2023-02-17 50 浏览
👈🏻濟州燒肉食堂 #japjapjap_北角#japjapjap_韓國菜壺漬牛肋骨 $238小編大推介💗💗一定要order超大份嘅牛肋骨超級長 要剪開分開嚟燒牛味夠濃郁🤤醃得又好入味燒完都仲keep到肉汁😝食堂牛小排 (鹽燒) $178肉質好嫩滑 🥰油脂分布得平均原全唔使再點醬都已經好出色🥳濟洲豪快黑毛豬五花肉 $168黑毛豬五花肉充滿油花燒到外層金黃色食落更爽口🐷韓國鰻魚(半份) $115韓國鰻魚超級新鮮❤️魚皮燒到少少脆肉質爽口彈牙啖啖肉非常鮮味😘擠少少檸檬汁 更fresh最重要係冇骨吖食堂蘋果梨汁雞肉 $88用蘋果梨汁去醃雞肉醃得啱啱好肉質鮮嫩無比仲帶點小清新🥳大八爪魚 $108原隻上嘅八爪魚好肥大超級彈牙 有咬口口感十足💕荔枝梳打 $32柑橘梳打 $32仲有任食嘅爐邊泡菜蛋要同芝士粟米 韓國小菜🤤真係好滿足吖Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟
👈🏻濟州燒肉食堂

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2023-02-17 110 浏览
前兩天和朋友到北角匯吃濟州燒肉食堂😋晚上時間我們訂了8時,平日來說人很多坐在窗邊,如早上應該可以看到海景店員送上無限任添的前菜,有泡菜、醃蘿 蔔、醃青瓜、生菜等😋爐旁邊有最愛的泡菜蛋和芝士栗😍😋都是可以任加的😝好好吃吃了兩轉壺清牛肋骨$238原條牛肋骨以秘製醬汁醃製,醃得好入味👍🏻配生菜配芝士任由自己配搭吃✌🏻大八爪魚$ 108開頭有點害怕,太大了而原隻但燒後好香好爽口韓國鰻魚(半份) $115魚肉肥美,原汁原味食堂蘋果梨汁雞肉$88雞肉入口嫩滑香甜😙濟州豪快黑毛豬五花肉$168店員見我們燒得狼狽,主動過來幫我們服務🙈肉肥瘦剛剛好,配生菜食👍🏻食堂牛小排(鹽燒)$178燒的時間不用太久荔枝梳打 $32柑橘梳打$32
前兩天和朋友到北角匯吃濟州燒肉食堂😋
晚上時間我們訂了8時,平日來說人很多
坐在窗邊,如早上應該可以看到海景

店員送上無限任添的前菜,
有泡菜、醃蘿 蔔、醃青瓜、生菜等😋
爐旁邊有最愛的泡菜蛋和芝士栗😍😋
都是可以任加的😝好好吃
吃了兩轉

壺清牛肋骨$238
原條牛肋骨以秘製醬汁醃製,醃得好入味👍🏻
配生菜配芝士任由自己配搭吃✌🏻

大八爪魚$ 108
開頭有點害怕,太大了而原隻
但燒後好香好爽口

韓國鰻魚(半份) $115
魚肉肥美,原汁原味

食堂蘋果梨汁雞肉$88
雞肉入口嫩滑香甜😙

濟州豪快黑毛豬五花肉$168
店員見我們燒得狼狽,
主動過來幫我們服務🙈
肉肥瘦剛剛好,配生菜食👍🏻

食堂牛小排(鹽燒)$178
燒的時間不用太久

荔枝梳打 $32
柑橘梳打$32
2023-02-17 542 浏览
情人節當然吃好野,之前一早預約咗韓燒,而且特意訂了海景位,浪漫浪漫🌹濟洲豪快黑毛豬五花肉 吃燒烤次序很重要,先燒脂肪多的五花肉,因為五花肉的油脂可以在燒烤過程中溶解,油脂會覆蓋燒烤網,之後的食物就不會黏燒烤網。濟洲黑毛豬五花肥瘦相間,色澤明亮,中大火燒烤,豬油邊微焦,甘香四溢。包生菜一絕👍🏻蘋果梨汁雞肉接下來就是燒雞肉,先把雞皮向下,待雞皮油脂微焦才翻另一邊,雞肉肉嫩香滑,包生菜吃好正每日新鮮鰻魚(半份) 鰻魚是新鮮的,中溫火燒至肉質水份收乾,鮮味濃縮,口感彈牙,加適量的燒鰻魚汁,好正。大八爪魚整隻大八爪魚,燒至水份收乾,剪開,再燒多一陣,把八爪魚皮燒至微焦,超香,彈牙😋壺漬牛肋骨韓燒點可能不叫牛肋骨,我個人喜歡壺債,比較入味,烤好直接食。先烤大骨位置,烤🉐️金黃焦香,筋骨分離,之後長長的牛肋肉,軟香入口,超讚!牛小排 (鹽燒) 另一半喜歡沒有醃製的牛小排,貪佢能真正吃到牛味,包生菜食,冇得頂。梳打2 杯叫了一杯濟州特飲和柑橘梳打,酸酸甜甜,冰凍開胃。

壺漬牛肋骨

牛小排 (鹽燒)
牛小排

梳打2 杯

叫了一杯濟州特飲和柑橘梳打,酸酸甜甜,冰凍開胃。
牛小排
  • 濟州豪快黑毛豬五花肉
  • 豪快蘋果醬油雞腿
2023-02-15 51 浏览
韓式燒肉推薦🙌🏻 呢間環境舒適座位好闊落 店員服務態度好好👍🏻無限任添前菜 有泡菜,生菜,蘿蔔,青瓜等💯🌟壺漬牛肋骨 🐮原條牛肋骨 好大條 而且醃得好入味 肉味又好濃郁🌟食堂牛小排 (鹽燒) 🐮油脂分佈均勻 油花夠靚肉質鮮嫩💯🌟 濟洲豪快黑毛豬五花肉 🐷油脂瘦肉層層相間分佈好平均肉質嫩又爽口 夾埋生菜同泡菜食更惹味👍🏻🌟 每日新鮮鰻魚半份鰻魚已經份量十足魚皮燒到黃金香脆 而魚肉軟滑彈牙😋🌟蘋果梨汁雞肉 🐔將雞肉加入蘋果梨汁醃製雞肉好嫩滑 味道好清新👍🏻🌟大八爪魚 勁大隻🐙 鮮甜爽脆有彈性 鮮味十足
韓式燒肉推薦🙌🏻 呢間環境舒適
座位好闊落 店員服務態度好好👍🏻
無限任添前菜 有泡菜,生菜,蘿蔔,青瓜等💯

🌟壺漬牛肋骨 🐮

雞肉好嫩滑 味道好清新👍🏻

🌟大八爪魚
勁大隻🐙 鮮甜爽脆有彈性 鮮味十足
2023-02-14 65 浏览
Chill住嘆吃燒肉😋北角呢間濟州燒肉食堂,晩餐未夠七點已經好多人等位,入面環境舒適,卡位好闊落,坐近窗邊位置仲Chill住嘆食燒肉飽覽維港景色😊❤️ ❣️一坐底店員已經主動送上無限任添嘅前菜,有泡菜、醃蘿蔔、醃青瓜、生菜,仲有爐邊蛋同小朋友至鐘意芝士栗creamy軟滑,主菜未上,已經心心眼❤️ ❣️25日熟成濟洲黑毛豬五花肉$285~豬五花肉經熟成後肉味濃郁,肥瘦均勻,配埋生菜食一D都吾油膩☺️❣️食堂牛小排(鹽燒)($178)~油脂分佈均勻,輕輕一燒,滿口油香冇得彈,肉質鮮嫩😋
❣️壺漬牛肋骨($238)~原條牛肋骨以秘製醬汁醃製,醃得好入味,牛味濃郁😋
❣️每日新鮮鰻魚( $115/半份)~魚厚身肥美,燒到魚脆肉嫩😋
❣️食堂蘋果梨汁雞肉($98)~醃味後帶點甜味,雞肉嫩滑😋❣️大八爪魚  ($108)~呢個幾特別吾係度度有得食,自己燒都唔會燶食落爽口彈牙👍😊
❣️梅子青檸梳打 ($32)~食燒肉飲返杯梳打解膩解渴一流 😊

Chill住嘆吃燒肉😋

• 芝士粟米
  • 食堂黑毛豬五花肉
  • 食堂蘋果梨汁雞肉
2023-02-08 77 浏览
濟州燒肉食堂其實已經食過幾次,每次嚟都覺得質素好穩定。壺漬牛肋骨 $238牛肋骨本身已經醃得好入味,就算燒完都唔會流失晒肉汁,骨嘅部份燒耐少少食會更加出到肉味👍🏻 25日熟成濟州黑毛豬梅花肉 $285第一次食呢個熟成梅花肉,同普通肉感覺上唔同嘅係食到肉味濃縮咗,豬肉味更加出,相對上肉質嘅水份就會少啲,要視乎個人口味😁不過韓燒嚟講都係一個新選擇大蔥切牛舌(鹽燒)$138牛舌雖然係薄片,但係本身有厚度,所以食落有口感之餘,唔會因為燒到過咗龍而乾晒🤭 識落咬下咬下仲有牛舌回甘,燒到表面脆口之後,入面仲係軟腍🤩韓國鰻魚(半份)$115通常燒鰻魚都係食已經燒好咗,未試過自己由生燒到熟,鰻魚食落去同平時食開軟綿綿嘅質感唔同,呢個魚肉彈牙,魚皮好重膠質,配埋燒汁都唔錯大八爪魚 $108雖然話明係大八爪魚,但係呢個size上到枱真係有啲嚇親,因為燒熟咗之後都唔會覺得縮水咗好多,最好要黎配酒飲😆豪快蘋果醬油雞腿 $88醬油雞腿係另外一個推介,同樣地醃肉嘅醬汁做得好好,唔會死咸帶甜味,所以燒完出嚟係香口之餘,仲覺得一隻唔夠食😂😂濟州特飲 $32 柑橘梳打 $32話明濟州食堂,當然有啲濟州特色嘢飲,兩杯都
濟州燒肉食堂其實已經食過幾次,每次嚟都覺得質素好穩定。

壺漬牛肋骨 $238

25日熟成濟州黑毛豬梅花肉 $285

大蔥切牛舌(鹽燒)$138

韓國鰻魚(半份)$115

大八爪魚 $108

豪快蘋果醬油雞腿 $88

濟州特飲 $32
柑橘梳打 $32
話明濟州食堂,當然有啲濟州特色嘢飲,兩杯都係偏柑橘味重,要來配燒肉可以解油膩👍🏻
2023-02-06 83 浏览
趁住仲係涼涼地既天氣,去左食燒肉!首先店員會幫手開爐,兩側就擺放粟米芝士同埋泡菜蛋,等佢地係上菜前慢慢煮熟起黎。芝士送肉一流! 另外仲有其他前菜、生菜、醬汁、沙律等,未開始食已經好架勢。壺漬牛肋骨,係已經腌好既牛肋骨,一整條好長下,剪開一少塊一少塊咁燒,燒完味道甜甜地~肉質軟嫩又好香,我覺得呢款係必點!大蔥切牛舌 (鹽燒),燒完有彈牙感唔韌,都幾有牛味。大八爪魚,真係原隻八爪魚,觸鬚條條好粗壯,已腌有香辣味。雖然我地都燒左好耐下,但依舊彈牙爽口。25日熟成濟洲黑毛豬五花肉,份量好多下,好似一塊大漢堡咁。豬肉厚身,我地將佢剪成一粒粒,香濃既豬味再加上有炭燒感,包埋生菜食健康又可去油膩感。新鮮鰻魚(半份),又係大大條好肥美厚肉,剪開一舊舊邊燒邊塗鰻魚燒汁,塊皮同魚肉都超級香軟,冇諗過自己燒都燒得咁好味! 豪快蘋果醬油雞腿,好搶火既大雞腿,記住要擺爐比較邊既位置,需要比較耐既時間去燒但仍然非常juicy! 肉質嫩滑,雞皮更加係邪惡!濟洲特飲係芒果類特飲似係芒果茶,酸酸甜甜。荔枝梳打好爽,食燒肉飲有氣既野真係gur 晒。7點入座都已經好full,下次要食都記得要book先得啦!
趁住仲係涼涼地既天氣,去左食燒肉!

大蔥切牛舌 (鹽燒),燒完有彈牙感唔韌,都幾有牛味。

7點入座都已經好full,下次要食都記得要book先得啦!
2023-01-31 183 浏览
每次經過北角呢間韓燒店,門口都企滿食客輪候入座,不過坐位夠多,唔洗等好耐有維港海景相伴,環境舒適又寬敞一坐低已經有豐富嘅前菜,食完仲可以無限refill仲有我至愛嘅粟米芝士,充滿拉絲感,好Creamy✨壺漬牛肋骨必食牛肋骨,超長又厚切,入口勁軟腍,醬汁醃得好入味,唔需再額外調味✨大蔥切牛舌大大片牛舌,兩側燒一燒好快熟,配埋大蔥嘅香味,正呀✨大八爪魚呢度嘅八爪魚勁鮮甜,燒完仲好爽滑,完全唔靭✨25日熟成濟州黑毛豬五花肉五花肉食得多,25日熟成厚厚一片肉質好嫩,燒完都唔會Dry✨新鮮鰻魚肥美新鮮,啖啖肉又無骨燒到外皮脆卜卜就最香口✨豪快蘋果醬油雞腿雞脾超級嫩滑,比平日食開嘅更滑更香仲好多厚肉✨濟州特飲.荔枝梳打濟州特飲充滿香濃芒果味荔枝梳打 味道唔會太甜食物高質數,唔怪得咁爆咁旺場

有維港海景相伴,環境舒適又寬敞

一坐低已經有豐富嘅前菜,食完仲可以無限refill

仲有我至愛嘅粟米芝士,充滿拉絲感,好Creamy

✨壺漬牛肋骨

必食牛肋骨,超長又厚切,
入口勁軟腍,醬汁醃得好入味,唔需再額外調味

✨大蔥切牛舌

大大片牛舌,兩側燒一燒好快熟,
配埋大蔥嘅香味,正呀

✨大八爪魚

呢度嘅八爪魚勁鮮甜,
燒完仲好爽滑,完全唔靭

✨25日熟成濟州黑毛豬五花肉

五花肉食得多,25日熟成厚厚一片
肉質好嫩,燒完都唔會Dry

✨新鮮鰻魚

肥美新鮮,啖啖肉又無骨
燒到外皮脆卜卜就最香口

✨豪快蘋果醬油雞腿

雞脾超級嫩滑,比平日食開嘅更滑更香
仲好多厚肉

✨濟州特飲.荔枝梳打

濟州特飲充滿香濃芒果味
荔枝梳打 味道唔會太甜

食物高質數,唔怪得咁爆咁旺場
2023-01-31
午餐
2023-01-31 122 浏览
第一次幫襯@濟州燒肉食堂,午市時間,店舖似乎幾有人氣,中午嚟到大約有八成滿座。好幸運被安排窗邊位置,第一次食韓燒係有海景睇。對於食韓燒嚟講已經有一定經驗的我,為咗挑戰吓自己嘅燒烤能力,揀咗幾樣考功夫嘅食物。包括原隻嘅大八爪魚,原隻嘅雞髀,原條鰻魚,仲有成件上的五花腩。😚蘋果醬油雞腿($88)呢個真心考功夫,因為size都好大,而且好厚肉,店員已經預先將厚肉位𠝹開,燒好之後雞肉好嫩滑,如果平時嘅燒雞肉片就會好容易過火,原隻上除咗打卡特別之外亦都係有好處。大八爪魚(108)燒得好成功,完全沒有過火,原隻燒更加容易掌握火路,燒完之後仲係好Juice好彈牙。👍🏻25日熟成濟州黑毛豬梅花肉($285)這個有點貴,看樣子不怎麼樣,燒起之後用鉸剪剪開一件件,估唔到原來咁好食。原全沒有豬嘅臊味,而且不肥膩之餘肉汁豐富。每日新鮮鰻魚($115)店員叫我去一定要燒咗個皮先,如果唔係好容易捲起。附有檸檬薑絲同埋鰻魚汁,可以自由發揮。另外仲食咗牛舌同埋牛肋肉,牛舌係比較厚切果種,燒好加少少海鹽,好正!牛肋肉就已經調好味道,完全唔需要再加任何調味料。味道帶甜,韓式風味。飲品選擇都好多,通常食韓國燒烤我都鍾意試吓
好幸運被安排窗邊位置,第一次食韓燒係有海景睇。

蘋果醬油雞腿($88)

大八爪魚(108)

25日熟成濟州黑毛豬梅花肉($285)

每日新鮮鰻魚($115)

飲品選擇都好多,通常食韓國燒烤我都鍾意試吓佢哋啲梳打。今次試咗杯濟州特飲就係一杯橙味嘅梳打,甜了一點,唔係螞蟻人一族就要叫少甜了。😆
這餐午餐十分豐富。其實舖頭都有供應lunch Menu,如果附近返工或者附近住都可以簡簡單單食個午餐。
#濟州燒肉食堂#燒肉#美食#香港#jejubulgogi #제주불고フ#九龍灣#北角
2023-01-30 141 浏览
窗口卡位可以看到海景,食物標價比較進取。但店舖打理得不算很好,不太企理。叫了牛肋骨,200幾蚊同比較平的雞髀,都要80幾蚊。雞脾一大件上,比較難搞,以前韓國燒烤啱啱打入香港市場嘅時候,店舖嘅店員都會好積極幫手燒,或者教客人點樣燒先至好味,但係呢間完全唔會,放低就走。店員個個都好似匆匆忙忙,冇時間介紹食物。食物味道問題不大,沒有驚喜亦沒有驚嚇,亦都有免費嘅爐邊泡菜煎蛋同埋芝士粟米,沙律,前菜等等提供。都有主動添了一次。就是整體來說做不出高檔感覺,因為衛生做得不算好,服務不到位,但也不是差,就是一般般,不能說是一個很好的體驗。抽風系統比其他韓燒店做得差,走的時候成間店煙霧離漫總結:可以一試,未必回頭。
叫了牛肋骨,200幾蚊同比較平的雞髀,都要80幾蚊。

店員個個都好似匆匆忙忙,冇時間介紹食物。
抽風系統比其他韓燒店做得差,走的時候成間店煙霧離漫

總結:可以一試,未必回頭。
呢幾日天寒地凍大佬🥶🥶 過左個新年假係時候要出黎食下飯啦😍 北角匯嘅濟州燒肉食堂🇰🇷 門口已經聞到燒肉香味☺️▫️壺漬牛肋骨 ($238)老鏈咁長嘅牛肋骨 用上醬汁醃製後肉質更加軟腍香濃😲 最後舊骨燒到焦香啜埋啲肉真係不得了👍▫️大葱切牛舌 ($138)牛舌燒至7成熟 口感好爽口點少少鹽花同埋燒肉汁好正🥹▫️25日熟成濟州黑毛豬五花肉 ($285)成塊肉眼咁樣 油脂部分燒到個火陷陷聲🔥脂肪分布較少 係食佢嘅腍香 口感煙韌👍▫️豪快蘋果醬油雞腿 ($88)韓燒燒雞肶都係第一次 感覺似平時BBQ燒雞扒咁 肉質好嫩好多汁呀!😲▫️食堂黑毛豬五花肉 ($128)點少得五花肉呢 包住生菜食一流呀😍 ▫️大八爪魚 ($108)一燒八爪魚個鹹香味出哂黎🤤我鍾意燒到乾身啲先食 超惹味▫️梅子酒梳打 ($58)梅酒加入梳打增加汽泡感 令到梅酒無咁甜更加易入口🤤店員成餐飯見佢地都好忙碌不停入客翻場 真係辛苦哂🙏
呢幾日天寒地凍大佬🥶🥶 過左個新年假
係時候要出黎食下飯啦😍
北角匯嘅濟州燒肉食堂🇰🇷
門口已經聞到燒肉香味☺️

▫️壺漬牛肋骨 ($238)
老鏈咁長嘅牛肋骨 用上醬汁醃製後
肉質更加軟腍香濃😲 最後舊骨燒到焦香
啜埋啲肉真係不得了👍

▫️大葱切牛舌 ($138)
牛舌燒至7成熟 口感好爽口
點少少鹽花同埋燒肉汁好正🥹

▫️25日熟成濟州黑毛豬五花肉 ($285)
成塊肉眼咁樣 油脂部分燒到個火陷陷聲🔥
脂肪分布較少 係食佢嘅腍香 口感煙韌👍

▫️豪快蘋果醬油雞腿 ($88)

▫️食堂黑毛豬五花肉 ($128)
點少得五花肉呢 包住生菜食一流呀😍

▫️大八爪魚 ($108)
一燒八爪魚個鹹香味出哂黎🤤
我鍾意燒到乾身啲先食 超惹味

▫️梅子酒梳打 ($58)
梅酒加入梳打增加汽泡感 令到梅酒無咁甜
更加易入口🤤

店員成餐飯見佢地都好忙碌
不停入客翻場 真係辛苦哂🙏
2023-01-28 100 浏览
濟洲燒肉食堂(北角)地址:北角渣華道123號北角匯2期2樓210號舖😍😍呢排天氣咁凍❄️好想食係韓燒~第一次食呢間燒肉😗呢間燒肉店可以望住海景食嘢,坐得好舒服😍😍夠哂chill~嗌左好多燒肉加埋咁多配菜、芝士同泡菜蛋😍大滿足1.壺漬牛肋骨 2.大蔥切牛舌 3.濟洲黑毛豬五花肉 🐽4.新鮮鰻魚5.蘋果醬油雞腿 6.大八爪魚 🐙7.荔枝梳打🍹個壺漬牛肋骨好滑好香,油脂分布好平均~肉質嫩滑🤤醃得好好食🥰個五花肉比較厚身🤤加埋芝士同埋生菜包埋食簡直100分😋😋除左燒肉好食😋最特別係鰻魚,燒個時加埋佢嘅秘製汁😋😋燒完好脆好香🥰🥰值得一試‼️另外個荔枝玉露都好好飲💥總性價比:8/10👍🏻幾推薦嘅燒肉店😋😋仲係好掛住佢既芝士同邊爐蛋😍😍👍🏻
濟洲燒肉食堂(北角)
地址:北角渣華道123號北角匯2期2樓210號舖

7.荔枝梳打🍹

💥總性價比:8/10
👍🏻幾推薦嘅燒肉店😋😋仲係好掛住佢既芝士同邊爐蛋😍😍👍🏻

2023-01-25 82 浏览
有咩開心得過同一班朋友韓燒聚會,人愈大愈珍惜呢種日子得來不易,今晚食物都唔錯,紀錄一下~大八爪魚 除了肉類都好鐘意海鮮,八爪魚原條上好壯觀,肉質有彈性,必點壺漬牛肋骨 超長的牛肋骨肉放在壺內,長到要剪數下才燒到🙈大蔥切牛舌 (鹽燒) 牛舌紋理好靚,薄切很快燒好,爽脆美味25日熟成濟洲黑毛豬五花肉 本來未經調味吃到黑毛豬的原汁原味,簡單蘸鹽已經可以,肉味濃厚每日新鮮鰻魚(半份) 鰻魚食落新鮮爽滑,魚肉厚身建議燒多一陣豪快蘋果醬油雞腿 有醬油醃製令雞腿好入味,還有一點蘋果清香減膩,原隻雞腿要燒比較久但值得等待☺️最後叫多2杯梳打清清喉嚨,尤其濟洲特飲同韓燒好夾😃

大八爪魚
除了肉類都好鐘意海鮮,八爪魚原條上好壯觀,肉質有彈性,必點

壺漬牛肋骨
超長的牛肋骨肉放在壺內,長到要剪數下才燒到🙈

大蔥切牛舌 (鹽燒)
牛舌紋理好靚,薄切很快燒好,爽脆美味

25日熟成濟洲黑毛豬五花肉

每日新鮮鰻魚(半份)
鰻魚食落新鮮爽滑,魚肉厚身建議燒多一陣

豪快蘋果醬油雞腿

最後叫多2杯梳打清清喉嚨,尤其濟洲特飲同韓燒好夾😃
2023-01-23 93 浏览
經過燒肉店,會被燒肉嘅香氣吸引入去😋 餐廳喺商場三樓,仲有望海位及戶外位,環境都幾舒服😌 除咗韓燒,仲有多款主食,如人蔘雞湯、炸雞、牛肋骨湯等,而爐邊仲放有泡菜蛋及粟米芝士🤤壺漬牛肋骨一大條連骨牛肋肉,醬汁豐富帶甜,牛肉味濃,肉質柔軟🥰大蔥切牛舌 (鹽燒) 牛舌薄切更易熟,入口爽脆,調味剛好唔會太重25日熟成濟洲黑毛豬五花肉 國寶級黑毛豬,原塊厚切,肉質扎實,肥瘦均勻,肉色粉紅,賣相相當吸引。食落肉味香濃細嫩,絕對不容錯過👍🏻韓國鰻魚(半份) 燒鰻魚體驗難忘😻估唔到燒出嚟魚肉扎實爽脆,入口鮮甜,而且無骨好易食大八爪魚🐙原隻大型八爪魚🐙,燒得鬚腳都脆口,肉質爽彈豪快蘋果醬油雞腿雞腿同樣樂大隻,加上蘋果,味道更清新柑橘梳打梅子青檸梳打燒肉配梳打都幾夾,清爽解渴,又唔太甜

壺漬牛肋骨
一大條連骨牛肋肉,醬汁豐富帶甜,牛肉味濃,肉質柔軟🥰

大蔥切牛舌 (鹽燒)
牛舌薄切更易熟,入口爽脆,調味剛好唔會太重

25日熟成濟洲黑毛豬五花肉

韓國鰻魚(半份)

大八爪魚🐙
原隻大型八爪魚🐙,燒得鬚腳都脆口,肉質爽彈

豪快蘋果醬油雞腿
雞腿同樣樂大隻,加上蘋果,味道更清新

柑橘梳打
梅子青檸梳打
燒肉配梳打都幾夾,清爽解渴,又唔太甜
  • 壺漬牛肋骨
2023-01-22 92 浏览
「韓味十足」不陌生有著濃郁既燒肉風味入口即溶的口感放任飽食一頓性價比高!主打韓燒料理即食即燒成不少港人的選擇,食過返尋味之餘,可以一次過滿足不同預計人士的需求外全方位照顧一眾「食肉獸」的美食需求,無論你是韓燒單點或拼盤暖暖身又能痛快吃一場「壺漬牛肋骨 」口感層次豐富,牛肋骨燒起來充滿油香咀嚼起來特別惹味 「大蔥切牛舌 (鹽燒)」 鹽烤切成薄片的牛舌左右翻面,一咬之下軟腍腍爽口嫩滑沾滿牛香氣 「25日熟成濟洲黑毛豬五花肉 」油脂豐富肥而不膩、瘦而不柴間隔比較Q彈肉質部位緊實肉層厚而鬆軟比例一絕「鰻魚(半份) 」原汁原味豐厚質感新鮮打破一貫汁烤燒鰻魚的印象「醬油雞腿」 如果喜歡秘制配方的一道菜,混合所有醃料微焦後非常香口啖啖滋味「大八爪魚」 味道甜辣原隻新鮮緊實且厚肉,加熱過後保持肉質質量夾彈更鮮味嘆埋飯後梳打兩杯的確好爽

「韓味十足」不陌生有著濃郁既燒肉風味
入口即溶的口感放任飽食一頓性價比高!

「壺漬牛肋骨 」
口感層次豐富,牛肋骨燒起來充滿油香咀嚼起來特別惹味
「大蔥切牛舌 (鹽燒)」
「25日熟成濟洲黑毛豬五花肉 」
油脂豐富肥而不膩、瘦而不柴間隔比較Q彈
肉質部位緊實肉層厚而鬆軟比例一絕
「鰻魚(半份) 」
原汁原味豐厚質感新鮮打破一貫汁烤燒鰻魚的印象
「醬油雞腿」