2023-06-23
前排行街經過金馬倫道,發現附近開左一間新既日本料理,仲要有好多新開店既優惠,計落都幾抵架🤤所以呢晚就決定同👦🏻黎trytry😆餐廳空間唔算好大,但都好光亮,而且店員態度都好友善~平日夜晚都坐滿人架!🌟滝 晚膳 $780☁️季節刺身三款包括松葉蟹、象拔蚌同沙甸魚刺身卷,松葉蟹蟹肉一絲絲,入口好鮮甜,最頂仲有蟹膏🤤沙甸魚刺身卷入面包左黃蘿蔔同紫菜,味道食起來更豐富😋☁️季節燒物料理一款呢款係甘鯛立鱗燒,厨師用甘鯛淋油直至魚鱗企起,食落魚鱗脆卜卜,下面甘鯛魚油豐富,食落肉質都好滑~☁️壽司八貫壽司包括左池魚、紫蘇魷魚、香魚一夜干、火炙北寄貝、小肌、熟成12日拖羅、海膽同瀨尿蝦壽司😋每樣食材都好新鮮,而且最欣賞餐廳既壽司飯感覺用左高湯去煲,粒粒分明得黎係好香高湯味!印象最深刻係熟成12日拖羅壽司,大拖羅顔色好粉嫩,食落入口即溶,油脂感爆發🤤另外海膽呈金黃色,味道超級鮮甜😍一點腥味都無~欣賞🥰☁️吸物麵豉湯一碗,熱辣辣,味道正常~☁️甜品最後以咖啡慕斯布丁作結,布丁非常軟滑,入口creamy,咖啡味都好濃~🌟刺身、串燒晚餐 $380☁️刺身三點包括油甘魚、真鯛同帆立貝🤤油甘魚好厚身,真鯛肉質爽口彈牙,而帆立
🌟滝 晚膳 $780
☁️季節刺身三款
☁️季節燒物料理一款
☁️壽司八貫
☁️吸物
麵豉湯一碗,熱辣辣,味道正常~
☁️甜品
🌟刺身、串燒晚餐 $380
☁️刺身三點
包括油甘魚、真鯛同帆立貝🤤油甘魚好厚身,真鯛肉質爽口彈牙,而帆立貝肉質都非常鮮甜,仲有淡淡柚子味💗
☁️串燒四款
四款串燒包括小青椒、豬腩肉、雞翼同雞軟骨🥰每樣都簡單用鹽燒,食落充滿鹹香味~最鍾意係豬腩肉,經過鹽燒後油脂爆發,半肥瘦既豬腩肉簡直係邪惡到爆!不過略嫌有少少鹹😳
☁️迷你碎粒海鮮丼
呢個海鮮丼都幾豐富,望落細細碗但塞滿曬刺身!🤤有帶子、甜蝦、油甘魚、鯛魚、三文魚籽等,每樣刺身都好鮮甜,配上充滿高湯香味既飯粒,都唔洗點用醬油調味🤣🤤
☁️吸物
總括而言,呢間日本料理平有平食,貴有貴食,但最平$380就食到刺身串燒餐都真係幾抵🤤晚市想平平地食個Omakase都幾推薦~唯一可以改善既係厨師上菜速度太快,都未食完上一道菜,下一道已經黎緊>< 希望呢個會有改進啦🥹
回頭率:❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)
加一服務費:✅
📍地址:滝雲 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下B號舖