招聘中
月薪 (面议)

火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
2023-05-27 397 浏览
餐廳以露營為主題, 室內有幾個大帳蓬好適合一大班朋友食飯, 另外有卡座位, 營地枱凳等, 可以涼住冷氣咁食燒肉, 而室外仲有一片露天營地, 每張枱都放有唔同嘅露營用具, 例如露營掛燈, 不銹鋼杯杯碟碟醬油兜等, 真係好有氣氛! 𓊈全牛特選拼盤 $𝟺𝟻𝟾𓊉全牛拼盤包括雪花牛小排, 薄切香蔥牛舌, 牛三筋, 牛胸腹同牛肋肉。幾款肉都好juicy, 牛三筋肉質結實, 牛胸腹肉味非常香濃, 個人特別喜愛牛小排同牛肋肉, 充滿油脂香, 燒完都好軟腍好好食! 側邊有2款醬汁可以蘸點, 紅酒汁同燒肉汁, 2 款都好食!𓊈厚燒豚腩肉 ✧ 塩醬 $𝟷𝟼𝟾𓊉豚腩肉係厚切㗎, 肉同脂肪比例50/50, 放上炭爐燒無幾耐已經火光紅紅, 燒得2邊金黃色, 肉質爽嫩, 好多肉汁, 好好食!𓊈松阪豬頸肉 ✧ 生薑味噌 $𝟿𝟾𓊉松阪豬頸肉可以揀唔同醬汁, 我地揀咗生薑味噌, 估唔到生薑味會咁濃郁, 豬頸肉燒得香脆可口有嚼勁。𓊈蒜蓉牛油本菇 $𝟹𝟾𓊉蒜蓉牛油本菇未燒已經好吸引, 燒完d 牛油同蒜茸味更香濃突出, 配埋本菇真係好好食, 非常推介!𓊈日本椰菜 $𝟹𝟾𓊉日本椰菜燒完都好鮮甜爽脆, 完全可以解一解燒肉嘅油膩感。

𓊈全牛特選拼盤 $𝟺𝟻𝟾𓊉

𓊈厚燒豚腩肉 ✧ 塩醬 $𝟷𝟼𝟾𓊉

𓊈松阪豬頸肉 ✧ 生薑味噌 $𝟿𝟾𓊉

𓊈蒜蓉牛油本菇 $𝟹𝟾𓊉

𓊈日本椰菜 $𝟹𝟾𓊉
日本椰菜燒完都好鮮甜爽脆, 完全可以解一解燒肉嘅油膩感。

𓇊 整體食物都好食, 環境氣氛真係好好, 可以好似露營咁Chill 住燒肉, 值得推介!
2023-05-26 729 浏览
話說Emi其實好想試吓去野餐露營之類嘅人在野活動,不過一直驚買完裝備又小去,加上又冇乜求生技能,講咗好耐到而家都未試過😂今次嚟到呢間餐廳就係以露營做主題,成個環境都好chill好舒服,全場嘅所有枱枱櫈櫈、碗碟餐具、紙巾袋,置物架等等全部都係露營用品,非常之打卡able🏕️.全牛特選拼盤 $458呢個拼盤分別有牛肋肉、牛胸腹、牛三筋、雪花牛小排同埋薄切香蔥牛舌,肉嘅質素都唔錯🥩厚燒豚腩肉-柚子胡椒味 $168之前試過好多燒肉嘅柚子味醃醬通常都唔係好食到,但係呢個喺燒完之後都仲食得出,唔錯唔錯,燒嘅鬧鐘真係好好味🤤月見雞肉棒 $78 店員話只係需要每邊輕輕煎到金黃,就可以撈勻個蛋黃同醬汁蘸黎食🥚雞肉棒係好日本串燒嗰隻,有軟骨喺裏面,好有咬口,配埋個醬汁おいしいですね🍖玉子海苔飯 $28|月見醬燒飯糰 $38燒飯團有小驚喜,外面唔會脆到好似有飯焦果種,而係薄薄嘅一層焦脆,嗰醬甜甜地加埋層蛋黃包住食落都幾唔錯🍙富士山柚子梳打 $52 | 靜岡蜜柑梳打 $52野飲黎講就冇咩特別啦,不過食燒肉又點可以少得一杯清爽嘅梳打呢🍹

全牛特選拼盤 $458

厚燒豚腩肉-柚子胡椒味 $168

月見雞肉棒 $78

玉子海苔飯 $28|月見醬燒飯糰 $38

富士山柚子梳打 $52 | 靜岡蜜柑梳打 $52
2023-05-25 132 浏览
夏天跟雨季又到,喜歡露營嘅朋友無得露營都可以來呢度感受返!就算你唔係露營愛好者都bookmark咗先!!晏晝來食,有種懶洋洋的閒暇感覺,舒適自在。食材點了兩個烤肉拼盤,豬牛雞都有。食材解凍做得很好,完好保留食材的風味。豬雞特選拼盤$348當中有 排骨、五花豬肉、松阪豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞胸軟骨燒肉拼盤$378分別有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚肋條、豚五花、雞腿肉兩人食其實都好足夠,其中牛肋肉肉味濃郁,豚肋條、豚五花、雞腿肉等都好出色,食到其肉的本味之餘,其肉質亦細緻可口。食材的調味簡單,但簡單的調味才更彰顯食材本身的風味,更能分辨當中細微之處。再點了兩杯飲品,巨峰提子可爾必思 $38.0 及 Sour Punch 手工啤酒 $58.0當中餐廳的裝飾氛圍好有心思,所選用餐具器皿都跟露營相關,更有不同的露營書籍可以閱覽。
夏天跟雨季又到,喜歡露營嘅朋友無得露營都可以來呢度感受返!
就算你唔係露營愛好者都bookmark咗先!!

晏晝來食,有種懶洋洋的閒暇感覺,舒適自在。

豬雞特選拼盤$348

當中有 排骨、五花豬肉、松阪豬頸肉、雞腿肉、雞翼、雞胸軟骨

燒肉拼盤$378

分別有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚肋條、豚五花、雞腿肉

2023-04-29
2023-05-18 137 浏览
📍 火土燒肉 (尖沙咀)Atum集團嘅餐廳一直都創意無限,由西餐,甜品,火鍋至到燒肉,都帶到無盡嘅驚喜俾食客,今次黎到火土燒肉,果然無令我失望。餐廳既設計用左露營風,餐具至枱櫈都有露營嘅感覺,都幾值得去體驗一下!👅 明太子野菜沙律 $38見到呢個價錢,冇諗過明太子嘅份量會咁多,多到一啖菜一啖明太子,食晒啲菜都仲有明太子,質素亦唔差,可以叫😳👅 全牛特選拼盤 $458如果想食牛,又唔知點揀,揀拼盤就實無死!拼盤有牛肋肉,牛胸腹,牛三筋,雪花牛小排同埋薄切香蔥牛舌~我自己就最鍾意牛小排同埋牛胸腹,油花平均得黎又有牛既香味,好邪惡好滿足,如果個胃有位都想叫多一碟🤤👅 厚燒牛舌(塩醬) $118呢個揀左鹽醬,可以保留返牛舌原有嘅香味,果然夠厚,燒得7788店員會過黎煎開牛舌,好彈牙好juicy,必叫❗️👅 月見醬燒飯團 $38聽講係火土嘅必叫item,飯團燒過,外面好脆口,飯焦嘅口感,上面有個蛋黃,整開佢濕濕地又脆,同入面都仲軟心嘅飯做到個對比,可以一試。👅 豬雞特選拼盤 $348豬同雞最有特色係豬肋條同雞髀肉😋前者有肉汁得黎好香口,雞髀肉啖啖肉好滿足😙👅 Crazy Rich IPA 手工啤酒
📍 火土燒肉 (尖沙咀)

Atum集團嘅餐廳一直都創意無限,由西餐,甜品火鍋至到燒肉,都帶到無盡嘅驚喜俾食客,今次黎到火土燒肉,果然無令我失望。餐廳既設計用左露營風,餐具至枱櫈都有露營嘅感覺,都幾值得去體驗一下!

👅 明太子野菜沙律 $38

👅 全牛特選拼盤 $458

👅 厚燒牛舌(塩醬) $118

👅 月見醬燒飯團 $38

👅 豬雞特選拼盤 $348

👅 Crazy Rich IPA 手工啤酒 $58
👅 沖繩縣菠蘿果汁酒 $58

2023-05-16 1000 浏览
一入店舖感覺一啲都唔惹少整個環境氣氛好似去咗野外露營🏕每張餐桌都放滿露營用具露營掛燈、露營櫈、不銹鋼餐具店員亦會講解設備用途大枱仲有帳篷充滿儀式感🥰其實餐廳仲有戶外帳幕位可惜當日太大風冇開放如果唔係更有戶外glamping feel~「全牛拼盤($458)」一碟有齊5個部位🥩牛胸腹/牛肋肉/雪花牛小排/牛三筋/薄切香蔥牛舌牛魔王見到實會滿足🐃💓仲有兩款自家醬汁—燒肉汁、紅酒汁兩款配肉食都唔錯我更鍾意「塩蔥牛舌包($138)」用牛舌包住蔥粒扎到好似小禮物一樣造型可愛🎁牛舌煙靭有咀嚼感「月見雞肉棒($78)」都唔錯🐔啖啖肉脹卜卜嘅雞肉棒雞肉包住雞軟骨增加咬口配有自家醬汁及生雞蛋可沾🍳「醬油帆立貝($88)」用錫紙兜盛載可用露營專用夾放入火爐燒🔥夠晒方便食燒肉就一定要配埋「玉子海苔飯($28)」食返啲澱粉質落肚即時減膩😆🍚食燒肉配日式梳打或酒品都一樣咁爽🍹🍺無論靜岡蜜柑梳打($52)定朋友嗰杯Riesling白酒($78)都清新解膩想露營BBQ但又唔想咩住咁多架撐又要避開熱辣辣嘅氣溫☀️推介嚟呢度喺冷氣底下食餐露營風燒肉成班朋友chill一chill😊🍻
一入店舖感覺一啲都唔惹少
整個環境氣氛好似去咗野外露營🏕
每張餐桌都放滿露營用具
露營掛燈、露營櫈、不銹鋼餐具
店員亦會講解設備用途
大枱仲有帳篷
充滿儀式感🥰
其實餐廳仲有戶外帳幕位
可惜當日太大風冇開放
如果唔係更有戶外glamping feel~
「全牛拼盤($458)」一碟有齊5個部位🥩
牛胸腹/牛肋肉/雪花牛小排/牛三筋/薄切香蔥牛舌
牛魔王見到實會滿足🐃💓
仲有兩款自家醬汁—燒肉汁、紅酒汁
兩款配肉食都唔錯
我更鍾意「塩蔥牛舌包($138)」
用牛舌包住蔥粒
配有自家醬汁及生雞蛋可沾🍳
「醬油帆立貝($88)」用錫紙兜盛載
可用露營專用夾放入火爐燒🔥
夠晒方便
食燒肉就一定要配埋「玉子海苔飯($28)」
食返啲澱粉質落肚即時減膩😆🍚
食燒肉配日式梳打或酒品都一樣咁爽🍹🍺

想露營BBQ
但又唔想咩住咁多架撐
又要避開熱辣辣嘅氣溫☀️
推介嚟呢度喺冷氣底下食餐露營風燒肉
成班朋友chill一chill😊🍻
2023-05-07 171 浏览
第一次黎呢間燒肉店食午餐,一路見到食評都唔錯,所以想試下朋友揀咗坐矮櫈,佢話可以有露營嘅感覺,但係想提醒一下大家,坐完真係會有覺得腰骨痛或者唔係好起到身嘅感覺講番食物,叫咗兩個牛肋肉餐,同埋一個豬五花餐,每個餐都跟咗一碟蔬菜,分別有南瓜,茄子,粟米芯,同埋秋葵,仲有一塊雞髀菇,覺得非常唔錯至於肉質方便,牛同埋豬嘅肉質都好軟滑,而且係厚切,分量重每一樣都有八塊,性價比黎講係相當抵,食肉質亦都比我想像中好,牛肋肉係有油花,而且唔會燒完之後乾爭爭燒完之後唔會覺得成身都係油煙味,係會有下一次嘅餐廳*是次午餐是自費的
第一次黎呢間燒肉店食午餐,一路見到食評都唔錯,所以想試下

燒完之後唔會覺得成身都係油煙味,係會有下一次嘅餐廳

*是次午餐是自費的

2023-05-05 222 浏览
位於尖沙咀K11的Hearth Yakiniku是以露營為主題的燒肉餐廳,裝修多處設有帳篷、露營燈、露營櫈等,猶如置身於Glamping營地🏕✨ 火土燒肉主要提供日式燒肉,包括A5和牛西冷、牛舌、牛外橫膈膜及牛小排等,亦提供佐酒小吃及一些創意料理😋 推介的部位有🥩 A5宮崎和牛西冷和牛西冷肉味及油脂分布平均,入口有即溶的感覺,亦有濃郁和牛油香🤤 配上餐廳的特製壽喜燒雞蛋黃醬汁,口感層次更多變化😍🥩 A5宮崎和牛三角腹肉牛三角肉是位於肋骨前方第一至第六根肋骨周邊的肉,牛味濃郁,口感軟而韌🙊 🥩 牛里脊肉牛里脊肉是位於臀肉及腰肌肉旁邊的一塊軟肉,油脂含量較低,但不用$100就有一大碟,性價極高🥳總括而言,餐廳雖然價錢稍貴,但勝在食物質素和氣氛一流,適合一大班朋友圍着爐火邊歎冷氣邊歎燒肉🥩🥳

🥩 A5宮崎和牛西冷

🥩 A5宮崎和牛三角腹肉

🥩 牛里脊肉

༺火土燒肉 ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎ ➳ 火土燒肉 𖠚ᐝ 燒肉拼盤($378)𖠚ᐝ 月見雞肉棒($78)𖠚ᐝ 醬油帆立貝($88)𖠚ᐝ 薄切香蔥牛舌($88)𖠚ᐝ 月見醬燒飯糰($38)𖠚ᐝ 沖繩縣菠蘿果汁酒($58)𖠚ᐝ 青森縣富士蘋果果汁酒($58)⚑ 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖ʀᴇᴠɪsɪᴛ:7.4/10☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽ ➳ 燒肉拼盤($378)拼盤有牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚助條、豚五花同雞腿肉🥳牛肋肉、牛胸腹醃得幾入味,薄切牛舌會有香蔥係面😆豚助條、豚五花有滿滿嘅油脂感😚雞腿肉都幾嫩滑!評分:7.4/10➳ 月見雞肉棒($78)雞肉棒都要先烤過,烤到金黃色再切粒烤~ 好厚肉少少彈牙🥳點埋月見醬甜甜地,超正!! 評分:7.5/10➳ 醬油帆立貝($88)有三大粒帆立貝,在醬油汁裡先煮,記得唔好煮咁耐,味道仲好鮮甜🥰評分:7.4/10➳ 薄切香蔥牛舌($88)呢款牛舌同拼盤嘅一樣,不過就可以揀醬汁~配咗月見松露汁,會有少少松露味mix甜味,再加埋蛋液提升鮮味🤤評分:
༺火土燒肉 ༻
➳ 火土燒肉
𖠚ᐝ 燒肉拼盤($378)
𖠚ᐝ 月見雞肉棒($78)
𖠚ᐝ 醬油帆立貝($88)
𖠚ᐝ 薄切香蔥牛舌($88)
𖠚ᐝ 月見醬燒飯糰($38)
𖠚ᐝ 沖繩縣菠蘿果汁酒($58)
𖠚ᐝ 青森縣富士蘋果果汁酒($58)
⚑ 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館3樓314號舖
ʀᴇᴠɪsɪᴛ:7.4/10

➳ 燒肉拼盤($378)
燒肉拼盤

➳ 月見雞肉棒($78)
評分:7.5/10
月見雞肉棒

➳ 醬油帆立貝($88)
醬油帆立貝

➳ 薄切香蔥牛舌($88)
評分:7.5/10
薄切香蔥牛舌

➳ 月見醬燒飯糰($38)
外層烤過有焦香感脆脆地!裏面嘅飯有加入醬油調味!再加埋蛋黃好正🥰普通但好好食嘅配搭!
月見醬燒飯糰

➳ 沖繩縣菠蘿果汁酒($58)
➳ 青森縣富士蘋果果汁酒($58)
兩款酒嘅水果味都好出又唔假!好fresh!! 酒精味唔濃~
評分:7.4/10

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

餐廳以露營為主題,無論設施,餐具器皿,座椅同裝修都係露營風🏕️室內都可以camping,又唔洗怕夏天會好熱😚
  • 燒肉拼盤
  • 月見醬燒飯糰
2023-05-05 1215 浏览
這間位於尖沙咀餐廳是人氣餐廳ATUM的旗下的分店,主打日式燒肉及料理,全部食材均從日本、韓國及美國直送,以全新概念露營主題,裝潢設計由擺設至餐具均用上露營用具,細節位做得好足,營造出濃厚露營感覺。全牛特選拼盤 – $458包括:牛肋肉、牛舌、牛胸腹、牛三筋及雪花牛小排,五款最受歡迎的部位。當中最推介的是稀有部位牛三筋,豐溢細緻的油花如葉脈般均勻,質感柔軟中帶韌,牛味濃郁。松葉蟹肉蟹膏拌飯 - $88鋪滿鮮甜的蟹肉絲,軟滑的鵪鶉蛋帶鹹香,圓潤的米飯拌勻甘香的蟹膏,燒起來有少少香脆的飯焦好有口感。月見醬燒飯糰  $38香脆的燒飯糰咬開香甜的米飯軟糯,月見醬流出濃濃的蛋黃汁。日本蟹肉忌廉薯餅 - $48金黃酥脆的薯餅咬開流出軟滑細膩的蟹肉忌廉。蒜蓉牛油金菇 - $38爽脆的金菇富蒜蓉牛油香。日本芝士蛋糕 - $48綿密濕潤又香濃鬆軟,甜而不膩。巨峰提子可爾必思 - $38無糖可樂 - $18日本人最愛的可爾必思,酸酸甜甜的乳酪帶有香甜提子果香。
全牛特選拼盤

全牛特選拼盤 – $458

松葉蟹肉蟹膏拌飯 - $88
月見醬燒飯糰  $38
香脆的燒飯糰咬開香甜的米飯軟糯,月見醬流出濃濃的蛋黃汁。
日本蟹肉忌廉薯餅

日本蟹肉忌廉薯餅 - $48
金黃酥脆的薯餅咬開流出軟滑細膩的蟹肉忌廉。

蒜蓉牛油金菇 - $38
爽脆的金菇富蒜蓉牛油香。
日本芝士蛋糕

日本芝士蛋糕 - $48
綿密濕潤又香濃鬆軟,甜而不膩。
巨峰提子可爾必思 & 無糖可樂
巨峰提子可爾必思 & 無糖可樂

巨峰提子可爾必思 - $38
無糖可樂
無糖可樂

無糖可樂 - $18
日本人最愛的可爾必思,酸酸甜甜的乳酪帶有香甜提子果香。
2023-05-04
2023-05-04 347 浏览
天氣開始轉熱,想舒舒服服去露營食燒肉,就要嚟 試下啦🤣餐廳裝潢以露營風為主題,座位用了帳篷⛺️露營櫈,再點起一盞露營燈💡甚有置身於郊野露營的感覺。餐具亦是露營餐具,紙巾🧻玩味十足,打卡一流📸🔸蒲燒鰻魚件 ($108)先煎香魚皮至微脆,並帶點焦香🐟魚肉肉質肥美,鮮嫩多汁🤤配以日式鰻魚汁,味道更有層次。🔸燒肉拼盤 ($378)拼盤有齊豬、牛、雞,絕對適合有選擇困難症的小編!🔹牛肉🐮牛肋肉:油脂較少,較有咬口,肉味香濃🐮牛舌:薄切牛舌輕輕一燒,加上香蔥,味道更香口🐮牛胸腹:油花分佈平均,煎香後味道醇厚又滋味🔹豚肉🐷豚肉燒:肉質軟腍,豚味濃郁🐷五花豚肉:肥瘦雙隔的五花豚肉,脂肪部分特別爽口,沒有太多油膩的感覺🔹雞肉🐓日本雞腿肉:雞皮燒至酥脆🍗食落香嫩多汁🔸月見醬燒飯糰 ($38)外層表面帶點焦香,食落香脆可口,醬油味香濃🍙戳穿蛋黃令蛋汁滲透於軟糯的飯粒中🍚再配上紫菜及燒肉,滋味非常🔸松葉蟹肉蟹膏拌飯 ($88)飯面鋪滿鮮甜的松葉蟹肉及甘香的蟹膏🦀飯内加入醬油及香葱,放在烤爐上燒8分鐘😋濃郁的蟹味不斷翻滾,十分吸引。🔸蒜蓉牛油金菇 ($38)金菇燒至軟身,加入蒜蓉牛油作調味🧈更能帶出金菇的鮮味。🔸

🔸蒲燒鰻魚件 ($108)
蒲燒鰻魚件

🔸燒肉拼盤 ($378)
拼盤有齊豬、牛、雞,絕對適合有選擇困難症的小編!

🔹牛肉
🐮牛肋肉:油脂較少,較有咬口,肉味香濃
🐮牛舌:薄切牛舌輕輕一燒,加上香蔥,味道更香口
🐮牛胸腹:油花分佈平均,煎香後味道醇厚又滋味
燒肉拼盤-牛肉

🔹豚肉
🐷豚肉燒:肉質軟腍,豚味濃郁

🔹雞肉
🐓日本雞腿肉:雞皮燒至酥脆🍗食落香嫩多汁

🔸月見醬燒飯糰 ($38)
月見醬燒飯糰

🔸松葉蟹肉蟹膏拌飯 ($88)
松葉蟹肉蟹膏拌飯

🔸蒜蓉牛油金菇 ($38)
金菇燒至軟身,加入蒜蓉牛油作調味🧈更能帶出金菇的鮮味。
蒜蓉牛油金菇

🔸牛油粟米粒 ($38)
粟米粒粒爽脆,香甜可口🌽加入牛油,味道更加豐富。
牛油粟米粒

🔸青森富士蘋果果汁酒 ($58)
使用青森縣的富士蘋果🍎果味鮮香味美,較酒味特出,容易入口
Sour Punch 手工啤酒 青森富士蘋果果汁酒

🔸Sour Punch 手工啤酒 ($59)
手工啤酒呈粉紅色🩷來自於釀造時添加的小麥🌾和水果。味道以樹莓和番石榴香氣爲主調,釀酒過程中產生的酸味讓熱帶水果的味道更爲突出🍻口感上更清爽解渴。
燒肉拼盤-牛肉
牛油粟米粒
Sour Punch 手工啤酒 青森富士蘋果果汁酒
2023-05-01 120 浏览
Japanese grilled meat is always attractive!!! A5 wagyu is the best for sure!!!So tender and juicy. The A5 steak is served with a special sauce with a raw egg!!! The saice ia nice but I still just like salt more to taste real flavour. 😋The beef mixed combo is lovely.!!! The fat is the king in grilled meat. The wagyu will be fried by the waiter!!! You can get the control as you like !!! I have not tried the thick beef tongue!!! 😝😝😝We try twp dishes of pork too. The neck and tummy!!! Remember to tr

We try twp dishes of pork too. The neck and tummy!!! Remember to try pomelo sauce!!!

I like the deep fried gelatinous rice with a egg yolk on the top!!! Remember to eat immediatly when hot!!! Crispy and rich flavour!!!

The tomato salad is nice and fresh. The beans is a bit hard.

If you come for lunch, 15% off!!!
2023-05-01 121 浏览
一直都好想嚟呢間以camping為主題嘅「火土燒肉」🏕餐廳用上各款露營專用用品作擺設,餐具、燈、帳篷、紙巾架等,佈置相當有gimmick✨可以涼住冷氣體驗camping,絕對係與別不同嘅燒肉體驗🔥🔸燒肉拼盤($378)拼盤包牛肋肉、牛舌、牛胸腹、豚助條、豚五花同雞腿肉🍖每款都醃得香濃入味且唔會過鹹,特別欣賞薄切牛舌🐮口感柔軟嫩滑,加入香蔥後更能提升層次感💋豚肉同雞肉同樣出色,油脂分布均勻💫入口鮮嫩多汁,甘香而不膩👍🏻蘸上紅油醬汁或燒肉醬汁別有一番風味🎊🔸味噌蟹肉甲羅燒($88)將蟹甲殼放喺燒烤爐上,5-8分鐘後即可品嘗🦀蟹殼盛載住嘅濃郁鹹香蟹膏同鮮甜味美蟹肉,配合鵪鶉蛋漿同青蔥💁🏻‍♀️味道平衡得恰到好處,值得一讚✅🔸淸酒煮蜆($48)共六大粒新鮮飽滿嘅蜆🐚煮至剛開口即夾起,嫩滑指數level up,蜆肉入口帶芳郁醇厚嘅酒香🥃美味又可口🔸月見醬燒飯糰($38)飯糰造型精緻🍘外層口感焦香酥脆,內裏飯粒軟糯😽配合甜中帶鹹嘅月見醬,入口蛋香滿溢💓誠意推介!🔸抹茶雪山冰($88)甜品賣相吸引🍧抹茶冰上有香甜紅豆同煙韌蕨餅,不論味道或口感都令人相當滿意🥰🔹沖繩縣菠蘿果汁酒($58)飲品帶有清新菠蘿

🔸燒肉拼盤($378)

🔸味噌蟹肉甲羅燒($88)

🔸淸酒煮蜆($48)

🔸月見醬燒飯糰($38)

🔸抹茶雪山冰($88)

🔹沖繩縣菠蘿果汁酒($58)
飲品帶有清新菠蘿香氣同水果甜味,消滯解膩一流🍸

🔹青森縣富士蘋果果汁酒($58)
果汁酒果香味突出🍎飲落酒精唔濃,容易入口,唔錯🙆🏻‍♀️
一邊露營燒肉一邊嘆冷氣原來唔係夢🤩🤩估唔到呢個曾是兒時夢想竟然有實現到的一日當其他餐廳都用闊落卡座日式格局去吸引人K11 的火土燒肉就 反璞歸真,用上各款露營常見的裝置 偽裝成係野外燒肉一般,咁就可以一邊嘆冷氣一邊露營燒肉🤩🤩🤩-燒肉拼盤有齊豬牛雞, 懶人必點牛肋肉、香蔥牛舌、牛胸腹、豚肉燒、豚五花同埋雞腿肉,牛胸腹牛味勁濃郁, 豚肉燒的豬油香食到成咀都係,薄切香蔥牛舌都好香口, 雞腿肉直情啖啖肉。-伊比利亞豬肋條Finger Cut切法. 雖然以生薑味噌醃好似有D其貌不揚,但燒過後味道非比尋常!簡單燒香已經非常多汁和美味,肉味更是濃郁到滿瀉阿波酢橘雞腿肉 (蒜香芫荽醬)阿波酢橘雞肉比一般雞肉脂肪少,而且雞腿肉口味濃郁,肉質食落甘香嫩滑,口感豐富 ,仲帶有芫荽的微香-蒲燒鰻魚件大推!! 平時食得多已經燒好的鰻魚, 今次生燒鰻魚,睇住魚肉由生燒到金黃, 再掃上醬油再燒, 火喉自己控制, 燒得金黃的鰻魚外脆內彈牙, 完全無得輸。-月見醬燒飯飯團外邊燒得焦脆,加埋濃郁蛋黃的加持, 超好食-除左燒肉, 呢到都有各種可以燒的甜品鯛魚燒有齊兩隻味, 紅豆同奶皇,將魚身輕輕燒到脆就已經好滿足。
一邊露營燒肉一邊嘆冷氣原來唔係夢🤩🤩
估唔到呢個曾是兒時夢想竟然有實現到的一日
當其他餐廳都用闊落卡座日式格局去吸引人
K11 的火土燒肉就 反璞歸真,
用上各款露營常見的裝置 偽裝成係野外燒肉一般,
咁就可以一邊嘆冷氣一邊露營燒肉
🤩🤩🤩
燒肉拼盤
有齊豬牛雞, 懶人必點
牛肋肉、香蔥牛舌、牛胸腹、豚肉燒、豚五花同埋雞腿肉,
牛胸腹牛味勁濃郁, 豚肉燒的豬油香食到成咀都係,
薄切香蔥牛舌都好香口,
雞腿肉直情啖啖肉。
伊比利亞豬肋條
簡單燒香已經非常多汁和美味,肉味更是濃郁到滿瀉

阿波酢橘雞腿肉 (蒜香芫荽醬)
阿波酢橘雞肉比一般雞肉脂肪少,而且雞腿肉口味濃郁,
肉質食落甘香嫩滑,口感豐富 ,仲帶有芫荽的微香

蒲燒鰻魚件
大推!! 平時食得多已經燒好的鰻魚,
今次生燒鰻魚,睇住魚肉由生燒到金黃,
再掃上醬油再燒, 火喉自己控制,
燒得金黃的鰻魚外脆內彈牙, 完全無得輸。
月見醬燒飯
飯團外邊燒得焦脆,加埋濃郁蛋黃的加持, 超好食

除左燒肉, 呢到都有各種可以燒的甜品
鯛魚燒有齊兩隻味, 紅豆同奶皇,
將魚身輕輕燒到脆就已經好滿足。
2023-04-26 125 浏览
👸🏻👧🏻 落雨去唔到露營 去火土燒肉都可以體驗偽露營🤣🤭-火土燒肉 成間店 連埋餐具都係以露營為主題❤😍好特別 除左好睇之外 餐廳間食物質素都唔錯👍🏻🍴全牛特選拼盤 $458分別有牛肋肉、牛三腩、雪花牛小排、牛胸腹同薄切香蔥牛舌😆每一款都有少少既調味 燒完唔洗點醬都夠味❤ 👸🏻比較中意食 牛肋肉 好重牛味肉質好軟滑👍🏻而👧🏻就比較中意食牛三腩🤤好重油香 🍴厚燒豚腩肉(塩醬) $168好厚切既一條豚腩肉 味道都唔錯 好有飽腹感😏🤣但兩姊妹唔係好識燒 店員見到即刻過黎幫手燒👍🏻好貼心 🍴蒲燒鰻魚件 $108有5件 隨碟有蒲燒汁 加埋落去燒 好惹味😋🍴柚子梅素冷麵✨推薦! 好香柚子味同紫蘇葉既味😍成碗麵都好清爽❤🥤海鹽菠蘿梳打 $38海鹽同菠蘿意外地夾 成杯飲品仲會有少少菠蘿碎😋🥤青森縣富士蘋果果汁酒 $58蘋果果汁酒其實飲落有啲S牌Apple Cider咁~不過相對再甜啲!😆📍火土燒肉 @尖沙咀K11 Art Mall 3樓314號鋪
👸🏻👧🏻 落雨去唔到露營 去火土燒肉都可以體驗偽露營🤣🤭

🥤海鹽菠蘿梳打 $38
海鹽同菠蘿意外地夾 成杯飲品仲會有少少菠蘿碎😋

🥤青森縣富士蘋果果汁酒 $58

2023-04-26 126 浏览
朋友生日食肉肉慶祝🎉去左呢間以露營為主題嘅燒肉餐廳,餐廳設施同裝修都非常配合主題,餐具器皿甚至座椅都係露營專用,就算落雨天都可以有露營體驗⛺️🔸燒肉蛋糕🔸生日點可以冇蛋糕😆比起一般忌廉蛋糕,呢個燒肉蛋糕更加適合食肉獸嘅朋友😳蛋糕用雪花牛肉砌成,牛肉有厚薄兩款,脂肪均勻🤤食個陣可以沾紅酒汁或燒肉汁,個人私心推薦紅酒汁,味道特別亦令燒肉更惹味😋以前仲可以係蛋糕上點煙花當蠟燭,但原來宜家已經冇左...嗚嗚嗚🥹🔸厚燒牛舌配月見松露醬汁🔸大大舊超厚牛舌!咬開有肉汁流出,食落好爽口😍就咁食已經好有牛味,加埋個月見松露汁簡直係perfect match😍🔸蒲燒鰻魚件🔸啖啖肉嘅鰻魚,燒完金黃色嘅外皮香脆,肉質結實,咬開依然鮮嫩,名副其實外脆內軟🤤🔸海鹽菠蘿梳打🔸用露營杯裝嘅飲品特別有feel😆連同杯邊嘅海鹽一齊飲,入口先有少少海鹽鹹味,其後帶有菠蘿清香嘅甜味,甜甜地鹹鹹地,加上有氣梳打配燒肉一流👍而家就算去唔到真嘅露營,都可以嚟過下癮😳一切設備齊全,天氣好仲可以去餐廳嘅戶外場地,同朋友邊燒肉邊吹水好好feel✨
🔸燒肉蛋糕🔸

🔸厚燒牛舌配月見松露醬汁🔸