2023-08-07 149 浏览
真唔明点解香港的饮食业变成这样无质素?不是食物质素, 也不是环境问题, 而系员工似赶客一样?虽然明知是限时两小时,我哋都尽快食, 但最后才发现漏咗个蔬菜盆未上, 我哋是叫套餐, 所以不能取消, 结果我哋快手快脚放埋落去, 但粟米南瓜果D真系要时间才熟。仲有五分钟, 收银的小姐仲凶恶过收数佬走来命令我哋:说你哋已够钟, 要立即走, 外面很多人等。。我哋有同她解释漏了单, 但佢话外面好多人等, 你哋都一定要埋单走。。虽然我哋未食完, 但我哋都照埋单走, 真系怕咗果位小姐, 费事同佢嘈但之后出到去见唔到有人等位呢!其实我哋系嚟消费享受, 而唔系嚟乞食受气!!麻烦老板正视下你D员工, 虽然知现今很难请人, 但请这位小姐, 真系同你赶客!!你几用心经营都无用。同埋两小时打边炉系咪真系够晒时间?系咪全餐饭唔倾偈?要不停食?另外, 系咪可以确保唔漏单, 唔出错?
但之后出到去见唔到有人等位呢!
2023-08-04