裏面包括👉🏻芝士牛肉漢堡包🐂丶雞扒漢堡包🐣🍔丶兩杯粟米粒🌽丶四隻雞翼🍗丶兩塊炸魚寶🐟丶一堆薯條🍟丶兩杯飲品🥤-芝士牛肉漢堡包🐂漢堡包比較失望 牛肉漢堡扒比較薄身 而且好乾💨完全唔Juicy💦-雞扒漢堡包🐣🍔呢個仲衰過牛肉漢堡😪雞扒只得半塊🤢另外只得一塊生菜和半塊蕃茄 感覺超級頹廢🧟‍♀️-兩杯粟米粒🌽味道正常普通粟米兩塊炸魚寶🐟這個還好 不過不失配上他他醬有驚喜系列🤩👉🏻四隻雞翼🍗調味恰到好處幾惹味又夠晒熱辣辣🔥一堆薯條🍟厚身薯條 新鮮炸起Good😚😚😚-⚠️總結主題樂園餐廳預咗價格高 火箭餐廳我認為都值得推介 味道中至上🤪🤪🤪
🚀火箭特色二人套餐 $228

雞扒漢堡

兩杯粟米粒🌽味道正常普通粟米
兩塊炸魚寶🐟這個還好 不過不失配上他他醬
有驚喜系列🤩👉🏻四隻雞翼🍗調味恰到好處幾惹味又夠晒熱辣辣🔥
一堆薯條🍟厚身薯條 新鮮炸起Good😚😚😚
2018-10-01 358 浏览
去咗火箭餐廳點咗個西瓜冰雲呢拿雪糕杯,個冰杯有雪糕食,有刨冰食。個刨冰好重西瓜味。個雪糕好滑。個西瓜冰好sticky。相信加咗糖醬。可以將D冰stick在一起。當甜品真係好食。
题外话/补充资料: 個西瓜冰好sticky。相信加咗糖醬。可以將D冰stick在一起。當甜品真係好食。
2018-09-30