2023-07-29 760 浏览
呢間餐廳嘅雞煲火鍋放題真係抵食又好味,食材新鮮得黎,種類又多,飲品亦多選擇,仲有竹蔗茅根,飲落甜而不膩,每人仲有一杯Haagen-Dazs雪糕。揀咗任食安格斯餐,$238/位,三重芝士雞煲叫咗少啲雞,好香芝士味。另外又叫咗麻辣雞煲小辣,真係好香好惹味😋值得一試。食完雞煲再叫火鍋配料,炸魚皮好香脆,水魷➕牛柏葉都好爽口,安格斯牛肉口感香滑,粟米🌽食落香甜,自家制鮮蝦雲吞➕鮮蝦水餃🥟落足料,口感非常豐富。

另外又叫咗麻辣雞煲小辣,真係好香好惹味😋值得一試。

2023-07-22 403 浏览
旺角通菜街是一個臥虎藏龍之地,隱藏了不少本地的美食,包括有各式各樣的放題,小食等也是人氣十足.今日會嘗試一間任叫任食的火鍋放題,所有丸子肉類海鮮等也是吃到飽的,性價比十分之高.所有飲品也是自由地領取的,選擇的種類也不少.雖然這一個芝士雞煲十分之邪惡,但是喜歡拉絲的朋友一定要嘗試一下,雞肉十分之細滑,水準十足.安格斯牛肉也是任叫任點的,牛肉味十足!大蝦,十分之爽口,性價比十分之高.最後還有甜品H字頭雪糕贈送,為這一餐畫上一個完美的句號.

所有飲品也是自由地領取的,選擇的種類也不少.

安格斯牛肉也是任叫任點的,牛肉味十足!

大蝦,十分之爽口,性價比十分之高.

最後還有甜品H字頭雪糕贈送,為這一餐畫上一個完美的句號.
2023-07-19 297 浏览
今日係旺角食左間雞煲火鍋都幾唔錯,好平$218起🤭🤭「120分鐘任食雞煲+火鍋」。我地擇左「三重芝士雞煲」仲可以免費加雞件!芝士雞煲!不得了!超creamy 又濃味,芝士控真心要食!舊舊雞都好香芝士味!。我地升級左「任食高級安格斯肥牛 $238」會有埋西班牙黑豚肉、蒙古羊肉卷、澳洲牛舌。幾抵食!同真係即叫即黎!叫幾多黎幾多🤭。。仲有各式丸類、腸類、午餐肉 、自家製鮮蝦雲吞及水餃、菇類同菜類款式選擇多!紅薯粉 稻庭烏冬 出前一丁等等主食食到勁飽。。

2023-07-18 151 浏览
在旺角行完街好肚餓,所以和朋友決定任食雞煲打邊爐!這間在旺角通菜街好方便,只需$238可以任食雞煲,任食安格斯,還有多款火鍋配料,飲品,他們的自家制竹蓆茅根水都不錯👍🏻雞煲:可揀麻辣或芝士,我們揀了微辣,雞件好大件,啖啖肉,味道十分惹味!我們吃了一轉後再添加多一次雞🤭好了,加湯打邊爐喇!安格斯牛好新鮮,肉質嫩滑,和普通肥牛相比,安格斯牛味濃,好味好多!另外有一些海鮮也可選擇,蝦都新鮮,蝦肉彈牙!水魷不是淡而無味,是有鮮魷魚味道的!我覺得這間火煱店性價比甚高,以一個相當經濟的價錢可以任食質素不差的食物!
在旺角行完街好肚餓,所以和朋友決定任食雞煲打邊爐!
  • 麻辣雞煲
  • 安格斯
2023-06-10 191 浏览
今日約了很久不見的舊同事去了旺角吃雞煲兼打邊爐,餐廳職員先安排坐卡位。雞煲:主要有芝士雞煲和辣雞煲,由於朋友不太愛吃辣,所以請店員提供不辣的雞煲。店員更提供了計時器計算3分鐘後便可以立即吃熱辣辣,又香噴噴的雞煲,啖啖肉,很惹味。火鍋:吃到差不多,就請店員加湯轉打邊爐。材料有很多選擇,亦都可以按個人的食量選擇不同的份量,避免浪費食物。先選擇了最喜愛的安格斯牛肉,肉味香濃。也試了肥牛,肥瘦適中,十分香滑。皇帝菜是我最喜歡的菜,爽口健康。當然亦都要試試響鈴,碌一碌,香滑可口。自家製水餃和雲吞亦是很不錯的選擇,皮薄餡靚。飲品櫃有很多不同的飲料,最後吃杯冰凍的Haagen Daz雪糕,10分滿足。

2023-05-28 1020 浏览
香港吃雞煲都有非常多選擇,每間都有些特別的,而這次吃到的這間算是比較少見的一款,醬汁非常少的,所以吃起來乾香的感覺,也是非常誘人的!任食芝士/麻辣雞煲—安格斯(238元)這裡的雞煲也是可以無限任加的,還可以兩款都吃,如果怕雞件太多,還可以叫店員每款加少點雞,這就吃得更開心了!芝士雞煲來到真的是很邪惡,上面放了大量的芝士,加熱以後跟雞件拌勻後,每一件都是拉絲的狀態,而且因為醬汁非常少的關係,芝士味道非常濃郁,而且再因為加熱以後把芝士和雞件慢慢的地煎香,吃起來多了一份焦脆的口感,味道更香!而且雞件都非常嫩滑,肉質有彈性!麻辣雞煲的醬汁也是非常少的,有點像干炒的感覺,但吃起來是非常香的,情況跟芝士的一樣,雞件會慢慢煎香,吃起來有個焦嫩的口感,味道鹹香,帶點辣,我們選的是BB辣!吃完雞煲就改為打火鍋了,我們是選了安格斯套餐,來到的肉質挺不錯,雪花挺多的,吃起來肉味挺濃的!普通的油脂感會比較重,不過兩者只差20元,那肯定選高一級!另外,火鍋配料都挺多選擇的,常見的丸類,菜,海鮮都有,其中手工雲吞的質素不錯,很爽滑!不過這裡有我最喜歡的白鱔片,而且切得非常厚,吃起來爽滑又有油香,值得再叫!最後甜品

任食芝士/麻辣雞煲—安格斯(238元)

最後甜品就是每人一杯雪糕,這裡提供的是Haagen Dazs的雪糕杯,味道不會有問題!
2023-05-24
2023-05-20 162 浏览
放工在旺角買完野,就睇下周圍附近有咩好食,最後行返女人街,行左一輪決定打邊爐。呢間滾喜,價錢好吸引,任食麻辣或芝士雞煲加安格斯牛肉,仲有60多款火鍋配料不過$238,見唔使排隊就即場試下。雞煲先上,揀了小辣,辣度剛好,雞煲不走汁多路線,用上了雞脾肉,所以食起黎滑嫩之餘帶點香煎口感,夠惹味,難怪鄰桌不斷encore!食完雞煲會加湯,打邊爐當然唔少得炸魚皮同響鈴。安格斯牛肉唔會太薄,嫩紅中帶點白色脂肪紋。入口都有牛味。豚肉片亦夠肥美。牛舌係必食,大大塊,爽口彈牙!海鮮有海蝦、水魷、脆鯇片等,仲有牛柏葉、雲吞水餃等,質素都不錯!仲有蔬菜好新鮮,生菜、皇帝菜、娃娃菜、金針菇、菜心等,食菜食得好滿足。最後一人一杯Häagen-Dazs,食完便滿足收手。這個雞煲邊爐的食物很大路,選擇好足夠,是偏向港式的邊爐,重點係唔太貴,walk-in即食唔使等!

食完雞煲會加湯,打邊爐當然唔少得炸魚皮同響鈴。

2023-05-08
2023-05-19 625 浏览
同太太都好耐沒有出去旺角行街順便食飯,路過見到一間專食麻辣雞同芝士雞煲,諗唔到食咩,之後入去試下,坐位闊落又勁多卡位,坐得舒服。到最後選了升級任食高級安格斯,打邊爐又可以任食安格斯、黑豚肉、牛舌等。雖然飲品唔算多選擇,但可以飲飽食醉。【麻辣雞煲-BB辣】雞煲用上雞脾肉來做,肉質鮮嫩又有彈性,麻辣煲精髓在於辛香料,薑、蒜和洋蔥等,這隻是用乾炒方法來煮,雞肉已經夠入味,加上麻辣香味又夠惹味,正。【安格斯牛】油花紋平均,牛味突出,滾十秒左右就得了,入口帶點軟淋又有咬口。【西班牙黑豚肉+澳洲牛舌】黑豚肉口感柔嫩,一咬落肉汁香甜四溢,來做火鍋係最好。牛舌真係第一次來打邊爐,薄切牛舌,滾完之後都非常嫩滑,卻帶有濃濃牛味。【水餃+雲吞】水餃比想像中出色,內裡勁多料,尤其是木耳絲,爽口鮮甜。雲吞不算好大粒,但內裡勁多蝦肉,爽口又有彈性。【海蝦+鱔片】新鮮海蝦色澤偏紅,體形適中,雖然不算大隻,味道很鮮,肉質又夠彈性。【竹蔗茅根】打邊爐最好既飲品除了啤酒之外,就係竹蔗茅根,清熱潤燥、生津解渴,又不算太甜。

雖然飲品唔算多選擇,但可以飲飽食醉。

【麻辣雞煲-BB辣】

【安格斯牛】

【西班牙黑豚肉+澳洲牛舌】
黑豚肉口感柔嫩,一咬落肉汁香甜四溢,來做火鍋係最好。

【水餃+雲吞】
水餃比想像中出色,內裡勁多料,尤其是木耳絲,爽口鮮甜。
雲吞不算好大粒,但內裡勁多蝦肉,爽口又有彈性。

【海蝦+鱔片】

【竹蔗茅根】

2023-05-04 133 浏览
$218起任食芝士雞煲x火鍋😋 餐廳主打雞煲及港式打邊爐放題 雞煲有芝士或者麻辣 食完一隻味仲可以加雞試其他味~ 然後再加湯打邊爐 有多款火鍋配料 環境方面座位都係卡位 ====᪥ 升級任食高級安格斯 $238任食芝士、麻辣雞煲 任食高級安格斯牛肉 另加任飲任食 60 多款火鍋配料和飲品====᪥三重芝士雞煲 雞煲加入三種芝士 超邪惡🫣 芝士味濃郁 雞件入味 大小適中 肉質鮮美 仲有少少拉絲效果添!配菜嘅洋蔥仲入味 正😆 份量都幾多 食完就可以加湯打邊爐~᪥ 火鍋放題加咗$20要靚少少嘅高級安格斯牛肉 肉質鮮美嫩滑 牛味濃郁👍🏻火鍋配料選擇多 肉類、海鮮、丸類、蔬菜任均選擇 欣賞佢蔬菜好新鮮👍🏻
====
᪥ 升級任食高級安格斯 $238
====

᪥三重芝士雞煲

火鍋放題
2023-04-28 114 浏览
同朋友約咗出旺角食飯,大家收工都覺得好肚餓,所以就決定食任食雞煲,滿足一下!我哋揀咗個芝士雞煲,升級任食高級安格斯,價錢都唔貴!好快就上咗雞煲,雞嘅份量好多,而且每一件都啖啖肉,加埋洋蔥同埋芝士,非常惹味同入味😋食得差唔多就可以轉打邊爐,任食嘅材料都有好多選擇當然,最唔少得係肉類啦!安格斯牛肉雪花分布得好平均,肉味相當濃,而且唔會太肥,所以唔會太膩🙆🏻‍♀️另外都有點到豬肉同羊肉,羊肉一啲都唔羶,反而係食到肉嘅鮮味,相當驚喜!另外,我哋叫咗鯇魚同白鱔,魚肉都好新鮮,白鱔夠爽口!掛湯嘅配料,一定要叫響鈴同炸魚皮,兩樣都好鬆脆👍如果想健康啲或者冇咁濟,都有好多蔬菜選擇!或者其他平時打邊爐嘅配料都有,我同朋友都差不多每樣叫咗一份黎試🤣飲品都有好多選擇,連一渣渣嘅竹蔗茅根都有!

我哋揀咗個芝士雞煲,升級任食高級安格斯,價錢都唔貴!

食得差唔多就可以轉打邊爐,任食嘅材料都有好多選擇

另外,我哋叫咗鯇魚同白鱔,魚肉都好新鮮,白鱔夠爽口!

掛湯嘅配料,一定要叫響鈴同炸魚皮,兩樣都好鬆脆👍

如果想健康啲或者冇咁濟,都有好多蔬菜選擇!

飲品都有好多選擇,連一渣渣嘅竹蔗茅根都有!
2023-04-17 99 浏览
最近個太陽一落山又凍返所以一到夜晚就超想打邊爐咁岩朋友又想食麻辣雞煲🐥今日放工即刻去食!🛎 $218 任食芝士/麻辣雞煲麻辣雞煲有bb辣、小辣、中辣、大辣揀甚至連無辣都有😳一定有岩心水既辣度我地就揀左bb辣👍🏻唔會太辣得黎又好惹味!雞煲入面全部都係雞髀肉🤤件件都勁嫩滑加埋啲芫荽撈埋一齊超香如果未夠喉,可以再加雞添呀🐥🛎 +$20 高級安格斯呢個餐加20可以任食安格斯牛,性價比好高牛脂肪分布平均,唔會太多肥肉餐廳建議淥6-12秒~入口唔會韌,好易咬開😁🛎 小食類呢到既炸響鈴係自家制,係比平時食既更大卷,而且豆皮既香亦都較突出👍🏻索湯能力滿分💯而炸魚皮都咸香十足,直接食/沾湯食都唔錯🛎 火鍋配料呢到火鍋應有盡有,你講得出既都有🤣打邊爐一定唔少得芝心丸同芝士腸食個陣記得小心,因為芝士真係會爆出黎🤪我地仲加左兩次薯粉!呢到既薯粉唔洗煮好耐👍🏻好快煮熟,煙煙韌韌~自調既醬料有胡麻醬揀😍用黎撈薯粉係一流雖然已經好飽好飽,但都不忘要叫返啲蔬菜平衡下🥬🥦菜類好新鮮~亦都洗得好乾淨🛎 飲品飲野係自助的~要去門口既雪櫃拎想健康啲仲有zero coke揀🛎 Haagen Dazs 雪糕雪糕係一人一杯的有朱古
最近個太陽一落山又凍返
所以一到夜晚就超想打邊爐
咁岩朋友又想食麻辣雞煲🐥今日放工即刻去食!

🛎 $218 任食芝士/麻辣雞煲
麻辣雞煲有bb辣、小辣、中辣、大辣揀
甚至連無辣都有😳一定有岩心水既辣度
我地就揀左bb辣👍🏻唔會太辣得黎又好惹味!
雞煲入面全部都係雞髀肉🤤件件都勁嫩滑
加埋啲芫荽撈埋一齊超香
如果未夠喉,可以再加雞添呀🐥

🛎 +$20 高級安格斯
呢個餐加20可以任食安格斯牛,性價比好高
牛脂肪分布平均,唔會太多肥肉
餐廳建議淥6-12秒~
入口唔會韌,好易咬開😁

🛎 小食類
索湯能力滿分💯
而炸魚皮都咸香十足,直接食/沾湯食都唔錯

🛎 火鍋配料
呢到火鍋應有盡有,你講得出既都有🤣
打邊爐一定唔少得芝心丸同芝士腸
食個陣記得小心,因為芝士真係會爆出黎🤪
我地仲加左兩次薯粉!
呢到既薯粉唔洗煮好耐👍🏻好快煮熟,煙煙韌韌~
自調既醬料有胡麻醬揀😍用黎撈薯粉係一流
雖然已經好飽好飽,但都不忘要叫返啲蔬菜平衡下🥬🥦
菜類好新鮮~亦都洗得好乾淨

🛎 飲品
飲野係自助的~要去門口既雪櫃拎
想健康啲仲有zero coke揀

🛎 Haagen Dazs 雪糕
雪糕係一人一杯的
有朱古力/曲奇/士多啤梨/夏季漿果味揀~

🌐 環境/服務
店舖非常大,座位好闊落,枱面亦都好夠位擺食物
店員服務非常好,會主動過嚟幫手炒雞、加湯
收到我哋嘅點單紙之後,好快會出到食物
值得欣賞嘅係:我哋點幾多佢就俾幾多,唔會比少咗👍🏻
仲要擺盤都幾靚🤣唔馬虎
2023-04-12 93 浏览
-三百蚊落到樓的雞煲火鍋任食(芝士雞煲幾特別)-食物:芝士雞煲,麻辣雞煲,肥牛,海鮮-重點食物:芝士雞煲(多芝士,唔夠可以叫人加。雞肉唔係原隻雞,係雞脾肉),牛肉(都有牛味,但當然唔係入口即融個種)-環境:個場都幾大,個晚唔係太多人,所以可以坐卡位。staff 的服務一般,會幫你炒雞煲,會幫你加芝士,但未必好聲好氣咁覆你。-總結:個晚$273一位埋一,我覺得對得住個價錢。當然,你話佢食物質素係咪最高就當然不是啦。睇review,有人話佢唔係用完隻雞,但我有朋友反而鐘意佢用雞脾肉,因為多d肉同滑d。
-三百蚊落到樓的雞煲火鍋任食(芝士雞煲幾特別)
-食物:芝士雞煲,麻辣雞煲,肥牛,海鮮
2023-04-04
  • 芝士雞煲
2023-03-08 209 浏览
Hard sell雞煲,未入去門口已經有職員講個雞煲有幾好食,諗住比次機會試下啦,點知雞煲冇味,連啲豉油都冇味!好似用水溝出來咁!啲嘢食又唔好食又唔,新鮮雞煲入邊啲雞全部都係雞扒同埋雞髀來!完全唔係一隻雞,通常食完雞煲打邊爐個湯底唔會冇味但係呢度個湯底真係一啲味都冇,太垃圾!唔會再食!仲要收成2百幾蚊一位!我買單480蚊佢找錢竟然找一張10蚊紙幣兩個兩蚊一個五蚊同一個一蚊乜找一張20蚊好難?冇咪兩張10蚊完全睇唔明嘅操作😂 各位自己判斷啦
2023-03-05 116 浏览
嘩!我去咗大滾友食雞煲火鍋放題,真係好抵食!我叫咗$228嘅高級安級斯套餐,其中芝士雞煲好正,啲雞肉可以任加,好足料,芝士味都好重,好好味啊!😋除咗芝士雞煲同牛肉,呢度仲有好多其他嘅肉類同海鮮可以揀,全部都係任食放題!牛肉好食,牛味都好重,真係好正!👍另外,呢到啲啤酒都可以任飲,好開心啊!🍻總之,如果你鐘意芝士味,就一定要試下佢哋嘅芝士雞煲啦!同埋價錢唔貴,約埋三五個好友嚟食,一定好正!😉

2023-03-02
2023-01-16 141 浏览
想食芝士雞煲,除咗某d出名嘅品牌餐廳,仲有其他選擇嘅。呢排天氣凍,食雞煲打邊爐就一流,我地揀嘅呢間滾喜,都有芝士雞煲食,而且仲要係任食!每位都只係200幾,仲要食到唔錯嘅牛肉都未炒香,淨係見到個賣相已經好吸引,兩款芝士滿滿咁灑面,等佢幾分鐘滾起之後就可以炒香佢,件件雞都係佈滿芝士仲要係拉絲。味道方面,呢間嘅雞係香口d,芝士味未算特濃,但佢特別在每舊雞都好似煎香過咁👍雞件未size唔算大件,但係任食wo!食多幾轉,乜都返黎啦老闆見我地食得咁滋味,話私人畀我地換個鍋試試經典嘅麻辣雞煲wo,我地揀小辣,啱啱好,佢除咗辣味,個花椒味都好出色,麻辣平衡得好好,雖然越食越辣,但越辣越上癮👍驚辣驚膩就去飲品櫃攞飲品啦,任飲唔嬲,除咗大路嘅汽水檸檬茶,呢度仲有竹蔗茅根畀大家下下火,咁就食幾多都唔怕啦!食咗雞煲,仲可以換煲打邊爐,湯底就係芫茜皮蛋湯,非常清甜。基本上大路嘅邊爐食材都有架喇,呢度200幾蚊都食到呢種品質嘅安格斯牛,仲要好厚身好夠牛味,真係性價比非常高

每位都只係200幾,仲要食到唔錯嘅牛肉

食咗雞煲