2023-07-03 93 浏览
我哋一同六人去慶祝生日,佢哋會幫我地上蛋糕,啲食物都唔錯,有個女仔好好建議我地叫個四人餐,唔夠再另外加野,因為我哋又飲酒又食小食,結果真係食唔曬個餐入面啲嘢,因為佢有好幾款餐前小食,兩款生果,又有肉燥飯,如果你真係餓,食呢啲都填緊啲個👍🏻☺️之後再打邊爐又飲酒,又有珍珠奶茶🧋👍🏻 正,聚會好開心
2023-06-18
庆祝纪念
生日
  • 大紅袍珍珠奶茶
  • 企鵝丸
  • 美國特選級牛肩胛
  • 梅子茶凍
2023-06-26 89 浏览
💡高質台式火鍋今日係同朋友係將軍澳做完運動,就當然要搵下有咩好野食,呢間主打台式火鍋,就係湊湊火鍋.茶憩呢度嘅環境好大,座位舒適,裝修仲有好古危古香的味道。而且自助Bar有好多野食,食物又高質。🍽金湯酸菜魚鍋 🐠呢個用豬骨、胡蘿蔔素和海南黃燈籠椒調色,再加埋四川傳統自然發酵的泡青菜熬製成香濃湯頭,所以飲落感覺到味道好濃郁,酸辣中帶鮮甜的味道。再加入大量嘅嫩滑魚片,令到湯底更鮮香,不知不覺已飲幾碗。🍽深海珊瑚蚌 珊瑚蚌真係第一次食,只要灼1分鐘就食得,非常爽口鮮甜,好彈牙。🍽美國特選級牛後胸肉🐂 肉香十足,油花均勻,肉質鮮嫩,牛味濃郁嘅牛後胸肉。輕輕灼一灼就食得。🍽小章魚福袋🐙份量都幾多,出邊用豆皮包裏入面爆滿既章魚餡料,章魚夠彈牙,加埋豆皮容易將湯汁索曬入去,所以食個陣要小心熱。🍽奶油生菜🥬特別選用水耕種植的蔬菜,含有豐富的營養價值,而且食落仲好多汁,帶點奶油甘香,所以咁就當沙灘菜食都得。🍹椰咖大紅袍味道好特別,估唔到咖啡的濃郁加埋大紅袍茶的香氣係可以咁夾。另外再加入椰乳的香甜,令到口感更加豐富。🍹生椰大紅袍清新的椰乳加上香醇既大紅袍,口感潤滑,後味鮮甜。而家仲要係生椰系列第二杯重有半
💡高質台式火鍋

🍽金湯酸菜魚鍋 🐠

🍽深海珊瑚蚌

🍽美國特選級牛後胸肉🐂

🍽小章魚福袋🐙

🍽奶油生菜🥬

🍹椰咖大紅袍

🍹生椰大紅袍
清新的椰乳加上香醇既大紅袍,口感潤滑,後味鮮甜。而家仲要係生椰系列第二杯重有半價添。

🔥著數優惠
火鍋店而家仲有早鳥同埋宵夜優惠早鳥優惠係下午6時前埋單及離座可享85折;宵夜優惠就晚上9時入座可享8折,咁樣又真係好抵食。

而家只要folllow 湊湊火鍋的社交平台就會附送沙冰同甜品❤️

2023-05-01 360 浏览
尋日同屋企人4個大人1個小朋友去食 嗌咗個鴛鴦鍋胡椒豬肚湯底加酸菜白肉湯底個湯底都好惹味叫咗一大盤牛肉、貢丸、墨魚滑、蓮藕、魚腐、蔬菜、芝士丸、企鵝丸、烏冬、響鈴、午餐肉、冬菇咁上下 全部食物都高質 同埋份量都幾多~有free flow滷肉飯 小朋友食咗3碗中間發生咗啲小插曲但職員處理得出乎意料咁好 整體非常滿意 大家都可以試吓 我哋book 6:30 枱拎枱時前面有人想walk in ~ 但職員話冇位喇 所以建議大家要book 枱呀 ~
尋日同屋企人4個大人1個小朋友去食
嗌咗個鴛鴦鍋胡椒豬肚湯底加酸菜白肉湯底
個湯底都好惹味
咁上下
全部食物都高質
同埋份量都幾多~
有free flow滷肉飯 小朋友食咗3碗
中間發生咗啲小插曲
但職員處理得出乎意料咁好
整體非常滿意 大家都可以試吓

我哋book 6:30 枱
拎枱時前面有人想walk in ~ 但職員話冇位喇
所以建議大家要book 枱呀 ~
2023-04-28 356 浏览
都有聽朋友講 呢間唔錯 睇落去都算幾好食呀所以就去試下 必須說很 難 吃 ! 很 難 吃 ! 很 難 吃 !真的很難吃是不是我條舌頭出現了問題我食左一個鐘 都真係覺得好難食係咪應該話自己食唔慣 ? 唔岩口味?先講重點:晚上九時入席 有優惠店員跟我哋說可以免湯底/全單八折咁我哋就揀咗免湯底分別揀咗台式麻辣鍋+花膠雞湯湯底嚟到嘅時候,店員同我哋講可以先飲湯(花膠)唔知係咪我嘅問題,我係湯入邊搵唔到花膠只搵到魚肚🤷🏽‍♀️不過必須要承認佢個湯底,真係好杰嘅唔知係咪啲花膠溶晒呢?到飲湯環節由於見到個湯個色澤都幾靚,係金黃色嘅亦都好杰身,對個湯嘅味道嘅期待都幾高但係一飲洛口係冇味㗎😮‍💨完全飲唔到花膠雞味之後亦都放棄啦見到另一邊麻辣湯滾起就是一個鴨血啦,點知麻辣燙都係冇味㗎而鴨血係好硬㗎,一啲都唔係人哋講得咁好食直頭真係好難食其實煲咗大約半個鐘之後,我亦都有試過個鴨血都仲係咁硬麻辣湯入邊都有豆腐唔明白點解個豆腐煲咗咁耐都係冇味㗎跟住我出咗去醬料區畢咗一大兜辣椒調落去再煲過,都仲係冇味呀😮‍💨而點菜方面:我哋點咗企鵝丸,雞髀肉,滷水豬蹄,蝦滑,沙巴魚飲品:大紅袍珍珠奶茶首先講吓企鵝丸,佢係墨魚丸黎既

都有聽朋友講 呢間唔錯 睇落去都算幾好食呀
所以就去試下 必須說
很 難 吃 ! 很 難 吃 ! 很 難 吃 !

是不是我條舌頭出現了問題
我食左一個鐘 都真係覺得好難食
係咪應該話自己食唔慣 ? 唔岩口味?

先講重點:晚上九時入席 有優惠
店員跟我哋說可以免湯底/全單八折

咁我哋就揀咗免湯底
分別揀咗台式麻辣鍋+花膠雞湯
湯底嚟到嘅時候,店員同我哋講可以先飲湯(花膠)
唔知係咪我嘅問題,我係湯入邊搵唔到花膠
只搵到魚肚🤷🏽‍♀️
不過必須要承認佢個湯底,真係好杰嘅
唔知係咪啲花膠溶晒呢?

到飲湯環節
由於見到個湯個色澤都幾靚,係金黃色嘅
亦都好杰身,對個湯嘅味道嘅期待都幾高
但係一飲洛口係冇味㗎😮‍💨
完全飲唔到花膠雞味

之後亦都放棄啦
見到另一邊麻辣湯滾起
就是一個鴨血啦,點知麻辣燙都係冇味㗎
而鴨血係好硬㗎,一啲都唔係人哋講得咁好食
直頭真係好難食
其實煲咗大約半個鐘之後,我亦都有試過個鴨血
都仲係咁硬
麻辣湯入邊都有豆腐
唔明白點解個豆腐煲咗咁耐都係冇味㗎
跟住我出咗去醬料區
畢咗一大兜辣椒調落去再煲過,都仲係冇味呀😮‍💨

而點菜方面:
我哋點咗企鵝丸,雞髀肉,滷水豬蹄,蝦滑,沙巴魚
飲品:大紅袍珍珠奶茶

首先講吓企鵝丸,佢係墨魚丸黎既
味道不過不失,可以接受

雞髀肉,亦都係可以既
兩邊湯底都分別,落咗雞髀肉
但係兩邊都係冇味㗎
到底點樣做到?😮‍💨

滷水豬蹄,本身豬蹄夠諗其實幾好食
但係唔明白點解個主題係甜㗎?
係咪我見識太小?
好彩佢唔算好多件一人兩件都食晒啦

蝦滑,蝦肉可以
都新鮮,但係成嚿蝦滑可以完全唔彈牙🥲
未到唔差,但係口感唔好
識滑,最緊要口感

沙巴魚,沒有特別
不難食亦都不好吃,而且本身都沒有魚味
形同無物

免湯底後,加一兩人共食了,$436
我覺得一啲都唔平,而且亦都唔知自己食做啲乜嘢
完完全全是浪費錢

哦!還點了一杯大紅袍珍珠奶茶
呢個係真係好飲!
但是除了這,真的沒有一樣食物,令我覺得滿意

不明白為什麼咁多人都話好好味
我多次懷疑自己是否把口有問題?
2023-04-19 274 浏览
平時聽朋友講得多呢一間火鍋,今日終於經過見到忍唔住入咗去食,食物質素好新鮮,我個人覺得企鵝型魚蛋外型得意,味道都好好食,肉類肉質一流,配埋一杯大大珍珠奶茶,簡直覺得爽
2023-04-18 244 浏览
試左新出二人午市套餐,$298 好抵食有兩碟牛肉 一個菜拼盤 仲有烏冬 鍋底選擇亦多 ,試左 臺式麻辣 店員服務態度幾好,打邊爐醬料種類都多下次會再幫襯👍🏾👍🏾👍🏾
試左新出二人午市套餐,$298 好抵食
有兩碟牛肉 一個菜拼盤 仲有烏冬
鍋底選擇亦多 ,試左 臺式麻辣
店員服務態度幾好,打邊爐醬料種類都多

下次會再幫襯👍🏾👍🏾👍🏾
2023-04-17
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 美國特選級牛肩胛
2023-04-11 208 浏览
今次想同大家分享一下位於將軍澳澳南海岸的湊湊火鍋‧茶憩。這家餐廳位於MONTEREY Place地下,店舖環境清幽,內裝簡約,營造出舒適的用餐氛圍。先來講一下湊湊火鍋的風味,他們的湯底選擇豐富,從麻辣、清湯、骨頭湯、豬骨湯、芝士湯等多種選擇,而且湯底口味濃郁,香氣十足。著名的鴨血豆腐,質感煙韌,入口後慢慢釋放出豐富的味道,是必點的一道菜式。另外,他們的蝦滑也十分受歡迎,口感滑嫩,蟹籽點綴增添了口感的豐富度。此外,餐廳還提供多種肉類和海鮮,質素新鮮,甚具彈性,十分適合經常煮煮撈撈的人。在湊湊火鍋‧茶憩用餐,還可享受到茶憩的服務。他們提供各種不同的茶類選擇,從普洱、烏龍、龍井、鐵觀音等,品質優良,口感清新,是舒緩口感的好選擇。總括而言,湊湊火鍋‧茶憩是一家值得一試的餐廳。他們的湯底豐富,肉類和海鮮新鮮,著名的鴨血豆腐和蝦滑都十分美味,加上茶憩的服務,整體體驗非常滿意。無論是和家人、朋友、同事一起享用,還是獨自前來品嚐,都是一個不錯的選擇。

2023-04-07
2023-04-05 188 浏览
拜完山,想坐下舒服下,就試下久仰大名嘅湊湊台式火鍋湊湊俾人感覺好貴,但如果平時有套餐價錢都ok平日,公眾假期用OpenRice 訂枱單點6點前埋單都有85折,食2小時我哋叫左鴛鴦鍋(麻辣鍋,花膠雞鍋)選麻辣鍋:可任無限加鴨血豆腐,唔係好辣但你要喜歡果啲花椒味,都幾濃花膠雞窩:可先飲湯再加水,啲湯唔係死鹹,飲得出唔係味精,湯底偏杰身似碗仔攰質感,湯入面有鮮菇,雞粒。我自己個人覺得個湯底就唔係太啱打邊爐湊湊有$19人頭必收費,但我覺得值,佢配料醬料多選擇,有兩款生果任食(西瓜&哈密瓜),有肉燥飯,車厘茄,2款冷盤(中華沙律同一啲爽爽辣辣似魚皮,其實唔知係咩)肉燥飯:好食冬粉:有兩個五花肉:切得好薄牛板腱:有牛味,好林蛋餃:呢個有驚喜,入邊果肉餡好香肉味,估唔到咁好食,細老叫果時以為好普通叫咗兩杯鳳梨特飲,買兩杯,第二杯半價,好抵飲,好大杯,鐘意茉莉花茶香應該會好鐘意,個人覺得沙冰好飲啲,凍啲冇咁甜今次只係輕食,想坐下,只叫最平嗰個價錢嘅肉,都幾好食湊湊提供哂乾紙巾,濕紙巾,牙籤喺晒枱櫃桶,好方便總括嚟講去湊湊火鍋好滿意,睇你想食咩,普通食其實都唔係好貴,貴精不貴多不過環境黎講呢間唔算靚,我
拜完山,想坐下舒服下,就試下久仰大名嘅湊湊台式火鍋
湊湊俾人感覺好貴,但如果平時有套餐價錢都ok
我哋叫左鴛鴦鍋(麻辣鍋,花膠雞鍋)

肉燥飯:好食

冬粉:有兩個

五花肉:切得好薄

牛板腱:有牛味,好林

今次只係輕食,想坐下,只叫最平嗰個價錢嘅肉,都幾好食

湊湊提供哂乾紙巾,濕紙巾,牙籤喺晒枱櫃桶,好方便

不過環境黎講呢間唔算靚,我見有啲店舖裝修得靚好多,但乾淨企理的
海鹽鳳梨茉莉沙冰
海鹽鳳梨茉莉沙冰
鳳梨香檸抹香茶
  • 蛋餃
2023-02-17 278 浏览
🌟澳南海岸分店🌟#高質午餐推介同朋友由康城站出發行經將軍澳藍田隧道 終點就係澳南海岸行完岩岩好係午飯時餐就係附近揾食!見到湊湊火鍋 好吸引原來有午市套餐 就去試下啦呢個餐好豐富🤗淨係伴菜已經有好多小碟!- 菠菜伴肉燥粟米- 滷蛋 中華沙律菜 /涼拌魚皮- 鴨血 滷豆腐 🌼酸菜魚麵 $88- 呢度酸菜魚 係冇落藤椒泡椒 少左麻味- 魚份量多 但唔太滑- 仲有芽菜 麵條 份量好多😁😁😁🌼台式滷三寶拌麵 $108-滷三寶:牛腩 金錢肚 牛筋-滷得好稔-牛筋好膠質 補充骨膠原正呀!👍🏻-唔好睇麵條份量唔多-食完成個餐 飽到呢🙈🙈❣️下次要試下火鍋先 一路食都俾火鍋香味吸引#香港美食 #hkfood #將軍澳美食 #kofood #將藍隧道#澳南海岸#湊湊火鍋茶憩 #酸菜魚麵 #台式滷三寶拌麵 #hkfoodie #foodiehk #foodielife
🌟澳南海岸分店
🌟#高質午餐推介

同朋友由康城站出發行經將軍澳藍田隧道 終點就係澳南海岸
行完岩岩好係午飯時餐就係附近揾食!
見到湊湊火鍋 好吸引
原來有午市套餐 就去試下啦

呢個餐好豐富🤗
淨係伴菜已經有好多小碟!
- 菠菜伴肉燥粟米

-食完成個餐 飽到呢🙈🙈

❣️下次要試下火鍋先 一路食都俾火鍋香味吸引

2023-02-16
2023-02-15 248 浏览
平日3點多來, 午市套餐約$68-128不等!加$20有小杯裝珍珠奶茶🧋但其實一點也不小今日試下酸菜魚麵, 超豐富!有幾款小吃有菜有主食~~🐟魚無骨未算太滑, 尚可接受!麵質不錯彈牙👍🏻較多芽菜, 不太吃者建議叫少些!辣度都不錯, 湯底濃厚
2022-03-10
午市套餐-酸菜魚麵小吃
小杯珍珠奶茶
小杯珍珠奶茶
好少入將軍澳食飯,但突然好想食麻辣鴨血😅入到去店員有問有冇食過佢哋湊湊,我太耐之前食,所以冇印象,店員耐心咁介紹佢哋嘅收費同埋落單方法,每位都會收$19醬料自助吧費用,自助吧除左醬料,仲有前菜生果同滷肉飯,估唔到有咁多野食😳今日目標好清晰,直接同店員叫左個勵志鍋-臺式麻辣鍋,呢個鍋同另一個四川麻辣鍋都可以享用鴨血豆腐無限任添😏 之後叫埋杯珍珠奶茶🧋 再諗叫咩餸嘅時候,食咗小小前菜同滷肉飯已經飽飽地🫣之後杯珍珠奶茶上到嚟勁大杯🫣更加唔敢再叫餸住😅前菜有個麻辣魚皮好好食,一路等個火鍋唔小心食多左😅個火鍋整得有啲耐,十幾分鐘先上枱,個鍋上枱入面嘅鴨血同豆腐即刻食得,急不及待食咗一件止一止鴨血癮,我覺得要再煮耐啲先夠入味🤔 食到幾香濃的藥材味,呢個湯底Menu話只有兩隻辣椒🌶️🌶️,的確唔係好辣,同麻辣魚皮差唔多辣 (四川麻辣有五隻🌶️),鴨血不過不失正常發揮,因為之前食過有隻鴨血有汁係入面,太好食🤤所以可能準則唔小心高咗小小😅同樣地豆腐都係要再煮耐啲先入味🙌🏻之後其實只係加咗一轉鴨血豆腐已經好飽了😂六點前埋單仲有85折,2個人埋單 一個鍋+2杯飲品承為$300,主要係我食,不過我朋友食麻辣魚皮都話
好少入將軍澳食飯,但突然好想食麻辣鴨血😅

麻辣鴨血
麻辣豆腐

六點前埋單仲有85折,2個人埋單 一個鍋+2杯飲品承為$300,主要係我食,不過我朋友食麻辣魚皮都話好正😳下次要同朋友去試吓四川麻辣到底有幾辣🤣 我係有朋友好鍾意食湊湊所以最近見佢食完我又諗起🤣 見將軍澳有就過左去食😏隔離仲有間Donki,食完飯就可以上去行買下野😛 地點近海旁,見好多人行出去散步放狗,食飽出去散下步都幾舒服❤️佢冇最低消費,多幾個人去食,可以叫多啲嘢😛

推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️ (5⭐️滿分)
2023-01-29
等候时间
10 分钟 (堂食)
麻辣鴨血
麻辣豆腐
  • 麻辣魚皮
  • 臺式麻辣鍋
2023-01-29 127 浏览
經openrice提早訂咗位,一行3人火鍋慶祝生日,服務好,只係晚飯繁忙時間好似唔夠人,加湯等等要等耐少少,服務算好周到,有禮貌好願意幫忙,上菜速度算快。台式飲品好飲,自助區有滷肉飯,好香,不過refill慢,飯好耐都無,醬料都係一出就分晒,涼菜水果得兩款,唔多選擇,涼拌魚皮好爽脆。湯底、食物質素性價比高。點咗花膠湯和白貝湯鴛鴦鍋,好濃稠但味道適中,加咗湯水好啲,無咁易燶鍋底。荔枝蝦丸和豆苗好食,企鵝丸好得意。餐飯都食得大家開心。飯後送沙冰和啫喱好清甜。3個人叫多咗,$2028,食唔晒,熟食打包,可以慢慢叫,兩個鐘有啲趕。可以推介既餐廳。
2023-01-29
庆祝纪念
生日
  • 大紅袍珍珠奶茶
  • 企鵝丸
  • 梅子茶凍
2022-12-12 217 浏览
今日同友人晚上6點半到達湊湊,諗住都唔洗等太耐啦,結果都等左1個鐘先入得一入座,職員先遞2件圍裙比我地,再幫我地倒杯茶,同之前唔同既係,之前係要同職員落單,呢家就有qr code, 但湯底都係都要向職員落單我同友人每次黎到都係叫勵志鍋,鴨血同豆腐都係任加既,將軍澳呢間分店,加得好豪爽,每次都10幾舊鴨血豆腐咁加,根本就係鴨血放題咩野食都未叫就先叫野飲先,基本上每一枱都會叫仲要叫大杯,雖然睇落誇張,但咁大杯都係$33,仲要好爽好好飲,必叫呀

勵志鍋
鴨血豆腐

蟹籽蝦滑
2022-12-10
等候时间
60 分钟 (堂食)
勵志鍋
鴨血豆腐
蟹籽蝦滑
2022-12-03 203 浏览
上個月朋友生日,一大班人就去咗湊湊火鍋打邊爐湯底選擇咗麻辣鴨血同酸菜白肉麻辣味湯底表現普通,唔夠麻亦唔辣,鴨血可以任加但口感偏硬。酸菜白肉湯更有驚喜,酸菜切至幼絲味道更出,而且酸菜同白肉份量充足各種配料表現中規中矩,每盤肉約2-3人份量,油脂分佈平均。餐後會每人送上梅子茶凍,荼味濃郁唔會過甜,好食~最後人均約$500,覺得性價比偏低,同樣價錢可以食到更好推介🥢酸菜白肉湯底🥢牛板腱🥢鴨腸▫️ 雙拼鍋($276)▫️ 美國特選級牛板腱($138)▫️ 美國特選級牛小排($228)▫️ 牛百葉 | 手工蝦滑($68)▫️ 風味鴨腸($58)_____ _____ _____ ______ ~𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵~ ✨價錢:8/10👅味道:8.2/10🌌環境:8/10_____ _____ _____ ___
上個月朋友生日,一大班人就去咗湊湊火鍋打邊爐
湯底選擇咗麻辣鴨血同酸菜白肉
最後人均約$500,覺得性價比偏低,同樣價錢可以食到更好

推介🥢酸菜白肉湯底🥢牛板腱🥢鴨腸

▫️ 雙拼鍋($276)
▫️ 美國特選級牛板腱($138)
▫️ 美國特選級牛小排($228)
▫️ 牛百葉 | 手工蝦滑($68)
▫️ 風味鴨腸($58)
_____ _____ _____ ______

~𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵~
✨價錢:8/10
👅味道:8.2/10
🌌環境:8/10
_____ _____ _____ ___
2022-11-25 135 浏览
湊湊火鍋‧茶憩 @coucouhotpothk ✨限定白貝湯底夠晒鮮味🥰台式麻辣火鍋正!✨-之前試過佢哋蟹黃火鍋正到不得之了,今次見到佢有個白貝海鮮鍋!鍾意食海鮮嘅點少得!😽😽-· 湯底(白貝海鮮鍋、台式麻辣鍋)上網做咗攻略😸呢個新鍋入邊有蠔、海參等等海鮮仲有雞子🥰落咗海參個湯底比較濃郁滾起飲落十分鮮甜😽台式麻辣鍋夠晒辣😽鴨血豆腐任加鍾意食鴨血嘅我哋加咗三次🤣· 比利時五花肉油脂分布平均❤️食落比較爽口,唔會油膩👍🏻·鵝腸用嘅係新鮮鵝腸識落同出邊唔同,一啲都冇鵝酥味🥰· 深海紅蟹見到呢個蟹就心心眼😍淥落去海鮮鍋入邊超鮮甜!而且佢斬開晒食落好方便!超推介👍🏻✔️· 企鵝丸(墨魚漿製)次次嚟都會叫呢個企鵝仔,最主要係覺得佢好得意哈哈哈食落有啲似墨魚丸墨魚味都好濃👍🏻· 大紅袍燕麥奶茶竟然有燕麥系列嘅招牌奶茶(聽職員講佢哋特登喺台灣請咗研發團隊🫣)燕麥加埋大紅袍嘅茶十分清香🥰最主要係依家我哋戒甜又飲得☺️成個比例啱啱好❤️而且夠晒大杯🤣·冰翡翠檸檬茶飲落去酸酸地,我叫咗走甜👍🏻飲落茶味好濃而且帶有清香😽-Total: 1100(2ppl)推介指數:8/10———————————————🔺 湊湊火鍋
湊湊火鍋‧茶憩
@coucouhotpothk
✨限定白貝湯底夠晒鮮味🥰台式麻辣火鍋正!✨

· 湯底(白貝海鮮鍋、台式麻辣鍋)
台式麻辣鍋夠晒辣😽鴨血豆腐任加鍾意食鴨血嘅我哋加咗三次🤣

· 比利時五花肉
油脂分布平均❤️食落比較爽口,唔會油膩👍🏻

·鵝腸
用嘅係新鮮鵝腸識落同出邊唔同,一啲都冇鵝酥味🥰

· 深海紅蟹

· 企鵝丸(墨魚漿製)

· 大紅袍燕麥奶茶

·冰翡翠檸檬茶
飲落去酸酸地,我叫咗走甜👍🏻飲落茶味好濃而且帶有清香😽

Total: 1100(2ppl)
推介指數:8/10
———————————————
🔺 湊湊火鍋‧茶憩 (MONTEREY Place) (將軍澳)
🔺 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G17號舖