2023-02-21 67 浏览
叫咗兩款二人餐,全部都好好味!賣相好靚好靚好吸引眼球,環境一踏入已好似置身童話世界。沙律,唔係一般嘅沙律,一份配話梅粉,好開胃、醒神、好味!嗰個燒焦過嘅菠蘿極夾。飲品,好飲之餘色彩繽紛,好搶眼。主菜,精緻,份量足,色香味齊。甜品,做形棧鬼、有趣。完成晚餐後,去餐廳影相,職員勁細心,會叫我地去呢度影,去果度影,教埋企位添,無得頂嘅體會。用餐時間都唔短,有120分鐘。價錢尚算可接受。好開心,脫離現實兩小時。
飲品,好飲之餘色彩繽紛,好搶眼。
主菜,精緻,份量足,色香味齊。
甜品,做形棧鬼、有趣。
用餐時間都唔短,有120分鐘。
價錢尚算可接受。
好開心,脫離現實兩小時。
2023-02-08
2023-02-21 126 浏览
期待咗嚟呢間餐廳好耐,因為之前真係好難book最近就容易左,即日都book到 ,不過我地到前兩日就book咗佢話係分時段嘅三至五一個時段咁好啦我哋就book 3:00pm Sunday 嗰個位置都幾難搵,入咗去環境同埋食物都好唯獨是服務真係差⋯⋯每食完一點即收,跟住4:15pm 就已經比單我哋叫我哋即刻埋單,我哋當時仲食緊野,就擺埋一二邊先,跟住唔夠3分鐘再過嚟吹,態度極之差 個女侍應勁惡,問我哋係咪比卡? 跟住我哋就話我哋仲食緊嘢,因為佢哋個時段係五點先完如果你4:45pm 比單我哋都覺得好d 同埋我哋二人都食咗六百幾蚊咁嘅服務真係唔得囉仲要係晏晝😅 希望佢哋改善一下服務態度啦
期待咗嚟呢間餐廳好耐,因為之前真係好難book

佢話係分時段嘅三至五一個時段
咁好啦我哋就book 3:00pm Sunday

嗰個位置都幾難搵,入咗去環境同埋食物都好
唯獨是服務真係差⋯⋯
個女侍應勁惡,問我哋係咪比卡?
跟住我哋就話我哋仲食緊嘢,
因為佢哋個時段係五點先完
如果你4:45pm 比單我哋都覺得好d
同埋我哋二人都食咗六百幾蚊咁嘅服務真係唔得囉
仲要係晏晝😅

希望佢哋改善一下服務態度啦
2023-02-21 45 浏览
📍漫花燈火OMG見間餐廳幾靚就bookmark jor黎試下 裝潢真係幾靚 岩曬打卡~-OMG 5C杯口有啲糖係到 呢個我同朋友都覺得唔好飲 啲味唔係幾夾 飲落有點怪 可以試下叫其他 應該好飲啲🥲我同朋友寧願飲杯水😂-黑魚籽麵包蟹意大利飯呢個飯佢會問你中意硬啲定軟身啲 我地簡左軟啲 調味幾好食的!-雙式芝士脆片經典千層麵我勁中意食肉醬既野 呢個幾推薦 好好食~我地仲叫左個黑松露芝士薯條 幾好食 好香口 我地兩個叫左咁多野食到勁飽!價錢偏貴但野食都幾好味既~
📍漫花燈火OMG
-OMG 5C
-黑魚籽麵包蟹意大利飯
-雙式芝士脆片經典千層麵
我勁中意食肉醬既野 呢個幾推薦 好好食~
2023-02-20 42 浏览
呢間餐廳舊址,我之前去過,今次重開,終於有機會同閨密嚟打卡📸 門口有一幅大黑布,打開就見到好似萬花筒號隧道,靚得令人陶醉💕 全場裝潢色彩鮮艷,差唔多每一個角落都是打卡位,置身其中,喚起了少女心💖打開餐牌,發現食物亦別樹一格,創新又美觀😍自家製酥皮墨魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他呢款做成圓圓⭕️嘅前菜,自家製酥皮脆卜卜, 牛油味香濃,伴幼滑牛油果、鹹香嘅煙三文魚,及水牛芝士波波。 上面仲放咗墨魚籽及金箔,盡顯高貴✨墨魚籽麵包蟹意大利飯麵包蟹蓋上放上飽滿嘅意大利飯,配上蟹肉及墨魚籽, 啖啖鮮味,甚有口感羅浮圓宇宙甜品極盡華麗🤩,好似宮殿一般、柚子蛋糕配檸檬🍋、乳酪, 入口順滑又清新😌OMG 5C飲品好得意,一共有5杯5個口味,色彩繽紛

打開餐牌,發現食物亦別樹一格,創新又美觀😍

自家製酥皮墨魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他

墨魚籽麵包蟹意大利飯

羅浮圓宇宙

OMG 5C
飲品好得意,一共有5杯5個口味,色彩繽紛

2023-02-19 137 浏览
在OpenRice 排行榜上發現這間女孩子們一定很喜歡的夢幻國度!全店都是打卡位,大家可以預約3-5pm 時段會比較少人,方便打卡影相📸️雖然價錢上有點貴,但配上夢幻的環境和精緻的食物外觀,也是值得的!(溫馨提示:這間店會提供生日蛋糕和生日帽,所以大家慶祝生日時不妨來這。)自家製酥皮黑魚子牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 $168用圓形酥皮包住牛油果、煙三文魚、水泥芝士波波,頂部以黑魚籽同金箔點綴。食時可以將酥皮壓碎,全部撈在一齊食,味道層次很豐富。黑魚籽麵包蟹意大利飯 $228碟上石頭是不可以食,一定要將蟹殼移到另一個碟上食。一般意大利飯是較硬身,但也可要求煮腍些。味道方面這個一般。香煎日本帶子黑松露忌廉意大利粉 $188這個極力推薦!!3隻帶子是半生熟的,入口即溶,加上意大利粉黏著很多汁,真的好味到無得頂!潘朵拉的盒子-延續 $168 (每日限量發售)甜品中打卡人氣No.1 !粉紅色的糖罩可以用金錘打破後,再用金錘打碎脆卜卜的竹炭曲奇,入面有紫藍色忌廉、黑芝麻慕斯和自家麻糬,口感有點像芝麻湯圓,甜度適中,口感層次豐富。瑰麗香水瓶 $72外觀打卡一流!味道也不錯!底部是士多啤梨果泥,配搭

自家製酥皮黑魚子牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他

自家製酥皮黑魚子牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 $168
食時可以將酥皮壓碎,全部撈在一齊食,味道層次很豐富。

黑魚籽麵包蟹意大利飯

黑魚籽麵包蟹意大利飯 $228

香煎日本帶子黑松露忌廉意大利粉

香煎日本帶子黑松露忌廉意大利粉 $188

潘朵拉的盒子-延續

潘朵拉的盒子-延續 $168 (每日限量發售)
甜品中打卡人氣No.1 !

瑰麗香水瓶

瑰麗香水瓶 $72
外觀打卡一流!味道也不錯!

底部是士多啤梨果泥,配搭玫瑰梳打,酸酸甜甜的士多啤梨同玫瑰花香,真的色香味俱全!

5層朱古力國度

5層朱古力國度 $72
這個在打卡上可能缺乏優雅,但味道是一流的!好濃烈的朱古力🍫,極力推薦喜歡朱古力的朋友仔。

2023-02-04
香煎日本帶子黑松露忌廉意大利粉
潘朵拉的盒子-延續
瑰麗香水瓶
5層朱古力國度
2023-02-18 169 浏览
呢間餐廳位於土瓜灣睇個名就知係一間好igable嘅餐廳餐廳嘅環境非常夢幻有好多唔同嘅打卡位📸食物嘅設計亦都好有心思每款都製作得好精緻🔸自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他🔸黑魚籽麵包蟹意大利飯 $228🔸潘朵拉的盒子-延續 $168🔸荔枝樹上的彩虹 $72首先登場嘅係自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他,佢個名真係好長🤣亦都係餐廳嘅招牌菜之一,賣相非常精緻,佢係以一個圓形酥皮做外層,中間鋪上黑魚籽、牛油果、煙三文魚、水牛芝士同埋波波他他,一齊食口感好豐富,味道亦好清新😍黑魚籽麵包蟹🦀意大利飯個份量都幾多,餐廳用咗麵包蟹殼裝住d飯,再放喺鋪滿閃亮石仔嘅圓碟上,真係好靚😍意大利飯以傳統方式烹調,所以比較硬身,個飯好濃蟹膏味,蟹肉味道解甜,十分惹味👅潘朵拉的盒子-延續係餐廳嘅限量甜品,今次好好彩食到🤣呢個甜品嘅外層係糖漿整成嘅罩,可以好似打開潘朵拉的盒子咁扑開佢,真係玩味十足😆入面係芝麻味蛋糕🍰,食落好creamy,非常夢幻☺️荔枝樹上的彩虹🌈係類似荔枝梳打🍹,加埋七彩繽紛嘅爆爆珠落去後非常漂亮,飲落亦好涼快
呢間餐廳位於土瓜灣

🔸潘朵拉的盒子-延續 $168

🔸荔枝樹上的彩虹 $72

2023-02-17
2023-02-18 45 浏览
期待去呢間萬花筒主題餐廳好耐啦✨入到去真係超夢幻 😍Bling bling 眼前一亮裝修超靚 野食唔錯 啱哂鍾意打卡嘅我最最最推介係🦐《法式大頭蝦占米多》調味非常之好 醬汁超香蝦味 亦非常惹味蝦肉爽口 脆卜卜嘅占米多沾上醬汁 一絕 💓🍝《雙式芝士脆片經典千層麵》面層有2片芝士脆片 甘香脆口 口感煙韌嘅千層麵 夾住豐富嘅芝士肉醬每一啖都咁滋味☺️🍹飲品 《紅火龍果西瓜士多啤梨乳酪奶昔》口感好light 集合幾種清香嘅水果味 乳酪嘅感覺比奶昔重 解渴清新 🍃🍋甜品 《羅浮圓宇宙》造型超級引 抽子配上檸檬香味 有唔同嘅酸度 內裡有鬆軟忌廉蛋糕 口感層次豐富 超滿足💓Yeah! 又一打卡集郵成功📸✨
期待去呢間萬花筒主題餐廳好耐啦✨

有唔同嘅酸度 內裡有鬆軟忌廉蛋糕
口感層次豐富 超滿足💓

Yeah! 又一打卡集郵成功📸✨
2023-02-16 105 浏览
地點係幾隔涉,不過由門口個萬花洞隧道,到入面嘅精心佈置,一定令你唔會覺得白行一趟!食物款式算多,每人低消$200,但叫得主食又想叫甜品飲品尼打卡,兩個人最後$700埋單,但坐足兩個鐘,食飽又打夠卡,物有所值啦!牆上佈滿彩虹色元素,周圍佈滿花同糖果色系嘅佈置,野食未尼已經急不及待周圍打卡!而食物更係出奇地出色,擺盤相當精緻!帶子意粉帶子大大粒,意粉淋度適中配埋忌廉夠晒creamy! 千層麵充滿濃濃蕃茄味!雪山小屋擺喺隻好得意嘅碟上,賣相好靚!雪山入面係earl grey味蛋糕,沾埋出面嘅士多啤梨西瓜醬食,又甜又清新!OMG 5C係五支唔同味嘅mixed juice,味道就甜左啲,打卡卻一流!
千層麵
雪山小屋
OMG  5C
2022-09-02
千層麵
雪山小屋
  • 雙式芝士脆片經典千層麵
2023-02-10 111 浏览
想黎呢間打卡餐廳好耐,黎到果然冇令人失望,餐廳除咗好igable之外,食物質數都好高😍搞到我忍唔住一個星期黎咗兩次❣️三文魚籽鮮魷魚海膽汁墨魚意大利粉$208意大利粉軟硬程度剛剛好,仲好彈牙,鮮魷魚好爽滑,不過大家最好系食呢個之前打曬卡先🙈黑魚籽麵包蟹意大生飯$228本身唔太鐘意食比較硬身嘅飯,所以落單前都有提及需要煮腍少少,出黎個效果完全系我想要的,而且份量好多好夠飽,食落啖啖都充滿蟹膏嘅香味👍🏻阿爾卑斯雪山小屋$148個蛋糕打卡好靚,味道唔會太甜,系我鐘意嘅伯爵茶味,質感比較扎實,蛋糕旁邊系香甜嘅西瓜汁,裡面有好多粒粒新鮮水果藍莓士多啤梨乳酪沙冰$68呢杯好香莓味,配合味道酸酸甜甜嘅乳酪,好飲南非草本(甘菊,檸檬香脂,茴香)$68個茶壺➕茶杯都好靚😻味道以甘菊為主,飲落唔會澀

三文魚籽鮮魷魚海膽汁墨魚意大利粉$208

黑魚籽麵包蟹意大生飯$228

阿爾卑斯雪山小屋$148

藍莓士多啤梨乳酪沙冰$68
呢杯好香莓味,配合味道酸酸甜甜嘅乳酪,好飲

南非草本(甘菊,檸檬香脂,茴香)$68
個茶壺➕茶杯都好靚😻味道以甘菊為主,飲落唔會澀
2023-02-09 2366 浏览
小時候媽媽送給我一支萬花筒,小眼睛看着變幻無窮的世界,便樂透一天。-人長大後,在成人的世界𥚃,快樂好像離我們很遠了。這天我帶着朋友來到以萬花筒來做主題的Cafe,尋回兒時的快樂。-Cafe大門是粉紅色的古典門,進入後再推開黑色布簾,便進入了這個數之不盡的鏡面,彷彿跑到萬花筒世界內。穿過這條萬花筒的道路,抬頭一看,是色彩斑斕的布藝裝飾夾雜着溫柔的紫色小花,彩虹牆、像是一個放滿了五顏六色的魔法糖果柱,大部分人可能會選擇用120分鐘用膳,但我會暫時忘記自己是大人……..-HK$168自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他~經過一輪打卡後,先品嚐這個像藝術品一樣的前菜。酥皮仍然保持脆口又鬆化,軟綿綿的牛油果、三文魚鮮味十足,如有在口腔中留下一點痕跡。採用散發出淡淡奶香味的水牛芝士再配上華麗金泊及高貴又飽滿的黑魚籽做裝飾,光看著它就覺得無比奢華。-HK$328慢煮穀飼180日安格斯牛~谷飼牛是吃麥類肉類及黃豆等飼料,加上是圈養,所以肉質會軟嫩。七成熟的安格斯牛,中間是粉嫩的肉色,入口多汁。-HK$128FIKA~外型充滿童話故事的甜品,真是吸引到充滿童真的我。由蛋白餅、豆味濃郁豆腐慕斯、
Cafe大門是粉紅色的古典門,
彩虹牆、像是一個放滿了五顏六色的魔法糖果柱,

HK$128FIKA~外型充滿童話故事的甜品,真是吸引到充滿童真的我。由蛋白餅、豆味濃郁豆腐慕斯、酥脆感十足的抹茶脆脆、軟Q軟Q的牛奶麻糬及紅荳組合,意想不到,是一款不會太甜的甜品

HK$72玫瑰香水瓶~玫紅花香搭配士多啤梨,帶有玫瑰的濃郁,又有酸甜的士多啤梨的果香,相信在場的每一個女孩子會抗拒滿滿的粉嫩少女心外表。

踏出餐廳後,我日後無論遇上披着羊皮的狼、笑𥚃藏刀的人、日久見人心的事情⋯⋯我也要懷着感恩的心,笑容滿面去面對。
2023-02-05
2023-02-08 1594 浏览
同友人走入土瓜灣嘅萬花筒主題打卡餐廳,拉開大門走入鏡子世界,不停打卡影相,行到入去見到七彩繽紛世界,真係吸引我嘅眼球,用餐時間為兩小時,店員Nice,環境舒適叫咗兩份主食,一份 [ 黃金蟹肉黑橄欖醬意大利粉 $188 ] 香濃嘅黑橄欖醬,意粉掛汁,有三大塊雞脾菇片圍位意粉,蟹肉份量真係好多,放哂係意粉嘅頂部,中間位置仲放有金箔 (食用),令外貌睇落更高貴[ 三文魚籽鮮魷魚海膽汁墨魚意大利粉 $208 ] 滿滿海膽汁夠哂濃郁,真係好味道,鋪滿滿滿大大粒三文魚籽,墨魚汁意大利粉口感彈牙掛汁,鮮魷魚彈牙有咬口 (😂食完記得一定要飲水沖走啲墨汁,咪就會成口都黑蚊蚊)呢杯 [ 宇治抹茶珍寶牛油果奶昔 $82 ] 牛油果同抹茶嘅味道真係好夾,牛油果味真係好香,飲落口感幼滑,好好飲另外叫咗一排5款口味嘅鮮榨果汁 [ OMG 5C $88 ] 夠哂特別,每一杯都用咗兩款唔同嘅水果整成,每一杯嘅杯邊位置都有圍住糖粒做點綴。車厘茄及山楂 - 口感微酸,好特別、香橙及白桃 - 味道甜甜、菠蘿及荔枝 - 估唔到咁夾,酸甜口感、青提子及青蘋果 - 呢兩樣水果夾埋一齊,有不一樣口感、火龍果及紅桑子 - 口感清新

另外叫咗一排5款口味嘅鮮榨果汁 [ OMG 5C $88 ] 夠哂特別,每一杯都用咗兩款唔同嘅水果整成,每一杯嘅杯邊位置都有圍住糖粒做點綴。車厘茄及山楂 - 口感微酸,好特別、香橙及白桃 - 味道甜甜、菠蘿及荔枝 - 估唔到咁夾,酸甜口感、青提子及青蘋果 - 呢兩樣水果夾埋一齊,有不一樣口感、火龍果及紅桑子 - 口感清新,每款味道都好夾,正

甜品就叫咗份充滿神秘感嘅 [ 潘多拉的盒子 - 延續 $168 ] 每日限量供應,用糖整成嘅水晶球型外殼,附送嘅鎚仔敲一敲,打碎水晶球,再敲碎用竹炭曲奇整成嘅盒子頂部,裡面有紫紫藍藍嘅cream同口感煙韌嘅粒粒麻糬,竹炭曲奇口感香口,味道又唔會太甜,夠哂特別

漫花燈火OMG
土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE2樓201號舖
2023-02-03
  • 黃金蟹肉黑橄欖醬意大利
  • 三文魚籽鮮魷魚海膽汁墨魚意大利粉
  • OMG 5C
  • 潘多拉的盒子 - 延續
三年前既2月 我膽粗粗帶住🧸去到佢大角咀舊址用餐🍴當時正正係疫情初期 無咩人出街食飯 我就好似包咗間餐廳咁仲記得當時係因為俾佢店內既裝潢吸引咗 富有特色😍今日再去返佢位於土瓜灣既新店 店內既設計風格維持不變🥰以萬花筒作主導 用形狀去砌出唔同既環境擺設🔸色彩繽紛🖍️最令人留下印象既 就係佢個條千變萬化既玻璃鏡走廊✨而家餐廳都已經充滿住人氣 要影相就要把握時間📸食物方面以西式為主 選擇上都算豐富 容易揀到岩食既野😋甜品係最有特色既地方 不過上次食咗 今次留返食其他🤭➷🪐 自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他有著精緻造型既波波他他 絕對需要相機食先🫢影完相 外層既酥皮入口依然酥脆👍🏼切起上黎仲有清澈既聲音佔咗半個圓型既牛油果煙三文魚水牛芝士餡料🥑清新而不腬😋洋蔥既辛口融入餡料為味蕾帶來沖擊🧅作為一個頭盤 食完又唔會有太大負擔 都係唔錯既選擇😌§🪐 雙式芝士脆片經典千層麵千層麵既醬料應該就係成個菜式既重點😂醬料份量足夠平均地佈滿每層既麵塊當中加入了大量牛/豬肉粒 令到整個千層麵既咬口可以大增👍🏼濃香既茄醬加上焗到香脆既芝士🧀邪惡得黎但好惹味🥫§🪐 黑松露蜜糖香草燒原隻美國春雞伴自家製芝
三年前既2月 我膽粗粗帶住🧸去到佢大角咀舊址用餐🍴

最重要係 身邊個個都無變 依然係你🥰

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2023-02-02
2023-02-03 88 浏览
終於去左哩間人氣打卡餐廳「漫花燈火OMG」🫶🏻 一打開門見到萬花筒一樣嘅隧道,真系好靚好amazing 🤩 餐廳處處打卡位😚 真系點影都系咁靚🥰食物方面都幾多選擇,份量岩岩好🥰味道都唔錯👍🏻我地分別叫咗:✨有機開心果法式慢煮寶雲酥澳州羊架✨慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍✨雙式芝士脆片經典千層面✨黑魚籽麵包蟹意大利飯✨三文魚籽鮮魷魚海膽汁墨魚意大利粉另外士多啤梨綠茶同熱帶風情白茶哩類茶飲,職員都會為你加熱水,哩個真系好窩心💖不過留意返餐廳有最低消費-人頭$200同埋限時2個鐘㗎😌

✨有機開心果法式慢煮寶雲酥澳州羊架
✨慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍
✨雙式芝士脆片經典千層面
✨黑魚籽麵包蟹意大利飯
✨三文魚籽鮮魷魚海膽汁墨魚意大利粉

不過留意返餐廳有最低消費-人頭$200同埋限時2個鐘㗎😌
呢一日我生日🎂🍰,所以媽咪搵咗呢間靚靚少女心cafe💕同我慶祝😘🤹🏻‍♂️🗺環境方面:一入去要經過一條萬花筒走廊,好得意🤣🤣餐廳以萬花筒為主題,仲要每枱有一支細萬花筒,又係打卡一流嘻嘻!!😌😙頭頂仲要好多花花~好靚🍕🥂野食方面:我地叫左幾樣野,其中最好食係香煎日本帶子黑松露忌廉意大利粉😍(我好中意食黑松露!!) 佢嘅味道好好,又唔會太濃~另外係香草燒春雞🐔配芝士薯蓉,個芝士薯蓉好好食😫係令雞肉更好味😛😋

🤹🏻‍♂️🗺環境方面:

🍕🥂野食方面:
庆祝纪念
生日
漫花燈火OMG (土瓜灣)終於book到同細妹食呢間靚靚打卡餐廳😆限時2小時,小編今次係星期五晚食6-8pm~ 一入餐廳就係萬花筒隧道😍😍,餐廳內每個位置都色彩繽紛,好岩打卡🥳 店員亦會好用心幫每位食客打卡❤️❤️唔好以為打卡餐廳食物會唔好食,不論飲品和食物,賣相同質素都做到高水準💯✅小編同細妹揀左呢幾樣食物:💟飲品:宇治抹茶珍寶牛油果奶昔🥑 $82💟飲品:瑰麗香水瓶 $72💟前菜:自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 $168💟主菜:雙式芝士脆片經典千層麵 $168💟甜品:潘朵拉的盒子 -延續(每日限量供應)$168*需加一服務費地址:土瓜灣九龍城道68號瑧尚U PLACE2樓201號舖
漫花燈火OMG (土瓜灣)

終於book到同細妹食呢間靚靚打卡餐廳😆

小編同細妹揀左呢幾樣食物: