2019-06-25 118 浏览
潮丸今日去左尖沙咀食野依間潮州牛丸專門店叫左個牛爽腩飯牛爽腩肉質鬆軟又入味!食落可以知燜得好入味。牛腩爽口有嚼勁,而且無肥肉牛筋有咬感同多骨膠原招牌滷水拼盤,拼盤配有豬手,豬大腸,腩肉,蛋同豆腐,豬手煮得好出色,腍得黎好有咬口唔會過硬,充滿膠質。豬大腸唔算好肥入味,食落淋身。腩肉肥瘦適中咬落好易入口,唔會太肥。蛋同豆腐同樣滷得很入味。清湯蘿蔔最後食既蘿蔔本身已經好清甜,食落係完全冇渣唔會老,煮落嘅時間啱啱好,食完清清最好之選,同河粉配既蘿蔔又唔同感覺。總結以實惠價錢嚟講食到係超值嘅美食———
潮丸

總結以實惠價錢嚟講食到係超值嘅美食

2019-06-24 69 浏览
天氣時晴時雨又悶熱,同老公去左尖沙咀行左一陣,重未想到晚餐食乜,經過潮丸,想起之前食過佢地D粉麵都吾錯,好想回味一下。入座後,侍應送上循環再用的點菜紙點菜,多款配搭食材,總有適合客人口味的食物。潮州魚三鮮配粗麵:有爽口的魚旦和魚片頭、鮮味魚皮餃,粗麵彈牙,湯底清甜,加入配料冬菜、蔥花、芫茜、芽菜,令口感和味道都提升,更添美味!自家雲吞王加特級墨丸王,配生麵:喜歡食雲吞的我,不可不試店家自製的雲吞王,雲吞皮薄滑,餡料鮮蝦好爽口,特級墨丸王有口感有鮮味,生麵彈牙冇皂水味。老公本來點了潮州魚片湯飯,但來了扎肉紫菜肉碎湯飯,同侍應講來錯了,但侍應說錯了是沒有得換的,老公唯有照食,湯有鮮味,扎肉切碎和碎肉飯一起食,味道普通,可能老公不喜歡食紫菜。咁就加餸吧!加了魚片頭、潮州魚旦、雲吞、滷水腩肉全都爽口彈牙,是老公喜愛的口味!生炸雞翼:即叫即炸,皮脆肉嫩又入味。凍飲加5蚊,凍鴛鴦和可樂
炸雞翼:即叫即炸,皮脆肉嫩又入味。
凍飲加5蚊,凍鴛鴦和可樂
2019-06-06
  • 潮州魚三鮮
  • 自家雲呑王
  • 生炸雞翼
2019-06-19 64 浏览
好耐無食過潮式粉麵,今日去尖沙咀買野經過見到呢間潮丸,就入去試下!店內環境十分乾淨呢!我叫左個咖哩牛爽腩飯,咖哩醬汁非常濃郁,好香咖哩味,呢度既牛爽腩帶點咬口,肉既部分非常嫩,有雙重口感!咖哩入面仲有薯仔同熔左既薯仔,好入味,非常下飯呢!我仲叫左個炸魚蛋,唔油膩,表皮脆脆地,食落十分爽口彈牙,又夠大粒!飲品我就一見到就好想試話梅柚子雪碧,冰凍既雪碧再倒入雪左既杯,簡直透心涼!加左話梅柚子,帶點酸酸既感覺,飲落清爽又有層次呢!呢度既食物十分不錯,好推薦大家黎食呢!
呢度既食物十分不錯,好推薦大家黎食呢!
牛爽腩撈麵 $70有6、7舊牛腩,牛腩肉煮得好林,配埋彈牙生麵,鍾意食辣可以加店內三款辣椒...個人覺得黃燈籠椒好特別,辣味好香!.潮洲魚三鮮 (魚旦、魚片頭、魚皮餃)$55兩塊魚片頭、兩舊魚皮餃、一粒魚旦。加腩肉$15 - 兩塊腩肉滷過好入味。.自都牛雜燴 $95 - 牛肚、牛腩、牛筋、蘿蔔全部食材都好入味。牛筋好好吃!好軟滑,入口成口膠質!蘿蔔吸收晒牛肉腩汁....鮮炸魚皮 $28 - 食潮州粉麵 配 炸魚皮係必需的。.炸牛丸 $28 - 一份得三粒,但牛丸炸到外皮好脆、一咬好彈牙!仲要有肉汁!正!.咸檸檬蘇打特飲 - 用泰國象牌梳打水,必定好飲!.食得辣既朋友記得試下佢地既特色辣椒醬呀!
牛爽腩撈麵 $70

潮洲魚三鮮 (魚旦、魚片頭、魚皮餃)$55
兩塊魚片頭、兩舊魚皮餃、一粒魚旦。

加腩肉$15 - 兩塊腩肉滷過好入味。

自都牛雜燴 $95 - 牛肚、牛腩、牛筋、蘿蔔
全部食材都好入味。
牛筋好好吃!好軟滑,入口成口膠質!
蘿蔔吸收晒牛肉腩汁...

鮮炸魚皮 $28 - 食潮州粉麵 配 炸魚皮係必需的。

咸檸檬蘇打特飲 - 用泰國象牌梳打水,必定好飲!

食得辣既朋友記得試下佢地既特色辣椒醬呀!
2019-06-18
  • 炸牛丸
  • 牛爽腩撈麵
2019-06-18 60 浏览
潮丸📍尖沙咀金馬倫道21C號地舖Kay gor 今日又同媽媽去左尖沙咀食野今次搵左依間潮州牛丸專門店食阿牛爽腩飯 $65牛爽腩肉質鬆軟又入味!自家牛三鮮河粉 $55有牛腩,牛筋,牛肚。湯底係濃郁牛湯,食落可以知燜得好入味。牛腩爽口有嚼勁,而且無肥肉牛筋有咬感同骨膠原感覺重,牛肚軟度啱啱都好夠入味。腩汁湯底既河粉唔會煮到爛左。招牌滷水拼盤 $75拼盤配有豬手,豬大腸,腩肉,蛋同豆腐豬手煮得好出色,腍得黎好有咬口唔會過硬,充滿膠質。豬大腸唔算好肥入味,食落淋身。腩肉肥瘦適中咬落好易入口,唔會太肥。蛋同豆腐同樣滷得很入味。清湯蘿蔔 $28最後食既蘿蔔本身已經好清甜,食落係完全冇渣唔會老,煮落嘅時間啱啱好,食完清清最好之選,同河粉配既蘿蔔又唔同感覺。總結以實惠價錢嚟講食到這些質素,係超值嘅Kay Gor 推介 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻備注👍🏻5粒代表最推介——————#kayGorfoodie #foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #foodie #hongkongfoodie #instafood #hkig #hkigfood #hkeat #
潮丸
📍尖沙咀金馬倫道21C號地舖

Kay gor 今日又同媽媽去左尖沙咀食野
今次搵左依間潮州牛丸專門店食阿

牛爽腩飯 $65
牛爽腩肉質鬆軟又入味!

自家牛三鮮河粉 $55
有牛腩,牛筋,牛肚。
湯底係濃郁牛湯,食落可以知燜得好入味。
牛腩爽口有嚼勁,而且無肥肉
牛筋有咬感同骨膠原感覺重,
牛肚軟度啱啱都好夠入味。
腩汁湯底既河粉唔會煮到爛左。

招牌滷水拼盤 $75
拼盤配有豬手,豬大腸,腩肉,蛋同豆腐
豬手煮得好出色,腍得黎好有咬口唔會過硬,充滿膠質。
豬大腸唔算好肥入味,食落淋身。
腩肉肥瘦適中咬落好易入口,唔會太肥。
蛋同豆腐同樣滷得很入味。

清湯蘿蔔 $28

總結以實惠價錢嚟講食到這些質素,係超值嘅

Kay Gor 推介 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
備注👍🏻5粒代表最推介
———
#foodie #hongkongfoodie #instafood #hkig #hkigfood #hkeat #eat #hongkongfood #hkfoodblog #yummy #hkiger #food #hk #foodblogger #foodshare #hkfoodlover #香港美食 #香港 #美食 #食評
2019-06-17
  • 自家牛三鮮
  • 招牌滷水拼盤
  • 牛爽腩飯
2019-06-17 69 浏览
最近吃的比較油膩,想吃點清淡的清清腸胃,就在尖沙咀找了一家潮洲粉麵店試試。除了牛三鮮(牛腩牛筋牛肚)還有豬或魚的選擇,戒牛的朋友也可以去。郊外油菜清清腸胃,多吃菜也比較健康。點了個牛爽腩飯(崩沙腩),有別於一般牛腩,是屬於牛胸腩裙邊的位置,半筋半肉,質感滑溜爽脆,但又牛味十足。由於一隻牛只有一小塊爽腩,面積很小,所以十分珍貴,吃下去果然有香濃的牛味,不太腍不太韌,出色!魚三鮮米線,用上了魚旦魚片頭魚皮餃,清淡之選但不失魚鮮味,不錯。牛雜燴亦同樣出色,白蘿蔔吸收了滷水汁十分入味。

郊外油菜清清腸胃,多吃菜也比較健康。

牛雜燴亦同樣出色,白蘿蔔吸收了滷水汁十分入味。
2019-06-17 1359 浏览
同男友兩口子去尖沙咀,簡簡單單食個粉麵都好滿足❤️店面裝潢好簡潔,而且同我平時食開果啲潮州麵店好唔同😄有少少似拉麵店既裝修。·呢度啲湯底比較清,唔係濃濃果種,估計係想客人試下加枱頭啲辣醬辣油,有成三四種唔同風格既辣醬比客人揀👍🏻👍🏻由於我地都唔知揀咩好,最後叫左兩個「三鮮」麵,貪佢乜都食到啲😋·牛三鮮💰HKD55呢度既牛三鮮,就係牛腩、牛筋、牛肚。調味恰當,牛腩牛肚都好入味,但唔會食完勁口渴果種味精感。男友唔食牛筋的,比哂我食😍正呀係骨膠原呀🤗·魚三鮮💰HKD55我就叫左魚三鮮,魚蛋、魚片頭、魚皮餃,配料果度有得剔芽菜😍我係唔食乜鬼東東芫茜蔥,但好中意芽菜❤️加左少少枱面提供既辣油,好好食😋同埋魚皮餃好大粒,外皮好煙韌😋·炸雲吞皇💰HKD50炸雞翼💰HKD28加左兩款小食都唔錯,雞翼香脆熱辣辣,肉質juicy唔乾雲吞皇雖然有啲小貴,但係好好食呀,點埋泰式辣醬一流。·話梅柚子梳打💰跟餐+$10純粹見佢幾特別先叫黎飲,唔係周圍都有呢隻泰國梳打水,加埋話梅柚子酸酸甜甜,食完炸野可以解下膩☺️👍🏻

同男友兩口子去尖沙咀,簡簡單單食個粉麵都好滿足❤️

牛三鮮💰HKD55

魚三鮮💰HKD55

炸雲吞皇💰HKD50
炸雞翼💰HKD28
加左兩款小食都唔錯,雞翼香脆熱辣辣,肉質juicy唔乾
雲吞皇雖然有啲小貴,但係好好食呀,點埋泰式辣醬一流。

話梅柚子梳打💰跟餐+$10
2019-06-06
  • 自家牛三鮮
  • 生炸雲吞王
  • 牛三鮮河粉
  • 生炸雞翼
  • 話梅柚子蘇打特飲
當日星期日,原先,朋友仔想去尖沙咀金馬倫道的 L'attitude 食晚飯,他最想試蝶豆花的星空系列飲品,怎料!星期日只有供應飲品、甜品及雪糕!加上當時已經 8:00pm,他實在肚餓得很!我帶他走到附近供應粉麵飯的潮州粉麵店 <潮丸>,我們見到對面有間 <泰式水門雞飯>,他都想食,可是要排隊約10個人,等了1分鐘都無,於是,他便臨時臨急決定食呢間 <潮丸>!我們又即時走番去對面!星期日晚上 8:00,門口有好幾個菲律賓藉工人姐姐,好可能見價錢堅貴, 所以望完餐牌便走;相對店內冷清,食客很少!只有 2~3 枱客,可直接入座!雲吞王河粉 (走青) $55有5粒雲吞,餡料豐足,蝦肉新鮮爽口又鮮甜! 略嫌湯底較淡! 河粉雪白滑溜!咖哩牛爽腩飯 $68咖哩不算很辣,令人容易入口!牛爽腩肉質鬆軟又入味!炸鯪魚球 $28只有3粒! 我們也沒想到得咁少!覺得起碼有4粒吧!勝在夠大粒,即叫即炸!金黃色的外層略脆內超爽彈!夾雜蔥粒,清香美味!我淺嚐1粒,讓他食2粒啦!配上的蜆介醬不算重口味!我們沒有點任何飲品,只好走到隔離的 L'attitude 吧!如果,

雲吞王河粉 (走青) $55
有5粒雲吞,餡料豐足,蝦肉新鮮爽口又鮮甜!
 略嫌湯底較淡!
 河粉雪白滑溜!
雲吞王河粉
咖哩牛爽腩飯 $68
咖哩不算很辣,令人容易入口!牛爽腩肉質鬆軟又入味!

咖哩牛爽腩飯
炸鯪魚球 $28
只有3粒!
夾雜蔥粒,清香美味!
我淺嚐1粒,讓他食2粒啦!配上的蜆介醬不算重口味!
炸鯪魚球

如果,以星期日晚上尖沙咀區來說,這間堅貴粉麵店卻不及其他價錢更貴的食店好生意到要排隊,恐怕要想想辦法造勢吧!
2019-04-28
$75.5 (晚餐)
炸鯪魚球
2019-06-08 850 浏览
媽媽係潮州粉麵愛好者,今次我就帶咗佢黎到位於尖沙咀金馬倫道的「潮丸」嘆返碗正宗潮州粉麵。餐廳位置非常方便,店內嘅裝修簡潔有理,感覺潔淨舒適餐牌上嘅選擇都好豐富添,有招牌主打潮式湯麵,既有皇牌飯類同特色撈麵,總有一款啱心水自家牛三鮮幼麵媽媽最愛就係食牛肉類嘅湯麵,所以佢揀咗呢碗牛三鮮,分別有牛筋、牛肚同牛腩。份量充足,半肥瘦的牛腩有牛肉香,肉質香軟!牛筋軟滑有彈性,充滿膠質!牛肚煮得入味,幾爽口!生麵爽口幼滑,帶有鹼水味~ 另外加左特級墨丸王,無添加太多的麵粉,彈牙口感絕佳!潮州魚三鮮(淨食)以魚類製品為主的有:魚皮餃、魚片頭同魚蛋,金黃色的魚片頭好好食!魚蛋爽口彈牙,有魚肉香!而我最愛嘅魚皮餃好大粒,外皮有嚼勁,內餡有滋味的魚肉,好味道自家雲吞王(淨食)店舖自家製的鮮蝦雲吞,都幾大粒,雲吞皮好滑溜。內餡以鮮蝦同豬肉為主,調味適中,啖啖鮮肉味!配上適量蔥花、芫荽同冬菜,好香口美味呢清湯蘿蔔蘿蔔超鮮甜,煮得好軟腍,真心正熱奶茶港式奶茶好順滑,茶底香濃,好好飲凍檸茶冰凍又解渴的凍檸茶酸酸甜甜,解膩啱哂

自家牛三鮮幼麵

潮州魚三鮮(淨食)

自家雲吞王(淨食)

清湯蘿蔔

蘿蔔超鮮甜,煮得好軟腍,真心正

熱奶茶

港式奶茶好順滑,茶底香濃,好好飲

凍檸茶

冰凍又解渴的凍檸茶酸酸甜甜,解膩啱哂
2019-06-01 86 浏览
今晚同BABY 去TST睇戲~~臨睇戲前,當然要醫飽個肚啦~~我地揀左潮丸,勁速食,食完就趕去睇戲!我叫左牛三鮮,BABY 叫左魚三鮮~我地仲叫左D 小食大家一齊SHARE,有炸墨丸、油菜同蘿蔔~牛三鮮—係店內既招牌菜,想講牛爽腩部分好肥美又厚切,肉味濃;而牛筋入味夠腍;牛肚超軟韌,有咬口感!叫左米粉,食落幼細可口。魚三鮮有魚角、魚皮餃、魚蛋,食落爽彈, 魚味亦濃,唔錯!好推介炸墨魚丸, 入面有墨魚粒, 好真材實料~而菜心同蘿蔔都係清清地,又有飽肚感~OVERALL 夠平夠抵,下次會再來!
我地揀左潮丸,勁速食,食完就趕去睇戲!

我叫左牛三鮮,BABY 叫左魚三鮮~

叫左米粉,食落幼細可口。
魚三鮮有魚角、魚皮餃、魚蛋,食落爽彈, 魚味亦濃,唔錯!
好推介炸墨魚丸, 入面有墨魚粒, 好真材實料~

而菜心同蘿蔔都係清清地,又有飽肚感~

OVERALL 夠平夠抵,下次會再來!

2019-06-01
2019-05-30 396 浏览
今晚男朋友話要食清D 行過E頭見到E間主打潮州粉面飯既餐廳 男朋友表示好 錦我地就入去試試啦睇一睇餐單先:好多選擇 食碗面都要諗好耐凍檸茶茶底唔錯 無咩苦澀味 用上不秀綱杯 好似杯野都凍D第一樣熱食係自家製牛雜燴(95蚊)牛肚:好腍 夠入味 仲要煮到有一絲絲既肉出現 証明係蚊得好好牛展:多肉 腍身牛根:腍到呢 勁好味呀 蚊得時間夠耐先做到錦腍 真係好想食多幾舊第二樣小食就係:蜆介鲮鱼球(28蚊)佢都幾特別 用上炸雲吞皮做個碗型睇得又食得蜆介就夠曬咸 我會夾粒蜆肉放上去鲮鱼球到份外合襯既味道佢E隻鲮鱼比較腍身 無咩骨 炸得好香到我既組合啦:牛丸王 米粉 芽菜 同埋加15蚊追加魚蛋 再10蚊追加紫菜(總共:80蚊)比左成五粒牛丸粒粒斬錦大粒 正呀!牛丸好彈牙 係手打個隻味道 有咬口 入面仲有保留到肉汁 真心推!紫菜方面佢地都無留手 比左一大束 所以令到個湯變左做紫菜湯幼細既米粉吸收紫菜湯既精華魚蛋彈牙 純白色表示無加上任何肥豬肉 係正宗潮州魚蛋點上潮州辣椒酱 滋味倍增我男朋友就叫左:牛爽腩 米粉 追加15蚊雲吞 (總共:75蚊)雲吞既料可以再多d _牛爽腩無咩脂肪 又腍又入味!最後叫左個是
今晚男朋友話要食清D 行過E頭見到E間主打潮州粉面飯既餐廳
男朋友表示好 錦我地就入去試試啦

睇一睇餐單先:

好多選擇 食碗面都要諗好耐

凍檸茶茶底唔錯 無咩苦澀味 用上不秀綱杯 好似杯野都凍D
第一樣熱食係自家製牛雜燴(95蚊)

牛展:多肉 腍身

第二樣小食就係:蜆介鲮鱼球(28蚊)
佢都幾特別 用上炸雲吞皮做個碗型
睇得又食得

蜆介就夠曬咸 我會夾粒蜆肉放上去鲮鱼球到
份外合襯既味道

佢E隻鲮鱼比較腍身 無咩骨 炸得好香

比左成五粒牛丸
粒粒斬錦大粒 正呀!

紫菜方面佢地都無留手 比左一大束

所以令到個湯變左做紫菜湯
幼細既米粉吸收紫菜湯既精華

魚蛋彈牙 純白色表示無加上任何肥豬肉 係正宗潮州魚蛋

點上潮州辣椒酱 滋味倍增

雲吞既料可以再多d _
牛爽腩無咩脂肪 又腍又入味!
最後叫左個是日油菜全走(28蚊)

冷係健康錦

總結:食物品質唔錯
炸雲吞皮做個碗型睇得又食得 e個唔錯
所有牛肉都蚊得夠曬腍同入味
上菜都好快 值得一試
2019-05-29
  • 牛丸王 米粉
2019-05-29 376 浏览
今日下午要去尖沙咀會合朋友, 打算先吃午餐。 經過金馬倫道 有間裝修得幾潮嘅粉麵店, 正合心意想吃潮州嘅河粉。雖然係食中式粉麵不過都有型格嘅裝修。每張 點菜紙都可以 重用, 因應個人口味可以揀唔同配料芽菜,冬菜 ,芫茜蔥等等。揀了店家招牌推介《自家牛三鮮》,非常期待!牛爽腩嘅部分, 最為肥美, 肥瘦相間,又夠厚切,肉味濃, 份量足。 牛筋都超大件又入味又夠腍。 第三鮮係牛肚, 估唔到軟韌度剛剛好, 唔會炆到好似酒樓點心咁腍到一咬就爛, 做到保持咬囗。河粉幼細,滑得嚟好爽口。加咗超級推介嘅墨魚丸, 內有墨魚粒, 夠曬真材實料。留意到檯上嘅調味料 齊備而且有特色, 分別有一瓶<黃燈籠椒>和<紅燈籠椒> 做嘅辣醬。 有天然嘅辣椒香味, 冇油份,好西式嘅椒蓉!麵食轉加特飲$10@分別試咗《話梅柚子雪碧》和《咸檸雪碧》用咗支裝嘅雪碧, 雪碧本身已雪凍而且仲有冰杯底, 淨係睇都覺得非常解渴消暑!話梅柚子味道更多一個層次, 個人較喜歡鹹檸雪碧。炸鯪魚球熱辣辣 上枱, 夠香口, 好彈牙,凍咗少少都唔會縮水, 蘸上最夾嘅蜆蚧 最為鮮味!試咗少少《魚三鮮》仲加了 紫菜。 魚

雖然係食中式粉麵不過都有型格嘅裝修。
自家牛三鮮

揀了店家招牌推介《自家牛三鮮》,非常期待!

河粉幼細,滑得嚟好爽口。

加咗超級推介嘅墨魚丸, 內有墨魚粒, 夠曬真材實料。

麵食轉加特飲$10@
《話梅柚子雪碧》和《咸檸雪碧》

分別試咗《話梅柚子雪碧》和《咸檸雪碧》

話梅柚子味道更多一個層次, 個人較喜歡鹹檸雪碧。

試咗少少《魚三鮮》仲加了 紫菜。 魚角好爽彈, 魚味夠濃。 唯獨個粗麵鹼水味比較重。

《豬手麵》 豬手夠腍夠入味。

是日油菜亦非常驚喜, 竟然是又甜又嫩嘅菜心!

一般茶餐廳嘅油菜都比較老。

吃畢枱上食物 都感到非常滿意, 食物由湯底,粉麵, 調味料,用料到飲品設計都用心做絕不馬虎。
自家牛三鮮
2019-05-24 67 浏览
尖沙咀行街,行到攰又餓,見到一間食潮州牛腩粉面店,好似幾好味,跟朋入去試試。牛腩跟鹵水都招牌菜,我就點碗牛三鮮,有牛腩,牛肚,牛筋河,一碗招牌卤水拼盤,一碟菜心加咸檸蘇打🤤朋友就叫碗潮州魚三寶,米線,有魚丸旦,魚片頭,魚皮餃追加特級牛丸。生菜及咸檸雪碧先來鹵水拼盤,猪手跟大腸炆到好入味,但又唔會炆林姐姐,口感好正,豆腐、猪腩肉吸曬鹵水汁,真好味。牛三寶,份量都幾多,牛腩帶點肥,好香油香味,好正 ,湯底牛骨味濃,加上芫茜,好食朋友的魚三寶都好多,魚旦彈牙,最緊要唔腥,特级牛肉丸,勁爽 ,多汁 ,唔係粉做,有正宗汕頭牛肉丸一樣味道,正🤤最好菜心 、生菜蠔油分開上,可以自己加,唔怕太咸。飲品都做得好 ,凍飲冰夠多 ,加入汽水,超爽呀!😍

牛丸。生菜及咸檸雪碧

2019-05-22 64 浏览
牛丸是好味的,但價值$55一碗炸魚旦,十分細粒,只有三粒,價值$28索價太高,因此星期五,六也沒有人,我坐了45分鐘卻只有四五人真心講句:尖沙嘴選擇多的是,不是人人捨得花$55食碗牛丸米,很多人試過就算,不會再來,我也是其中一人而且侍應服務態度也很差:他們是用水筆在過了膠的餐紙下單的,我隔離位小姐桌上三支筆也冇墨水畫不出顏色來,自然會用力一點,但侍應郤一手搶去餐紙並説:唔駛咁大力畫架!然後轉身就去入機,那位小姐當然也不甘示弱,回應:你的筆有色我大力做咩?況且你是什麼態度?侍應竟反駁小姐大聲駡她態度有問題⋯⋯我看得好清楚!是侍應不對,她可以幫客人換筆,也可以幫人直接下單,是服務質素問題!建議老闆再培訓一下員工這位員工要不得!(女侍應)
牛丸是好味的,但價值$55一碗

炸魚旦,十分細粒,只有三粒,價值$28

這位員工要不得!(女侍應

2019-05-21 55 浏览
‘’潮丸‘’門口的雜誌介紹和門面裝修吸引了我走進去試一試。店面不是很大,主打手工丸潮式粉麵。用環保點菜紙點餐。挑了王牌之一祕製豬三鮮配粗麵。豬三鮮有扎肉、豬肉丸和豬腩肉,配料冬菜、葱花、芽菜、芫荽可以自由選擇。食物份量相對價錢有點少,粗麵鹼水味不太重,加點紅醋剛剛好。三鮮也不錯,肉丸丶扎肉彈牙爽口,腩南軟霖入味。最驚喜是店內的黃辣椒醬和紅辣椒醬,紅比較咸,黃比較辣,兩者刺激味蕾,更加突顯食物味道,好食。
‘’潮丸‘’門口的雜誌介紹和門面裝修吸引了我走進去試一試。

店面不是很大,主打手工丸潮式粉麵。