2020-05-09 35 浏览
好耐冇出黎見下朋友啦 見最近疫情好返啲就約左朋友出黎打邊爐🥳 今次就揀左荃灣呢間渝味曉宇一去到就發現門面裝修幾靚 幾舒服咁👍我地去到嘅時間都尚早 人就唔太多 坐嘅位同隔離枱嘅空間感都夠 坐落就幾舒服我地基本上將佢地推介嘅list 都各嗌左半份 所有食物都非常新鮮 絕對對得住價錢 而且可以嗌半份真係好好 咁就可以食多幾樣野食😆😆😆 當中桂花蚌真係好好味 淥完之後都保持到爽口彈牙 呢個必叫😎呢間嘅鴨血同手打蝦滑都好高質 蝦滑足料 係蝦多唔係粉多 所以都幾令我再三回味飲品有杯百香果cocktail 又真係幾得意 所以嗌左黎飲😂 飲落都唔錯 真係有百香果果肉 亦都唔會好淡無乜酒味😈午市湯底免費 成件事又抵食左🤭唔錯唔錯 呢間下次會想再黎😆今次人均300到

3K
2020-05-07 487 浏览
荃灣西站附近多了好幾個商場,仲有翻新了的如心廣場,一下子多了好多新食店呢,是日想打下邊爐,就黎左渝味曉宇,本來以為佢只做晚市,上開飯search下原來有午市,仲做緊promo午市免費湯底添。位於三樓的渝味,附近商店還在裝修中。午市人不多,很快就入座了,店員提供一個QR Code用作電話落單,很方便呢。睇緊電話餐牌嘅同時,店員送上餐具,熱過的耶~感覺衞生,呵呵。還提供圍裙,熱茶同糖水等。是日糖水係雪耳紅棗,不太甜,飲落好潤。點了一人套餐,餐飲要羅漢果茶,甜甜的味道濃郁,好適合夏天喲。午市一人火鍋($98),賣相很不錯啊。主料選了紐西蘭精品羊肉卷,主食就選了曉宇苕粉。湯底有三款選擇,本想點麻辣湯底的,但嚐辣朋友今天不在,自己又怕太辣啦,最後揀了芫荽皮蛋湯,芫荽皮蛋都係自己喜愛之物,選呢款實無壞。湯底清新有著淡淡芫荽香,好好味飲了一碗先開始打邊爐。羊肉片嫩滑散發著羊肉香,不是羶味啊,只有四片實在意猶未盡,好在套餐買有芝士腸,午餐肉,包心丸,蟹柳,雜菇,芋頭同蔬菜等,好豐富的。還有兩隻蝦,好鮮甜啊!不太清楚苕粉是甚麼就點來試試,夾起很硬身但意外地快熟呢,放湯一陣就淋了,半透明狀,口感煙韌又滑身
位於三樓的渝味,附近商店還在裝修中。
是日糖水係雪耳紅棗,不太甜,飲落好潤。
午市一人火鍋($98),賣相很不錯啊。
主料選了紐西蘭精品羊肉卷,主食就選了曉宇苕粉。
還有兩隻蝦,好鮮甜啊!
不太清楚苕粉是甚麼就點來試試,夾起很硬身但意外地快熟呢,放湯一陣就淋了,半透明狀,口感煙韌又滑身,像薯粉的感覺,跟麻辣湯底應該很夾呢。
一人鍋係用呢種細爐的,但個火都幾猛,而且好耐久,打了個半鐘仲有火啊。

環境靚又有人service,食物有水準,仲有茶同糖水,比起大xx個種一人鍋高質幾十倍,就算有加一服務費都係抵食好多啊,午市打邊爐嘅好選擇!
2020-05-06
2020-05-05 87 浏览
同2個朋友食晚飯入舖內會先度體溫 確保客人無發燒先比入☺️叫咗鴛鴦鍋 一邊係豬骨湯底一邊係加麻加辣嘅麻辣鍋😋個鍋一上到黎已經聞到好香😆覺得呢個貴妃蚌真係好好食有咬口又新鮮呢個係季節性海鮮嚟,好味😋蟶子呢到叫左半份每人2隻耗兒魚 煮落去個麻辣鍋度索晒啲汁又係好惹味另外朋友就擺咗兩塊落清湯佢話都唔錯蝦滑爽口彈牙手打三寶丸個牛肉我覺得一般,跟住另外一粒係蝦同埋墨丸無咩特別最咪試咗個冰粉真係超級解辣總括來講都係值得一試3個人埋單$900
同2個朋友食晚飯

桂花蚌

覺得呢個貴妃蚌真係好好食有咬口
又新鮮

蟶子

呢個係季節性海鮮嚟,好味😋

蟶子呢到叫左半份

每人2隻

煮落去個麻辣鍋度索晒啲汁又係好惹味

另外朋友就擺咗兩塊落清湯佢話都唔錯

蝦滑

蝦滑爽口彈牙

手打三寶丸

手打三寶丸

個牛肉我覺得一般,跟住另外一粒係蝦同埋墨丸

無咩特別

蟶子
蝦滑
嫩牛肉
2020-05-01 161 浏览
新出嘅午市一人火鍋($98)真係好抵食❗️好抵食❗️好抵食❗️重要嘅野要講三次❗️疫情過咗之後可能就唔會再做啦,要試就要快手❗️基本材料已經好豐富,有油麥菜、娃娃菜、萵荀條、雜菇、枝竹、粟米、炸芋頭、芝士腸、蟹柳、午餐肉同蝦,鍋底可以揀重慶麻辣、蕃茄或者皮蛋香草,主料有豬牛羊揀,美國安格斯優質肥牛要加$20,主食可以揀出前一丁、飯、烏冬或者曉宇苕粉,飲品只得兩款,羅漢果茶或者洛神花茶另外我地都有叫多幾款配料慢慢食吹下水,包括手打三寶丸($49)、凍豆腐($16)、鮮竹苼($32)、重慶炸酥肉($32)、手打蝦滑($46)、鴨血($42)同功夫萵荀片($22),全部食材都好新鮮,質素同其他分店一樣咁掂

2020-04-30
實在餓咗好耐,今次要食豪啲啲,今日晏晝自私食,去咗荃灣如心廣場一期食好西,一人前麻辣鴛鴦火鍋💃💃💃店舖設計時尚、光猛,座位闊落👍坐低就上一碗平民燕窩~冰糖雪耳糖水滋潤滋潤😚午市~鴛鴦湯底係免費嘅👏👏重慶大紅鍋~麻得過隱,辣得夠勁🔥皮蛋芫茜鍋~皮蛋馬蹄都唔少😚叫咗五樣嘢食,每樣都係半份上🤗食鴨血、凍豆腐係基本,其他食材叫嫰牛肉、 紐西蘭羊肉捲、 手打三寶丸 (牛肉、蝦丸、墨魚丸) 鴨血、凍豆腐,唔駛多講係麻辣火鍋嘅最佳拍檔, 牛肉滑嫩,肉味就一般般👌 反而紐西蘭羊肉捲,騷味唔算太濃,有肉味,食落質感👍手工丸~牛丸正常, 🦐丸🦑丸兩樣有粒粒碎蓉, 唔係搞到爛嚟整嗰隻,食落彈牙爽口有鮮味😋飲埋落神花解膩解辣 ~爽😆

店舖設計時尚、光猛,座位闊落👍

坐低就上一碗平民燕窩~冰糖雪耳糖水滋潤滋潤😚

午市~鴛鴦湯底係免費嘅👏👏

重慶大紅鍋~麻得過隱,辣得夠勁🔥
皮蛋芫茜鍋~皮蛋馬蹄都唔少😚

叫咗五樣嘢食,每樣都係半份上🤗

飲埋落神花解膩解辣 ~爽😆
2020-04-29
  • 紐西蘭精品羊肉卷
2020-04-29 40 浏览
自從肺炎之後已經好耐無打過邊爐,今日就約左個朋友晏晝去打,貪平日午市而且個商場新開舖頭唔齊無咁多人~一入到去覺得衛生做得好好,用熱水煲緊啲餐具👏 店員招呼都唔錯好有禮貌👍我地叫咗個鴦鴛蕃茄加皮蛋香菜湯底,淮山同迷你燕餃各一份, 功夫萵筍,鮮嫰牛肉,竹笙,龍躉片,蝦滑,毛肚,粟米各半份,同埋一個冰粉~淮山有紫色同白色,擺盤好靚,煮岩時間食好脆好新鮮👍個燕餃一上菜果陣賣相有點唔吸引😅 不過煮完之後外皮晶瑩剔透都幾靚仔同好食~萵筍好薄切同樣都係擺得好靚,好似一朵花,好爽口👍牛肉真係好嫰滑,有時我反而中意食呢隻牛多過肥牛~蝦滑毛肚都好爽口,仲用冰底墊住確保新鮮👏龍躉片都幾厚肉,同粟米一樣咁新鮮👍👍而家呢個時勢出街食飯嘅人流少咗好多,但係食材都可以保持咁新鮮咁有水準,好難得,繼續努力💪

淮山有紫色同白色,擺盤好靚,煮岩時間食好脆好新鮮👍

萵筍好薄切同樣都係擺得好靚,好似一朵花,好爽口👍

牛肉真係好嫰滑,有時我反而中意食呢隻牛多過肥牛~

蝦滑毛肚都好爽口,仲用冰底墊住確保新鮮👏

龍躉片都幾厚肉,同粟米一樣咁新鮮👍👍

2020-04-28
  • 鮮嫰牛肉
  • 粟米
  • 龍躉片
  • 蝦滑
  • 萵荀
  • 淮山
2020-04-24 40 浏览
之前同朋友試過海底撈,今次就試下呢間渝味曉宇火鍋店。呢間火鍋店係內地比較出名同埋已經有好多間分店,都曾經受電視台推介,點都要試試佢先!店家安排都充足,事先為客人預備好曬預熱咗既碗、口罩袋、圍裙等等,有一樣特別既就係會開始食火鍋前先附上滋潤(紅棗雪耳)糖水俾你墊胃,等客人個胃冇咁傷~入番正題,我地今次叫雙拼湯底,分別係大骨湯同麻辣湯,餸果方面都叫左都幾多花款,包括有鮮黃喉、牛肝、白鱔、午餐肉、苕粉、燕餃、黃金菇、平菇、鮮竹笙、淮山條、乾貢菜等等。鮮黃喉原來係指豬或牛既心管,本身佢自己冇咩味,不過好爽口,用麻辣湯底煮完爽口又惹味,好夾👍🏻大刀牛肝口感好滑,而且牛味肝味都重,配大骨定麻辣湯都好食。另外店家有附上一啲香辛料俾你點牛肝,有少少似土匪雞翼隻味,好香😍燕餃係好多一粒粒細細隻既餃子仔,店員提我地最好一煮煮幾粒一次過食。餃子皮有豬肉溝埋係入面,所以比平時更煙韌,肉餡重肉味,好食。店員介紹黃金菇係台灣品種既菇,同平時既金針菇黃國不同。食落的確較爽口同有嚼口,同埋比較粗條,冇咁易sip牙罅😂淮山條有兩款,分別係紫同香淮山。白淮山較粉,紫淮山較爽口,食客可以試曬2隻,睇下鐘意邊款多啲。為左解辣

為左解辣,我地仲叫左羅漢果茶,佢呢隻好重羅漢果味但係就唔太甜,所以唔會太膩,感覺養身又健康,好過飲汽水~

我地見店家有有提可以用生蒜溝香油點野食用嚟解辣,我地嘗試過但係發覺都係唔太啱我地口味,大家都可以試試😂
2020-04-23 36 浏览
依間火鍋店成日都聽到佢個名 今日終於試到喇🤪🤪🤩木耳紅棗湯水好香紅棗味 好濃稠既糖水醬料就係麻油加蒜頭同蔥由於湯底已經有鹹味 所以唔建議醬料再落豉油 依間火鍋店既湯底選擇都有好多 我哋就揀咗鴛鴦煲—麻辣(小麻小辣)配大骨湯佢哋大骨湯好滑甜 湯入面真係有好大舊骨 好足料🥰🥰而辣湯就好惹味 肉類加埋依個麻辣湯底好入味👍🏻👍🏻鴨血上枱就要落落鍋度 俾時間佢吸味 鴨血配麻辣湯真係一流 佢哋既鴨血好有彈性 唔會一夾就爛🥳🥳另外佢哋既稻田毛肚好爽口 我十分推薦🤓🤓炸酥肉要趁熱食 好香脆 有啲花椒味道 有好輕微既麻味 肉既形狀都好有心思 😻😻包心魚丸入面有包住豬肉 食既時候小心會爆汁 佢既外皮好似有啲糯米粉咁 食落煙煙韌韌同彈牙茗粉好chewy 好好食 下次encore🤩🤩🤩材料新鮮 手工用心😋😋😍😍
依間火鍋店成日都聽到佢個名 今日終於試到喇🤪🤪🤩

包心魚丸

茗粉
好chewy 好好食 下次encore🤩🤩🤩

材料新鮮 手工用心😋😋😍😍
近年越來越多麻辣火鍋店進軍香港無論係台式或者中式我都好鍾意食 越辣越過癮近排條癮又發作同朋友去食呢間渝味曉宇止下鋪辣癮🤤🤤🤤而家佢午市仲免湯底 好抵食一入到餐廳,侍應就首先送上一碗糖水😍係雪耳紅棗水 感覺好養生而且味道幾好~講下個湯底先我哋叫咗一個雙拼鴛鴦鍋:大骨滋補鍋mix普通辣大紅鍋🥘骨湯就係老火湯感覺煲左好耐, 成煲都係乳白色感覺真係好滋補啊,我自己都飲咗三四碗🤣🤣普通辣大紅鍋有滿滿的乾辣椒、花椒、大蔥,唔係太食得辣嘅可以不起小小辣椒喔😗我自己就覺得好刺激啦而且湯底唔會太麻,你會食到好好味嘅麻辣湯味👍🏻👍🏻之後講吓幾款我覺得比較特別的配料~想讚下佢嘅火鍋配料可以叫半分啱晒女仔去食😻😻重慶耗兒魚($42):聽店長講呢款與喺重慶特色菜,雖然要煮10分鐘但係魚肉好嫩滑幾得意🐠🐠曉宇嫩牛肉($42):唔知幾時開始我打邊爐唔鍾意食肥牛反而鍾意食嫩牛🤣連買麻辣湯汁一齊放入口又嫩又滑好正曉宇苕粉($29):呢個份大家一定要試吓,感覺係好闊嘅薯粉,🍜🍜一條一條食不知不覺就好飽,口感好煙un食唔停口海帶頭($18):餐廳將海帶切到一塊葉咁樣,淥一陣食落爽口彈牙🌿最後食返一碗冰粉($28)完美結束呢

最後食返一碗冰粉($28)完美結束呢一餐麻辣火鍋😚😚睇返啲圖又流口水了....

2020-04-21 100 浏览
講到辣,香港食麻辣始終不及大陸,唯有揾間重慶風味火鍋打邊爐過下辣癮,呢間真係有大陸先食得到既麻辣風味,令人驚喜!午市湯底仲要免費,十分抵食,食得辣嘅可以直接叫九宮格,我同朋友怕太辣,所以叫咗鴛鴦鍋,呢個係大骨滋補鍋+普通辣大紅鍋。大部份火鍋配料都可以點半份,啱晒二人份量。牛肉有厚度,彈牙麻辣牛肉再用麻辣火鍋煮先勁🔥不過有一半醃料會落左湯底鮮鵝腸爽脆彈牙,洗得好乾淨沒有雜質三寶丸我只食左蝦丸,新鮮蝦膠十分Q彈重慶耗兒魚,肉質比較結實,帶點鹹味,幾特別,值得一試👍🏻特別推介燕餃,細細粒,餃皮煙靭,吸收曬湯底風味。很好吃👍🏻苕粉又係煙靱,好吸湯😍 岩曬麻辣湯底,又有重慶酸辣粉味道海帶頭一般,無乜味道,賣相QQ的最後點一個紅糖冰粉解辣🥰🤤正
大骨滋補鍋+普通辣大紅鍋

牛肉有厚度,彈牙
曉宇嫩牛肉

麻辣牛肉再用麻辣火鍋煮先勁🔥不過有一半醃料會落左湯底

麻辣牛肉

鮮鵝腸爽脆彈牙,洗得好乾淨沒有雜質
鮮鵝腸

三寶丸我只食左蝦丸,新鮮蝦膠十分Q彈
曉宇手打三寶丸

重慶耗兒魚,肉質比較結實,帶點鹹味,幾特別,值得一試👍🏻

特別推介燕餃,細細粒,餃皮煙靭,吸收曬湯底風味。很好吃👍🏻
特色迷你燕餃

苕粉又係煙靱,好吸湯😍 岩曬麻辣湯底,又有重慶酸辣粉味道
曉宇苕粉

海帶頭一般,無乜味道,賣相QQ的
海帶頭

曉宇苕粉
海帶頭
紅糖冰粉
2020-04-21 22 浏览
今日同朋友喺荃灣行開如心廣場,突然見到呢間主打麻辣火鍋店,鍾意食辣嘅我同朋友就決定夜晚喺度食。一坐低店員就會先比一人一碗糖水,飲落幾清甜。湯底有得揀鴛鴦鍋或者好似我咁九宮格鍋,由於我同朋友都好食辣,所以就叫咗麻辣九宮格鍋,有啲格格間住,可以方便唔同食材煮唔同時間,幾好麻辣鍋必配嘅鴨血!果然係招牌真係幾好食每次打邊爐都會叫佢哋嘅手打丸,呢款三色都幾好食,不過如果大粒啲就好哈哈呢款糍粑都唔錯,香港好少有得食,加埋紅糖甜甜地,外脆內軟雖然價錢高少少,但係坐得好舒服服務都幾好!

一坐低店員就會先比一人一碗糖水,飲落幾清甜。

麻辣鍋必配嘅鴨血!果然係招牌真係幾好食

呢款糍粑都唔錯,香港好少有得食,加埋紅糖甜甜地,外脆內軟

雖然價錢高少少,但係坐得好舒服服務都幾好!
2020-04-19 737 浏览
All in all 簡評:環境:環境清靜,餐廳特別注重衛生。9/10食物:火鍋正宗、食物新鮮。9/10服務:店員服務非常好。9/10位置:餐廳在巴士總站上蓋,同時也鄰近地鐵站。9/10————————————————————在香港,你能夠在這一間餐廳食到正宗的重慶老火鍋。-這一間餐廳非常貼心,有非常辣的湯底供人選擇,讓人能吃到正宗的重慶味道。但同時它有提供不辣的湯底,任君選擇。我點選了的是這裏的招牌:九宮格麻辣大紅鍋湯底。這一個湯底之所以用九宮格,是因為在每一個格仔內,都是不同的溫度的湯底。不同的食物,自然要配上不同的溫度去打邊爐。見到都非常開胃。在食火鍋前,這一家店會先送上糖水,因為有保護胃部的作用。我特別喜歡這裏的火鍋配料,有牛、鴨血、麻辣牛肉、魚。非常新鮮。這裏的薯粉也非常好。可以續條續條放進鍋來,慢慢吃,就可以吃到他的質感。還有的是手打牛丸。這一家店在如心廣場一期,商場剛剛裝修好,所以環境比較清靜,是一班好友聚會的好地方。
All in all 簡評:

環境:環境清靜,餐廳特別注重衛生。9/10
食物:火鍋正宗、食物新鮮。9/10
服務:店員服務非常好。9/10
位置:餐廳在巴士總站上蓋,同時也鄰近地鐵站。9/10

————————————————————

在香港,你能夠在這一間餐廳食到正宗的重慶老火鍋

但同時它有提供不辣的湯底,任君選擇。

我點選了的是這裏的招牌:九宮格麻辣大紅鍋湯底。

不同的食物,自然要配上不同的溫度去打邊爐。

見到都非常開胃。

在食火鍋前,這一家店會先送上糖水,因為有保護胃部的作用。

還有的是手打牛丸。

2020-04-09
  • 美國安格斯優質肥牛
2020-04-19 32 浏览
荃灣不嬲都多野食,如心廣場仲要開多咗好多間食肆,有台式肉燥飯、日式放題、日式鐵板牛,梗搵到一間岩你口味。口痕想打邊爐,但又唔想同人分享口水,避免交叉感染,渝味曉宇重慶火鍋嘅午市一人套餐就幫到你啦,$98再另收加一嘅一人火鍋,有得俾你揀麻辣湯、蕃茄湯同皮蛋芫荽湯,同一價錢仲有得揀鴛鴦鍋,真係滿足到有選擇困難症嘅我。開始打邊爐之前,店員會俾碗紅棗雪耳糖水俾你,仲好貼心咁講「俾你地個胃打個底,唔好一下子就食咁辣,咁刺激」,真係好窩心哦。肉類就揀咗佢個曉宇嫩牛肉,真係好滑啊。主食就揀咗麻辣湯必備嘅紅薯粉,所以材料都好岩食,仲有金菇、午餐肉、芋頭等等,一個人食就係夠晒滿足,約埋Friend一齊就更加開心啦。舖頭入面啲店員都好幫得手,不時主動加湯,加水,冇晒火又會即刻幫手,服務態度真係唔錯,會再食

午餐
2020-04-18 979 浏览
環境:👍👍👍👍服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:😍😍😍😍😍影相:📸📸📸📸Encore:95%📝進入前要度體溫📝有裝口罩透明袋📝送紅棗燉雪耳➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖渝味曉宇係荃灣開新店啦🙈吾使下下出到銅記就食到食完仲可以行下Donki,一舉兩得🙆‍♀️.🔸環境一如以往嘅日系裝修本身每個座位已經夠哂闊落加上疫情嘅關係,要相隔1.5m更顯得寬敞👍咁樣真係食得開心又放心啦🙈.🔸餐牌每款都可以揀全份或半份份份都係細細碟用有限嘅「肚量」食多d 吾同款🤣.🔸湯底以人頭計算,每人$38可以揀九宮格麻辣大紅鍋或鴛鴦鍋鴛鴦鍋其一一定係大紅鍋,可以揀辣度而另一邊有四款湯底揀我地揀左蕃茄湯PS.星期一至日,12點到5點仲免湯底添!.🔸凍豆腐。迷你燕餃。重慶炸酥肉凍豆腐係打邊爐恩物😂果種海綿般嘅口感,既有彈性又有咀嚼感重點係吸汁力強👍燕餃嘅口感似魚皮餃食落非常煙韌又滑溜,內餡係豬肉架💕重慶炸酥肉都係重點推薦之一呢到嘅炸酥肉,呈金黃色由於係即叫即炸,食落口感好酥脆肥瘦參半,有少少脂肪但又吾會肥膩同乾柴.🔸土豆片。韭菜豬肉水餃韭菜餃,皮薄餡多薯仔片建議煮耐少少先食咁樣先食到又薯又軟腍嘅薯肉😍.🔸油條。熟鵪鶉蛋熱辣辣嘅油炸鬼

環境:👍👍👍👍
📝送紅棗燉雪耳

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
渝味曉宇係荃灣開新店啦🙈
吾使下下出到銅記就食到
食完仲可以行下Donki,一舉兩得🙆‍♀️
🔸環境

用有限嘅「肚量」食多d 吾同款🤣

🔸湯底
以人頭計算,每人$38
可以揀九宮格麻辣大紅鍋或鴛鴦鍋
鴛鴦鍋其一一定係大紅鍋,可以揀辣度
而另一邊有四款湯底揀
我地揀左蕃茄湯
PS.星期一至日,12點到5點仲免湯底添!

🔸凍豆腐。迷你燕餃。重慶炸酥肉
凍豆腐係打邊爐恩物😂
果種海綿般嘅口感,既有彈性又有咀嚼感
重點係吸汁力強👍
燕餃嘅口感似魚皮餃
食落非常煙韌又滑溜,內餡係豬肉架💕
重慶炸酥肉都係重點推薦之一
呢到嘅炸酥肉,呈金黃色
由於係即叫即炸,食落口感好酥脆
肥瘦參半,有少少脂肪但又吾會肥膩同乾柴

🔸土豆片。韭菜豬肉水餃
韭菜餃,皮薄餡多
薯仔片建議煮耐少少先食
咁樣先食到又薯又軟腍嘅薯肉😍

🔸油條。熟鵪鶉蛋
熱辣辣嘅油炸鬼,入口鬆化又酥脆
浸一浸落湯,吸埋湯汁,仲正💕
鵪鶉蛋粒粒都白白滑滑,蛋味香濃😎

🔸手打蝦滑
蝦滑嘅色澤呈深藍色
可見蝦肉嘅成份較多
食落去當然就好蝦味濃而又彈牙啦😋
仲食到粒粒蝦肉架!🙆‍♀️

🔸洛神花茶
自家製,味道濃郁仲好天然
解渴又降火,絕對值得飲😘
2020-04-15
2020-04-16 35 浏览
好掛住麻辣火辣,一於趁放假來荃灣如心廣1曉宇食返個麻辣火鍋先,店係新開裝修好有日本feel..而且店員仲好細心比埋口罩袋同用熱水洗左碗碟,同介紹正宗麻辣火鍋食法~而家午時仲有promo~免費送湯底雖然湯底有好多辣椒,但無想像中咁辣,不過覺得比鴛鴦湯底的辣略為辣dd, 但對於愛食辣的我們當然唔係問題例牌一定要叫安格斯肥牛:真係超正,當然唔少得至愛的手工萵荀片:砌到花球咁,見到都開心|美國安格斯優質肥牛^|莴笋片^|美国桶肥蠔^^|手打虾滑^|
而家午時仲有promo~免費送湯底[色]
雖然湯底有好多辣椒,但無想像中咁辣,不過覺得比鴛鴦湯底的辣略為辣dd, 但對於愛食辣的我們當然唔係問題[呲牙]

例牌一定要叫安格斯肥牛:真係超正,當然唔少得至愛的手工萵荀片:砌到花球咁,見到都開心[爱心]