今日行過九龍城, 喺呢邊返學嗰陣, 就好想試下呢間日本餐廳, 但基於佢得吧檯位, 唔好坐所以就一直冇試,但今日同屋企人想買嘢返屋企食, 所以就嚟試一試啦😍入到去雖然細,但係好有日本風味, 佢哋亦比較多外賣嘅客,店員亦十分熱情,亦向我們介紹食物,而介紹得十分適合我們,而 我哋叫咗個三文魚腩丼, 三文魚腩鋪滿成個飯,而三文魚腩入口即溶, 蟹子亦都增加咗飯個口感, 食完十分之滿足. 之後仲嗌咗一盒壽司, 六舊炙燒三文魚腩 壽司, 再加一個隻燒嘅帶子壽司, 三文魚腩同大仔都係入口即溶, 加埋炙燒個燒味, 簡直想人一試再試, 食材新鮮不在話下, 一定會再次光顧😊

一定會再次光顧😊

今日係九龍城等母親大人嘅時候好肚餓😩,你係唔會知道佢會行幾耐架,😗所以要買點食物,一路食住等。☺️九龍城其實除左泰國野之外,😍呢到都有好多好野食,例如出名嘅蛋撻、串燒、糖水等等⋯⋯😋但我要飽肚感,好想食米飯,咁岩見到有間好似外賣壽司嘅店,🍣所以就入去睇睇。原來佢係食日本菜架,唔係只得外賣壽司咁簡單,仲有即叫即製嘅壽司同丼等。😍⛩入面位置就唔算多,見佢都好多客係打左電話黎,外賣自取。👍🏼佢有午餐set相當抵食!由於我想食其他嘅關係,我就自己散叫左。😋⭐️海膽盛丼❤️大滿足‼️啲魚生好新鮮,我留意到佢係Japan food supporter ,相信佢嘅食材都係日本貨🇯🇵,估唔到咁細嘅一間店,質素可以咁高‼️⭐️三文魚牛油果卷我最喜歡嘅三文魚同牛油果🥑夾埋一齊,好清新嘅感覺,仲好好味添!👍🏼下次一定再黎食,佢仲有下午茶呢d Set, 十分有趣。😂

⭐️海膽盛丼❤️
估唔到咁細嘅一間店,質素可以咁高‼️

⭐️三文魚牛油果卷

下次一定再黎食,佢仲有下午茶呢d Set, 十分有趣。😂
2019-05-31 81 浏览
3個朋友開party,今次就由我買壽司,因為我知道九龍城有一間壽司係好抵食,又新鮮😆揀咗好多款壽司,花之戀係必叫的!$15一件,壽司包住咗3塊好厚既三文魚,超級足料抵食!北寄貝沙律味道都唔錯~另外鰻魚壽司同火炙玉子壽司都唔錯。火炙玉子壽司面頭仲有明太子,食落好惹味🤤叫埋牛油果卷,呢個真係又平又抵食!!牛油果係一片片完整覆蓋咗個卷,同埋入面有忌廉芝士同三文魚,口感係十分之正!性價比極高!!下次可以打電話落單黎自取添架

下次可以打電話落單黎自取添架
每次經過九龍城都見到呢間日本壽司小店,開頭以為係一間有位坐嘅餐廳,原來主打外賣😯店內只有兩至三個位左右可供堂食,見到都幾多人買外賣,今日就入去食😃餐廳基本上有散叫壽司及丼飯,因為太多選擇,所以最後揀咗個極上丼飯🍱及壽司餐🍣當飯即叫即整,極上丼飯包括有大牡丹蝦、三文魚、吞拿魚、帶子及魚子😗 最鍾意蝦夠鮮甜,帶子新鮮。壽司餐有四件三文魚壽司;兩件三文魚腩;兩件海鰻;兩件蝦及兩件蟹棒。 壽司尚算新鮮。而家好多年連鎖式嘅壽司店,所以都要支持下啲小店💪

而家好多年連鎖式嘅壽司店,所以都要支持下啲小店💪

2019-05-25 67 浏览
喺九龍城又想食壽司嘅話,真係千祈唔好喺呢度食,佢其實同爭鮮差唔多,只不過係佢貴過爭鮮,甚至難聽D講句,如果方便嘅話不如去返超級市場買可能會仲好味,聽人講就話轉左手,所以質素直線下降,不過就算我哋唔理佢轉手又好,乜都好,我依家食到嘅味道係只能夠講求醫飽肚,求方便先會食,可能附近其他嘅壽司會比較好,下次會試下其他喺呢度買花之戀,佢嘅樣貌出黎其實都唔靚,好水,所以我唔明點解個壽司師傅可以係唔靚嘅情況下都比到個客人?
2019-05-21 44 浏览
近排嘅天氣實在太好喇,熱到爆,夜晚食飯都只係希望食啲涼嘢,咁啱今晚晚餐要自己解決,晌九龍城呢頭行過下後就決定買壽司,加上見openrice 呢間壽司嘅笑logo都唔錯,決定唔搵入去一試個人每次都會做咗少少影相紀錄,等日後行開附近想搵食時,睇番地圖同相會知自己食過啲咩⋯⋯就咁睇個餐牌,價錢都可接受,有散叫有套餐,最終為咗咩都揀下,叫了一刺身飯套餐同壽司,應該夠飽返到屋企先食壽司,刺身顏色都算光澤,睇落都算新鮮,味道方面亦可,至於另外叫嘅左口魚裙邊,個人感覺可燒多少少,但都好味,好快就食晒去到極上刺身飯, 同壽司差唔多,飯嘅口感同味道適中,有味唔硬,刺身都算新鮮,份量都多,好快就食飽晒

返到屋企先食壽司刺身顏色都算光澤,睇落都算新鮮,味道方面亦可,至於另外叫嘅左口魚裙邊,個人感覺可燒多少少,但都好味,好快就食晒

2019-05-10
同表妹去九龍城廣場shopping 完,經過衙前圍道見有間渡邊屋係食日本刺身同壽司,佢話好想食,于是我𠉴的午餐係吃日本餐。店舖門前有個雪櫃載滿給食客外買的一盒盒刺身和壽司。店內地方只有幾個坐位給食客堂食,但麻雀雖小 五臟俱全,有各種不同口味的壽司、刺身和刺身飯丼有海膽丼、三文魚丼等等....種類繁多。我喜歡鰻魚壽司,有筷子咁長的燒鰻魚鋪係飯團面售$25,入口鮮味,飯團煙韌有口感。有多塊三文魚卷著成朵花和舖滿魚子在上面的花之戀鮮甜美味;我覺得$45三舊最抵食。表妹喜歡魚子手卷$45,但略嫌貴了些。我倆更喜歡吃壽司,所以幾款口味壽司都叫齊,全是即叫即做,很新鮮。在堂食時,見有唔少熟客外賣,可想而知渡邊屋的食物質素有番咁上下新鮮,受到街坊支持。
同表妹去九龍城廣場shopping 完,經過衙前圍道見有間渡邊屋係食日本刺身壽司,佢話好想食,于是我𠉴的午餐係吃日本餐。

店舖門前有個雪櫃載滿給食客外買的一盒盒刺身壽司

店內地方只有幾個坐位給食客堂食,但麻雀雖小 五臟俱全,有各種不同口味的壽司刺身刺身飯丼有海膽丼、三文魚丼等等....種類繁多。

表妹喜歡魚子手卷$45,但略嫌貴了些。

2019-05-05 94 浏览
這次與朋友相約於九龍城見面,從朋友口中得知已經轉了手的日式餐廳,人人都說味道大不如前,這次我也一試。位置上和以前的沒有分別,但店內確轉了由兩名年青人打理,但我感受到的是更熱情的招待,這次我也是和過去的一樣外賣回家吃。門外的冷櫃和過去的一樣,而我最後點選了的就是由三種不同的小卷組成的,分別就是青瓜卷,玉子卷及三文魚卷。 價錢為46元, 計起來每一種才18元,其實價錢上和過去的一樣。 味道也和過去的沒有大分別 在我眼中還是會再光臨的。

2019-04-22 188 浏览
真係不得了,以前一路有幫襯開,係2個好好人嘅姨姨,快靚正,有水準又好味。點知今日去到見到換晒人換晒裝修,都諗過伏到咁。首先講速度真係慢到,同以前比真係多2倍時間。然後係質素,翻到屋企見到盒三文魚角切丼打咗個突,d三文魚又少擺得又亂,孤寒到我嚇親,咁樣嘅嘢68蚊?真係食咗好耐渡邊屋,未見過咁嘅情況。仲有壽司,呢個真係不得了,首先就比漏咗三文魚壽司,然後d壽司成舊飯連d魚生都係熱嘅,食飯個隻熱,第一口食個帆立貝熱到我係到諗煮熟咗架?😀然後叫咗個赤海蝦,真係唔講,睇相啦,真係當人白痴未食過赤海蝦😀
點知今日去到見到換晒人換晒裝修,都諗過伏到咁。

首先講速度真係慢到,同以前比真係多2倍時間。
真係食咗好耐渡邊屋,未見過咁嘅情況。

2019-04-14 189 浏览
離譜既價錢 質素完全唔掂夜媽媽 先生想食壽司見呢間仲開 又有其他人幫襯 就買外賣試下甜蝦 - 瘦, 細, 唔甜海膽 - 普通赤貝,帶子 - 薄,而且比較干身,感覺係一大log解凍雪左好耐的,唔鮮甜拖羅!! 成塊碎片咁!!細到丫!仲要刀功好好,薄到透晒燈!?係日本食和牛薄燒咁薄!仲要唔fatty,食左都唔知食左咩咁其他全部都普通普通普通張單一出來就咁...所以睇唔清楚價錢個離晒大譜既拖羅 要$6x! 我坐低係尖咀比較好既連鎖壽司店都唔駛呢個價!成盒咁既壽司要$180!!完全係坐低係正常普通既連鎖壽司店既價錢但係係街邊自助夾壽司個d質素!!好離譜!!!以後唔會再來!
離譜既價錢 質素完全唔掂
夜媽媽 先生想食壽司
見呢間仲開 又有其他人幫襯
就買外賣試下

甜蝦 - 瘦, 細, 唔甜
海膽 - 普通
仲要唔fatty,食左都唔知食左咩咁
其他全部都普通普通普通

張單一出來就咁...所以睇唔清楚價錢
成盒咁既壽司要$180!!

完全係坐低係正常普通既連鎖壽司店既價錢
但係係街邊自助夾壽司個d質素!!

好離譜!!!以後唔會再來!

2019-03-30
宵夜
2019-04-07 144 浏览
轉咗手,已經唔係以前果兩個姨姨做,質素直線下降。1)丼:非常孤寒,啲料少到望到都震驚。2)壽司漏單&錯單:買三文魚冇俾到三文魚,話要劍魚腩本身同我地講冇,點知最後出現左係盒裡面 ,咩事?3)壽司:壽司上面嘅刺身係超熱嘅,刺身質素更不值一提。4)等候時間:比起以前,今次等咗勁耐先攞到外賣,欠效率。5)呢個見仁見智:已經冇得用以前儲印仔張卡,變咗買套票($1000同$2000),店員同我講抵過以前,個人認為見唔到邊到抵,細壽司鋪賣套票亦都係第一次見。總結:唔會再幫襯,已經唔係以前嘅渡邊屋。
轉咗手,已經唔係以前果兩個姨姨做,質素直線下降。

1)丼:非常孤寒,啲料少到望到都震驚。

3)壽司壽司上面嘅刺身係超熱嘅,刺身質素更不值一提。

4)等候時間:比起以前,今次等咗勁耐先攞到外賣,欠效率。

總結:唔會再幫襯,已經唔係以前嘅渡邊屋。
2019-02-03 402 浏览
去九龍城以為淨係可以食泰國料理,呢度都有唔少嘅其他食店,今次就試吓依間抵食之選。這裏空間少只有3個堂食的位置!主要是做外賣!不過堂食也可以!我當日就係堂食!中午都幾多人,不過多數都外賣🥡叫咗個鰻魚飯!味道唔錯!飯嘅份量啱啱好!鰻魚好香口!佢配埋野飲!🙈🙈正~好似有學生證仲平D添😻😻因為我幾鍾意食鰻魚,所以又點左鰻魚壽司🍣超抵食!好似$30,6件!之後叫咗兩個卷物~我以為細細件,點知好大份!兩個人食已經好飽!最後我哋去打包走😂😂燒三文魚牛油果卷物好有口感😻😻
這裏空間少只有3個堂食的位置!主要是做外賣!

叫咗個鰻魚飯!味道唔錯!飯嘅份量啱啱好!
鰻魚好香口!佢配埋野飲!🙈🙈正~
好似有學生證仲平D添😻😻

因為我幾鍾意食鰻魚,所以又點左鰻魚壽司🍣
超抵食!好似$30,6件!

燒三文魚牛油果卷物好有口感😻😻

2019-02-01 263 浏览
以前住九龍城都無咁多野食,成街都係泰國野,依加有日本野食,但我搬走左了😭.🔺自選壽司🍣呢間主要做外賣壽司,全部都係即叫即做,價錢唔算貴,有時唔知食咩好,叫外賣都唔錯。推介原條電鰻壽司🤭真係勁爽皮勁大條!電鰻壽司面有微微被烤過,面頭微微香脆,加上鰻魚汁,好味。另外鍾意佢哋個玉子壽司,同埋棒蟹柳壽司🍣。佢個玉子好大件好口,而且好夠甜味同蛋香,我好鍾意。而棒蟹柳壽司好鮮甜,加埋沙律醬覺得好好味😻
🔺自選壽司🍣
2019-01-13 281 浏览
今日放工就去左附近嘅壽司外賣店買手卷。小妹不嬲都中意食渡邊屋嘅丼飯,因為佢地嘅飯真係特別好味🤤🤤 三文魚手卷最抵食,塊三文魚一黎夠厚、二黎長到落尾😎 真係食極都咁好味芝士飛魚籽手卷就一般般,飛魚籽係就係多,但係芝士味唔重超級recommend 大家每日等2:30pm先去嗌下午茶,抵好多㗎~~~

芝士飛魚籽手卷就一般般,飛魚籽係就係多,但係芝士味唔重

三文魚手卷、芝士飛魚籽手卷
2019-01-13
15 分钟 (外卖自取)
三文魚手卷、芝士飛魚籽手卷
2018-12-24 270 浏览
平安夜本來好好地想幫襯聽老闆娘講好快做壽司俾我哋所以先至落單點知之後有班收女寫大單佢哋竟然做比佢哋先結果等咗好鬼耐原來唔係跟次序總之就食到一肚氣下次想幫襯都幾難
平安夜
本來好好地想幫襯