好味指數:😋😋😋😋推薦指數:⭐⭐⭐⭐將軍澳宜家越來越多新餐廳,近海傍附近好多野食😝湯米主打一人一鍋,可以選擇自己中意嘅湯底和配料😋✅藥膳豚肉鍋$96配料:豚肉、紅棗、枸杞、娃娃菜、雲耳、金針菇、鮮冬菇、豆腐、粟米、炸薯仔、炸枝竹、鳴門卷、蟲草花、豬皮🍥湯底好重藥膳味,非常養生☺️仲有好多蟲草花。咁啱嚟個陣落大雨,食完呢個鍋即刻成個人暖笠笠♨️✅沙茶牛肉鍋$97配料有:牛肉、牛肉丸、娃娃菜、雲耳、金針菇、鮮冬菇、豆腐、粟米、炸薯仔、炸枝竹、鳴門卷🍥沙茶味濃,配料相當入味🍜可以免費配飯/粉絲,我地選咗粉絲,可以索灑湯底啲汁😋✅宇治鮮奶抹茶$30 抹茶偏甜小小,奶味香濃,都幾大杯😙✅滿杯百香果$36超多百香果,味道清新,配打邊爐啱灑🌿📍湯•米 (將軍澳)地址:將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓40號舖
好味指數:😋😋😋😋
推薦指數:⭐⭐⭐⭐
✅藥膳豚肉鍋$96

✅沙茶牛肉鍋$97

✅宇治鮮奶抹茶$30
抹茶偏甜小小,奶味香濃,都幾大杯😙
✅滿杯百香果$36
超多百香果,味道清新,配打邊爐啱灑🌿

📍湯•米 (將軍澳)
地址:將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓40號舖
2022-08-11 19 浏览
🤤一人一鍋台式火鍋🤤這間台式火鍋有好多款不同的鍋底 每人一鍋 每款都有好多配料 份量都啱啱好 唔夠可以加料🤪- 🍲 藥膳豚肉鍋 $96湯底清淡 入面有藥材紅棗杞子 有藥膳嘅味 但唔會苦 好養生健康 啱晒女仔豚肉嘅肉質唔會韌 另外冬菇 豆腐都唔錯- 🥘沙茶牛肉鍋 $96湯底沙茶味夠濃 有牛肉 娃娃菜 椰菜 雲耳 金針菇 鮮冬菇 豆腐 粟米 薯仔 鳴門卷等 牛肉都幾嫩 每個鍋都跟飯/粉絲 如果+$12可以升級做滷肉飯- 🦪鮑魚2隻$28都幾新鮮 肉質唔錯 夠爽- 🍢鹽酥花枝丸 $41外層炸得好酥脆 熱辣辣 花枝丸夠爽口 味道唔會太咸 -🥛芝士烏龍 $36茶底清香 芝士奶蓋好滑 甜甜地- 🍵茶王8號 $30呢個茶幾好飲 好清涼 啱晒打邊爐- 📍湯•米 將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓40號舖
🤤一人一鍋台式火鍋🤤

呢個茶幾好飲 好清涼 啱晒打邊爐
📍湯•米
將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓40號舖
2022-08-10 22 浏览
每人一鍋真係幾好,想要咩湯底就咩湯底,驚食唔哂仲可以按自己需要加料。咁多款湯底實有一款啱食,有辣有唔辣,仲有期間限定。🍴 巴蜀烤魚鍋 ($103) 炸魚皮 ($28) 娃娃菜 ($28) 豚肉片 ($34) ⭐️⭐️⭐️⭐️有得揀配粉絲或者滷肉飯,我哋就揀咗粉絲。個鍋望落好吸引,巴蜀烤魚份量幾大,外皮應該煎過,食落幾香口。好彩叫左bb辣,個湯底一路煲愈食愈辣!我仲叫左娃娃菜同豚肉片,有魚有豬仲有其他配料都幾多,多到滿出來,唔會唔飽!🍴 酸菜魚鍋 ($103) ⭐️⭐️⭐️⭐️期間限定湯底,個味做得幾似正宗酸菜魚,只係魚肉唔係太似平時食開咁樣,而且比較多骨。🍴 麻辣雞翼 (3隻) ($34) ⭐️⭐️⭐️⭐️💫比想像中好食,新鮮炸出嚟嘅雞翼幾脆口,仲要有d辣椒粉喺面,非常惹味!🍴 爆檸四季香 ($36) + 珍珠奶茶 ($28) ⭐️⭐️⭐️⭐️成片檸檬喺入面,一d都唔孤寒,解辣之選。珍珠奶茶發揮正常,仲要幾大杯。.............................. 湯•米地址📍: 將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓40號舖 總評分: 8/10 .............................. 味道😋

🍴 酸菜魚鍋 ($103) ⭐️⭐️⭐️⭐️

衛生🧹: ⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食💰: ⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-07-28
2022-08-09 45 浏览
最近天氣成日落雨,天氣涼咗好多啊,難得朋友換咗新工,入咗去將軍澳搵佢食晚餐,佢就話天氣涼咗咁多想試吓食火鍋,佢就帶咗我去呢一間台式火鍋嗰度試吓啦一去到嘅時候,好彩早咗去咋,去到嘅時候已經有一半嘅客人已經到咗,我哋等咗一陣侍應就安排入座咁食火鍋當然要有調味料啦,客人可以自己出去自己調劑自己所需嘅醬料咁我同朋友呢,我自己呢就叫咗藥膳豚肉鍋,而朋友就叫咗酸菜魚鍋,廚房都好快俾到我哋咁你可以選擇,飯或者粉絲,我自己就揀咗飯,起碼可以飽肚啲呀嘛其實成個煲,都好足材料,配菜好足夠,依啲豬肉呢就放咗喺個煲底,要等多一陣先至可以食,你係等佢嘅期間你可以食住其他配菜,因為啲菜啊吸收左個湯嘅精華,所以都好惹味.咁打邊爐,當然要有杯嘢飲啦,咁就買咗呢杯滿杯百香果,佢都好大杯,所以一定夠飲.食咗一陣,其他嘅客人開始嚟啦,佢哋都要開始等位,所以奉勸大家如果想早啲食,一定要早啲到食飽之後呢就沿着原路,行返去將軍澳地鐵站嘅商場行吓消化下啦

藥膳豚肉鍋

滿杯百香果

食飽之後呢就沿着原路,行返去將軍澳地鐵站嘅商場行吓消化下啦

2022-08-05
藥膳豚肉鍋
滿杯百香果
  • 酸菜魚鍋
2022-08-08 12 浏览
香港人真係好鍾意打邊爐,連鎖港式日式邊爐店開到成行成市🤩偶然想轉下口味其實選擇都唔少😍將軍澳海濱一帶發展愈趨成熟,餐飲選擇越嚟越豐富💟好似呢間位於帝景灣商場嘅湯•米咁🤤主打台式臭臭鍋以及巴蜀烤魚鍋,近期推出嘅酸菜魚火鍋都係同場食客熱門選擇👍🏻🥢咖喱奶蓋鍋由咖喱湯底配合忌廉奶蓋組成嘅臭臭鍋😌可以搵到牛肉、炸薯仔、鳴門卷,粟米豆腐等等等等❤️奶蓋就令到湯頭幾幼滑,咖喱味都好香濃🥰餐牌設計上都考慮周到,特別標明邊一款式係會包含花生成份👍🏻👍🏻對呢類食品特別留意嘅都唔需要擔心啦🥰🥢日式味增鍋呢款臭臭鍋就係以味噌湯作為湯底😍😍除咗豚肉、炸薯仔鳴門卷之外,都唔少得鮮冬菇、娃娃菜,雲耳同埋炸枝竹等等😜味噌湯底味道就濃郁得多,台日fusion風味都幾獨特😆雖然一人一鍋配料本身已經好豐富,每鍋仲可以選擇配搭粉絲或者飯😙不過今日我哋胃口都幾好,決定再追加多一碟牛肉,同埋一個海鮮拼盤分享🤤🤤歎埋杯台式特飲,芝士綠妍同珍珠奶茶,真係非常之滿足。食得太飽,甜品留返下次再食😙

🥢咖喱奶蓋鍋

🥢日式味增鍋

假日黎開將軍澳南玩,附近進駐左好多不同類型嘅餐廳。《湯·米》主打台式一人一鍋既火鍋,價錢相宜,黎開將軍澳不妨黎試吓佢嘅一人火鍋☺️🌟藥膳豚肉鍋 $96🥘有以下材料:👉🏻豚肉、紅棗、杞子、蟲草花、娃娃菜、雲耳、金針菇、鮮冬菇、豆腐、粟米、薯仔、枝竹、嗚門卷、腸仔、五餐肉、薯粉、豬皮、韭菜湯底有藥材既味道,但係唔會太濃味,用左補身藥材紅棗、杞子、蟲草花,就咁飲都覺得個湯底好正😚,D食材吸晒湯底既精華,入晒味,豚肉唔會有豬膻味又軟腍,材料超豐富,每樣野食都有D,滿足晒我呢D樣樣都食下既人😋🌟沙茶牛肉鍋 $97🥘有以下材料:👉🏻牛肉、牛丸、娃娃菜、雲耳、金針菇、鮮冬菇、豆腐、粟米、薯仔、枝竹、嗚門卷、腸仔、五餐肉、薯粉、豬皮、韭菜牛肉都算軟腍,估唔到都幾足料,牛肉都比左好多塊🥰,湯底就係比較大路既沙茶湯底,但就淡味左少少,但個人又覺得可以接受,反而唔想太濃太重口味😆🍚跟餐配白飯或粉絲,+$12升級滷肉飯🌟鹽酥雞扒 $44雞扒大塊,炸到好酥脆,唔會沾上厚粉,肉質都幾嫰滑😌🌟滿杯紅柚子 $36🥤係沙冰底,飲落係酸酸地,清暑一流😝🌟滿杯百香果 $36 🥤濃郁既百香果配片片檸檬🍋味道幾夾😋🌟芋香珍珠奶茶

🌟藥膳豚肉鍋 $96🥘
有以下材料:

🌟沙茶牛肉鍋 $97🥘
有以下材料:
🍚跟餐配白飯或粉絲,+$12升級滷肉飯

🌟鹽酥雞扒 $44
雞扒大塊,炸到好酥脆,唔會沾上厚粉,肉質都幾嫰滑😌

🌟滿杯紅柚子 $36🥤
係沙冰底,飲落係酸酸地,清暑一流😝

🌟滿杯百香果 $36 🥤
濃郁既百香果配片片檸檬🍋味道幾夾😋

🌟芋香珍珠奶茶 $28 🧋
好飲過出面既手搖飲品,尤其D珍珠好軟淋,芋頭味香濃💜

.湯·米(將軍澳).打邊爐就個個都鍾意啦.. 但有時除咗大家口味不一.. 想獨佔一個鍋嘅佔有慾和滿足感都係需要被照顧嘅🤣..所以.. 今次我哋.. 尋找 他鄉的「一人鍋」比我哋搵到呢間..吸引到我哋嘅願意係佢嘅鍋類好豐富.. fusion from台灣 至泰國 到韓國 再去大陸..🤣咩類型嘅鍋都有.. 仲有各款台式小吃..所以即使遠.. 今次同大幫手一齊去將軍澳試試佢🫂🤣.1.沙茶牛肉鍋 $97 9.3/10新鮮滾熱辣.. 有個石窯爐更有感覺🤣 飲啖湯先.. 哇係.. 沙茶味係真係幾濃 毫不吝嗇..配料種類豐富 肥牛唔係得個肥.. 口感幾好 牛味出.. 都有好幾塊.. 牛肉丸都正常發揮..火鍋一定係要食吸湯嘅配菜🫣豆腐 粟米 炸枝竹 娃娃菜 菇 雲兒.. 鍋類必備😚係.. 係heavy..但heavy先係沙茶嘅精髓🤣薯仔記得煮淋d會更好味😚入邊都有少量薯粉.. 呢下真係滿足..有得揀粉絲/飯 我就建議 如果係heavy類.. 揀飯.. 可以balance下..請d嘅.. 揀韓國粉絲 吸湯食好味又唔會太heavy~.2.巴蜀烤魚鍋 $103 9.3/10烤鯇魚真係幾大 肉質我係幾有驚喜.
湯·米(將軍澳)
所以.. 今次我哋.. 尋找 他鄉的「一人鍋」
比我哋搵到呢間..
咩類型嘅鍋都有..
仲有各款台式小吃..
所以即使遠.. 今次同大幫手一齊去將軍澳試試佢🫂🤣
1.沙茶牛肉鍋 $97
9.3/10
火鍋一定係要食吸湯嘅配菜🫣
豆腐 粟米 炸枝竹 娃娃菜 菇 雲兒.. 鍋類必備😚
係.. 係heavy..
但heavy先係沙茶嘅精髓🤣
薯仔記得煮淋d會更好味😚
入邊都有少量薯粉.. 呢下真係滿足..
有得揀粉絲/飯
請d嘅.. 揀韓國粉絲 吸湯食好味又唔會太heavy~
2.巴蜀烤魚鍋 $103
9.3/10
烤鯇魚真係幾大 肉質我係幾有驚喜.. 層外皮炸咗再吸曬d麻辣 真係好惹味.. 麻辣香口度高.. 麻度中等.. 在水準🫡
配菜同上個鍋一樣.. 我哋今次配韓國粉絲就覺得辣味馬拉松 無停過..🤣 所以睇你口味揀主食
白飯會解辣d
3.鹽酥雞扒 $41
9.5/10
老實講 我係有嚇親.. 本身諗住可能會伏.. 結果.. 幾好味🤣🤣真係外酥脆內軟嫩..
層炸衣相對算厚 但好香好脆
入邊雞排主要係雞腿部位.. 接近舒肥的軟嫩度🥹 又同時juicy..
真係幾正
一句說話講曬
嘢飲挑剔者大幫手認證
話唔錯🤣🫡
真心覺得算係抵食嘅一人鍋
作為「鍋物」肉類的份量我覺得係可觀嘅.. 但食肉獸 & 蛋白質毀滅者就建議你另外加肉/蛋/海鮮
食得開心 & 放心 阿門🙏🏻🫂
喺台灣成日食臭臭鍋🤪🤪🤪真係好懷念呢間好食得來都好抵😏咁大個鍋仲要咁多料都係90幾蚊😈😈😈😈😈落埋啲粉絲落去吸湯🍲超正我點咗招牌臭臭鍋入面d臭豆腐😏😏😏同埋台灣貢丸😋很好吃媽咪就點咗沙茶牛肉鍋沙茶口味真係食到停唔到口牛肉絕對係足料🐮另外加左個麻辣臭豆腐加左個海鮮….仲有鮑魚先$42蚊😬😬😬😬😬同埋呢啲咁大杯嘅野飲選擇超多水果又有珍珠奶茶又有唔同口味都係20至$30左右蘭桂間店咁好生意好食而價錢又優惠
喺台灣成日食臭臭鍋🤪🤪🤪

蘭桂間店咁好生意
好食而價錢又優惠
2022-08-03
2022-08-04 743 浏览
主打一人一鍋嘅台式鍋物專門店🍲除咗鍋物 亦有多款台式小食同特飲可供選擇餐廳播住屬於bellofood年代嘅歌曲🎼聽住S.H.E、楊丞琳啲歌食野 超有feel滴~-🐽藥膳豚肉鍋 $96一上枱已經聞到藥膳香味 鍋物有好多蟲草花!豚肉份量十足 有6-7大片🐷配料有豆腐、枝竹、薯仔、鳴門卷、菜類同菇類仲有我最鍾意嘅萵筍!! 呢個口味絕對係養生之選!而且所有鍋都免費跟飯/粉絲 非常豐富🥰-🐟酸菜魚鍋 $103雖然佢叫酸菜魚鍋 但佢嘅魚唔係平時啲魚片而係成條煎魚咁上 加上孜然粉 惹味之選!同埋呢個湯底唔知點解同娃娃菜特別夾 好味!追加嘅牛肉片($36)比想像中靚仔🥩有成7-8片 牛味濃郁 加得好!😂-🌶麻辣臭豆腐 $44人氣小食之一 都真係幾辣😳 好香好惹味!豆腐面頭舖上大量芝麻 口感一流👍🏻-食台式火鍋又點可以唔配杯台式凍飲❄️滿杯菠蘿($36)非常新鮮 無糖都夠甜🍍純茶王8號($30)回甘得黎唔澀 好飲!佢地仲要係大杯裝 開心🥳
主打一人一鍋嘅台式鍋物專門店🍲
除咗鍋物 亦有多款台式小食同特飲可供選擇
餐廳播住屬於bellofood年代嘅歌曲🎼
聽住S.H.E、楊丞琳啲歌食野 超有feel滴~

🐽藥膳豚肉鍋 $96
一上枱已經聞到藥膳香味 鍋物有好多蟲草花!
豚肉份量十足 有6-7大片🐷
配料有豆腐、枝竹、薯仔、鳴門卷、菜類同菇類
仲有我最鍾意嘅萵筍!! 呢個口味絕對係養生之選!
而且所有鍋都免費跟飯/粉絲 非常豐富🥰

🐟酸菜魚鍋 $103
雖然佢叫酸菜魚鍋 但佢嘅魚唔係平時啲魚片
而係成條煎魚咁上 加上孜然粉 惹味之選!
同埋呢個湯底唔知點解同娃娃菜特別夾 好味!

追加嘅牛肉片($36)比想像中靚仔🥩
有成7-8片 牛味濃郁 加得好!😂

🌶麻辣臭豆腐 $44
人氣小食之一 都真係幾辣😳 好香好惹味!
豆腐面頭舖上大量芝麻 口感一流👍🏻

食台式火鍋又點可以唔配杯台式凍飲❄️
滿杯菠蘿($36)非常新鮮 無糖都夠甜🍍
純茶王8號($30)回甘得黎唔澀 好飲!
佢地仲要係大杯裝 開心🥳
2022-08-04 24 浏览
今晚跟家人到附近搵食,醒起呢間湯米,成日想試下佢地號鍋物,款式選擇又多,一人一鍋各取所需。⁡見新推出了酸菜魚鍋,一於點黎食,魚🐟經輕炸過魚會香口啲,鯇魚腩好大件,配料又多有炸枝竹、菇類、娃娃菜、豆腐、粉絲索左汁,真係幾好味😋。⁡家人則點了沙茶牛肉鍋,見到牛肉都肥瘦適中,沙茶醬湯底好惹味,同樣越滾越入味,見家人都食到津津有味咁,應該都幾滿意😉。加$42追加了海鮮拼盤,有鮑魚、海蝦跟花螺,放入鍋加熱一陣就可以食,因本身已是熟的,鮑魚同海蝦都新鮮彈牙👍。小食就點了鹽酥金針菇與冬菇,調味得很好,唔會過咸,很香口惹味。芋頭奶茶加仙草+金鳳茶王加仙草,咁熱天氣就加了仙草,超清凉爽口,茶底好清香夠大杯,爽晒😊。

同樣越滾越入味,見家人都食到津津有味咁,應該都幾滿意😉。

2022-08-03
2022-08-03 13 浏览
湯米其實都幾隔涉,fat boy每次同女朋友都係叫外賣,後嚟換開身分證,先知原來佢喺咁遠,咁唔就腳我哋最鍾意叫一人一個外賣鍋,用外賣app訂有時平有時貴,大約90蚊左右啦佢嘅鍋都有好多唔同湯底揀,有藥膳、麻辣等等,總之都好多吓,都幾好食架👍🏾加上d料都幾多,個藥膳d豬肉好多,我就啱啱好,女朋友食就太多。如果唔係粉絲,有烏冬或者飯揀就更加好啦,男人係需要食碗飯架。我哋重會叫埋芝士四季春,真係幾好飲👍🏾茶咪夠晒濃,但又唔會苦,幾好幾好

外卖自取
2022-08-02 24 浏览
湯•米 (將軍澳).女朋友屋企附近呢間台式火鍋一人一鍋,每個人可以按照自己口味叫.️泰式海鮮鍋.呢個湯底幾好飲,酸酸辣辣,十足冬蔭公湯味,入面有蝦,青口,蕃茄,娃娃菜一大棵,粟米,薯仔等.巴蜀烤魚鍋.另一個叫個鯇魚,大大舊魚塊好似食烤魚咁,個湯愈煲偷愈辣!.呢到嘅配料唔夠仲可以加,鮑魚,蝦,花螺等海鮮拼盤,另外仲加左兩個小食,開胃黃瓜以及台灣腸仔!.滿杯紅柚.呢到嘅飲品都好好飲,真係比得上出面賣台式飲品嘅鋪頭,呢杯係沙冰!.湯•米 (將軍澳)將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓40號舖
湯•米 (將軍澳)
️泰式海鮮鍋
巴蜀烤魚鍋
另一個叫個鯇魚,大大舊魚塊好似食烤魚咁,個湯愈煲偷愈辣!

滿杯紅柚
湯•米 (將軍澳)
將軍澳唐賢街23號帝景灣商場1樓40號舖
2022-08-02 7 浏览
今日陪屋企人去將軍澳換領身份證,之後去附近食野食。 位於帝景灣商場既「湯•米」人氣高、評價正面。 環境乾淨企理,而且火鍋套餐有多款選擇,價錢十分合理。-🔸麻辣臭豆腐 臭豆腐配上入味的麻辣醬汁,令人懷念的台灣夜市美食。-🔸炸魚皮 火鍋必點炸魚皮,愛其酥脆魚香。賣相、味道、質感相當有水準,而且$28 有這麼多的份量。-鍋物有很多款口味選擇,例如招牌臭臭鍋、巴蜀烤魚鍋、泰式海鮮鍋、韓國泡菜、咖喱奶蓋,酸菜魚等等。每款鍋物包含的配料相當豐富🔸沙茶牛肉鍋 🔸藥膳豚肉鍋鍋物賣相漂亮。沙茶風味獨特,厚重的沙茶香氣,令人涶涏。而藥膳湯底相對沙茶,味道較清淡不覺油膩。 加了紅棗、枸杞、蟲草花等養生健康配料淆湯。兩者鍋物的主角分別是牛肉、牛肉丸及豚肉。 肉質相當新鮮,而且份量多。 牛肉片脂肪分布平均,入口軟嫩;牛丸亦很爽彈。 至於豚肉片,口感軟扎實,有豬肉的鮮味和肥脂甘香。鍋物的配料亦相當大方及豐富,令人吃得開心。 有超爽脆及清甜的娃娃菜、雲耳、金針菇,粟米🌽中和膩滯感。 軟滑豆腐及鮮冬菇;豬皮吸收湯汁,一口咬下有爆汁滋味。 還有炸薯仔、炸枝竹、鳴門卷、香腸等等!!!鍋物配飯/粉絲,令人大滿足!-除了食物
🔸麻辣臭豆腐

臭豆腐配上入味的麻辣醬汁,令人懷念的台灣夜市美食。
🔸炸魚皮

每款鍋物包含的配料相當豐富
🔸沙茶牛肉鍋
🔸藥膳豚肉鍋
鍋物賣相漂亮。沙茶風味獨特,厚重的沙茶香氣,令人涶涏。
鍋物的配料亦相當大方及豐富,令人吃得開心。
除了食物水準,飲品亦值得推薦💯
🔸滿杯紅柚子
🔸滿杯菠蘿 🍍

一邊歎火鍋,一邊歎番杯冰凍沙冰,消暑解渴! 而且果香味重,不會偏甜!
2022-08-01 5 浏览

This Taiwan Eatery located at Tseung Kwan O mainly serves Taiwan Hotpot. They offer a wide variety of innovative soup flavors, including curry milk cap, tong yum, satay beef, Korean kimchi, sour and spicy and many more. There must be a suitable one for you. Each pot comes with different ingredients, and you could order add-ons. They also come with a bowl of rice or vermicelli. I ordered curry soup base, and loved its creamy and slightly spicy after tastes. Their ingredients are of high quality too, with the beef being tender and lean. The vermicelli soaked up all the essences, and was very tasty. My friends ordered tongyum, kimchi and satay and we recommend the latter two flavors. Apart from the hotpots, we also ordered deep fried squid balls and Taiwanese sausages as snacks. Both were delicious especially the latter one that was fresh and bouncy. Priced at just around $90 per pot, food here are good value for money. We would definitely be back if we ever crave for a quick and convenient hotpot.
2022-08-01 17 浏览
湯米係一間位於將軍澳嘅台式火鍋店,佢哋嘅火鍋係一人一鍋,所以同朋友一齊去嘅話就可以試好多唔同嘅湯底。佢哋嘅餐牌無論係飲品定係食物都有好多選擇,價錢亦都相當合理。今次就叫做沙茶牛肉鍋同埋泰式海鮮鍋。沙茶牛肉鍋嘅湯底沙嗲味好濃郁,帶有少少花生味,亦都帶啲微辣(辣度係可以自己揀)。火鍋嘅配料非常之多,有牛肉片,丸,菜,腸仔,豆腐等等,全部配料味道都唔錯,超級吸湯。而我最鍾意嘅係佢哋嘅牛肉唔會太肥,肥瘦都均勻。泰式海鮮鍋就係冬陰功湯底,湯底酸中帶少少甜同辣,食落好開胃。另外,海鮮配料好足料,亦都算新鮮,湯底亦恰當咁帶出左海鮮嘅鮮味,個人覺得有驚喜。值得一提嘅係火鍋本身仲會配粉絲/白飯,所以唔使驚會唔夠飽。小食嘅話,台灣香腸同埋炸花枝丸都好好食,好有驚喜,椒鹽味粉味道好好,有台灣夜市嘅感覺!飲品我同朋友叫左滿杯紅柚子同埋宇治抹茶鮮奶,兩款飲品味道唔錯,叫半糖甜度適中,用嚟平衡返火鍋嘅㷫烚烚真係啱啱好!

泰式香腸
炸花枝丸