2019-12-02 101 浏览
身為半個大埔人嘅我 發現近住太和站開咗間新餐廳溏串小町 點可以唔去食下閒日夜晚去到已經十分多人!就算全院滿座都坐得好舒服 而且店入面嘅裝修好有日式風格枝豆不過不失夠鹹香 送酒一流 吉列炸芝士 外皮炸得香脆 咬開拉芝效果滿分日式居酒屋點可以唔食串燒 叫咗個串燒拼盤 有燒海蝦 燒豬腩肉 燒雞翼 蔬菜仲有燒翠玉瓜 燒冬菇同燒菠蘿海蝦夠新鮮 肉質彈牙爽脆啖啖肉好滿足 豬腩肉肥瘦適中 一啲都唔油膩 冬菇同翠玉瓜 非常多汁香口 最愛嘅梗係燒菠蘿甜美多汁海膽杯 主角海膽份量十足 甘香味美

枝豆不過不失夠鹹香 送酒一流

吉列炸芝士 外皮炸得香脆 咬開拉芝效果滿分

海蝦夠新鮮 肉質彈牙爽脆啖啖肉好滿足

豬腩肉肥瘦適中 一啲都唔油膩

冬菇同翠玉瓜 非常多汁香口 最愛嘅梗係燒菠蘿甜美多汁

海膽杯 主角海膽份量十足 甘香味美

2019-12-02 58 浏览
大埔少有需要大大力去幫襯的串燒店,這店開業大概數個月,店外有很多大家熟悉的內容,而它還有消費儲分計劃,支持大家再次添食。是日幫襯,讓我邊吃「前菜支豆」邊跟大家說說這裡有什麼好吃的吧!「日本雞心」個人很喜歡這個,口感超爽口,配上店家的日式山椒粉,以及自家製麻辣海鹽,就更好吃。「燒雞髀菇」口感彈牙,烤得剛剛好,塗上的醬汁與雞髀菇很配合。「牛舌串 」做的不錯,跟那個雞心差不多,要配麻辣海鹽吃。「新鮮菠蘿」這個是必吃之選,多塊新鮮菠蘿經燒烤後,仍然非常香甜,每件厚切菠蘿都非常多汁。「蟹肉忌廉薯餅」比較普通。「甜炒秋葵」把秋葵稍稍的炒一下,再把它們與蜜糖搞伴,吃下來味道有層次,想不到蜜糖跟它都挺配。「日式燒飯團」簡單的把三角飯糰用火烤,然後再灑上鰹魚乾食用。「醬油湯烏冬」熱潔燙的一碗,湯底充滿醬油的香味,咸味十足,烏冬爽口彈牙。「凍柚子蘋果梳打」底部有很多柚子粒,為比較淡的梳打,加添一分突出的果味。服務好好好,客人可以掃code下單,店員會時常fill水。

服務好好好,客人可以掃code下單,店員會時常fill水。

前菜支豆
甜炒秋葵
  • 牛舌串
  • 日本雞心
2019-11-27 101 浏览
今日喺大埔附近放工,咁啱住附近的朋友屋企又無飯開,於是便相約一起晚餐。朋友話這間溏串小町開業不久,門面及裝修都幾吸引,一直想試,今日終於可以一試。去到未夠七點,時間尚早,不用等位。不過,枱與枱之間都有一定空間,即使坐滿,應該都不會感覺擠迫。我地點了油甘魚刺身、海膽帶子刺身、墨魚壽司,全部水準都不錯,頗新鮮,原來海膽同帶子一齊食都幾match! 串燒拼盤有6款,包括冬菇、翠玉瓜、五花腩、蝦、雞翼、菠蘿,加醬油燒令食物不會乾身,醬油不會太濃味,喜歡濃味的可以伴少少鹽。玉子刺身很滑很香雞蛋味,凍食剛好中和一下串燒的熱氣。另外,牛舌串燒、燒雞髀菇、鱈魚乾、水牛芝士條都屬中上水準。服務亦不錯,店員都會主動加茶。下次去開附近都會再幫襯。

玉子刺身很滑很香雞蛋味,凍食剛好中和一下串燒的熱氣。

另外,牛舌串燒、燒雞髀菇、鱈魚乾、水牛芝士條都屬中上水準。

服務亦不錯,店員都會主動加茶。下次去開附近都會再幫襯。
2019-11-27
2019-11-20 118 浏览
同囡囡去完太和playhouse 再過黎以附近搵食,以附近有好多特色小店,由太和火車站行過黎只需要5分鐘左右。我地發現了一間新開既日本居酒屋,而且仲有兒童餐比小朋友食。餐廳落單要掃QR Code 就可以係電話睇餐牌,照片,同價錢,價錢亦好合理,餐牌多元化。兒童餐($68)非常豐富,有燉蛋、烏冬、腸仔、炸雞、造形飯糰、心型啫喱、蘋果汁,特別係造形飯糰,好有心思做比小朋友食,令到小朋友食得好開心。海膽帶子刺身($78)帶子鮮甜,海膽肥大肉厚,入口隨即在嘴裡化開,味道濃厚甘甜壽司拼盤($98)有油甘魚、三文魚、帶子、魷魚、甜蝦、腐皮壽司共六件,刺身全部都係厚切,好新鮮,而壽司飯和醋比例剛剛好,不會一夾就散開邊雞中翼($28)附上海鹽和檸檬香草調味料,雞中翼已經調味,不用加任何調味都已經好香唐揚炸雞($48)新鮮熱辣辣炸起,炸雞雞肉嫩滑蟹肉忌廉薯餅($38)炸得金黃香脆,外脆內裡綿滑,炸物做得出色

兒童餐($68)

海膽帶子刺身($78)
帶子鮮甜,海膽肥大肉厚,入口隨即在嘴裡化開,味道濃厚甘甜

壽司拼盤($98)

開邊雞中翼($28)

唐揚炸雞($48)
新鮮熱辣辣炸起,炸雞雞肉嫩滑

蟹肉忌廉薯餅($38)
炸得金黃香脆,外脆內裡綿滑,炸物做得出色

2019-11-05
2019-11-10 744 浏览
I🍴 大。埔。 居。酒。屋🍴🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽今日跟大家介紹一間位於 大埔翠和里的食店「溏串小町」又一個星期五晚上去大埔找食餐廳 外面是以日本居酒屋為主內裏地方闊落,乾淨。餐廳係以 q r code點餐, 客人可以直接看到你點選的食物及總數。😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛事不宜遲,來看看今天吃了什麼🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗串燒拼盤$138有翠玉瓜,香菇,海蝦, 豬五花腩, 燒菠蘿開邊雞中翼。共6樣。翠玉瓜香菇海蝦味道 一般跟外面吃的差不多燒菠蘿總共有七片, 味道不錯很開胃。雞中翼吃得很方便,因為他已開邊。水牛芝士條 `$48最重要是炸到半溶,水牛芝士有拉絲,所以炸至金黃色已差不多可以了。呢度嘅水牛芝士掉就 恰到好處, 外脆內軟。脆脆的外皮 包著半濃的芝士.燒豬頸肉$42豬頸肉切得薄薄的容易入口, 他的擺設也是方便客人夾起😋😋😋😋😋😋😋😋😋這間餐廳主要是以大埔街坊為主, 價錢中間不算太貴,值得一試。🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃*☎:9444-6815🏠: 大埔翠和里5號 麗和閣地下D1號🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽*🕐:12:

I

🍴 大。埔。 居。酒。屋🍴

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

今日跟大家介紹一間位於 大埔翠和里的食店「溏串小町」

又一個星期五晚上去大埔找食

餐廳 外面是以日本居酒屋為主

內裏地方闊落,乾淨。

😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛😛

事不宜遲,來看看今天吃了什麼

🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

串燒拼盤$138

有翠玉瓜,香菇,海蝦, 豬五花腩, 燒菠蘿
開邊雞中翼。共6樣。
翠玉瓜香菇海蝦味道 一般跟外面吃的差不多
燒菠蘿總共有七片, 味道不錯很開胃。
雞中翼吃得很方便,因為他已開邊。

水牛芝士條 `$48

最重要是炸到半溶,水牛芝士有拉絲,
所以炸至金黃色已差不多可以了。
呢度嘅水牛芝士掉就 恰到好處, 外脆內軟。
脆脆的外皮 包著半濃的芝士.

燒豬頸肉$42

豬頸肉切得薄薄的容易入口, 他的擺設也是方便客人夾起

😋😋😋😋😋😋😋😋😋

*🕐:12:00-00:00
💬💬💬💬💬💬💬💬💬💬
2019-11-06
2019-11-10 132 浏览
朋友因為住大埔,佢介紹咗我一間比較冇乜人知嘅小店,咁我地今次就去試下依間質素如何啦入面佈置都幾特別,好有日本feel,坐位亦都夠多同地方夠大依度落單幾特別,會俾個QR code你掃,跟住係網上落單,確認左之後就會送餐俾你鱈魚干惹味,配埋蛋黃醬一流,依個小食配啤酒會好正,但我哋今日就用汽水送都唔錯架😙海膽炒飯,飯上面有新鮮嘅海膽,撈落飯入面食唔錯,個飯份量亦都十分之大,兩個人唔會食得晒大家見到個粟米一上台都俾佢嚇親,平時串燒嘅粟米都係細細件,但佢足足有三大舊,兼且仲要係好甜嘅,開心😃,翠玉瓜個樣雖然普通,但勝在夠熱,係ok架雞軟骨亦都非常大碟,炸得夠香脆,調味亦都做得十分之好,骨亦夠軟,呢個真係食到停唔到口呀冬菇雞翼食雞翼最後再叫咗香菇、雞腎、墨魚串、雞翼呢啲串燒,佢唔似普通串燒店會有勁多孜然粉,但佢有自己嘅調味,我反而鍾意咁樣唔太重口味,真係要值得一讚

入面佈置都幾特別,好有日本feel,坐位亦都夠多同地方夠大

2019-11-03 124 浏览
刺身拼盤 廣島豪4隻,紅蝦2隻,紋甲墨魚2件, 海膽,帶子2件,三文魚4件整體都很好,廣島蠔同海膽係好深刻!廣島蠔有4隻,size適中,食到蠔既鮮甜味。海膽份量比預期中多,大大件,配有壽司飯同紫菜包住食,好好味呀🤤🤤接下來開始熱食,串燒同炸物,當然要啤住食啦😋服務員遞上兩款調味料,辣味🌶️鹽&孜然粉,用黎配串燒食蟹肉忌廉薯餅&烤雞軟骨:一客3塊,忌廉薯熔好香好軟滑,外脆內淋,好食!雞軟骨唔會太乾,又唔會食到成口油,加埋微微辣既🌶️鹽,更加美味特盛牛柳串:真係好大串,牛柳大的粒,唔會燒得太熟,入面仲係紅紅地色,好有牛味!配埋三色椒梅花間竹食,顏色靚之餘仲可以中和番再食第二粒😊雞中翼串:一串有2隻,開邊方便食,小好鍾意配辣味鹽,惹味d豚肉提子卷:豚肉唔韌,配埋無核青提子,燒過既提子特別甜,一啖一粒,提子汁爆晒出黎,好juicy日本雞腎:雖然比較的骰,但厚厚的,好爽口

刺身拼盤

雞中翼串:一串有2隻,開邊方便食,小好鍾意配辣味鹽,惹味d
日本雞腎:雖然比較的骰,但厚厚的,好爽口

2019-10-20 211 浏览
刺身拼盤 B這個拼盤十分正,真心推薦。樣樣野都十分大件和抵食,廣島蠔有成4隻,加拿大海膽超級大份,墨魚、三文魚腩、帶子、大紅蝦。每樣魚生都十分新鮮。以這個價錢,真是物有所值!海膽炒飯海膽本身鮮甜,雖然份量不算好多。本人建議一口炒飯一口海膽咁食,食完成個炒飯就岩岩好食哂d海膽。炒飯本身都加左好多蔬菜,炒飯粒粒分明。燒牛舌牛舌本身已是本人的最愛,再加上佢的日式山椒粉和自家製麻辣海鹽。自家製海鹽果然不同,係出面保証食不到,推薦要試試軟骨餃子餃子都係本人至愛,今次這個軟骨餃子,用上雞軟骨,味道和口感也十分不錯。再加上沙律醬中和反個油炸感覺。整體今餐都中上評價!
刺身拼盤 B

燒牛舌

軟骨餃子

整體今餐都中上評價!
2019-10-20 145 浏览
日日經過都見到一排燈籠,好有日本居酒屋feel,今日終於約fd子食喇。刺身拼盤 B店員推介,有6款刺身,廣島蠔仲有4隻tim😍加拿大海膽、墨魚、三文魚腩、帶子、大紅蝦,款款刺身都她新鮮,海膽又唔腥,正正!海膽炒飯炒飯除左海膽,仲加左椰菜絲、紅蘿蔔、蛋絲增加口感,炒飯亦都唔乾,驚喜係飯面鋪左d新鮮海膽,有創意!燒牛舌居酒屋又點可以唔嗌串燒試下呢!燒牛舌睇落無特別,但附上既麻辣岩鹽就一定要試,咸中帶辣,雙重口味。軟骨餃子餃子炸到金黃色,食落啖啖軟骨,幾有咬口,加埋沙律醬食甜甜的,咪道唔錯!

刺身拼盤 B

燒牛舌

軟骨餃子

2019-10-20 168 浏览
今晚約咗朋友聚一聚食吓嘢吹吓水。朋友話有間新開嘅日本餐廳可以一試,於是就跟咗佢哋去「溏串小町」try try!🍻入到去個環境寬敞,啲位唔會泊得好埋。而且個裝修幾啱feel,俾到我喺日本居酒屋食嘢嘅感覺!🇯🇵值得一提係呢喥order嘢食係直接scan佢地個QR code嚟揀嘢食,入面會直接show埋價錢同埋check返叫咗啲咩都方便!揀好嘢食之後,店員拎咗個前菜元貝我哋食。味道鮮甜好好味!新鮮粟米 $28特盛牛柳串 $68豬五花腩 $28日本博多雞肉 $48相信呢喥串燒都會係必試之選,雖然店員有推介我哋一款串燒拼盤,但我哋俾特盛牛柳串吸引住!所以決定散叫串燒~果然串牛柳無令我失望,🐂肉夠厚但唔韌,燒到唔會過熟,咬落去仲有肉汁!另外🐓雞肉亦都好味,唔乾身,可以點少少調味料(香草檸檬/麻辣海鹽)吊吓味!日本蠔肉刺身 $68火炙三文魚皮壽司 $40帶子壽司 $48生蠔夠大隻,好有鮮味而又一啲都唔腥!值得一叫~而火炙三文魚皮壽司🍣有驚喜!原以為魚皮會好乾身,點知食落先知原來係咁肥美。仲要份量多,非常抵食!🤑鱈魚干 $68味道同雞泡魚乾差唔多,都係甜甜哋少少煙韌,連蛋黃醬一齊食會好易食唔停口!👍🏻

揀好嘢食之後,店員拎咗個前菜元貝我哋食。味道鮮甜好好味!

新鮮粟米 $28

火炙三文魚皮壽司 $40
帶子壽司 $48

鱈魚干 $68

冰鎮原隻魷魚仔 $33

冰鎮效果好似令到魷魚🦑肉質更爽口!平平哋當小食咁叫嚟試吓都唔錯~

加洲卷(3件)
加洲卷 $38

醬油湯烏冬 $38

清酒煮蜆 $58

就咁食蜆肉時,少少清酒味,而蜆肉原身味道仲仍然係喥,都幾鮮甜。鐘意酒味嘅可以加多少少清酒嚟食~🍶

最後總結一下,呢喥食物水準同環境我覺得都係中上水平!👍🏻係部分食物價錢偏高,但幾適合成班friends一齊去聚聚,叫多幾款share食~
2019-10-16
2019-10-18 167 浏览
同老友一直夾唔到時間,終於搵到日大家都得閒,咁就一於約出黎聚一聚啦,於是就黎左呢間新開嘅居酒屋試下裡面環境都裝飾得幾有FEEL呢到冇實體MENU,職員會俾個QR CODE你,然後SCAN左就可以喺自己手機睇MENU同落單,圖文並荗,落單介面都易用,同埋會直接計埋價錢另外有手寫牌,職員介紹返有D拼盤推介,適合D唔想煩嘅朋友選擇居酒屋好處係多小食種類可以選擇,最適合朋友聚會SHARE食。睇左一輪後,決定叫 加洲卷(3件) ($38)、(限)冰鎮原隻魷魚仔(6隻) ($33)、(限)火炙三文魚皮壽司 ($40)、(限)海膽炒飯 ($78)、特盛牛柳串 ($68)、鱈魚干 ($68)、新鮮粟米 ($28)、豬五花腩 ($28)、日本博多雞肉串 ($48)、雞軟骨(份) ($38)、蟹肉忌廉薯餅(3件) ($38)、日本蠔肉刺身(3隻) ($68)、帶子壽司(2件) ($48)、清酒煮蜆 ($58)、醬油湯烏冬 ($38)落完ORDER後,職員先送上餐前小食磯燒元貝,都幾好食加洲卷(3件):多蟹籽,食落OK先送上串燒類同壽司刺身類上串燒時附上調味粉:麻辣海鹽(左),香草檸檬粉(右)特盛牛柳串,豬

裡面環境都裝飾得幾有FEEL

餐前小食
落完ORDER後,職員先送上餐前小食磯燒元貝,都幾好食

加洲卷(3件)
加洲卷(3件):多蟹籽,食落OK

先送上串燒類同壽司刺身

新鮮粟米, 特盛牛柳串, 豬五花腩, 日本博多雞肉串
上串燒時附上調味粉:麻辣海鹽(左),香草檸檬粉(右)
特盛牛柳串,豬五花腩,日本博多雞肉串:上菜時賣相相當吸引
特盛牛柳串係牛柳粒再配上三色椒同車厘茄,基本上D串燒都燒得唔錯,再點一點調味粉更添惹味

新鮮粟米
新鮮粟米:淡香清甜粟米味,不過如果可以燒焦多少少咁就可以更加香

日本蠔肉刺身(3隻), 火炙三文魚皮壽司, 帶子壽司
日本蠔肉刺身(3隻):夠大隻,又鮮甜

火炙三文魚皮壽司:呢個幾抵食,一份有6件,而且佢燒得三文魚皮夠香之餘唔會乾身,食落充滿魚油香味

帶子壽司(2件):好鮮甜,無雪藏味

鱈魚干
鱈魚干:燒得好香,食落口感唔錯,配啤酒一流

雞軟骨(份)
雞軟骨(份):份量都幾多下,食極都好似仲有咁
幾好食

蟹肉忌廉薯餅(3件)
蟹肉忌廉薯餅(3件):炸得唔會油膩,熱辣辣,裡面D忌廉好香濃

清酒煮蜆
清酒煮蜆:最緊要處理得好,食落冇沙
蜆肉好鮮甜,亦都散發出清酒味,一流

冰鎮原隻魷魚仔(6隻)
冰鎮原隻魷魚仔(6隻):之前食開熟食,跟住轉食呢個冰鎮魷魚仔,口感轉換都幾醒神

醬油湯烏冬
醬油湯烏冬:醬油湯夠香濃唔會過鹹,而烏冬唔係普通街市貨,食落彈牙有口感

海膽炒飯
海膽炒飯:上菜時見到個海膽都唔少,不過由於個飯份量都好大
撈完之後海膽味唔算太出,但都唔錯

3個人食左咁多野,加一後埋單先$788.7,味道唔錯之餘都幾經濟實惠
同埋職員都會介紹一下,加茶都幾密下,值得讚賞

食完出門口先見到,原來9點後入座仲有8折優惠,咁就更加抵食
2019-10-16
餐前小食
新鮮粟米, 特盛牛柳串, 豬五花腩, 日本博多雞肉串
日本蠔肉刺身(3隻), 火炙三文魚皮壽司, 帶子壽司
雞軟骨(份)
蟹肉忌廉薯餅(3件)
  • 新鮮粟米
  • 特盛牛柳串
  • 豬五花腩
  • 日本博多雞肉串
  • 日本蠔肉刺身(3隻)
  • 火炙三文魚皮壽司
  • 帶子壽司
2019-10-18 105 浏览
今日入左大埔探朋友,諗住食埋晚飯先番屋企,行行下見到居酒屋小店,就試一試佢 !!店員好細心講解有咩推介,不過我地想輕食,隨心選了幾款 !!落單電子化,用barcode用電話點餐,勁好方便!朋友想飲啤酒,叫個支豆就岩哂 ~一夜乾,呢個係我地去親日本既居酒屋都會叫,顧名思義係一條魚乾啦 !! 但係只係乾一日,所以魚味濃,要黎燒好好味 !!啖啖魚肉,小小調味已好足夠,最緊要落埋檸檬汁,正 ~~ 岩晒我地鐘意食燒魚 !!之後每人一個手卷鰻魚和蟹子,個飯暖暖地,個鰻魚唔錯 ~紋甲墨魚壽司 / 牡彤蝦壽司 / 肉蠔刺身三件,肉蠔新鮮肥美又大隻,都真係好抵食 !! 隻蝦又大又爽甜 !! 墨魚都好正,不過唔係我杯茶 ~ 朋友大愛 ~最後牛舌串,勁厚好爽口,燒得岩岩好,勁想叫多串 !! 但俾人左止 ... 哼 !
店員好細心講解有咩推介,不過我地想輕食,隨心選了幾款 !!

之後每人一個手卷鰻魚和蟹子,個飯暖暖地,個鰻魚唔錯 ~
2019-10-15
  • 燒牛舌
  • 一夜乾
2019-10-17 51 浏览
今日大埔區收工跟同事去搵食呢條街有幾間日本店我地見呢間係新店所以就選呢間囉😂😂😂點餐好方便用barcode後電話點餐超快捷👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻點完餐店員給我們枝豆邊等邊食邊吹水🥰🥰🥰蠔肉刺身三隻⭐⭐⭐⭐超新鮮又肥美好甜又勁重汁必食海膽飯⭐⭐⭐⭐⭐超好味成杯滿咗睇見都流口水勁日鮮甜加埋三文魚子清佢唔係一瞬間串燒點咗雞皮、日本雞腎、日本博多雞肉點解咁好皮架?👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻加埋廚師自制的調味粉我覺得好好味⭐⭐⭐⭐⭐清酒煮硯⭐⭐⭐⭐第一次飲咁多酒味的酒煮硯第一下入口嚇襯但之後覺得好正因我骲酒精😂😂😂😂最後一夜干係條魚呀😂😂😂味道剛好好多肉咸咸地好岩口味正👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻平日來講全場坐滿都好彩我地選呢間小店服務非常好🥰🥰🥰
今日大埔區收工

勁日鮮甜
加埋三文魚子
清佢唔係一瞬間

串燒點咗

雞皮、日本雞腎、日本博多雞肉
點解咁好皮架?👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

全場坐滿
都好彩我地選呢間小店

服務非常好🥰🥰🥰
2019-10-17 51 浏览
兩公婆去了大埔朋友家看看剛滿一百天的寶寶晚上走到這裡晚餐點了一客清酒煮硯⭐️⭐️⭐️⭐️超重清酒味岩晒酒鬼老公份量好多啊再來磄揚尤魚鬚⭐️⭐️⭐️⭐️沒有多餘的油好彈呀迷里甜薯⭐️⭐️⭐️⭐️不是特別但確實要必點牛風牛肉飯配溫泉蛋⭐️⭐️⭐️⭐️牛肉好淋入口沒根加埋個汁好快清咗最後點了燒蝦、雞中翼、脆肉瓜⭐️⭐️⭐️⭐️店服服務超細心全場滿坐下好快出菜啱晒我地無耐性的性格門口仲有得泊車非常方便下次再去🥰🥰
兩公婆去了大埔朋友家

牛風牛肉飯配溫泉蛋⭐️⭐️⭐️⭐️
牛肉好淋
入口沒根
加埋個汁好快清咗

最後點了燒蝦、雞中翼、脆肉瓜⭐️⭐️⭐️⭐️

店服服務超細心
全場滿坐下好快出菜
啱晒我地無耐性的性格

門口仲有得泊車
非常方便
下次再去🥰🥰

2019-10-17 74 浏览
住緊粉嶺既我地,要解決三餐,除左係自己煮同屋企樓下d食店之外,最近我屋企既地區就係大埔,所以好多時放假老公會揸下車去大埔行街食野。唔好問我點解唔簡大埔住🤐今日係呢個星期最後一日,時間真過得快,好唔想聽朝晨咁早起身返工😛所以我今晚要出街食飯,唔要食屋企樓下個d茶記。平時去開大埔食飯個幾條街,我地發現新開左間日本野,就入左泥試下入面環境感覺置身於日本居酒屋🎏落單是用QR code炸日本池魚仔,香口之餘配上沙律醬,簡直一流串燒併盤熱辣辣大大串,好好食。串燒以蔬菜為主,亦有兩、三款肉類,特別係燒烤過嘅菠蘿,香甜多汁調味鹽,可以提升食物鮮味刺身加壽司併盤份量十足,用料新鮮,刺身有大大隻日本刺身蠔、大紅蝦、三文魚、帶子、紋甲魷魚、海膽

入面環境感覺置身於日本居酒屋🎏
串燒併盤
調味鹽,可以提升食物鮮味
刺身壽司併盤份量十足,用料新鮮,刺身有大大隻日本刺身蠔、大紅蝦、三文魚、帶子、紋甲魷魚、海膽
2019-09-22