今日經過fullhouse...食呢到特式既朱古力雞旦仔,點知收銀員服務態度勁差,好像買個野食,好辛苦佢咁,但眼見入面一個客人都無,但五個員工都係到玩梗電話,問多佢地幾句野,一d就扮聽唔到,個收銀員(似話得事既)就好像唔想答咁。其實做得服務行業,對客人基本服務態度係需要,如果簡單答下客人問題都唔願,其實五個員工唔駛上班啦
2017-10-26
外卖自取
下午茶
2017-10-24 177 浏览
又到左星期日,😍😍親子日,今日去左荃灣,食左好多野,小朋友就最開心,😂😂😂,因為有得玩有得食,😍😍,阿女去到已經比公仔人物吸引住,😍😍,係咁話要食甜品,望住個玻璃櫃入面甜品,😍😍,識食一定食季節限定,🤤🤤🤤,於是我買了兩個,外賣香蕉朱古力慕絲,好好食,入口香滑,最緊要係唔甜,我好怕食太甜既野,賣相又夠精美,😍😍😍好吸引人,我小朋友將一個食哂🤣🤣,路經可以去買黎試下呀👍👍👍$26蚊一件
2017-10-22
下午茶
2017-10-14 213 浏览
開頭對呢間餐廳食物質素無太大期望,點知有驚喜。黑松露野菌薄餅,味道ok,價錢又唔算貴。紫薯撻,味道算普通。蛋撻賣相不錯,味道都幾好。點了牛肝菌忌廉意粉,醬汁味道方面幾好,撈埋意粉食,確實野味。
開頭對呢間餐廳食物質素無太大期望,點知有驚喜。

黑松露野菌薄餅,味道ok,價錢又唔算貴。

紫薯撻,味道算普通。
蛋撻賣相不錯,味道都幾好。

同女朋友HAPPY FRIDAY想去愉景新城行下街, 話果間韓國衫鋪唔係個個商場都有喎所以我地就係愉景新城開餐係唔知食咩之際, 突然聞到有陣好香既雞蛋仔味行埋去見到原來都有主食, 女朋友就話要入左去開餐了我對呢D懶係有主題既餐廳一直冇咩好感, 覺得不務正業但女朋友堅持話要入去食, 我只好認命 綠茶好豆雞蛋仔咩都唔叫女朋友就話要叫D個雞蛋仔先, 真係好香, 而且佢個雞蛋仔模好特別, 好好笑而且食落好香蛋味, 有淡淡既抹茶味, 再加少少紅豆,我已經愛上D個雞蛋仔了東南亞風味拼盤分別係有魚餅, 蔗蝦, 金絲蝦卷, 都食得出係即整, 味就一般般啦, 但夠熱加好多分, OK啦肉骨茶SET男人老狗梗係要食飯落肚啦, 我就叫左D個肉骨茶SET, 幾香係令人開胃既藥材味, D排骨整得幾淋幾入味, 我覺得好味喎, 我全部清晒, 女朋友仲要黎搶我D排骨食....千島海鮮PIZZAD個SIZE真係岩晒女朋友想試下ONLY既心態, 佢食晒岩岩好, 我試左一塊, 都幾好味, 幾香口, D料都幾多女人有第二胃是常識吧, 前一秒話完自己好飽, 下一秒就嘈住要食甜品, 我叫左果個係千層蛋糕, 都幾好味, 唔太甜, 幾
所以我地就係愉景新城開餐
係唔知食咩之際, 突然聞到有陣好香既雞蛋仔味

行埋去見到原來都有主食, 女朋友就話要入左去開餐了
我對呢D懶係有主題既餐廳一直冇咩好感, 覺得不務正業

但女朋友堅持話要入去食, 我只好認命

綠茶好豆雞蛋仔

東南亞風味拼盤

肉骨茶SET
, 女朋友仲要黎搶我D排骨食....

千島海鮮PIZZA

女人有第二胃是常識吧, 前一秒話完自己好飽, 下一秒就嘈住要食甜品, 我叫左果個係千層蛋糕, 都幾好味, 唔太甜, 幾有口感, 不錯

總結黎講呢D主題餐廳黎講, 估唔到幾好食喎, 價錢都幾合理, 又唔洗加一
, 信女朋友既決定是對的
2017-09-22
2017-09-25 1214 浏览
男朋友聽到玩具反斗城可能執, 好唔捨得咁我就帶佢去愉景新城朝聖但比佢朝聖之前當然要醫下本大小姐個肚啦, 咁我就入左反斗城隔離間FULL HOUSE開餐FULL HOUSE開係D個位真係好醒目, 個個細路去完反斗城都話要食佢好彩我地早過食飯時間入黎先冇咩人, 食食下D人都要開始等位首先先黎左D健康飲品先, 一個係洋甘菊茶,  一個係伯爵茶蘋果汁, 飲完都覺得自己健康亝巴醬海鮮炒意粉-$62其實我食完都唔知咩係亝巴醬, 但唔緊要啦, 最緊要好味道, 食落幾有鑊氣, 而且料算多, 幾好味沙爹雞肉-$62D個串燒燒食岩岩好, 唔會太乾身, 仲保留到唔少肉汁, 食到雞肉既肉質係鮮嫩既, 配埋個沙爹汁食真心正喇沙-$62個喇沙真心多料, 青口都有兩隻, 仲有唔少豆卜, 魚蛋, 雞蛋等等, 個湯底都尚算唔錯, 如果可以濃多D我可以比好高分佢炸薯條+蛋黃醬-$28個炸薯條即炸, 而且粗過M記得, 幾好味, 而且個蛋黃醬幾特別每人食埋一個CAKE, 都係18蚊一件, 完美既句號, 個男人好滿足咁去玩具反斗城
男朋友聽到玩具反斗城可能執, 好唔捨得咁

我就帶佢去愉景新城朝聖

好彩我地早過食飯時間入黎先冇咩人, 食食下D人都要開始等位

亝巴醬海鮮炒意粉-$62

沙爹雞肉-$62

喇沙-$62
, 個湯底都尚算唔錯, 如果可以濃多D我可以比好高分佢

炸薯條+蛋黃醬-$28

2017-09-23
2017-09-22 269 浏览
Lunch 經開附近搵食, 見到Fullhouse店鋪裝璜幾有趣, 不如入去食番次 。望完餐牌, 大路野, 應該唔會出事。叫咗個馬拉盞茄子碎肉炆米加支橙汁, 唔敢抱予寄望。個餐好快送上, 竟然有鑊氣, 食落又唔錯喎, 口感味道都好好, 仲好大份, 呢個價錢算好好啦。

• 馬拉盞茄子碎肉炆米
2017-08-27 441 浏览
放工去了荃灣練習經常經過這家店已覺得環境不錯決定就試一試他菜式多數也是星馬,不過也有越式和意大利菜可以選擇印象中這好像是馬來西亞的公司開的這種有主題的餐廳,香港有不少但是原創來說,香港好像是第一家(?想了又想,最後決定點喇沙來試試因為真的十分喜歡吃喇沙單看顏色感覺好像還是不錯的不過,還得吃過才知道說真的,這個湯不夠濃厚,味道也不夠淡過頭配料就一般,正常喇沙應該有的配料這個只是合格的水評不難吃,但也不是很好吃但這個價錢就真的不合格了@@如果是想和朋友找地方聊天想要一個環境不錯的餐廳,這家是可以的但食物就不要太期待比較好
放工去了荃灣練習
經常經過這家店已覺得環境不錯
決定就試一試他

菜式多數也是星馬,不過也有越式和意大利菜可以選擇
印象中這好像是馬來西亞的公司開的
這種有主題的餐廳,香港有不少
但是原創來說,香港好像是第一家(?

想了又想,最後決定點喇沙來試試
因為真的十分喜歡吃喇沙
喇沙

單看顏色
感覺好像還是不錯的
不過,還得吃過才知道

說真的,這個湯不夠濃厚,味道也不夠
淡過頭
配料就一般,正常喇沙應該有的配料

這個只是合格的水評
不難吃,但也不是很好吃
但這個價錢就真的不合格了@@

如果是想和朋友找地方聊天
想要一個環境不錯的餐廳,這家是可以的
但食物就不要太期待比較好
2017-08-26
2017-07-31 598 浏览
星期五晚因爲同我細女提早慶祝生日,一家出左去8咪半食飯,食完之後我老公話要同細女食個cake 當生日蛋糕,咁近近地行去愉景新城去睇下邊度有得食。咁我哋行吓行吓就見到fullhouse 啦,佢嘅裝修真係好吸引小朋友嘅目光,好童真嘅佈置。鋪頭嘅門口有個蛋糕櫃,放着一件件好精緻嘅蛋糕仔,老公都比呢啲蛋糕吸引着,所以就決定一家人一齊入去食件cake啦。每一個小朋友都揀自己鍾意食嘅蛋糕我哋諗住咁樣會平過買一個大蛋糕,又怕一個大蛋糕食唔晒會浪費。我叫左個栗子蛋糕,我本人就好鐘意食栗子蛋糕嘅,但呢度嘅好似得個甜字,唔夠栗子香味,面頭個半粒栗子都只係得比糖水浸過甜味。特濃朱古力蛋糕:算係不錯,幾香,朱古力味都夠。豆腐意大利芝士蛋糕:豆腐同芝士味都不太夠。青檸熱情果慕絲餅:好大陣洗潔精味.....我三個女最後都唔肯食....青蘋果慕絲餅:青蘋果味係香精味,但冇個熱情果咁難食。呢度嘅咸食係好味嘅,但蛋糕就唔多好了。
栗子雪芳蛋糕
  特濃朱古力蛋糕
特濃朱古力蛋糕:算係不錯,幾香,朱古力味都夠。
豆腐意大利芝士蛋糕
豆腐意大利芝士蛋糕:豆腐同芝士味都不太夠。
青檸熱情果慕絲餅
青蘋果慕絲餅
青蘋果慕絲餅:青蘋果味係香精味,但冇個熱情果咁難食。
呢度嘅咸食係好味嘅,但蛋糕就唔多好了。
栗子雪芳蛋糕
2017-07-30 366 浏览
呑拿魚粟米墨西哥餅 等15分鐘味道好香 好食。粟米配上呑拿魚 完美之作另外比貼士大家 想要水 要記得主動向服務生講因為不會主動給水你欣賞不浪費的仲緊要叫靚仔靚女 否則佢答你等等但等極都唔會比杯水你叫聲靚仔靚女 水立即到
呑拿魚粟米墨西哥餅 等15分鐘
味道好香 好食。
粟米配上呑拿魚 完美之作

但等極都唔會比杯水你
叫聲靚仔靚女 水立即到
2017-07-30
2017-07-02 593 浏览
如果唔係為咗個寶貝仔,都唔會山長水遠入到荃灣,你點知豬仔喺地鐵到瞓着咗,唯有食咗嘢先去D park 玩。想搵間簡單嘅小食店,邊度有位就坐邊度,最後比呢間雞蛋仔吸引左。坐低搵左位,要抄低枱面個Number去自助叫嘢食,因為下午茶時間,所以食物相都冇乜特別講究叫咗三個小食。千島海鮮pizza賣相一般味道一般。章魚丸子雞蛋仔,呢個嘢食好神奇,神奇在於佢將章魚小丸子改良,連拎支叉去轉小丸子都慳返,慳水慳力。最後係越式小食,不過不失。總括而言,我只能夠當佢係一間好簡單嘅小食店,買燒賣魚蛋嗰隻,所以冇咩expectation ,中規中矩。

章魚小丸子雞蛋仔
千島海鮮pizza
越式拼盤
章魚小丸子雞蛋仔
越式拼盤
2017-06-20 489 浏览
每次帶著小女生到愉景新城,她都總要我帶她到 fullhouse kitchen 食午餐。已來了數次,還記得一年前吃的時候有得免費扭蛋,但最近一次去已經沒有了。這裡有馬來西亞麵飯,也有西式的pizza 和 pasta, 還有小女生每次都要叫的kid's meal.兒童餐一共有兩款,小女生每次都是選Tiffani set.$58 的kid's meal 有雞肉忌廉意粉、炸魚手指、鮮果沙律,迷你焦糖燉蛋及一瓶飲料。賣相的確很吸引小孩們,份量也不大,不會怕浪費。味道方面實屬很一般,不過因為賣相可愛的緣故,小女生總是說很好味,只要能吸引小孩,這點也很成功吧!今次我選了新加坡海鮮喇沙米粉,這喇沙完全不辣,湯底是濃香的椰汁,份量一般,男生可能不夠飽吧!我還點了一杯蜂蜜綠茶爆珠,我從未試過喝這麼苦澀的台式飲品,總是覺得忘記了加入蜂蜜的緣故吧!老實說,餐廳的確很合適帶著小孩的家庭,若果對食物味道有要求的話,相信來一次已經足夠了吧!

是我錯了,走進一間唔適合麻甩佬的餐廳,飯是普普通通,不夠熱,湯也不熱,唯獨只有熱檸茶最熱。而這間應該是親子餐廳,我被餐牌中的咖哩牛尾飯吸引了入嚟,但可能大部份人不不著急要食,而只有我好肚餓,食物都來得超慢,湯也很耐先上,令到食物都涼了,食物質素及服務不及茶餐廳,價錢當然超越茶餐廳啦!或者其他人唔care,但我比較執著,咖哩、飯及湯,熱係基本,又或者呢度歡迎小朋友,所以唔使啲嘢食咁熱掛?食物要熱,只係我一廂情願。環境係幾靚,不過對不起,是我錯了,走進一間唔適合麻甩佬的餐廳,不是你們的錯。

雜菜湯及熱檸茶

馬沙文咖哩牛尾配飯
2017-04-20
午餐
2017-04-21 609 浏览
在沒有計劃的情況下來到荃灣,到處都很擁擠,前陣子聽說愉景新城商場已翻新, 於是走過去看看有什麼好吃。走到商場的盡頭只有三間餐廳,兩間是價格較高的日本菜,而且午飯也吃了日式, 看到這間餐廳的菜牌覺得不貴便進去了。侍應小姐完全無視我們的光臨,,也不要緊,因為座位非常多。我們點了一份肉骨茶及一份冬蔭功湯河粉. 肉骨茶十五分鐘左右送到,味道一般,肉質不太嫩滑, 份量也不多.冬蔭功湯河粉則在超過半句鐘才送來. 收銀員所言非虛, 果然是非常的辣,  吃了一半, 蜜糖突然大叫一聲, 問我她是否眼花, 因為她看到一具疑似小昆蟲屍體在她的食物裏. 我反覆求證後覺得情況屬實, 於是把情況告知了侍應小姐.她非常冷靜的檢查了一會,便通知本店的行政總廚. 回來後迅速地清理了案發現場, 說了一聲會取消賬單(我們在點菜時候已經付款), 然後馬上埋首清理其他桌子. 到這個時候, 我們已經沒有心情留下來了, 無奈店員還是愛理不理, 我們只好再次向侍應小姐查詢, 她就說同事正在處理。又過了兩三分鐘,她慢條斯理的過來通知叫我到收銀處退款, 我馬上飛奔出去,  然而收銀員卻, 仍然非常熱情的向其他顧客推廣食物。我站著如嘍囉,

又過了兩三分鐘,她慢條斯理的過來通知叫我到收銀處退款, 我馬上飛奔出去,  然而收銀員卻, 仍然非常熱情的向其他顧客推廣食物。我站著如嘍囉,不知如何是好。

最後, 我只能大聲用言語向收銀員表達出我遇上小昆蟲屍體的不滿, 但他仍然有調不紊的慢慢處理我們的退款, 心理素質甚高。其實, 我最氣憤的是完全感受不到他們有半點歉意. 是因為他們對小昆蟲屍體已經見慣不怪嗎?

我是一座睡火山,現時處於休眠狀態但不代表不會隨時爆發。
2017-04-01
2017-04-16 576 浏览
呢間Fullhouse Kitchen好配合愉景新城嘅形象, 係小朋友嘅樂園~ 餐廳牆上佈滿可愛畫風. 嗰一刻覺得自己充滿童真.中午嚟到呢度, 就點返份午市套餐嘅溫泉蛋煙肉忌廉汁意粉 ($58), 配有熱湯/沙律, 以及一杯飲品.  呢碟看似係Carbonara, 最鍾意嘅係拮破溫泉蛋啲蛋漿混入意粉.  意粉份量都幾多, 食到尾就有啲漏.喺我點餐之後, 職員俾咗呢個咁可愛嘅木牌我, 只要髹上顏色交俾職員就有discount (唔記得係幾多!)  好surprise呢個咁有心思嘅小活動, 果然係小朋友嘅樂園!髹完之後啲木牌仲會掛喺門外呢度~ Fullhouse真係好難唔令小朋友鍾意囉!
2017-03-26 628 浏览
這日知道愉景新城某鞋店有大減價,我又想來王子的地頭行下街,就專程過來來到已好餓餓,我們兩人多年好耐無來這裡食,也不知哪間好,就隨便選了環境看來很美的這間。幾喜歡這種開放式設計的食店,可以看到商場和出面的途人,環境也佈置得很歡樂。選了印度奶油雞($58)和巴馬火腿雞肉白汁意粉($62)都算OK好食,外脆內軟,汁都入味,不過雞份量太少了,數過得三舊雞,結過我們兩人只能每人食一舊半雞巴馬火腿雞肉白汁意粉,應該有影相不過竟然找不回張相,以致「無圖無真相」..不過都得一塊巴馬火腿,仲要都幾細塊,真是「意想不到」... 整體份量同樣好少幾特別是有得玩抽獎,一個餐送一個COINS,可以在門口指定扭蛋機扭一扭有兩個鎖匙回送,上面還有個barcode可裝指定apps抽獎不過好老實講真是不抵食,份量少,味道又並非很高質。唯一可取是環境靚,但應不會再來了。

選了印度奶油雞($58)和巴馬火腿雞肉白汁意粉($62)
都算OK好食,外脆內軟,汁都入味,

不過好老實講真是不抵食,份量少,味道又並非很高質。

唯一可取是環境靚,但應不會再來了。
2017-03-24