2022-07-24 182 浏览
本身提前左1個月book sofa 位想同fd 慶祝生日同打卡。特別remark 埋想坐sofa 位,點知去到安排左第2個位,最後都安排左坐返sofa 位但可惜係食哂主餐之後。 明明早左成個月book 都可以坐唔到想要既位,如果真係安排唔到又唔打黎通知一聲,攪到無哂心情我覺得打卡去完一次就夠野食性價比唔高

我覺得打卡去完一次就夠
野食性價比唔高
今次我哋終於做返個緊貼潮流嘅港女🤣🤣一早已經book定位,日日睇住大家洗版😫等咗兩星期終於到我哋啦🤩一入到去,真係”嘩”出聲,好靚呀😍😍我哋仲幸運地被安排坐喺獨立座位,可以瘋狂打卡🤭🥑自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 ($168)前菜當然要叫呢個出鏡率極高酥皮圈圈😬用自家製酥皮卷住層層顏色分明嘅餡料,色彩繽紛🥰酥皮好鬆脆,又帶牛油香,加埋其他餡料,鹹香十足,好開胃😋🥩慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜蕃薯條 ($308)見佢道道菜都咁精緻,估唔到主菜又幾大份😆豬鞍好厚身,外表煎得香脆,內𥚃剛剛熟,好juicy 😋😋下面嘅甜蕃薯條大大加分😍炸得脆卜卜,但又保持到蕃薯嘅甜糯🤤就算明知邪惡都要食晒先肯停手😈🪐羅浮圓宇宙 ($148)原本都想叫另一打卡甜品,可惜已經售罄😓一個Tea Time已經冇哂,可想而知有幾受歡迎🫢不過呢度甜品觀賞度都好高🥰亦都好特別,最初以為嗰幾球係雪糕,點知原來係檸檬同乳酪mousse,再配搭柚子忌廉蛋糕🍰甜甜酸酸,好清新😁🍉紅火龍果西瓜士多啤梨乳酪奶昔 ($78)鮮艷奪目嘅紅色🤪第一啖飲落去好重火龍果味,再細飲會感覺到士多啤梨嘅酸味,但西瓜味就唔係太感覺到
一入到去,真係”嘩”出聲,好靚呀😍😍

我哋仲幸運地被安排坐喺獨立座位,可以瘋狂打卡🤭
自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他

慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜蕃薯條

🥩慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜蕃薯條 ($308)
羅浮圓宇宙

🪐羅浮圓宇宙 ($148)
紅火龍果西瓜士多啤梨乳酪奶昔

🍉紅火龍果西瓜士多啤梨乳酪奶昔 ($78)
鮮艷奪目嘅紅色🤪第一啖飲落去好重火龍果味,再細飲會感覺到士多啤梨嘅酸味,但西瓜味就唔係太感覺到😅整體好清新,飲得出係鮮果打成,水果原味嘅甜甜酸酸,好飲😋不過分量比較少,好快就飲哂🥲🥲

整體來講,雖然價錢唔平,但野食有水準,最重要係環境真係好靚🥰淨係嚟打卡都夠哂📸不過餐廳限時用餐兩個鐘,大家要好好分配時間😝同埋記得上網預約,因為週末真係好full🙈🙈

自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他
慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜蕃薯條
羅浮圓宇宙
紅火龍果西瓜士多啤梨乳酪奶昔
終於終於去呢間cafe💕之前大角咀店已經好想去 但未去就執咗QAQ今次一知道佢再開 即刻蠢蠢欲動想去咁啱朋友七月生日 即刻六月就book咗同佢去慶生!環境裝修真係超級無敵靚!一入去就係鏡面萬花筒迴廊!超打卡able~ 入到去嘅裝修都好靚 好少女kkkk運用咗好多唔同顏色同花🌸 啱晒閨蜜一齊打卡!今次被安排坐間隔房 得一張枱 私隱度幾高✨作為一間以萬花筒為主題嘅餐廳每一枱都會有一個萬花筒💕成個用餐+慶生體驗都好好🥳服務好好 全部店員都好nice 有禮貌~2hr早餐時間超級好!有充足時間影相&食😋慶祝生日可以免費甜品寫碟🎂仲有送生日蛋糕頭箍(呢個超surprise!!!食物定價就偏貴 不過味道幾好 份量大 (飽到癲咗///個人覺得兩個女仔叫三樣嘢都夠加埋環境氣氛 個人覺得慶祝飯嚟講值!(朋友好開心~-🦀【黑魚籽麵包蟹意大利飯】$228上枱比想像中大份!一食係好香鹹蛋味😋 蟹肉都幾多~整體少少偏淡味~-🍝【三文魚籽鮮魷魚海膽汁墨魚意大利粉】$208我同朋友都覺得呢個好味啲~ 成個意粉超多墨魚 好cream!😋 (食完一定要摸嘴浪口🤣三文魚籽同魷魚片都幾鮮甜 魷魚好爽口彈牙😋海膽汁就比較淡🙈整

終於終於去呢間cafe💕
之前大角咀店已經好想去 但未去就執咗QAQ
今次一知道佢再開 即刻蠢蠢欲動想去
咁啱朋友七月生日 即刻六月就book咗同佢去慶生!

環境裝修真係超級無敵靚!
一入去就係鏡面萬花筒迴廊!超打卡able~
入到去嘅裝修都好靚 好少女kkkk
運用咗好多唔同顏色同花🌸 啱晒閨蜜一齊打卡!
今次被安排坐間隔房 得一張枱 私隱度幾高✨
作為一間以萬花筒為主題嘅餐廳
每一枱都會有一個萬花筒💕

成個用餐+慶生體驗都好好🥳
服務好好 全部店員都好nice 有禮貌~
2hr早餐時間超級好!有充足時間影相&食😋

慶祝生日可以免費甜品寫碟🎂
仲有送生日蛋糕頭箍(呢個超surprise!!!
食物定價就偏貴 不過味道幾好 份量大 (飽到癲咗///
個人覺得兩個女仔叫三樣嘢都夠
加埋環境氣氛 個人覺得慶祝飯嚟講值!(朋友好開心~

🦀【黑魚籽麵包蟹意大利飯】$228
上枱比想像中大份!
一食係好香鹹蛋味😋 蟹肉都幾多~
整體少少偏淡味~

🍝【三文魚籽鮮魷魚海膽汁墨魚意大利粉】$208
我同朋友都覺得呢個好味啲~
成個意粉超多墨魚 好cream!😋 (食完一定要摸嘴浪口🤣
三文魚籽同魷魚片都幾鮮甜 魷魚好爽口彈牙😋
海膽汁就比較淡🙈
整體份量同飯一樣 都係大份~

🦄【潘朵拉的盒子-延續】$168
超打卡able嘅甜品💕
朱古力曲奇外殼+黑芝麻cream+ 麻薯
曲奇好脆 最頂仲有笑哈哈樣😆
麻薯幾多粒 好軟糯~ 黑芝麻cream好香芝麻味
定價都幾貴/// 不過慶祝可以一叫~
*免費寫字~

✨推薦指數:8.5/10
💰人均消費:$377.5
⏳等候時間:booked
2022-07-20 136 浏览
🌈喺呢度唔單只食嘢咁簡單😏仲要係不斷咁行來行去🚶‍♂️🚶‍♀️,因為你會好忙咁喺唔同嘅打卡位影相📸📸,簡直打卡仲多過食嘢🤭🤭。由於餐廳有限時2小時用餐,所以好多野都要好快好急💫💫。好有喜感的色彩🌈🌈嘅佈置可增加大家開心嘅情緒🥰🥰 🌟酥皮黑魚子牛油果煙三文魚水牛芝士波他他 $168淨係賣相已經贏曬🥰黑魚子醬金箔放上面, 睇落好矜貴😍酥皮脆口, 配合咁多唔同餡料口感豐富😋🍧FIKE $128賣相甜美嘅甜品💕☁️上面嚿雲係蛋白酥, 口感脆脆地牛奶麻薯底,口感煙韌鋪滿綠茶酥脆粒粒口感層次豐富😋🍹OMG 5C $885款雙拼味道嘅果汁特色得嚟好清甜, 每杯邊都黏上少少糖, 細細杯容易入口🤩總結:喜歡色彩🌈🌈同影相📸📸嘅....可以不妨一試。
由於餐廳有限時2小時用餐,所以好多野都要好快好急💫💫。
好有喜感的色彩🌈🌈嘅佈置
可增加大家開心嘅情緒🥰🥰

🌟酥皮黑魚子牛油果煙三文魚水牛芝士波他他 $168
淨係賣相已經贏曬🥰
黑魚子醬金箔放上面, 睇落好矜貴😍
酥皮脆口, 配合咁多唔同餡料
口感豐富😋

🍧FIKE $128
賣相甜美嘅甜品💕
☁️上面嚿雲係蛋白酥, 口感脆脆地
牛奶麻薯底,口感煙韌
鋪滿綠茶酥脆粒粒
口感層次豐富😋

🍹OMG 5C $88
5款雙拼味道嘅果汁
特色得嚟好清甜, 每杯邊都黏上少少糖, 細細杯容易入口🤩

總結:喜歡色彩🌈🌈同影相📸📸嘅....可以不妨一試。
2022-07-19
下午茶
2022-07-20 137 浏览
喺呢度唔單只食嘢咁簡單😏😏,仲要係不斷咁行來行去🚶‍♂️🚶‍♀️,郁來郁去嘅地方🕺💃。因為你會好忙咁喺唔同嘅打卡位影相📸📸,簡直打卡仲多過食嘢🤭🤭。由於餐廳有限時2小時用餐,所以好多野都要好快好急💫💫 搞到好似張椅都未坐暖就要走咁,所以唔係聚舊嘅地方。時間⏳⏳有限,好有壓迫感🥴🥴,一係怕唔夠時間食😔😔,一係就怕唔夠時間影相📸📸 不過佢嘅色彩佈置就真係幾殺食嘅!所以如果主打想打卡嘅話,呢度係唔錯。食物賣相同味道方面都唔錯。試左佢地嘅頭盤同甜品都幾好,但可惜,真係掛住影相得來,就好難用時間去欣賞佢d食物。所以建議第一次可focus影相只叫少量食物,下次再去先focus食物。

2022-07-19 139 浏览
餐廳採用繽紛色彩設計🌈🌈,適合打咭。由餐廳入口經過萬花筒走廊步入餐廳內部,四週圍滿佈打咭位,感覺像置身小朋友樂園。食物設計精美,味道可接受,不過價格遍貴了點。另外餐廳職員服務態度不錯。
2022-06-30
  • 自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他
2022-07-18 141 浏览
穿過粉紅色的大門,進入華麗的萬花筒隧道,牆上的鏡子,就似幾百顆彩色寶石閃耀着,令人眼花撩亂🌈🧡🤍💜🤍💓穿過隧道,進入童話般的糖果世界,七色彩虹的糖果樽柱,粉色長條軟糖牆,每一處都散發着浪漫的少女情懷欣賞過裝潢之後,我們便點餐。黑松露芝士焗墨西哥辣薯條,香脆的薯條黏着焗得軟綿綿的芝士,配上黑松露的香味,墨西哥香料非常野味。香煎日本帶子黑松露忌廉意大利粉,帶子煎得表面香脆可口,內面啱啱熟,好鮮甜。扁意大利麵煮得煙韌彈牙,濃滑的忌廉汁沾滿黑松露香油,入口濃而不膩。瑰麗香水瓶,玫瑰士多啤梨凍飲,清新果香,冰凍怡神。😀😃

欣賞過裝潢之後,我們便點餐。

瑰麗香水瓶,玫瑰士多啤梨凍飲,清新果香,冰凍怡神。
😀😃
2022-07-16 3450 浏览
終於嚟到,𝗩𝗶𝗲𝗻𝗻覺得好似入咗🍫𝗰𝗵𝗼𝗰𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗳𝗮𝗰𝘁𝗼𝗿𝘆一樣帶您進入奇妙之旅🌝 好夢幻🤩有驚喜😍由入門口到食野都真係𝗢𝗠𝗚!但𝗩𝗶𝗲𝗻𝗻就覺得係糖果屋多𝗱🍬🍭🪅店舖主題:萬花筒由打開開粉紅色門,到見到黑幕,再自己打開黑幕,進入萬花筒世界🪄真係𝗶𝗴-𝗮𝗯𝗹𝗲同埋值得為環境嚟打卡🤪 仲要邊個位都可以影到勁靚❤️💛💚💙💜❤️阿爾卑斯雪山小屋 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟰𝟴🧡富士山 🗻破曉 𝗵𝗸𝗱$𝟴𝟮💛玫麗香水瓶 𝗵𝗸𝗱$𝟳𝟮💚青提子蜜糖波波冰梳打 𝗵𝗸𝗱$𝟱𝟮💙𝗢𝗠𝗚 𝟱𝗖 𝗵𝗸𝗱$𝟴𝟴💜黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟲𝟴🖤𝗙𝗶𝗸𝗮 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟮𝟴🤎潘朵拉的盒子 - 延續 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟲𝟴先講咸點既他他係約好唔錯,但酥皮比較「𝘂𝗻」之外,味道是👌🏼 甜點好中意個𝗳𝗶𝗸𝗮! 舊雲☁️係清淡豆腐味既糖霜,食用鮮花💐厚厚抹茶粉下面是麻薯+紅豆,中減咗麻薯嘅甜味,𝘃𝗲𝗿𝘆 𝗻𝗶𝗰𝗲👍🏽咁多款甜點最中意❤️𝗨𝗺..其他甜點🍮都較死甜,飲品方面𝗢𝗠𝗚 𝟱𝗖係果汁較健康,富士山🗻都好飲但太甜𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 嚟講當俾 $𝟭𝟱𝟬嚟入場打卡會開心𝗱! 值得嚟1次既🙃 ⚠️要提早網上預約🙏🏼120分鐘用

🪅店舖主題:萬花筒

💙𝗢𝗠𝗚 𝟱𝗖 𝗵𝗸𝗱$𝟴𝟴
💜黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟲𝟴
🖤𝗙𝗶𝗸𝗮 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟮𝟴
🤎潘朵拉的盒子 - 延續 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟲𝟴

⚠️要提早網上預約🙏🏼120分鐘用餐🍴最低消費每人hkd$150⚠️

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~

🪅漫花燈火OMG (土瓜灣)
🪅土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE2樓201號舖
潘朵拉的盒子 - 延續
2022-07-08
𝗙𝗶𝗸𝗮
  • 自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他
  • Fika
2022-07-16 127 浏览
漫花燈火𝖮𝖬𝖦自從喺大角咀告別咗大家2年多後,終於都返嚟喇🎊新店座落於土瓜灣,除咗秉承一貫色彩斑斕嘅萬花筒格調🏵更重新打造升級版萬花筒隧道🌈而且亦增設咗唔同特色打卡藝術佈置😍影相打卡一流📸 🤳食物同飲品都相當出色🤩每一款都用心整作🫶🏻絕對係獨一無二嘅美食感官旅程😚令人快樂😍而且色彩繽紛嘅地方啱晒我😛🥑自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他賣相好靚😍酥皮圏圏下層係牛油果,中層係蕃茄,上層就係煙三文魚🤩之後仲有大大粒水牛芝士🧀圈圈上面仲有黑魚籽同金箔🤩酥皮鬆脆,連埋他他一齊食好好味😝🦀黑魚籽麵包蟹意大利飯用蟹蓋裝住意大利飯🍚下面仲有彩色石仔托住個蟹蓋🦀每一口都係濃厚蟹膏同忌廉味,仲有好多蟹肉添🤩另外上面仲有黑魚籽同金箔😍🍟黑松露芝士焗墨西哥辣椒薯條薯條好大碟😍上面鋪滿左黑松露同芝士🧀有邪惡拉絲芝士🤩每一條薯條都會食到芝士😝🍝香煎日本帶子黑松露忌廉意大利粉濃郁黑松露忌廉味😋仲有大大粒帶子,帶子味道鮮甜😚意大利粉口感彈牙😝仲都好多菇喺入面添🍄🔮潘朵拉的盒子賣相好靚嘅甜品💖之前大角咀店都有呢款甜品,呢一個係延續版🌟每日限量供應架🤩盒子被糖包圍住,然後可錘仔敲碎個糖😛玩得又食得🥳黑色盒子係

🥑自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他

🦀黑魚籽麵包蟹意大利飯

🍟黑松露芝士焗墨西哥辣椒薯條

🍝香煎日本帶子黑松露忌廉意大利粉

🔮潘朵拉的盒子
賣相好靚嘅甜品💖之前大角咀店都有呢款甜品,呢一個係延續版🌟每日限量供應架🤩盒子被糖包圍住,然後可錘仔敲碎個糖😛玩得又食得🥳黑色盒子係曲奇竹炭脆餅,入面有細細粒煙韌麻糬、黑芝麻同花生🥜連脆餅一齊食好好味😚

🧪OMG 5C
用一支支試管裝住,色彩繽紛好靚😍其實係果汁嚟,有五個口味:車厘茄及山楂、香橙及白桃、菠蘿及荔枝、青提子及青蘋果、火龍果及紅桑子,味道特別🤩以酸酸甜甜做配搭,幾好飲😙

🌈茘枝樹上的彩虹
其實係荔枝梳打,之後跟埋彩色爆珠🌈將彩色飲品倒入飲品後,成杯即時色彩繽紛😍味道充滿香甜濃濃嘅茘枝味😚

2022-07-15 95 浏览
呢一間餐廳🍴無論係食物定環境 都好靚 好打卡able😍最鍾意係佢個阿爾卑斯山小屋❤️伯爵茶磅蛋糕濕潤紥實 茶味香濃☕️面頭淋滿軟滑嘅忌廉~再加埋下面底嘅草莓同西瓜蓉 酸酸甜甜🍉🍓成個combination味道好豐富❣️
2022-07-14 130 浏览
呢昌餐廳如果要訂位起碼都要等1個月到,好彩朋友預早book先入到去餐廳環境好闊,位與位之前唔會好窄,而家環境太靚關係,我哋未食已經係咁影相打卡我哋叫咗佢哋好出名既潘朵拉盒子甜品開頭以為外殼係朱古力做,點知食落口先知係黑芝麻整,好香芝麻味,而內裡係雲尼拿加棉花糖流心架,加埋用透明糖漿整成既玻璃蓋,又睇得,玩得,同食得另外我哋叫咗酥皮牛油果他他,味道好清新得黎又唔會感覺好膩⋯⋯做前菜一流而我哋仲要左蟹肉意粉,佢哋真係落足料去整,擺盤好靚得黎仲好多蟹肉而飲品我哋就叫左OMG 5C佢地係用果肉加梳打去整成5隻顏色,岩晒我消濟得黎仲可好健康啊

我哋叫咗佢哋好出名既潘朵拉盒子甜品

而飲品我哋就叫左OMG 5C

2022-07-13
OMG😍😍😍 lt's really OMG place❤️..Dining in Kaleidoscope🔴🟠🟡🟢🔵🟣⚫️⚪️🟤土瓜灣有一間新餐廳🍽 恍如萬花筒般的夢幻世界🌈,五光十色滿有少女心💕,超粉嫩樂園🏰 好似進入另一個國度,色彩繽紛場景下以多組鏡面,佈置出幻彩三角鏡隧道、七彩糖果鏡面牆,閃爍奪目讓人甫進店內猶如走進萬花筒世界,真的是市區內一處夢幻絢麗打卡熱點呢!除左場內環境超IG-able 女生們可以任意瘋狂打卡📸,食物亦同樣不容錯過滿有驚喜😍,精緻有心思且滿有藝術感✨,擺盤吸引又精美,加上自創特式甜品,同樣值得一試!屬有誠意有水準之作,整個用餐體驗很好喔!🔸香煎鴨肝伴楓南瓜籽仁脆脆配自家製山楂慕絲 $248滿有油香、甘香肥美而口感綿滑既Pan-seared Duck Foie Gras🖤,配上酥脆果仁令口感豐富。🔸慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜番薯條 $308Slow Cooked Belgian Duroc d'Olive Pork Loin Rack 夠大份而肉質嫩滑。🔸特濃朱古力 $44Double ChocolateOMG Signature Dessert🔸潘朵拉的盒

🔸香煎鴨肝伴楓南瓜籽仁脆脆配自家製山楂慕絲 $248

🔸慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜番薯條 $308

🔸特濃朱古力 $44
Double Chocolate

OMG Signature Dessert
🔸潘朵拉的盒子 延續 (每日限量供應) $168
The Continuation of the Pandora's Box
(Premium creamy charcoal tart w/ black sesame mousse, mochi & isomalt)

甜品造型可愛,用小金錘敲打糖漿造成既玻璃罩,玩味十足!香脆既竹炭外殼流出粉色芝麻忌廉漿,好香好濃郁。甜度適中而口感層次豐富,有驚喜呢!
×××[漫花燈火OMG]×××
©土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE2樓201號舖
🌸🌼🌺漫花燈火OMG以萬花筒作為主題,門口一個平凡粉紅色門,打開進入暗黑鏡房,再打開居然係勁Igable既升級版的萬花筒隧道!好有驚喜😍雖然未能安排梳化座或有靚背景的座位,但餐廳配合七彩繽紛主題&糖果色系裝修,其他位置都好適合打卡!邊食邊影梳,90分鐘有點趕😅🌈主打的鮮榨果汁OMG 5C,5小杯靚靚清爽開胃飲品,好似一道小彩虹,飲品有車厘茄及山楂、香橙及白桃、菠蘿及荔枝、青提子跟青蘋果、火龍果及紅桑子,味道正常,不過細杯,打卡為主自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他$168: 幾乎每枱必點,通心圓既酥皮好有藝術感,煙三文魚、蕃茄加埋牛油果好清新🥰法式大頭蝦占多米$228: 大蝦炙燒開邊,中間放滿蝦肉、軟心芝士&蘑菇,大蝦肉質彈牙,放在迷你圓形小多士上,配合蝦濃汁,剛好可一小口地吃,不過得一隻蝦有d貴☁️甜品藩朵拉的盒子售罄,揀左FIKA,$128造型非常可愛,杯面軟綿白雲原來係豆腐慕絲,下層則係宇治抹茶金寶脆脆和北海道紅豆,茶味香濃口感綿滑,仲有Q彈麻糬,好日式甜唔又唔太甜,正😋

重開的大網紅餐廳~~帶你走進彩色的萬花筒世界❤️🧡💛💜整間餐廳都是精心佈置過的每處都是打卡位置~太棒了!漫花燈火OMG 重開在土瓜灣的商場裏面店內的裝修色彩繽紛的~依舊很美!!環境佈置得美侖美奐💖太讓人賞心悅目啦樓底高 空間感十足 滿滿的細節感‼️與其說這是家餐廳,倒不如說這是一個藝術展覽廳哈哈哈.門口的萬花筒鏡面時光隧道 打卡拍照很出片🥰色彩斑斕的牆壁、彩色玻璃樽、天花板上的乾花等等,實在太夢幻少女心啦🤩整個環境的佈置非常吸睛、炫目華麗!.關於食物方面 因為舊店的食物評價不高所以我都沒有抱太大的期望但是聽說店家有用心提高食物的質量喔💛.餐廳所有的食物飲品擺盤造型都非常精美!我比較喜歡的應該是甜品,不光賣相擺盤好看味道也算可以的,不會齁甜!但是朋友完全不喜歡這個甜品 是我一個人把它吃光光😂.假如你是追求食物質素,那我就不推薦你們過來啦🙈但是如果只想拍照打卡📷 閨蜜簡單聚會 慶祝生日🎂而且對食物沒有太高的要求!那這間餐廳必定是你的不二之選🥰這裏店員的服務態度非常好👍這個值得一讚。
重開的大網紅餐廳~~
帶你走進彩色的萬花筒世界❤️🧡💛💜
整間餐廳都是精心佈置過的
每處都是打卡位置~太棒了!

漫花燈火OMG 重開在土瓜灣的商場裏面
店內的裝修色彩繽紛的~依舊很美!!
環境佈置得美侖美奐💖太讓人賞心悅目啦
樓底高 空間感十足 滿滿的細節感‼️
與其說這是家餐廳,倒不如說這是一個藝術展覽廳哈哈哈
門口的萬花筒鏡面時光隧道 打卡拍照很出片🥰
關於食物方面 因為舊店的食物評價不高
所以我都沒有抱太大的期望
但是聽說店家有用心提高食物的質量喔💛
餐廳所有的食物飲品擺盤造型都非常精美!
我比較喜歡的應該是甜品,不光賣相擺盤好看

這裏店員的服務態度非常好👍
這個值得一讚。
💜萬花燈火𝕆𝕄𝔾💜🟣以萬花筒為主題的萬花燈火𝕆𝕄𝔾闊別兩年終於捲土重來,位於土瓜灣面積2000尺的新址比舊址大角咀闊落很多。360度的鏡面設計就像進了一個夢幻王國,以萬花筒為設計靈感,多組鏡面及色彩繽紛的顏色佈置出彩虹牆🌈三角鏡隧道,七彩繽紛的糖果色彩令客人猶如走進萬花筒世界裏 ,彩虹穡加上兩端鏡形成無盡七彩鏡子🪞🟪餐廳的入口:粉紅色的大門內設有黑色的小空間加上長長布窗簾作序幕,當自行打開窗簾後便走進了了360度的鏡面世界,高高的樓底上吊滿了燦爛奪目的紫藤樹 ,而彩虹穡用餐的位置亦佈滿了色彩繽紛的糖果架🍬 ▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️食物方面🔸⚪️香煎日本帶子黑松露忌廉意粉$1804粒大大粒白色的帶子,肥美鮮嫩 ,口感彈牙,濃郁的忌廉汁配上淡淡的黑松露意粗扁意粉味道亦不會太濃🟡松露芝士焗墨西哥辣椒薯條$108一款超人氣小食,最喜歡吃粗薯 ,炸到香脆的薯條表面淋上金黃色的芝士…超級邪惡 ,由於是焗黑松露芝士,所以黑松露完完全全溶化在薯條上,感覺比較厚身及有口感🔴瑰麗香水瓶$72士多啤梨玫瑰梳打,新鮮的士多啤梨粒粒加上芬香撲鼻的玫瑰花瓣圍杯邊,外型及顏色非常得少女心,味道酸酸甜甜非常
💜萬花燈火𝕆𝕄𝔾💜

食物方面🔸

⚪️香煎日本帶子黑松露忌廉意粉$180

🟡松露芝士焗墨西哥辣椒薯條$108

🔴瑰麗香水瓶$72

士多啤梨玫瑰梳打,新鮮的士多啤梨粒粒加上芬香撲鼻的玫瑰花瓣圍杯邊,外型及顏色非常得少女心,味道酸酸甜甜非常解渴 打卡一流💜

🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
總括而言打卡環境指數爆標 100分、西式料理及自創特色甜品亦是時首屈一指 👍🏿

溫馨提示 :餐廳最低消費每人$150及設有兩小時入咗限制🌈
2022-07-07