2023-02-12 314 浏览
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。MUNDI.灣仔親民小滋味。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤ 食下午茶我會去呢度因為有價格好親民的選擇我講緊:灣仔天樂里的MUNDI   這裡的格局很簡單,自助醬汁區、取水區乾淨衛生 下午茶款式多,亦可自由加點小食,我們先來2杯熱飲,暖暖身 今次食左安格斯牛肉漢堡 黑松茸醬、加煙肉吉列珍寶蝦漢堡 黑松茸醬、加薯餅吉列豬扒配薯格小食:棒棒雞翼 吉列豬扒配薯格  香脆可口豬扒炸得乾身,薯格點茄汁好好食 棒棒雞翼 單骨3隻奇脆無比,帶微辣內裡肉質夠滑,而且好惹味 安格斯牛肉漢堡好多汁配煙肉更突出了美式的香氣好食既!  吉列珍寶蝦漢堡 加薯餅脆上加脆,珍寶蝦炸得好吸引又脆又晶瑩,配薯餅炸出多層口感非常推介!  此店的漢堡亦可自選醬汁、追加配料因自己的喜好配出好吃的口味

雜感女生   好味日記

˚*MUNDI.灣仔親民小滋味*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

食下午茶

我會去呢度

因為有價格好親民的選擇

我講緊:灣仔天樂里的MUNDI

這裡的格局很簡單,自助醬汁區、取水區

乾淨衛生

下午茶款式多,亦可自由加點小食,

我們先來2杯熱飲,暖暖身

今次食左

安格斯牛肉漢堡 黑松茸醬、加煙肉

吉列珍寶蝦漢堡 黑松茸醬、加薯餅

吉列豬扒配薯格

小食:棒棒雞翼

吉列豬扒配薯格  香脆可口

豬扒炸得乾身,薯格點茄汁好好食

棒棒雞翼 單骨3隻

奇脆無比,帶微辣

內裡肉質夠滑,而且好惹味

安格斯牛肉漢堡好多汁

配煙肉更突出了美式的香氣

好食既!

吉列珍寶蝦漢堡 加薯餅

脆上加脆,珍寶蝦炸得好吸引

又脆又晶瑩,配薯餅炸出多層口感

非常推介!

此店的漢堡亦可自選醬汁、追加配料

因自己的喜好配出好吃的口味

OT完近近地同同事喺公司附近搵野食,見到呢間餐廳comment唔錯所以去試下😝。Menu選擇頗多,主要有鐵板餐、burger同熱狗,跟set有齊飯/沙律、小食同野飲,大胃王表示好滿足😎。🔅澳洲草飼肉眼 ($98)塊肉眼扒好大塊🤤,叫左五成熟,肉質夠淋又夠嫩,點埋汁perfect😎。另外自助區醬汁係自己拎,想要咩汁都得👍🏻。🔅美國安格斯封門柳 ($92)呢個都係叫左五成熟,燒得啱啱好,好嫩好濃牛味😋 。呢個價錢有三大舊安格斯封門柳好抵食🥺。🔅香脆炸薯格 ($13)薯格炸得熱辣辣好脆,份量都唔少🥺,散叫都係$13蚊幾抵。🔅薯條 ($13)🔅芝麻醬雜菜沙律🔅是日煮藍青口🔅香草意粉🔅紫菜飯🔅熱朱古力🔅凍檸茶 (+$5)💬鐵板扒餐選擇夠晒多,連飯/意粉都有幾款揀🤤。加上小食高質,上菜又快,整體幾滿意😚。

澳洲草飼肉眼
🔅澳洲草飼肉眼 ($98)
另外自助區醬汁係自己拎,想要咩汁都得👍🏻。

美國安格斯封門柳
美國安格斯封門柳
🔅美國安格斯封門柳 ($92)

香脆炸薯格
🔅香脆炸薯格 ($13)
薯格炸得熱辣辣好脆,份量都唔少🥺,散叫都係$13蚊幾抵。
薯條
🔅薯條 ($13)

🔅芝麻醬雜菜沙律

🔅是日煮藍青口

🔅香草意粉
🔅紫菜飯

🔅熱朱古力
🔅凍檸茶 (+$5)

2023-02-07 1275 浏览
今晚開始連住三晚的Staycation,第一餐就決定在灣仔吃平價鐵板扒餐,當晚人流挺多,幸好不用排隊。📍位置:銅鑼灣站 B 出口,大約十分鐘腳程,坐電車會更近。🏠環境:門口有一個大型的模型,室內亦擺設同類型的小模型,可惜我見識少,不知是甚麼來頭。而室內空間頗大,座位安排挺緊密,有個自助調味料區。🤵🏻服務:上菜快手,最棒是醬汁是客人自助,而不是事先淋上扒,客人可以根據個人口味作多些選擇,相當貼心。🍽️晚市:無論午市或晚市的套餐已包括前菜、扒、跟飯或意粉和飲品,價錢都在一百元內,相當實惠,而且質素不錯,性價比高。🥣前菜:🍅羅宋湯 (跟餐)☺️是一道很濃郁的🍅蕃茄湯,有少量紅蘿蔔🥕,酸酸甜甜,很開胃,一定要趁熱喝!🥩𝘔𝘶𝘯𝘥𝘪牛柳 (五成熟) +🥤無糖可樂 $98有兩大塊牛柳🥩,五成熟會在鐵板再熱至七成,所以熟度剛好🤗,中間可見粉嫩色🤭,肉質鬆軟沒筋,吃了一口不點醬汁,已經很好吃😋,沒有雪藏味,滿口牛香。個人認為黑椒汁最適合配牛扒👍🏻,味道較濃郁而香。🐔超嫩滑雞扒+🍋熱檸水 $76如手半般大,雞皮煎得帶焦,😍肉質真是超嫩滑,入口有雞油香,可以再點微甜的和風醬🥰,就好像吃日式燒雞了😋。🥗芝麻雜菜沙

📍位置:銅鑼灣站 B 出口,大約十分鐘腳程,坐電車會更近。

🏠環境:門口有一個大型的模型,
室內亦擺設同類型的小模型,可惜我見識少,不知是甚麼來頭。
而室內空間頗大,座位安排挺緊密,有個自助調味料區。

🥣前菜:🍅羅宋湯 (跟餐)

🥩𝘔𝘶𝘯𝘥𝘪牛柳 (五成熟) +🥤無糖可樂 $98

🐔超嫩滑雞扒+🍋熱檸水 $76

🥗芝麻雜菜沙津 (跟餐)
其實吃了塊扒都有七成飽肚了,所以再吃沙津🥗就剛好😙,沙律菜再加了脆脆粒增加口感,個人認為芝麻醬太多了😆,不用那麼慷慨😂。
2023-02-03
  • Mundi牛柳
  • 雞扒
2023-02-06 96 浏览
又到晚餐時間,這次竟然是朋友提議的餐廳,他說經過看到這餐廳好像不錯又不多人,就去試了.就被它吸引了環境不錯,每一個角落都有不同style.薯條,咖喱飯和青口都是配菜,但份量都多,再加上主菜羊扒和牛漢堡都很大,兩人可吃飽飽,當然是好吃😋醬料是自己拿小碟出外加的.這間如果就腳會再去.

就被它吸引了

環境不錯,每一個角落都有不同style.

醬料是自己拿小碟出外加的.

這間如果就腳會再去.

2022-10-23
2023-02-04 74 浏览
1. 美國安格斯封門柳($92)90/100$92有頭盤、有扒鋸、有主食、有飲品,真係平到笑!最重要係質素仲要唔錯!牛扒真係做到5成熟,牛扒夠淋身,一啲渣都冇。2. 炸鱈魚併雪花牛肩扒($88)88/100牛肩扒好淋身,牛味方面,封門柳嘅牛味會濃郁啲。鱈魚炸得好夠脆,我覺得呢個配搭幾好,有脆身嘅魚,又有淋身嘅牛扒。3. 雞翼併薯條($32)90/100$32一個下午茶餐有雞翼、有薯條、有嘢飲,真係冇投訴。全部嘢都係新鮮炸出嚟,熱辣辣,卜卜脆,好好食!
1. 美國安格斯封門柳($92)90/100

2. 炸鱈魚併雪花牛肩扒($88)88/100

3. 雞翼併薯條($32)90/100

1K
2023-01-30 59 浏览
食港式鐵板餐最期待嘅畫面係淋醬一刻,煙霧彌漫同鐵板發出嘅「滋滋」聲響都好有畫面。灣仔新開嘅港式扒房,價錢超級親切可人,套餐包括前菜、配菜到飲品,全部鐵板扒餐都一百蚊有找!鍾意食牛嘅選擇會比較多,美國封門柳、澳洲草飼肉眼同牛肩等,仲有招牌mundi 牛聊。 #Mundi牛柳 用得餐廳名嚟名命,相相係生招牌!牛柳口感較稔,牛味未到濃郁突出,要細嚼先食出個滋味。至於澳洲草飼肉眼就相對肉質較挺身,牛香味較濃!追加嘅棒棒雞 十足脆香雞展,即叫即製味道辣度幾高。 #Mundi牛柳 用得餐廳名嚟名命,相相係生招牌!牛柳口感較稔,牛味未到濃郁突出,要細嚼先食出個滋味。‑ ‒ – 澳洲草飼肉眼 ⁹ ⁴ Mundi 牛柳 ⁹ ⁴ 棒棒雞 ¹ ⁸‑ ‒ –

‑ ‒ –

澳洲草飼肉眼 ⁹ ⁴
Mundi 牛柳 ⁹ ⁴
棒棒雞 ¹ ⁸

‑ ‒ –
2023-01-27 57 浏览
西餐成日都食扒,但系點食都系覺得港式鐵版熱辣辣,再淋埋個汁渣渣聲,D汁彈彈下個種滋味最無得彈經過天樂里見到呢間餐廳仔,鋪面唔太大,但有港式扒,即刻食慾大增平日唔使加一,但係星期六日就要計埋,就算加埋一都係平嘅醬汁自助, 鍾意加幾多都得羊扒餐配薯格$96羊扒五成熟,略嫌太生,下次可以嗌七成熟不過外皮脆脆地,裏面有少少紅,都幾正薯格另外上,超大份最後食唔晒肉眼餐配咖哩飯$94肉眼扒超大塊,唔算厚切但夠淋咖哩飯有水準,夠汁夠味
平日唔使加一,但係星期六日就要計埋,就算加埋一都係平嘅

醬汁自助, 鍾意加幾多都得
羊扒餐配薯格$96
羊扒五成熟,略嫌太生,下次可以嗌七成熟
不過外皮脆脆地,裏面有少少紅,都幾正
薯格另外上,超大份最後食唔晒

肉眼餐配咖哩飯$94
肉眼扒超大塊,唔算厚切但夠淋
咖哩飯有水準,夠汁夠味

好幾次經過都以為係普通茶餐廳,是晚終於認真睇下菜單,驚喜地發現係平價扒餐🥴 唔過$100嘅套餐已包前菜、扒、跟飯或意粉,加餐湯同飲品,相當實惠🤩👍🏻 除左扒之外哩度仲有漢堡包、熱狗等套餐,同樣價錢親民👍🏻 《 𝘔𝘶𝘯𝘥𝘪牛柳 》 $96 4.5 / 5肉質鬆軟得黎不失厚度,咬落亦有彈性😋 特別鍾意哩度汁醬要另外自己落,變相食得更健康👏🏻 鍾意原汁原味嘅仲可以走汁添👍🏻 喺唔落汁嘅情況下都唔會有雪藏味,啖啖牛香🤤 鍾意肉味重嘅可以叫哩款😎《 澳洲草飼肉眼 》 $94 4.5 / 5對比牛柳哩款質地更軟熟,但牛味就無咁強烈😌 特別要點讚佢地嘅5成熟做得好足👍🏻 煎得好靚,外層焦香🤤 份量都好足夠晒大!除左主食有水準,佢地頭盤同配菜選擇都好多花款,例如芝士薯條、咖喱飯🍛 突破傳統扒餐👍🏻整體抵食上菜快👍🏻———————————————🏠環境舒適度:💛💛💛💛👅舔脷回頭度:💛💛💛💛📸打卡able度:💛💛💛💛🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛💛———————————————

《 𝘔𝘶𝘯𝘥𝘪牛柳 》 $96 4.5 / 5

📸打卡able度:💛💛💛💛
🙇🏻‍♀️服務滿意度 :💛💛💛💛
———————————————
2023-01-20 62 浏览
呢個位好少經過,搭車經過見到門口好大仔figure 就睇下佢食咩先,早餐主食有5款,再配配菜都有6,7款,仲有得追加薯餅、沙律、麥片等講返個早餐先,叫左個沙爹牛麵,叫佢個麵要生d,佢真係有打落單到,唔似得有d茶記hea你話落左單其實冇,沙爹味香濃仲有d花生味,夠“杰”身掛到上d麵到,正!配菜豬柳漢堡配太陽蛋,豬柳有d汁唔會乾身,太陽蛋正常,本身配法式餐包或者丹麥酥,2樣都冇貨俾左薯餅我賺左XD。熱咖啡正常似係機沖,不過凍飲要加5蚊就貴左d不過用紙杯就感覺唔環保,同埋餐具放哂係枱面感覺唔係咁好,同埋淨係收現金覺得唔方便
沙爹牛麵,太陽蛋,豬柳,薯餅,熱啡

沙爹牛麵,太陽蛋,豬柳,薯餅,熱啡
  • 沙爹牛肉麵
2023-01-20 55 浏览
今日黎到灣仔好肚餓經過見到呢間餐廳有扒餐,價錢又相宜就決定入去試下餐牌有好多選擇,豬牛雞海鮮都有有好多配搭,任你揀有個自助醬汁區,唔洗擔心唔夠汁有黑椒,蒜蓉,茄汁等Mundi牛柳 + 薯格牛柳好厚身,但切落好輕鬆肉質好軟淋,帶有好重既肉味加上醬汁既加乘,好惹味作為招牌完全不為過另外薯條好脆身,係我喜愛既口感澳洲草餌肉眼份量好大,睇到好滿意切開係我order既五成廚師處理得好好食落啖啖肉,好滿足羅宋湯+加拿大海蝦隨餐可選擇跟湯或海蝦非常抵食
今日黎到灣仔好肚餓
經過見到呢間餐廳有扒餐,價錢又相宜
就決定入去試下

餐牌有好多選擇,豬牛雞海鮮都有
有好多配搭,任你揀

有個自助醬汁區,唔洗擔心唔夠汁

有黑椒,蒜蓉,茄汁等

Mundi牛柳 + 薯格

牛柳好厚身,但切落好輕鬆
肉質好軟淋,帶有好重既肉味
加上醬汁既加乘,好惹味
作為招牌完全不為過
另外薯條好脆身,係我喜愛既口感

澳洲草餌肉眼

份量好大,睇到好滿意
切開係我order既五成
廚師處理得好好
食落啖啖肉,好滿足

羅宋湯+加拿大海蝦

隨餐可選擇跟湯或海蝦
非常抵食
2023-01-17 421 浏览
性價比超高嘅鐵板扒餐,估唔到係灣仔都搵到咁親民嘅餐廳,大部份扒餐都係100蚊有找。仲有自助調味料區,想要幾多醬汁可以自己拎,仲有黑椒、辣椒醬、蒜等等,總有一款啱口味。🍽️頭盆法國黃金翡翠螺:加$9就可以轉做翡翠螺,雖然得4粒,但每粒都算大,螺肉爽口彈牙,點埋wasabi豉油,令鮮味更突出。😋🥗黑松茸鮮菌沙津:前菜黎講份量都多,滿滿嘅一碗沙律 ,黑松茸醬嘅味道同沙律好夾,香濃得黎唔會突兀,而沙律菜都好新鮮。👍🏻🍽️主菜美國安格斯封門柳 配熊本咖哩飯🍛:牛肉嘅份量比想像中多,叫左七成熟,熟度剛剛好,肉味香濃,唔會太韌,都容易咬,呢個價錢有呢個質素嘅牛肉,真係令我好驚喜!另外配咗咖喱飯,好香咖哩味,唔會辣,米飯軟糯有口感😋👍🏻。另外喺自助調味料區,拎咗蒜蓉,用嚟拌粟米,都幾夾🤣。鴛鴦扒伴法蘭克福腸 配香草意粉🍝:有煎嫩雞扒、🐖黑豚豬梅肉扒同法蘭克福腸。雞扒同豬扒都係嫩滑多汁,煎完鎖住肉汁,一啲都唔柴。🍽️追加小食🥫羅宋湯:非常足料,酸度剛剛好,好開胃😋香脆炸薯格:炸到外脆內軟,唔會太油👍🏻👍🏻🍹飲品叫左朱古力雪山同提子梳打,提子梳打就係一般罐裝嘅🤣,加左$6轉朱古力雪山,朱古力雪山有冰火交融嘅感覺

🍽️頭盆

🍽️主菜

🍽️追加小食
🥫羅宋湯:非常足料,酸度剛剛好,好開胃😋
香脆炸薯格:炸到外脆內軟,唔會太油👍🏻👍🏻

🍹飲品
叫左朱古力雪山同提子梳打,提子梳打就係一般罐裝嘅🤣,加左$6轉朱古力雪山,朱古力雪山有冰火交融嘅感覺,朱古力味唔太濃,但加上cream,成個味道好夾👍🏻。
  • 美國安格斯封門柳
2023-01-14 57 浏览
滿地餐廳 安格斯封門柳+是日煮藍青口+ 芝麻醬雜菜沙律 +四季春茶$88成個餐都係88蚊,本身就唔會有太高expectation,點知個封門柳好好食😋 叫咗五成熟,牛肉嫩滑得黎好重口味,絕對唔止88蚊嘅價錢,極高性價比💯餐廳有個位係俾人自助式拎醬,大堆燒汁,唔會蓋過牛味但又增加咗惹味程度🤙🏻前菜有成六款可以揀,唔止有青口、沙律、湯、仲有海蝦🦐今次試咗青口,total五隻食落有味,唔會腥嘅味道🫶🏻另外牛柳本身可以配紫菜飯、意粉、咖喱飯、沙律,加幾蚊可以揀薯條或者薯格🍟我哋今次行健康路線,揀咗芝麻醬雜菜沙律,份量好多而且口感都好豐富,菜同小蕃茄都好fresh🥗安格斯牛肉漢堡+紅棗蜜$55漢堡都有成五款可以揀,除咗Angus beef,仲有珍寶蝦、炸雪魚柳、同豬、雞扒🍤而且有成六款醬可以揀黎試,我哋配咗黑松茸醬❣️一上枱已經感受到個漢堡好大個,包面幾脆身唔係濕淋淋個款,黑松茸醬配咗好多所以食落極juicy 🍔切開睇塊牛都好厚,而且生熟啱啱好,粉嫩得黎食落唔會覺得太生✅黃金翡翠螺$32 鐵板黑椒蜆$48特登試咗佢啲小食,翡翠螺如果當係前菜加9蚊就可以有,4粒價錢有少少貴,食落都有少少沙,不過都可
滿地餐廳

安格斯牛肉漢堡+紅棗蜜$55

黃金翡翠螺

黃金翡翠螺$32 鐵板黑椒蜆$48
特登試咗佢啲小食,翡翠螺如果當係前菜加9蚊就可以有,4粒價錢有少少貴,食落都有少少沙,不過都可以接受,未至於好有驚喜🧐
鐵板黑椒蜆

鐵板黑椒蜆就好有鑊氣,份量都唔少,食落都幾惹味😚
黃金翡翠螺
鐵板黑椒蜆
2023-01-12 71 浏览
灣仔性價比扒房🍱Mundi 滿地餐廳地址: 灣仔天樂里3-5A有冇人好似我一樣 間唔中會想鋸個扒 又唔係西餐個種 係我地港式既平靚正精神 今次推介大家試下依間集絕對可以做到!!! 又係灣仔午餐精選,平時鋸扒好似係晚餐食比較多 但見到個門口放左個Anson Lo就行入黎試下啦 入到黎幾有food hall feel 🤓 唔需要排隊直入 一坐低餐廳職員幫手點餐 一睇個Menu好豐富 午餐已經包括前菜或湯 選擇非常多 之後就係點各類型嘅扒 之後仲有主菜(咖喱飯肉醬意粉薯條等等) 加埋飲品 非常適合啲貪心既食客🤓舖面坐嘅位置都算寬躺 今次點左羅宋湯,鴛鴦扒加腸,熊本咖哩飯,凍奶茶 🥤$83羅宋湯比較普通,見到人叫沙律好似比較好食🫢鴛鴦扒加腸本身睇佢個價錢沒有太大嘅期望,但係嗰豬扒同雞扒嘅質素對面超出我所想,係好有肉味juicy的🤗熊本咖哩飯無肉的咖喱飯,中規中矩凍奶茶 🥤外賣杯上,如果鍾意多奶嘅朋友一定Like值得一題係鐵板醬汁係自取的,有食自助餐嘅feel🥳整體嚟講呢個價錢,呢個質素,呢個食物品種,同埋多樣性,推介大家黎一試。5分滿分💛味道 3.5環境 4服務 4性價比 5
灣仔性價比扒房

🍱Mundi 滿地餐廳
地址: 灣仔天樂里3-5A

舖面坐嘅位置都算寬躺

今次點左羅宋湯,鴛鴦扒加腸,熊本咖哩飯,凍奶茶 🥤$83

羅宋湯
比較普通,見到人叫沙律好似比較好食🫢

鴛鴦扒加腸

熊本咖哩飯
無肉的咖喱飯,中規中矩

凍奶茶 🥤
外賣杯上,如果鍾意多奶嘅朋友一定Like

值得一題係鐵板醬汁係自取的,有食自助餐嘅feel🥳

5分滿分💛
味道 3.5
環境 4
服務 4
性價比 5
2023-01-12
❤️滿地餐廳❤️位於銅鑼灣天樂里位置人流一般 搭巴士/叮叮會較近行少D🌈羅宋湯真材實料 比起一般西餐廳的多配菜有齊洋蔥/紅蘿蔔/蕃茄/牛肉粒/椰菜等濃郁之餘全部都好入味 應該煲咗幾長時間先做到鐵板扒套餐🌈燒三支骨豬仔脾熱騰騰上枱 唔好睇佢得3枝一個人食都相當飽足除骨以外都冇乜筋 咬落去啖啖肉仲貼心提供手套俾客人拎住食 配🌈茄汁肉醬意粉普普通通正常味道 如果提供更多醬汁會更好唔係啖啖都食到肉醬 似屋企媽咪煮嘅味道配🌈桂花紅棗杞子蜜雖然飲得出唔係茶包沖制而成但唔夠熱之餘味道一般🌈雙層豬柳漢堡(松露茸醬)可能係以鐵板為主打的餐廳所以除鐵板外嘅餐點一般豬扒偏鞋唔夠肉汁而松露茸醬汁食唔出 只有沙律醬比較明顯以份量取勝係ok 但味道有進步空間加+$6配🌈朱古力雪山期待了一下但飲完有點失望預料會比較甜 始終係忌廉+朱古力但事實上係死甜 冇乜飲到香濃朱古力味🌈黑胡椒鐵板炒蜆出乎意料之外 夠熱之餘黑椒汁夠濃夠重配搭埋洋蔥放鐵板冇得輸蜆肉偏細粒但個個殼都有肉食 唔係空殼
❤️滿地餐廳❤️

唔係啖啖都食到肉醬 似屋企媽咪煮嘅味道

配🌈桂花紅棗杞子蜜
雖然飲得出唔係茶包沖制而成
但唔夠熱之餘味道一般

🌈雙層豬柳漢堡(松露茸醬)
可能係以鐵板為主打的餐廳

🌈黑胡椒鐵板炒蜆
出乎意料之外 夠熱之餘黑椒汁夠濃夠重
配搭埋洋蔥放鐵板冇得輸
蜆肉偏細粒但個個殼都有肉食 唔係空殼
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 門口見到好搶眼嘅招牌同Anson Lo ,好自然就👀再望下個餐牌,好抵食咁和就去試下了~🌼 三支骨豬仔脾 78個餐都有幾多野跟。選咗羅宋湯,肉醬意粉🍝同紅棗蜜 😎咁樣一個餐78會唔會好抵食呢😂🌼 雙層豬柳漢堡 42要黑松茸醬 無加芝士要咗杯朱古力🍫雪山 +6 包身幾鬆軟滴哂汁個菜勁大塊😂仲比埋手套 好貼心❤️🌼 鐵板黑椒蜆 48淡淡肉 真係超重黑椒味😋 ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ◇◇◇◇◇◇◇◇◇🔎 #cass_wanchai🔎#cass_灣仔🔎#cass_steak🔎#cass_鐵板燒🔎#eatwccinhk

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

門口見到好搶眼嘅招牌同Anson Lo ,好自然就👀
再望下個餐牌,好抵食咁和就去試下了~

🌼 三支骨豬仔脾 78

個餐都有幾多野跟。選咗羅宋湯,肉醬意粉🍝同紅棗蜜 😎
咁樣一個餐78會唔會好抵食呢😂

🌼 雙層豬柳漢堡 42