2022-06-14 704 浏览
記得位於大角咀的{{漫花燈火OMG}}一出頓時成為熱門的〈打卡聖地〉,還未來得及光顧就無奈的被結業了!當時很後悔~因為自己遲遲未去實行就錯過了夢幻精美的餐廳,它的美只能靠相片去欣賞。今年~~~終於!終於!重開!失而復得的感覺總是令人興奮的於是立即致電預約...趣事一則*懵佬知道它重開,便與阿懵不約而同的分別預約了同一日子及時間...於早一日告知對方才得悉這小默契呢!謝謝懵佬一直把我的話放心上,為這個夢幻童話世界增添一個美麗的開場。餐廳內部環境彷彿走進一本童話書中,七彩繽紛兼帶點夢幻感覺。進入門口時那道華麗的萬花筒鏡面隧道是必要的打卡位置外...餐廳出入口位置正中間的必拍位XD換個角度拍照也一隸出色呢..嘻嘻除了萬花筒鏡面世界必拍之外,阿懵另一欣賞是水吧天花位置的琉璃彩色球(請在不阻礙員工工作下拍照) 這天花位置是我最喜愛的!首先不得不讚店員的服務態度十分親切有禮,因第一次光顧便向店員詢問有甚麼美食推介,均能一一耐心回笞...還不時主動上前幫忙拍照,這一點確實是令我印象深刻的。而餐廳於每張餐枱都放有一個{萬花筒}給食客用
今年~~~終於!終於!重開!失而復得的感覺總是令人興奮的
於是立即致電預約...
餐廳內部環境彷彿走進一本童話書中,七彩繽紛兼帶點夢幻感覺。
進入門口時那道華麗的萬花筒鏡面隧道是必要的打卡位置外...
餐廳出入口位置
正中間的必拍位XD

換個角度拍照也一隸出色呢..嘻嘻
(請在不阻礙員工工作下拍照) 這天花位置是我最喜愛的!
而餐廳於每張餐枱都放有一個{萬花筒}給食客用{{萬花筒}}去看這個色彩鮮艷的世界!
(下圖是~~~將{{萬花筒}}放於鏡頭前拍照...)

經店員一番細心推介……美食.......
--------------------我倆點選了------------------------

﹁自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他
(不偏好芝士的我,也要一試...一試便已愛上!酥皮有驚喜~非常酥脆~口感味道恰如其分,作為開胃前菜一絕)
自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他

﹁飲品---OMG 5C (混合多種水果汁)
OMC 5C

﹁慢煮穀飼180日安格斯牛肩胛伴蜜糖紅菜頭 (肉質不韌...)
慢煮穀飼180日安格斯牛肩胛伴蜜糖紅菜頭

﹁黑魚籽麵包蟹意大利飯 (份量大蟹肉多,飯粒質感軟吃起來不會黏著牙齒,令人一口接一口的密密食)
黑魚籽麵包蟹意大利飯

﹁潘朵拉的盒子---延續 (能玩能吃的甜品:黑芝麻MOCHI及MOUSSE,加焦糖杏仁碎餅底)
潘朵拉的盒子---延續

生活於這個節奏急速的都市中,尋找另一個世外桃園吧!萬萬不要錯過啊!
{{漫花燈火OMG}} 環境七彩繽紛鮮明,為生活中的不如意事換個色彩
相信會是個不錯的放鬆場地
更是與良朋知己聚會的舒適場所!
黑魚籽麵包蟹意大利飯
题外话/补充资料: 建議::衣著素色清淡點,拍照更佳喲!
2022-06-10
慢煮穀飼180日安格斯牛肩胛伴蜜糖紅菜頭
2022-06-13 572 浏览
久違了的堂食,想離開世間煩擾,可以前去「漫花燈火」,佈置得如萬花筒一般,進入屬於你的童話世界。 幻彩中的世界多美,如同精彩小說中的主角,通曉分身術,折射出的光線,充滿色彩的浪漫,拍拍照,打打咭,正是所有客人的必定的動作,人生不應該是這樣過的嗎? 面對如此美境外,食物賣相亦十分配合,器皿、擺盤、色彩及組合,創意十足。 🥑自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他三文魚他他配上水牛芝士及牛油果的內餡,絕妙的配搭,再加上酥皮上的黑魚籽,香濃三文魚味加上 鬆脆的口感,完美。🍖慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜番薯條慢煮豬鞍口感軟熟,自家醬汁令豬鞍味道更上一層樓,加上脆卜卜的甜番薯條,味道不錯。黑魚籽麵包蟹意大利飯 🦀黑魚籽配上混入了麵包蟹的意大利飯,鮮味十足。意大利飯底下用了蟹殼及鵝卵石作伴碟,打卡able。 潘朵拉的盒子🧚🏻‍♀️呢個甜品就好似開盲盒一樣,本來以為係心太軟,但用金鎚子敲碎外層的糖膠後,切開黑色外層係意相不到嘅味道,如果想知係咩味記得早啲去餐廳叫定先,因為佢係限量供應架😉。OMG 5C•車厘茄及山楂 Cherry Tomato & Hawthorn•香橙及白桃 Orange &

🥑自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他

🍖慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜番薯條

黑魚籽麵包蟹意大利飯 🦀

潘朵拉的盒子🧚🏻‍♀️

OMG 5C
•香橙及白桃 Orange & Peach
菠蘿及荔枝 Pineapple & Lychee
青提子及青蘋果 Green Crape & Green Apple
•火龍果及紅桑子 Dragon Fruit & Raspberry

5款不同口味的飲品,特別清新的味道加上鮮艷的色彩,十分適合打卡。

額外一提係店員都好helpful同貼心,會睇下各枱嘅需要,十分加分🥰。
2022-06-10 687 浏览
食物水準高質👍餐廳裝飾打卡一流😍土瓜灣區嘅🌺漫花燈火🌸一定係首選❤️食得出每樣食物都用心去做👍流心蛋+大啡菇係絕配呀🤩再加上三文魚蓉同菠菜蓉🌿真心出色🌟杜洛克豬鞍配蕃薯條👍值得讚👍豬鞍肉質嫩滑多汁🤤唔會over cook炸蕃薯條條條香脆🤩飲品選擇款式多👍我就揀咗美式咖啡同伯爵茶latte☕伯爵茶latte唔會太甜,茶味香濃👍每張枱都會有一個萬花筒🌺餐廳七彩繽紛顏色裝修,用萬花筒望每一個角落都超級靚😍求其搵一個位都非常適合打卡😂睇得出老闆用咗好多心機喺裝修及用料材質上面👍

食得出每樣食物都用心去做👍
流心蛋+大啡菇係絕配呀🤩再加上三文魚蓉同菠菜蓉🌿真心出色🌟

杜洛克豬鞍配蕃薯條👍值得讚👍
豬鞍肉質嫩滑多汁🤤唔會over cook
炸蕃薯條條條香脆🤩

飲品選擇款式多👍
我就揀咗美式咖啡同伯爵茶latte☕
伯爵茶latte唔會太甜,茶味香濃👍

求其搵一個位都非常適合打卡😂
睇得出老闆用咗好多心機喺裝修及用料材質上面👍

2022-06-05
2022-06-10 297 浏览
Brought my friends to OMG today, the deco just awesome。Not only the deco was catching everyone eyes, the service was good too. I felt like I have went into a candy house where i could get all the sweetness and running away from the bitterness i was getting from work. We ordered the OMG 5C to start with, it was good to have a quick shot before the meal. I highly recommend the Lobster w toast, slow cook pork with fried sweet potatoes. The black olive oil spaghetti with crab meat was nicely done.
We ordered the OMG 5C to start with, it was good to have a quick shot before the meal. I highly recommend the Lobster w toast, slow cook pork with fried sweet potatoes. The black olive oil spaghetti with crab meat was nicely done. I like the texture of the spaghetti, the chef just nailed it!
2022-06-10
午餐
土瓜灣。ⓝⓔⓦ。OᗰG賣相精緻fusion西餐"超夢幻萬花筒餐廳食物篇"很適合和閨蜜打卡/慶生餐廳還會借出Happy birthday的頭飾拍照啊(´▽`)潘朵拉的盒子一延續外層:竹炭撻皮+糖製的外殼(顏色隨機)內層:自家製麻糬+ 黑芝麻mousse+焦糖杏仁碎餅底這個甜品是舊店的2.0版本竹炭撻內是不同顏色的忌廉啊(顏色隨機呢)敲打一刻也很有驚喜呢(´▽`)黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他(圖3)(´▽`)黑魚籽麵包蟹意大利飯兩款賣相精緻也好吃啊上面還有金箔啊三文魚他他的酥皮出奇地酥脆意大利飯的口感較傳統份量也比想像中多(´▽`)慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍豬鞍賣相和味道也一般肉質過熟也不夠嫩厚切份量不少不過有點失望看到鄰桌的春雞和虎蝦意粉好像更好吃呢。(´▽`)碎碎唸:環境實在非常適合拍照幸好食物整體水準也OK價錢在土瓜灣來說略高一點適合和閨蜜慶祝特別的日子最低消費每人$150啊開業初期餐廳不會接受過多的Booking讓大家可以輕鬆地拍照啊另外一提服務非常好啊
土瓜灣。ⓝⓔⓦ。OᗰG賣相精緻fusion西餐
"超夢幻萬花筒餐廳食物篇"

很適合和閨蜜打卡/慶生
餐廳還會借出Happy birthday的頭飾拍照啊

(´▽`)潘朵拉的盒子一延續
外層:竹炭撻皮+糖製的外殼(顏色隨機)
內層:自家製麻糬+ 黑芝麻mousse+焦糖杏仁碎餅底
這個甜品是舊店的2.0版本
竹炭撻內是不同顏色的忌廉啊(顏色隨機呢)
敲打一刻也很有驚喜呢

(´▽`)黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他(圖3)
(´▽`)黑魚籽麵包蟹意大利飯

(´▽`)慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍
豬鞍賣相和味道也一般
肉質過熟也不夠嫩
厚切份量不少不過有點失望
看到鄰桌的春雞和虎蝦意粉好像更好吃呢。

(´▽`)碎碎唸:
最低消費每人$150啊
開業初期餐廳不會接受過多的Booking
讓大家可以輕鬆地拍照啊
另外一提服務非常好啊

細個成日玩萬花筒😙😙😙估唔到會成為餐廳嘅主題!店中最大賣點莫過於身處萬花筒般嘅走廊😍😍😍餐廳內嘅鏡同樣製造咗浪漫光影令人目不暇給😍😍😍食物走中高檔路線賣相自然吸睛💘早喺7點半有好多嘢已經賣曬*麵包蟹意大利飯*🦀有金箔同魚子醬做點綴用上蟹殼做容器✅飯粒無傳統做法咁硬容易入口但味道偏甜,份量偏細*黑松露蜜糖烤雞*🐔完全唔洗點醬因為黑松露味入曬啲雞肉度但個蜜糖醬太甜搶曬味唔點反而仲好*潘朵拉盒子*🎁敲碎半圓糖膠再切開會流心的竹炭餅乾盒子頓時覺得太多驚喜食到重黑芝麻味流心餡嘅麻糬都幾好咬🎊但啲糖又唔食得淨食餅乾同麻糬就唔太值但沙律賣相唔錯多生果仲有焦糖菠蘿醬汁都好食富士山飲品唔多好味無人飲得出係焦糖加黑糖味反而有啲似芋頭基本上成餐飯都無咩坐低過係咁企起身或周圍走影相🎉🎉相信您哋嚟到都會咁做🕶

細個成日玩萬花筒😙😙😙
估唔到會成為餐廳嘅主題!

店中最大賣點莫過於身處萬花筒般嘅走廊😍😍😍

有金箔同魚子醬做點綴
用上蟹殼做容器✅
飯粒無傳統做法咁硬
容易入口
但味道偏甜,份量偏細

*黑松露蜜糖烤雞*🐔

基本上成餐飯都無咩坐低過
係咁企起身或周圍走影相🎉🎉
相信您哋嚟到都會咁做🕶
2022-06-07 193 浏览
呢間店係疫情未出現之前我同閨蜜已經去過一次🙌🏻嗰時舊鋪已經好靚❤️❤️事隔2年幾佢地又開番啦🌟🌟😆😆佢地鋪頭保留返原有特色就係佢哋嘅萬花筒鏡子走廊💫色彩繽紛既主題💙💚💜💛❤️✨黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 $168圓形既酥皮外殼入邊裝滿牛油果,紅蘿蔔,三文魚,芝士上面仲有黑魚籽外表好靚,食落味道又好豐富💫💫✨黑魚籽麵包蟹意大利飯 $228🌟🌟🌟必點🌟🌟🌟超好味呀❤️味道超濃郁入邊好似有好多鹹蛋味份量有好多上面又有好多蟹肉🫶🏻🫶🏻入邊又保持到勁熱👍🏻✨潘多拉的盒子-延續之前試過佢哋舊鋪果款今次入邊換咗個甜品係Oreo外殼入邊有麻薯粒粒😻😻好多粒個底部有一層黑芝麻cream好好味😋😋✨熱情果芒果橙沙冰 $72沙冰超綿滑好香熱情果味道💛💛✨宇治抹茶珍寶牛油果奶昔 $82完全冇諗過原來抹茶同牛油果可以咁夾好香牛油果味道🥑飲完覺得成個人好健康呀💪🏻💪🏻
呢間店係疫情未出現之前
就係佢哋嘅萬花筒鏡子走廊💫
色彩繽紛既主題💙💚💜💛❤️

✨黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 $168
圓形既酥皮外殼
入邊裝滿牛油果,紅蘿蔔,三文魚,芝士
上面仲有黑魚籽
外表好靚,食落味道又好豐富💫💫

✨黑魚籽麵包蟹意大利飯 $228

好香牛油果味道🥑
飲完覺得成個人好健康呀💪🏻💪🏻
2022-06-04
2022-06-07 201 浏览
Hello 大家好,又係我地Hkfunlife小編分享好餐廳既時間啦lol呢間餐廳位於土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE2樓201號舖以前係大角咀酒店裹面既餐廳,因酒店大樓裝修闊別2年以新裝修回歸一到步接待處係係商場裹面,背後有一道粉紅色既門打開門會直接進入一個點點星空既空間,寧靜又漆黑既環境下一秒已經係直接進入左超巨型萬花筒隧道鏡面拼湊形成大量打卡位,色彩繽紛,給人開心的感覺餐廳特意為每枱安排一個萬花筒,相信不少人小時候都玩過,在轉動筒身的時候,內裏那些鏡子會呈現不一樣的景象,鏡子更折射出不同的顏色,艷麗繽紛。餐廳入面既裝潢都係延續萬花筒風格,抬頭掛滿紅橙黃綠藍靛紫的花,整齊地掛滿左唔同顏色既乾花花花世界,每一個位置都是打卡位。除了環境,餐具也別具心思,碟子是由土耳其訂回來,而且杯子、勺子的設計十分別致。餐廳以法國菜為主導,用正宗意大利米和傳統煮法,而食物、飲品都非常創新,玩味十足自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他  圓筒形酥皮賣相超精緻,牛油果、煙三文魚、水牛芝士伴酥皮食,口感豐富又有層次感而且上面有魚子醬同金箔,矜貴又igable黑魚籽面包蟹意大利飯意大利飯 飯用

寧靜又漆黑既環境下一秒已經係直接進入左超巨型萬花筒隧道
鏡面拼湊形成大量打卡位,色彩繽紛,給人開心的感覺

自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他

而且上面有魚子醬同金箔,矜貴又igable

黑魚籽面包蟹意大利飯

意大利飯 飯用蟹蓋盛蛓,賣相一流,花心機有心思之餘,亦能保溫

食到最後幾啖飯依然是暖,更能把香味鎖住,啖啖飯都有蟹香飯香
蟹肉好多, 黑魚籽能帶出蟹肉鮮甜,意大利飯入口煙韌有嚼勁

油封法國鴨腿伴自家制芝士薯蓉及蜜糖紅菜頭

油封鴨起源於法國傳統保存食材的方法,本來並非烹調的技法,反而是在未有冷藏技術的中世紀時代用來保存食材的方法,
因為其原理是將肉封在油脂內,透過完全包覆隔絕氧氣而進行防腐。
透過火慢煮將油脂逼出後將肉與油一起浸漬,當中的過程可以將肉質變軟,同時卻保存到肉內的水份,從而鎖住肉香
即使做法簡單,味道方面,調味/食材本身/時間操控也要下心機,也是油封鴨作為名菜好味的原因。

OMG 5重朱古力沙冰

很邪惡的賣相,滿滿的CREAM 和朱古力
不過味道有朱古力之餘亦沒有很甜,滅少了罪惡感呢

2022-06-04
漫花燈火𝕆𝕄𝔾💐• 重新開幕啦!!! 還記得那個五光十色的萬花筒隧道嗎? 如今重新在土瓜灣重現,女生們快點去拍照打卡啦😍!! 這間打卡餐廳以萬花洞和色彩繽紛做主題,給人開心愉快的感覺哦🥰~基本上每位客人都在店內走來走去拍照😂,大家都好興奮、好開心呢~ 「 脆脆牛肝菌野菌意大利飯🍚 $208 」圓潤飽滿的野菌意大利飯😝,帶有微微菌香,加上脆炸牛肝菌,口感層次更豐富。 「 醬燒原隻大頭蝦西西里醬炒意大利粉🍝 $208 」 大大隻大頭蝦,賣相吸引。意大利粉熟度剛剛好,有彈性有靭性,煮得不錯唷~ 「 黄金蟹肉黑橄欖醬意大利粉🦀$208 」 大量蟹肉包裏著黑橄欖醬意大利粉,蟹味香濃,鮮味突出。 「 香煎日本帶子黑松露忌廉意大利粉🖤$188 」 散發著強烈黑松露香的忌廉意大利粉😍,日本帶子又厚又鮮嫩,整道菜都深得我心。 「 潘朵拉的盒子🎁 $168 」 充滿藝術感的兩款甜品,一款是香脆的竹炭撻包著黑芝麻慕絲、小麻糬等,有香濃的芝麻香,好好吃呀~「 羅浮圓宇宙🍋 $148 」 另一款則是柚子檸檬忌廉卷🤩,味道清新醒胃,質素也好高哦~
漫花燈火𝕆𝕄𝔾💐• 重新開幕啦!!!

「 脆脆牛肝菌野菌意大利飯🍚 $208 」

「 醬燒原隻大頭蝦西西里醬炒意大利粉🍝 $208 」

「 黄金蟹肉黑橄欖醬意大利粉🦀$208 」

大量蟹肉包裏著黑橄欖醬意大利粉,蟹味香濃,鮮味突出。

「 香煎日本帶子黑松露忌廉意大利粉🖤$188 」

「 潘朵拉的盒子🎁 $168 」

「 羅浮圓宇宙🍋 $148 」

另一款則是柚子檸檬忌廉卷🤩,味道清新醒胃,質素也好高哦~
2022-06-05
2022-06-01 602 浏览
📌漫花燈火 OMG ~土瓜灣再次到訪重新開張的萬花筒餐廳🪅被迫結業後搬到土瓜灣的商場 裝修依舊很美店內裝修色彩繽紛 比起舊店更加精緻🤩入到去穿過門口嘅玻璃鏡隧道 打卡一流店內裝橫亦都好夢幻 充滿少女心💗七彩牆壁、彩色玻璃樽、吊掛彩花都好吸睛🌈食物飲品方面都有好多選擇 係再改良嘅餐牌每一枱仲有萬花筒嘅玩具 好有童年回憶👧🏻店員態度非常親切貼心 仲會主動介紹餐牌👍🏻1️⃣ 自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 𝗔𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼, 𝗦𝗺𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗦𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻, 𝗕𝗼𝗰𝗰𝗼𝗻𝗰𝗶𝗻𝗶 𝗧𝗮𝗿𝘁𝗮𝗿𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗣𝘂𝗳𝗳 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗿𝘆 𝗮𝗻𝗱 𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗖𝗮𝘃𝗶𝗮𝗿 $𝟭𝟲𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)擺盤好靚 賣相好吸引😍入邊係煙三文魚牛油果他他 味道開胃~上面有魚子醬同金箔 很矜貴✨值得一讚係酥皮很酥脆 一啲都唔淋味道很出色 作為前菜一流👅2️⃣ 香煎日本帶子黑松露忌廉意粉 𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗮𝘂𝘁𝗲𝗲𝗱 𝗝𝗮𝗽𝗮𝗻𝗲𝘀𝗲 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽𝘀 $𝟭𝟴𝟴 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)意粉份量都幾多 黑松露味道香濃😋上面有三嚿帶子 味道鮮甜 意粉
📌漫花燈火 OMG ~土瓜灣

再次到訪重新開張的萬花筒餐廳🪅
被迫結業後搬到土瓜灣的商場 裝修依舊很美
店內裝修色彩繽紛 比起舊店更加精緻🤩
入到去穿過門口嘅玻璃鏡隧道 打卡一流
店內裝橫亦都好夢幻 充滿少女心💗
七彩牆壁、彩色玻璃樽、吊掛彩花都好吸睛🌈
食物飲品方面都有好多選擇 係再改良嘅餐牌
每一枱仲有萬花筒嘅玩具 好有童年回憶👧🏻
店員態度非常親切貼心 仲會主動介紹餐牌👍🏻

擺盤好靚 賣相好吸引😍
入邊係煙三文魚牛油果他他 味道開胃~
上面有魚子醬同金箔 很矜貴✨
值得一讚係酥皮很酥脆 一啲都唔淋
味道很出色 作為前菜一流👅

意粉份量都幾多 黑松露味道香濃😋
上面有三嚿帶子 味道鮮甜
意粉軟硬適中 醬汁濃稠👈🏻
記得盡快食 擺耐咗就會變硬🍝

3️⃣ 潘朵拉的盒子-延續 𝗧𝗵𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗼𝗳 𝗣𝗮𝗻𝗱𝗼𝗿𝗮’𝘀 𝗕𝗼𝘅 $𝟭𝟲𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)
每日限量供應 係店內的招牌‼️
以前入邊係紅莓撻 依家變咗竹炭麻薯撻😌
賣相真係一百分 慶祝生日可以喺上面寫字添
旁邊仲有錘仔 可以敲碎糖膠😆
撻皮夠脆 入邊喺oreo嘅醬加上麻薯
唔會太甜 但食到最尾就有少少膩😂

4️⃣ 𝗢𝗠𝗚 𝟱𝗖 $𝟴𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)

🔸車厘茄及山楂
🔸香橙及白桃
🔸菠蘿及荔枝
🔸青提子及青蘋果
🔸火龍果及紅桑子

呢款係新出嘅特調飲品 分別有五杯🤚🏻
每杯都唔同味道 味道幾特別
每杯上面灑上糖粉係杯邊 甜度較高🤣

5️⃣ 熱情果芒果橙沙冰 𝗣𝗮𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻𝗳𝗿𝘂𝗶𝘁, 𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗮𝗻𝗱 𝗢𝗿𝗮𝗻𝗴𝗲 𝗦𝗺𝗼𝗼𝘁𝗵𝗶𝗲 $𝟳𝟮 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬),
呢一杯相對上比較清新開胃 非常解膩
橙嘅味道比較突出 唔會太甜🍊
炎炎夏日飲一杯就啱晒!

💡整體嚟講 食物飲品賣相精緻💫
而且味道不錯 價格相對上較高
但裝修環境非常吸晴 打卡一流📸
覺得非常適合生日或者其他慶祝節日嚟~

整體味道😋: 7.5/10
性價比💵: 7/10
打卡指數😍: 8.5/10
環境服務🥂: 9/10
推薦指數👍🏻: 8/10

🍴: 漫花燈火 OMG
📍: 土瓜灣九龍城道68號瑧尚UPLACE 商場201號舖
🔍: 12:00-22:00 (Mon-Sun)

☟︎ 同地區餐廳
#hkhungryfoodie土瓜灣