(非会员)
2006-11-25 10 浏览
食物ok啦,朱古力燉奶唔錯。不過服務就差一點。鄰桌一位食客坐著一張椅子時椅子突然爛了,就整個人都跌坐在地上。結果發現是椅子的螺絲鬆了。但是侍應的反應居然是:「唔關我事喎~ 我都唔知點解會咁架~我地剩係負責拎野食架咋喎唔關我地事。」食客當然不滿,但她們的反應依然是:「咁真係唔關我地事嘛,你要搵搵老闆囉唔開我地事。」我自己則和幾個朋友邊吃邊聊,四個人坐了四人卡位。都坐了好一段時間。突然有位侍應叫新來的食客坐我們這一桌(當時我們還未走…)……結果那些新來的食客沒有到我們這裡坐,不過既然被趕我們還是急忙離開。但是我以後也不會再去光顧。
食物ok啦,朱古力燉奶唔錯。
2006-07-29 15 浏览
大暑天時,熱得要命,剛經過義順,進去cool down 15分鐘。凍薑汁撞奶,薑味非常小,而且不香,想多是在冰箱裡放了很久。說到底,薑汁撞奶還是新鮮熱的好味道。凍雙皮奶,無甚特別,一般人也能在家裡做的那種水平。可以不去了,除非天氣炎熱又剛經過...

凍雙皮奶,無甚特別,一般人也能在家裡做的那種水平。

可以不去了,除非天氣炎熱又剛經過...
2006-07-17 7 浏览
同朋友行開依頭,入去食下野,叫左碗雙皮奶,好有奶味,好香、好滑!20蚊一碗,係細左d,不過都OK
20蚊一碗,係細左d,不過都OK
2006-06-19 18 浏览
早兩日天氣熱到不得了, 全日沒胃口可言啦.在dad's office附近的義信買回office吃吧. 特然想吃三文治..要了腿治走牛油和凍檸茶..我還千叮萬囑切記走牛油...可是回到office後才發現沒走油.................-___-!! it tasted pretty good, fresh and simple, the place is quite tidy and clean as well, just that..............they totally ignored my simple request....which is a BIG fault for today's restaurants.
早兩日天氣熱到不得了, 全日沒胃口可言啦.

在dad's office附近的義信買回office吃吧.

特然想吃三文治..

要了腿治走牛油和凍檸茶..

年廿九食完團年飯後,到佐敦行街街,見到有間義順,就入來食下甜品.....我和老公食燉蛋(16元一碗),阿女食雙皮奶(18.5元),阿仔最騎呢,食朱古力燉蛋(20元)埋單4人共70.5元.....食落不外如是,覺得以這個價錢食這個質數不值....
2005-08-18 13 浏览
因為近返學的地方, 所以去食左2次lunch.午餐無乜選擇, 只有牛肉/雞翼通粉(可以改公仔麵)+ 雙蛋同埋一片午餐肉。已經好足夠~~牛肉通比較好食, d肉唔老同埋d湯好鮮。而且座得都幾舒服。
因為近返學的地方, 所以去食左2次lunch.
牛肉通比較好食, d肉唔老同埋d湯好鮮。
而且座得都幾舒服。
2005-08-08 19 浏览
燉奶同燉旦都幾好食..不過如果可以平d 更好..
燉奶同燉旦都幾好食..
不過如果可以平d 更好..
(非会员)
2005-08-03 7 浏览
成日好想食豬扒通好正豬扒好腍食到D南乳味/好香麻油味不過成廿元無野飲幾貴!!
成日好想食豬扒通好正
豬扒好腍食到D南乳味/好香麻油味
不過成廿元無野飲幾貴!!
2005-08-02 12 浏览
九點幾十點宵夜,食個蛋牛治飲杯紅豆冰.太rich,好飽.人少少幾好,不過坐唔得耐,阻住人收工.
九點幾十點宵夜,食個蛋牛治飲杯紅豆冰.
太rich,好飽.
人少少幾好,不過坐唔得耐,阻住人收工.
2005-08-02 3 浏览
對於這裡的燉蛋,本人興趣不大,味道不俗,但是否特別出色就談不上。反而我喜歡吃這裡的牛肉通,湯有加入牛肉去煲,所以味道鮮甜,通常也會連湯都飲埋。另鮮牛蛋治亦是不錯選擇,惜要18、19元,有點貴。
2005-07-29 7 浏览
食完北京酒樓都成九成半飽, 難得佢地仲有雅興食甜品, 有人提議呢度, 又好!!再食燉乜燉物就真係唔得喇, 飲杯木瓜奶都仲可以. 木瓜奶外表粉粉橙橙的, 唔錯, 飲落牛奶味好香, 但相對搶左木瓜味, 有得有失, 普普通通啦!試一口雙皮奶, 幾滑, 唔太甜, 幾好. 紅豆燉鮮奶面頭的紅豆好好味, 早知飲紅豆冰啦~~個人來講, 都係鍾意澳洲牛奶公司多D~~

個人來講, 都係鍾意澳洲牛奶公司多D~~
2005-05-18 19 浏览
早前知道彌敦道的義順要結業時, 內心都有點失落, 幸好佢地在隔兩個舖位再開過一間.日前第一次幫襯新舖, 店員話新出左一隻"朱古力燉奶", 我叫左一個, 味道唔錯, 大家不妨試下. 另外, 我仲飲左杯"香蕉鮮奶", 水準同舊舖沒有分別.總括而言, 水準同以往相若.

總括而言, 水準同以往相若.