2009-07-10 16 浏览
薑汁奶,超滑同有薑味,係我每次嘅必食吃但我每次都係熱食,因為熱食係最最最滑嘅(同我塊面有得揮)又唔太甜,夠健康双皮奶,都係非常唔錯嘅選擇,一樣有香濃奶味,相比其他食肆,義順都可以話數一數二

薑汁奶,超滑同有薑味,係我每次嘅必食吃
但我每次都係熱食,因為熱食係最
最最滑嘅(同我塊面有得揮)
又唔太甜,夠健康

數一數二

双皮奶
薑汁奶
2009-07-06
双皮奶
薑汁奶
2009-02-06 5 浏览
病咗都要約朋友仔去睇戲,但係又未到時間,二個病人係條街度無所事事咁hea,朋友仔話不如去義順坐下,費時係條街度吹風。個日係年初五,再加上時間只係12點幾,基本上只係得小貓二三隻,人唔多就會靜,最啱我同朋友仔hea一陣。本嚟只係想食個甜品就算,點解我朋友仔見到隔離枱有個女仔係度食火腿通粉,佢了起條根又話想食,去甜品舖食腿通(仲要話+蛋)~~怪人~~~最後我地叫咗:薑汁燉奶:小金魚雖然唔太鐘意食熱的甜品,但係中式的甜品,尤其係糖水 + 豆腐花 + 燉品就要係熱食至會滑,所以叫咗個熱的燉奶嚟食。呢度個燉奶好滑,又唔會太甜,不過薑味就淡咗少少,薑汁如果可以再濃郁dd,就更好味啦。而且燉奶比燉蛋無咁"滯",食完都唔會覺得飽到傻。紅豆冰:本嚟想叫蓮子冰,但係朋友仔話佢唔食蓮子,ok~咁我叫紅豆冰嚟share啦,其實紅豆冰真係一個超普通的飯品,基本上係好難整得唔好食(當然都會有例外既~~~),呢度就唔錯喎,d紅豆煮得夠淋,但係又唔會係爛蓉蓉個隻~甜味亦適中,所以好快就比我一個人ko咗。火腿通粉+蛋(+10):呢個係我朋友仔食,本嚟佢想share,不過小金魚係唔多食通粉的,唯有佢一個人ko佢,個通粉嚟

最後我地叫咗:

火腿通粉+蛋(+10
):呢個係我朋友仔食,本嚟佢想share,不過小金魚係唔多食通粉的,唯有佢一個人ko佢,個通粉嚟到,同魚媽係我病時煮比我食個腿通真係無乜分別,火腿的粉量都幾多(無認真咁數過啦)又無切碎,不過加隻蛋都要10蚊,一碗咁普通的火煺通粉要$34.00,我覺得超費唔抵食囉。

service方面我又唔覺得好差,個阿姐幫我地落單時見我朋友想食通粉,都有介紹佢食個lucnh set,話平好多,只係我朋友話唔想牛肉or雞亦,再加上個日佢地第一日開工,廴無乜客人唔忙,佢地都無黑口黑面呱。

二個人食咁三樣野啱啱好$60.00,都幾貴,不過如果齋計甜品的話,其實ok,下次小金魚都會去再食過甜品,不過嚴禁朋友叫通粉 + 蛋嚟食~~~~
$30 (早餐)
  • 薑汁燉奶
2009-02-01 15 浏览
路經油麻地見到義順,即時好想吃點甜食令自己開心一點. 叫了一客雙皮奶, 一客燉蛋, 凍食.味道依舊不變, 香滑, 奶味重, 那層皮更是整碗雙皮奶的靈魂! 燉蛋比雙皮奶甜, 但一口接一口叫人吃得上癮!
路經油麻地見到義順,
即時好想吃點甜食令自己開心一點.

叫了一客雙皮奶, 一客燉蛋, 凍食.
味道依舊不變, 香滑, 奶味重,
那層皮更是整碗雙皮奶的靈魂!

燉蛋比雙皮奶甜,
但一口接一口叫人吃得上癮!
  • 雙皮奶
(非会员)
2009-1-22(星期四)我專程去試吓此舖既炒蛋,我叫咗豬扒雞蛋三文治($23)相當貴,我認同其他食評,豬扒食落好多鬆肉粉,值得一提既是雞蛋十分滑及新鮮–是我十分欣賞。
2009-1-22(星期四)

• 叫咗豬扒雞蛋三文治($23)相當貴
2008-12-31 15 浏览
義順不嬲都好食特別係油麻地呢間22/12 帶左d 台灣朋友去食今次食左:雙皮奶 - 水準之作鮮牛多 - 好多牛肉, 但係落得太多鬆肉粉, 無晒咬口鮮油多 - 唔夠牛油, 如果多d 就好喇木瓜奶 - 唔使講一定正想佢改善:1) 肉類唔好落咁多鬆肉粉2) 落多d 牛油, 雖然健康好緊要~但係好味都好緊要3) 阿姐落單態度好d 就好喇, 唔使食到一肚氣報告完畢!
義順不嬲都好食
特別係油麻地呢間
22/12 帶左d 台灣朋友去食

今次食左:
雙皮奶 - 水準之作
鮮牛多 - 好多牛肉, 但係落得太多鬆肉粉, 無晒咬口
鮮油多 - 唔夠牛油, 如果多d 就好喇
木瓜奶 - 唔使講一定正

想佢改善:
1) 肉類唔好落咁多鬆肉粉
2) 落多d 牛油, 雖然健康好緊要~但係好味都好緊要
3) 阿姐落單態度好d 就好喇, 唔使食到一肚氣

報告完畢!
  • 雙皮奶
2008-12-14 7 浏览
食完飯飽飽但又想食糖水.經過就決定入去食個雙皮奶先~點知...失望啦,係幾香幾滑gei,但係就同一般燉奶無分別!再叫多個蓮子椰汁冰.呢個ok.係d蓮子甜左dd jei~還可以.同埋叫阿姐俾個熱gei 雙皮奶佢又俾個凍.結果佢黑面幫我地換番...
食完飯飽飽但又想食糖水.經過就決定入去食個雙皮奶先~
點知...
失望啦,係幾香幾滑gei,但係就同一般燉奶無分別!

2008-12-07 11 浏览
上星期途經油麻地,又係時候食lunch,所以便走咗入去.坐低見到有午餐,$27,有雞翼通粉或麵,餐肉煎蛋,飲品一杯,好似都幾吸引,便決定要這個.啲嘢食好快就送到嚟,我諗大部份人都係食呢個午餐,所以應該係整定的.講返嘢食,個雞翼麵的湯底好淡,沒有味道可言,個麵更加唔好食,比一般的公仔麵更差.而雞翼同餐肉煎蛋則一般水準,不過不失.比起太子那間,只是個湯底真是天淵之別.

上星期途經油麻地,又係時候食lunch,所以便走咗入去.
比起太子那間,只是個湯底真是天淵之別.

2008-08-31 13 浏览
義順嘅雙皮奶好細個已經去食,因為次次都幾香奶味早排有d想食,路過銅鑼灣見到結咗業咁啱上星期日食完橫岡拉麵就同爸爸媽媽去飲杯木瓜奶本身都好地地,杯木瓜奶都幾好飲呀,而且咁多年都只係加咗價一蚊但臨走嗰陣真係嚇到我好驚~我狂搖我爸爸隻手大叫佢睇......個侍應竟然將用嚟拖地嘅地拖用嚟抹"卡位"嘅櫈實在太無衛生常識啦,雖然我一直都知道出街食飯係睇唔到當乾淨ga啦可能我同爸爸嘅對話好大聲俾嗰幾個呀嬸聽到佢地仲要好大聲好無禮貌咁講:頭先個客整污漕張櫈紅色一灘,我依家又唔係用嚟抹餐枱!即刻埋單閃人="=無佢咁好氣,睇怕都唔會好似以前咁幫襯佢啦
義順嘅雙皮奶好細個已經去食,因為次次都幾香奶味
早排有d想食,路過銅鑼灣見到結咗業
咁啱上星期日食完橫岡拉麵就同爸爸媽媽去飲杯木瓜奶
侍應竟然將用嚟拖地嘅地拖用嚟抹"卡位"嘅櫈

可能我同爸爸嘅對話好大聲俾嗰幾個呀嬸聽到
即刻埋單閃人="=無佢咁好氣,睇怕都唔會好似以前咁幫襯佢啦

2008-08-12 8 浏览
10.08.2008嗌左碗熱雙皮奶同fd share,,層皮呢..得一蚊size 咁多,,不過奶味幾重又夠熱,,都幾好食走個陣望返佢地放凍雙皮奶個櫃,,碗碗都咁多皮既..但始終認為熱食會好味d,,下次想食既話,,會試多次.奶味重最緊要
10.08.2008
嗌左碗熱雙皮奶同fd share,,
層皮呢..得一蚊size 咁多,,

不過奶味幾重又夠熱,,都幾好食

走個陣望返佢地放凍雙皮奶個櫃,,碗碗都咁多皮既..

但始終認為熱食會好味d,,下次想食既話,,會試多次.
奶味重最緊要

2008-08-11 5 浏览
食完鵝記凍渣咋,同老婆帶埋屋企人黎義順。 雙皮奶X2 - 奶香幾滑,但無之前濃味。 薑汁燉奶 - 燉奶夠濃但唔夠滑,薑汁多些會更好!如果要比較的話,會比較喜歡杏花樓的,但這裡的已夠滿意了!
食完鵝記凍渣咋,同老婆帶埋屋企人黎義順。

雙皮奶X2 - 奶香幾滑,但無之前濃味。

2008-08-04 14 浏览
本應打算食set...但原來唔可以加錢轉甜品或 x x 奶...只可以加 $5 轉普通鮮奶 ><""""" 因為友人推介去義順一定要飲奶...so... 就唔食set...要了一個豬扖包$17......再加一杯芒果奶 $23 ..................芒果奶真係好正又甜又香又滑!豬扖包就差dd喇...又乾又唔香...不過勝在熱烘烘而且脆......同埋唔太油...ok 啦食物種類好似少左 dd...而且唔可以加錢轉其他飲品/甜品... 靈活性差少少...不過飲下野食少少野...義順係一個唔錯既選擇!!
只可以加 $5 轉普通鮮奶 ><"""""

芒果奶真係好正又甜又香又滑!

食物種類好似少左 dd...
而且唔可以加錢轉其他飲品/甜品... 靈活性差少少...
不過飲下野食少少野...義順係一個唔錯既選擇!!
  • 芒果奶
2008-04-11 11 浏览
阿溫與阿Ling原本唸住同去食佐敦個間既,但因為岩岩食完午餐,好飽!!所以去左油麻地先食..我地2個都叫左"凍雙皮奶"阿溫-面個陣皮隻味好濃,而底個D都好滑好香,大致都OK!!阿Ling-因為第一次食,都唔知算唔算好味,但都OK既!!我地食個陣,見到隔離檯叫既多士好似好好味,下次黎試試先!!!^^
阿溫與阿Ling原本唸住同去食佐敦個間既,
但因為岩岩食完午餐,好飽!!所以去左油麻地先食..

我地2個都叫左"凍雙皮奶"
阿溫
-面個陣皮隻味好濃,而底個D都好滑好香,大致都OK!!
阿Ling
-因為第一次食,都唔知算唔算好味,但都OK既!!

我地食個陣,見到隔離檯叫既多士好似好好味,
下次黎試試先!!!^^
2008-03-27 11 浏览
上星期來吃了:薑汁燉奶:好滑,好好味豬扒包:我估佢係即叫即做,所以要等,但勝在新鮮熱辣,豬扒鬆化香脆,個包「康」熱左,好軟熟,十分美味
上星期來吃了:
薑汁燉奶:好滑,好好味
2008-02-16 13 浏览
雙皮奶$20 + 蛋治$12前者算OK,只你甜咗D;後者唔好食,因為我唔鍾意熟蛋~ 而且蛋一D都唔滑~
雙皮奶$20 + 蛋治$12
2008-01-27 7 浏览
一月廿六日(星期六)o係去婚宴前相約老公到朗豪坊買飛..之後都係tea一tea好d!!老公提意去呢度食tea!我地兩公婆叫左一個lunch set!有炒蛋(老公至愛^^)唔要餐肉->腸仔!不過當然炒蛋是澳洲牛奶公司最好啦!!!!仲有個牛肉通粉,都不過不失!!!老公仔就飲左凍華田!加多個奶醬多,呢個ok,因為唔會難食既!而仲叫埋相皮奶,不過呢個真係....>.<佢溝得太多水喇!!!太希,好淡!!!真係有須要改善!話哂呢度sell既係相皮奶wor!
一月廿六日(星期六)

老公提意去呢度食tea!

我地兩公婆叫左一個lunch set!
仲有個牛肉通粉,都不過不失!!!
老公仔就飲左凍華田!

加多個奶醬多,呢個ok,因為唔會難食既!

而仲叫埋相皮奶,不過呢個真係....>.<
佢溝得太多水喇!!!太希,好淡!!!

真係有須要改善!話哂呢度sell既係相皮奶wor!