🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻📸打卡指數: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻漫花燈火OMG 闊別兩年,終於捲土重來同我哋再見面啦😍我哋一入到餐廳啲裝修真係超級無敵靚!一打開大門,係漆黑一片侍應會指示你打開面前嘅門簾。打開之後你就會進入萬花筒鏡面隧道,完全想像唔到香港會有咁靚的餐廳🌈基本上入面每一個位都係打卡位😂想知道又靚又好玩地方?     fai.lok.mode仲會係社交平台分享相片同攝影心得______________________________黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉 ( $188 )黃金蟹肉就非常多,直接一堆放係意粉上面,但意粉份量就真係唔係夠,黑橄欖醬落左少少,無遮到蟹肉味道,精緻野推介。FIKA  ( $128 )FIKA 雲朵甜品,雲朵同藍天都係軟綿綿又唔甜,幾好食,到個綠地可能要做到一舊舊,佢就用左好多餅底碎,口感麻麻,整體唔係好甜,而且個藍天白雲加綠草地都好靚,岩曬打卡。OMG 5C ( $88 )彩虹果汁,紅:車厘茄及山楂橙:香橙及白桃黃:菠蘿及荔枝綠:青提子及青蘋果紫:火龍果及紅桑子每款配搭
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🤵🏻店員服務: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

漫花燈火OMG 闊別兩年,終於捲土重來同我哋再見面啦😍
我哋一入到餐廳啲裝修真係超級無敵靚!
一打開大門,係漆黑一片侍應會指示你打開面前嘅門簾。
基本上入面每一個位都係打卡位😂

黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉 ( $188 )
黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉
黃金蟹肉就非常多,直接一堆放係意粉上面,
但意粉份量就真係唔係夠,
黑橄欖醬落左少少,無遮到蟹肉味道,
精緻野推介。

FIKA  ( $128 )
FIKA
FIKA 雲朵甜品
雲朵同藍天都係軟綿綿又唔甜,幾好食,
到個綠地可能要做到一舊舊,
佢就用左好多餅底碎,口感麻麻,
整體唔係好甜,而且個藍天白雲加綠草地都好靚,
岩曬打卡。

OMG 5C ( $88 )
OMG 5C
彩虹果汁,
紅:車厘茄及山楂
橙:香橙及白桃
黃:菠蘿及荔枝
綠:青提子及青蘋果
紫:火龍果及紅桑子
每款配搭都唔錯,打卡彩虹又好靚,
但始終係果汁,放得耐水同渣會分開,
所以飲之前要搵野搞搞。

fai.lok小總結

地方裝潢好靚,鍾意打卡就一定要去,
不過價錢偏貴,但食物賣相好靚。
雖然味道都唔錯,但唔好去到太大期望。

❣️fai.lok溫馨提示:
💡要先預約,walk-in 係無機會有位
(可以電話,上網預約/睇空置座位)
💡預約人數比較多,記得提早好多預約定
💡甜品供應數量有限
(fai.lok 2點用餐,潘朵拉的盒子已經售罊)
💡用餐時間2小時,每位最低消費$200
💡餐廳大約有12張枱,所以唔係好迫,咁就唔會有人攝鏡
2022-08-06
黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉
FIKA
OMG 5C
2022-08-12 145 浏览
✨✨✨走進夢幻的萬花筒世界✨✨✨早前到訪剛開業的˚ ༘✶ 𝗢𝗠𝗚漫花燈火,由開門的一刻迎接神秘氣氛,先經過有無數三角形鏡子組成的萬花筒隧道,便踏入七彩繽紛🌈的國土,餐飲區佈置處處充滿心思,夢幻畫面令人非常心動💗!最吸引眼球的七彩背景沙發位置只有四枱,務必預約和提早到達餐廳安排位置呢。餐點同樣散發著藝術的感覺,色香味俱全!推薦餐點:🌟辣肉腸白酒忌廉煮青口配一口多士 白酒青口清甜、辣肉腸惹味、忌廉汁有濃郁香奶油味,外脆內軟口多士沾上醬汁好滋味!🌟醬燒原隻大頭蝦西西里醬炒意大利粉🍝 原隻大頭蝦厚肉入味又香濃,西西厘醬甜酸度剛剛好,意粉煙靭,令人大開胃口!🌟潘朵拉的盒子 - 每日限量供應 🍰 遠觀像建築物的甜品,先用小錘子敲碎架空的透明糖好特別,黑色盒子用曲奇竹炭製作,裡面有粒粒麻糬、黑芝麻同花生等材料,口感和甜度一流。🌟OMG 5C 🌈必點的的餐飲!一次可以品嘗多款新鮮混合果汁🍹•車厘茄及山楂•香橙及白桃 •菠蘿及荔枝 •青提子及青蘋果•火龍果及紅桑子
✨✨✨走進夢幻的萬花筒世界✨✨✨
早前到訪剛開業的˚ ༘✶ 𝗢𝗠𝗚漫花燈火,
由開門的一刻迎接神秘氣氛,
先經過有無數三角形鏡子組成的萬花筒隧道,
便踏入七彩繽紛🌈的國土,
餐飲區佈置處處充滿心思,
夢幻畫面令人非常心動💗!
最吸引眼球的七彩背景沙發位置只有四枱,
務必預約和提早到達餐廳安排位置呢。

餐點同樣散發著藝術的感覺,
色香味俱全!

•香橙及白桃
•菠蘿及荔枝
•青提子及青蘋果
•火龍果及紅桑子

最近大熱嘅一間人氣打卡餐廳「漫花燈火」以彩色萬花筒作為主題,餐廳每一個角落都好靚,打卡一流😍去到門口Reception會幫你開門,然後就會叫你打開黑色布廉,一入去就會見到彩色嘅地板反射係銀色三角鏡面嘅走廊,就好似進入咗色彩繽紛嘅萬花筒世界一樣,好夢幻🧚🏻‍♂️餐廳好靚環境亦相當舒適,擁有多個打卡位,天花佈滿一片紫色嘅藤花,襯托七彩繽紛嘅牆壁,仲有彩虹糖果色牆身梳化打卡位,另外亦有兩個間隔嘅獨立座位,每一個角落都好靚💗食物方面擺盤好精緻,賣相十分吸睛,味道同食物質素正常,但選擇就比較小。價錢方面唔算平,但都好值得去打吓卡因為慶祝生日,所以Request咗係甜品碟寫上祝福,另外餐廳仲會提供一個生日頭飾俾你戴🥰🔝黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉 $188🔝黑魚籽麵包蟹意大利飯 $228🔝黑松露芝士焗墨西哥辣椒薯條 $108🔝潘朵拉的盒子 $168🔝日本北海道十勝紅豆牛奶沙冰 $78🔝菠蘿荔枝沙冰 $68🔝有間隔嘅獨立座位🔝彩虹糖果色梳化位🍬🔝七彩香水珠瓶🍬

🔝黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉 $188

🔝七彩香水珠瓶🍬
2022-07-28
午餐
生日
近排見到一間充滿色彩繽紛嘅打卡餐廳叫做萬花筒見到啲friend影嘅相好靚所以我都去咗食嘢加打卡.都幾好奇點解佢叫ohmy God ~ 但去到嘅時候又入門口再穿過隧道嗰下真係講咗OMG出嚟, 喺香港未試過去過一間咁特別入口嘅餐廳!! 意外驚喜得來真係好靚!!! 完全係藝術品 咁係呢一度嚟講其實已經係超級加分,入到去更加唔使講!!任何一個位置或者一小角都係打卡嘅位置, 而且每一張枱上面都有一個好靚嘅萬花筒已經好耐冇玩過啦喺呢度睇啲顏色特別靚!! 而且好有童真 開心感覺! 喺呢度有一個小建議>>大家着純白色嘅衫嚟會好啲喇~因為係無論咩顏色嘅背景之下都可以襯到絕!好多打卡Cafe 都係着重打卡但係冇着重食物嘅味道, 打開個餐牌發現啲嘢食個名非常吸引所以忍唔住嗌多咗少少~~((食大胃口就是這樣來的呢間餐廳除咗打卡之外,食物嘅味道都非常之好,絕對會令我再次光臨介紹吓我今次食咗啲乜嘢啦自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 ($168)第一點上嘅菜式---賣相非常之吸引但係個餡都一啲都唔輸蝕而且非常落足料, 每個菜式層層分明而且仲有一個空心嘅圓形酥皮包住佢影咗張相好似包包咁香

咁係呢一度嚟講其實已經係超級加分,入到去更加唔使講!!

介紹吓我今次食咗啲乜嘢啦

香煎鴨肝伴楓糖南瓜籽仁脆脆$𝟸𝟺𝟾
呢個鴨胸, 冇諗過比咁大塊, 鴨肝口感冇鵝肝咁肥膩而且 通常都係配麵包或者餅乾意粉咁樣食嘅, 第一次配nuts焦糖脆脆, 口感好創新.

黑魚籽麵包蟹意大利飯 $228
蟹蓋裝住啲意大利飯上, 令到蟹嘅味道更加濃郁.. 上面仲有金箔添! 點綴晒成件事, 而且彩色嘅石仔襯托住上特別有趣~
呢個意大利飯係偏軟身同埋好多汁完全feel到佢係融會一體值得推介

羅浮圓宇宙 $148
見到食評上面冇乜人嗌呢個甜品,所以我哋就叫咗嚟"率先為大家試吓",
檸檬蜜糖乳酪味道!!, 通常宇宙或者星球嘅用顏色都係藍色為主,但我見到佢呢度係用橙色視覺上就已經與別不同. 中間嗰層糖漿唔會太甜又脆卜卜, 而且算係一個分隔層~因為上面嘅位置係較甜嘅,而下面嘅位置食落去係偏酸嘅. 所以中間嘅糖漿薄片應該係俾大家溝埋嚟食,就可以啱啱好做到中和嘅作用啊

紅火龍果,西瓜,士多啤梨乳酪奶昔$78
我鍾意飲奶昔但係通常奶昔都係得一個水果嘅味道,見到佢有咁多隻水果溝埋一齊好奇心之下就試吓啦, 飲落嘅時候仲有好多粒粒肉嘅感覺非常新鮮.

土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE2樓201號舖
地點都好就腳,好近地鐵站㗎!
前往方法: 港鐵土瓜灣站A出口步行約3分鐘

#土瓜灣 #土瓜灣好去處 #土瓜灣美食 #香港打卡 #網紅別去 #網紅打卡 #漫花燈火OMG #香港餐廳好推介 #九龍餐廳好推介 #食評 #Foodie #Foodiehk #KOLHK #萬花筒

2022-07-15
  • 自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他
2022-08-11 140 浏览
漫花燈火bbf dinner今晚同好姐妹去土瓜環食好野❤️地鐵站一出行5分鐘左右就到 好方便👍🏻佢分兩個時段,我地約左8點本身我上網見到每碟份量偏小,猶疑緊妹唔妹去食碗車仔麵墊底😂到最後決定一於叫多幾碟👑 Fika $128 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ 呢個係整餐最最最鐘意嘅菜式♥️最鐘意係上面舊雲!係豆、腐、花味架🤩 藍色嗰個係花煎餅上嗰啲蛋白脆脆,本身好甜,加埋豆花雲一齊食一流青草地是抹茶味,上邊玫瑰花瓣好香,好似放咗個玫瑰花入口甘草地下面有紅豆同埋麻糬,加埋舊豆花雲食又係另一種層次 好味丫~OMG 5C $88 ⭐️⭐️⭐️ ⭐️有五種唔同口味的飲品:火龍果及紅桑子青提子及青蘋果菠蘿及荔枝香橙及白桃車厘茄及山楂每個杯邊都均勻灑上白糖,中和生果裏的酸味每一杯的配搭都10分特別,不妨一試,好似將成個生果放在口中香煎鴨肝伴楓糖南瓜籽仁脆脆配自家製山楂慕絲 $248 ⭐️⭐️⭐️⭐️鴨肝煎香嘅時候,佢流出嚟嘅油都好似鵝肝咁香我識得用紙巾拿起鴨肝與脆脆一起享用,呢個真係不得了鴨肝的油脂味與脆脆完美結合,甜而不膩,加埋鴨肝油係口中爆炸,正丫!荔枝村上的彩虹 $68 ⭐️⭐️⭐為影相而點不過不失,樣正過味道自家製酥皮黑魚籽牛
漫花燈火bbf dinner
今晚同好姐妹去土瓜環食好野❤️
地鐵站一出行5分鐘左右就到 好方便👍🏻

佢分兩個時段,我地約左8點
本身我上網見到每碟份量偏小,猶疑緊妹唔妹去食碗車仔麵墊底😂
到最後決定一於叫多幾碟

👑 Fika $128 ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️
呢個係整餐最最最鐘意嘅菜式♥️
最鐘意係上面舊雲!係豆、腐、花味架🤩
青草地是抹茶味,上邊玫瑰花瓣好香,好似放咗個玫瑰花入口甘
OMG 5C $88 ⭐️⭐️⭐️ ⭐️
有五種唔同口味的飲品:
火龍果及紅桑子
青提子及青蘋果
菠蘿及荔枝
香橙及白桃
車厘茄及山楂
每個杯邊都均勻灑上白糖,中和生果裏的酸味
每一杯的配搭都10分特別,不妨一試,好似將成個生果放在口中

鴨肝煎香嘅時候,佢流出嚟嘅油都好似鵝肝咁香
我識得用紙巾拿起鴨肝與脆脆一起享用,呢個真係不得了

荔枝村上的彩虹 $68 ⭐️⭐️⭐
為影相而點
不過不失,樣正過味道

自家製酥皮黑魚籽牛油果水牛芝士波波他他 $168 ⭐️⭐️⭐️
個酥皮脆到⋯食果陣都係「咔擦」「咔擦」
朋友仔本身好抗拒食魚,但佢都食到,魚味唔濃
芝士波係有一千零一粒, 但冇咩味
伴碟果個汁呢⋯我成碟舐晒都唔知咩黎

香煎日本帶子黑松露忌廉意粉$188
⭐️⭐️⭐️
不過不失哦,啲菇好大粒
日本帶子好香嫩
但係個黑松露味好少
忌廉汁好淡味

潘朵拉的盒子•延續 $168 ⭐️⭐️⭐️
初初以為係朱古力蛋糕
原來入面係芝麻加花生味,有啲麻糬,但臨尾食甜品已經有啲飽,唯有犧牲一下唔食咁多

羅浮 ·圓宇宙 $148 ⭐️ ️
咁啱呢一個,與月乳癌基金會一齊籌款
每賣出一碟,就會捐$10
呢碟嘢食完,盲嘅都會開眼
下層海綿蛋糕係中空,剪出兩塊圓形蛋糕片,再圍蛋糕片邊
中間有柚子+乳酪,上面果舊mousse我以為最酸
點知後邊嗰幾舊,特別係黃色嗰啲,一個比一個還要酸
直到酸到我擘唔大對眼

🙈慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜蕃薯條 $308 ⭐️
甘多個菜式我放佢係最底嘅位置🙂
因為….
無論個蕃薯條幾好味幾甜都好…
啲沙律菜加左啲黑醋又好…
都係冚唔到豬果種「蘇」味😵‍💫
我好怕果陣味,所以… 冇下次🙅🏻‍♀️

係一個食環境嘅地方,全部嘢食試一次夠

• Fika
萬花筒的世界,到處打卡位📸📸跟舊店一樣富有色彩,而且地方大了很多很闊落。🎨預訂留位平日需要提早最小半個月至一個月假日最少兩個月🫣感謝妹妹提早預訂為我慶祝,雖然只有一個半小時確實有點不夠,只能簡單拍一下照了,十點準時清場。食物方面主食都不錯, 慢煮安格斯牛肩胛和鴨腿都很惹味,青口上的多士又香又脆😋😋唯獨甜品比較差一點,味道有點太甜個人認為主食比甜品好吃很多~如不是為打卡,大家可重點吃熱食👍🏻
萬花筒的世界,到處打卡位📸📸
跟舊店一樣富有色彩,而且地方大了很多很闊落。🎨

預訂留位平日需要提早最小半個月至一個月
假日最少兩個月🫣

2022-08-09 119 浏览
位於土瓜灣OMG餐廳真係好有特色,難得在土瓜灣的舊區揾到一個富有特色的餐廳,值得一讚!👍入到餐廳已經被萬花筒裝修吸引住,打咭真係一流!入到去叫左幾款甜品和飲品,需然味道不是一絕,但個樣已經好靚!😍😍
《漫花燈火OMG》一間以萬花筒做主題嘅打卡西餐廳💖超靚超少女🥰入面環境360度都可以用嚟打卡😈岩曬約會拍拖,同姊妹打卡一齊嚟🤪(記得book位先過去喔💖餐廳都接近預約制🥹)--- 🥑自製酥皮黑飛魚子牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他($168)值得一讚個酥皮圈圈好脆🫶,入面係牛油果煙三文魚他他佢入邊仲有少少木瓜碎🤪夾埋個酥皮食 好開胃 好好食,個波波頂仲有金箔同埋魚子醬 成件事好高級👑 🦀黑魚子麵包蟹意大利飯 ($228)個飯系用麵包蟹殼盛住,賣相已經夠吸引😍我頂頂仲加咗金箔同埋魚子醬,仲有堆蟹肉 份量都幾多😍 撈埋一齊食 好重蟹味好濃郁 好鮮,啲飯做到岩岩好粒粒都好有口感 🍤醬燒原隻大頭蝦西西里醬炒意大利粉($208)首先佢隻大頭蝦好大隻好厚肉,好似食龍蝦咁,入面仲有好多膏😭好好食💖個炒意粉都出色好夠味 意粉煮到好有彈性👍🏿 🍬潘朵拉的盒子 ($168)每日限量供應,我哋叫嘅時候都得翻最後兩份🙀想叫呢個 一開始落單就要叫定🫶🙏側邊有個錘仔俾你敲碎個糖🤣好得意出面黑色系個曲奇竹炭盒 切開人面有麻薯 黑芝麻花生都幾特別🤪但有啲甜 🍹OMG 5G ($88)車厘茄及山楂香橙及白桃菠蘿及荔枝青提
《漫花燈火OMG》
(記得book位先過去喔💖餐廳都接近預約制🥹)
---

🦀黑魚子麵包蟹意大利飯 ($228)

🍤醬燒原隻大頭蝦西西里醬炒意大利粉($208)

🍬潘朵拉的盒子 ($168)
每日限量供應,我哋叫嘅時候都得翻最後兩份🙀
想叫呢個 一開始落單就要叫定🫶🙏
側邊有個錘仔俾你敲碎個糖🤣好得意
出面黑色系個曲奇竹炭盒 切開人面有麻薯 黑芝麻花生
都幾特別🤪但有啲甜

🍹OMG 5G ($88)
車厘茄及山楂
香橙及白桃
菠蘿及荔枝
青提子及青蘋果
火龍果及紅桑子
五款不同口味嘅飲品,每一杯都好靚好colourful 飲咗兩杯都好飲😝各有各特色 好岩打卡
(5🧸為滿分)
賣相:🧸🧸🧸🧸🧸
味道:🧸🧸🧸🧸
環境:🧸🧸🧸🧸🧸🧸
價錢:🧸🧸🧸
服務:🧸🧸🧸
漫花燈火OMG
地址: 土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE2樓201號舖
電話: 23886200
🍭通過萬花筒隧道 眼花繚亂多面鏡七彩繽紛顏色隨即衝激眼球 枱頭滿布浪漫紫藤花🍬一座座可愛糖果山就好似去左糖果童話世界🥰睇得出不只是打卡更係有鋪排既心思裝修👍🏻🦀黑魚籽麵包蟹意大利飯 $228蟹肉多 香噴噴濃郁鮮味Risotto 雖然彩色石仔鋪底上靚但唔小心啲飯跌落地石仔度唔知執唔執返嚟食好😂🥩慢煮比利時杜格克橄欖豬鞍 伴脆甜蕃薯條 $308慢煮肉都有啲嚡 小小失望反而番薯條炸得脆口乾身唔油 好甜🍄黑松露蜜糖香草燒原隻美國春雞 伴自家制薯蓉 $268一開始以為雞皮燒得太燶 原來係啲黑松露醬 實質雞肉嫩滑夾埋黑松露蜜糖 薯蓉 又幾好食😋🍹OMG 5C $88🔴車厘茄及山楂🟠香橙及白桃🟡菠蘿及荔枝🟢青提子及青蘋果🟣火龍果及紅桑子諗住會係fresh mixed juice 但飲落就果汁汔水杯邊有糖黐住 略厭有啲甜🔨潘多拉的盒子-延續 $168慶祝生日儀式感十足 玩下錘仔敲糖膠罩未完 原來竹炭撻皮都幾硬 再用錘仔先敲碎😂流心自家製麻糬煙靭好味 唔會太甜☺#萬花燈火omg #萬花筒 #打卡餐廳 #土瓜灣 #hongkong #food #foodporn #socialenvy #yummy #a

🍭通過萬花筒隧道 眼花繚亂多面鏡

🔨潘多拉的盒子-延續 $168
慶祝生日儀式感十足 玩下錘仔敲糖膠罩未完
原來竹炭撻皮都幾硬 再用錘仔先敲碎😂
流心自家製麻糬煙靭好味 唔會太甜☺

#萬花燈火omg #萬花筒 #打卡餐廳 #土瓜灣 #hongkong #food #foodporn #socialenvy #yummy #amazing #instafood #dinner #eating #852#delicious
2022-08-05 440 浏览
🥢黃金蟹肉黑欖欖醬意大利粉 $188滿滿蟹肉頂擺放左金箔好吸睛, 不過整體份量細, 而且意大利粉煮得比較乾身, 但擺盤精美搭救🙊😋: 🌟🌟🌟🌟/5🥢黑魚籽麵包蟹意大利飯 $228蟹肉多, 整體好華麗🫶🏻 Risotto質感食起黎擁有鬆軟而且有咬勁會好想一直食😂 雖然餐廳係for打卡但呢個飯要搬移出黎先方便食🙈😋: 🌟🌟🌟🌟/5🥢慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍 $308店員告知要等30mins, 點知又好快到😂 比想像中大份而且好厚身, 外面煎到香脆加上內裡好Juicy特別既係佢係配地瓜條, 仲要好香甜香脆(!) 甜味都提升左豬鞍口感😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5🍸紙醉金迷 $72係杯提子味加Jelly梳打, 有得睇有得飲ok! 清清爽爽岩哂夏日炎炎😋: 🌟🌟🌟/5🍹富士山。破曉 $82有啲淡唔知飲緊咩😅 但原來佢係黑糖同焦糖😋: 🌟/5🍰潘朵拉的盒子-延續 $168靚就幾靚但唔好食, 朱古力曲奇加濃濃芝麻Cream內裡仲有麻糬, 不過粉紅色既糖膠太硬放入口會桔口😅 個味道唔符合定價, 好普通😋: 🌟🌟/5
🥢黃金蟹肉黑欖欖醬意大利粉 $188

😋: 🌟🌟/5
2022-07-13
  • 黑魚籽麵包蟹意大利飯
2022-08-05 98 浏览
係fd既強烈要求下😜我終於去左漫花燈火,我哋係星期五去,結果都要2-3星期前左右book,唔洗講,週末當然要等更加耐🤫(唔可以指定坐位)本身對野食冇乜期望,但比預期中好,叫左個蟹肉risotto,飯質一般,但至少冇生米,而且都夠蟹味,上面魚子唔咸,擺盤方式奇怪(放係一堆水晶石上面)大頭蝦既汁調味幾好,而且重蝦味,配上菇類,如果去都推介一試飲品方面叫左荔枝樹上的彩虹(打卡認住佢!),佢有一堆爆珠比你倒入去荔枝梳打入面,味道好清新,一野咬爆d彩珠,又有口感。fd就叫左花茶,d茶具都係勁靚

大頭蝦既汁調味幾好,而且重蝦味,配上菇類,如果去都推介一試

2022-08-04 79 浏览
打卡必黎好地方,店鋪面積好大,裝修非常華麗!擺款華麗,材料都是上乘的,溫泉蛋味道一流,牛油果很新鮮,質感分明,不會爛在一起!意大利飯的龍蝦醬汁濃味、超級香口、份量多一點更好
打卡必黎好地方,店鋪面積好大,裝修非常華麗!

意大利飯的龍蝦醬汁濃味、超級香口、份量多一點更好
2022-08-04 195 浏览
之前喺大角咀嘅時候已經想試,點知打去嘅時候先知嗰度要重建而結業,估唔到佢竟然喺土瓜灣開返,於是嗱嗱聲同朋友約期,估唔到網上預約閒日都要等差唔多2個星期嚟到門口好神秘,要自己推門入去,會見到好靚嘅鏡隧道,之後再行入去就見到周圍都色彩繽紛,忍唔住想周圍去影吓相掛住影相,叫唔切甜品🙈 今次叫咗黑魚籽麵包蟹意大利飯、慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜蕃薯條、OMG  5  C 同富士山.破曉4樣嘢無諗過哩度嘅嘢食唔錯,尤其慢煮豬鞍伴脆甜蕃薯條,啲肉好淋,好好味,蕃薯條真係又脆又甜 麵包蟹肉意大利飯就好多蟹肉,飯唔會過硬/ 淋嘢飲方面OMG 5 C幾得意,係啲唔同嘅蔬果汁加埋,有啲糖伴係試管邊,而富士山.破曉就爭啲,好甜,純粹影下相喺可以嘅總括嚟講價錢都唔平,不過嚟影下相喺唔錯,如果下次有機會再嚟會試下哩度嘅甜品

麵包蟹肉意大利飯就好多蟹肉,飯唔會過硬/ 淋

黑魚籽麵包蟹意大利飯
慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜蕃薯條
OMG  5  C  &  富士山.破曉
黑魚籽麵包蟹意大利飯
慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜蕃薯條
  • 黑魚籽麵包意大利飯
餐廳悉心佈置裝飾得美輪美奐當然 係為咗吸引食客來?因為現今好多人會為咗打卡~ 山長水遠走來食餐飯! 價錢唔算平~講到食物質數味道是ok~ 既然為咗吸引食客打卡既點解侍應生嘅服務態度會係咁差囉! book咗三星期係食12點午餐... 由於朋友遲到我入座先! 我落單叫咗飲品同落咗一個甜品!留待朋友到再叫主菜! 一個人自拍下! 當時其他坐位未有客人! 但三個待應喺我後面行嚟行去令我 selfie唔到 跟住我就出水吧附近影相~ 影咗一張相後有個侍應走埋嚟同我講小姐你可唔可以落單先呀~ 你兩點要交枱喎~ 我真係氣怒! 特登做埋啲咁嘅行為!我明白兩點鐘交枱!總之我兩點鐘一定交到張枱比你就是啦…我朋友未到叫曬啲食物喺枱面凍曬點食!我知道個遊戲規則你唔需要每10分鐘就走嚟囉嗦一次令人哋食得唔開心玩得唔開心仲會唔會有下次幫襯呀 食嘢都有壓迫感真係好反感無下次!
食嘢都有壓迫感
真係好反感無下次!
2022-07-20
2022-07-31 3020 浏览
知道OMG又再開返, 所以一早同朋友已經book左枱黎到已經滿座, 就係淨返我地果張枱冇人座, 睇黎生意都唔錯一入到黎同以為舊店好似, 好似所有野都原用返舊店咁, 所以個人覺得冇咩大分別野食方面都唔係好記得以前既野食係點了, 不過記得係野食ok不過今次就感覺有d唔同左因為同朋友book左3:00, 又岩岩食左野先過黎, 所以就冇特別叫正餐食甜品方面叫左兩款, 因為潘朵拉的盒子賣晒所以叫左個士多啤梨cake(阿爾卑斯山小屋) 同 黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 $168賣相的確係幾吸引~呢個以圈圈呈現係大家眼前既係一個好色彩繽紛既藝術品入面有牛油果, 木瓜, 煙三文魚沙律, 同水牛芝士等…白色好似粒蛋果個就係水牛芝士, 冇咩味道, 可以當係一個裝飾煙三文魚沙律正常, 木瓜都正常不過係個人唔係咁中意食木瓜…牛油果都屬正常, 外層個脆皮圈圈都ok但整體唔算係個好驚喜既野食, 中規中舉👌🏻阿爾卑斯山小屋 $148呢個阿爾卑斯山小屋簡單講就係一個士多啤梨cake, 不過佢個蛋糕質地有啲似冇麩質蛋糕咁, 唔係我中意食既質地, 同埋望落去食朱古力色但食落冇咩
知道OMG又再開返, 所以一早同朋友已經book左枱
黎到已經滿座, 就係淨返我地果張枱冇人座, 睇黎生意都唔錯

野食方面都唔係好記得以前既野食係點了, 不過記得係野食ok
不過今次就感覺有d唔同左
甜品方面叫左兩款, 因為潘朵拉的盒子賣晒
黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 $168
賣相的確係幾吸引~
呢個以圈圈呈現係大家眼前既係一個好色彩繽紛既藝術品
入面有牛油果, 木瓜, 煙三文魚沙律, 同水牛芝士等…
煙三文魚沙律正常, 木瓜都正常不過係個人唔係咁中意食木瓜…
牛油果都屬正常, 外層個脆皮圈圈都ok
但整體唔算係個好驚喜既野食, 中規中舉👌🏻
阿爾卑斯山小屋 $148
呢個阿爾卑斯山小屋簡單講就係一個士多啤梨cake, 不過佢個蛋糕質地有啲似冇麩質蛋糕咁, 唔係我中意食既質地, 同埋望落去食朱古力色但食落冇咩味可言, 以為係士多啤梨蛋糕但有少部份先係士多啤梨粒, 其他都係西瓜粒, 比我想像中有距離啊!
OMG 5C $88
呢個野飲算係成餐最好味既野, 每杯果汁都有用2款以上既囝汁溝埋一齊, 味道係甜甜的幾好味💕

熱帶風情白茶 $68
比較普通但最穩陣既花茶, 但味道唔算好濃好重味, 雖然可以續杯但如果下面有埋個火熱住個茶壺會更加好

埋單$519, 價錢真係幾進取~🤭🤭🤭味道唔算難食但對於個人黎講唔係咁岩我口味

可能因為有孕在身木瓜唔食得(+自己不太喜愛), 西瓜又唔可以食, 野食比較下大概只有55-60分啦!
一心為黎呢度影相而唔係為食野既就可以一試, 不過個人覺得如果已經去過舊店既真係可以唔使再黎🙏🏻
2022-06-30