2023-09-13
今日去到北角打邊爐食好西!諗住食下D多湯底選擇同有特別既火鍋!就選擇左一間仲有影相打卡位置既“滾得囍“火鍋專門店!呢間火鍋店裝修極具特色!除左參考番古代建築設計之外,四周圍都係打卡位置,包括前面有個皇座比大家打卡影相!嫌唔夠儀式感?店舖總有方法滿足你!可以著上遊佢哋店舖入面提供嘅古代格格姑娘衫,同埋皇帝專屬嘅皇上衣飾!再配合聖旨!絕對滿足到有表演慾既你!火鍋店更特設VIP房,滿足想有私人空間既你😀,出重點啦!第一道,今次叫咗個武則天原個鳳梨冬陰功蜿濃湯鍋!呢個頂頂大明就係真係一大個鳳梨浸係湯鍋入面,陣陣霧煙顯得非常有儀式感,有神秘感既感覺!之後再叫咗個本地牛頸脊扇牯牛肉(限定)、呢個非常搶手足料!一定早D要預約先有呀!好珍貴!再叫咗個滾得囍餃子拼盤、拼盤入面有十粒唔同嘅材料餃子!例如白菜、韭菜、同手打牛肉!都係非常好食同嫩滑!食得肉多總要食返啲蔬菜!再叫咗個滾得囍豐盛雜菜拼盤!呢個好齊蔬菜類有蕃茄、粟米,各款綠色蔬菜!真係好豐富!重點嚟啦黃金拼盤:佢哋嘅秘製鹹蛋醬炸魚皮,同炸響鈴卷一定要食!真係好好食同好香脆!淡淡都係黃金鹹蛋醬既味道!配上火鍋湯浸一浸更加好食更加有層次感!最後再叫咗個
重點嚟啦黃金拼盤:佢哋嘅秘製鹹蛋醬炸魚皮,同炸響鈴卷一定要食!真係好好食同好香脆!淡淡都係黃金鹹蛋醬既味道!配上火鍋湯浸一浸更加好食更加有層次感!最後再叫咗個豬頸肉配料,豬頸肉非常嫩滑,口感彈牙!最後飲品方面叫咗一渣竹蔗茅根!好清涼解渴亦都好抵飲!