2021-02-24 975 浏览
只有一位男服務員懂得把點心放在中間,其他三個服務過我張枱嘅都係把點心放在枱邊;甚至一疊三籠鮮茄湯鮮竹卷都係要個客熱辣辣自己分配。相片見到佢就咁放碗紅豆沙左手肘旁邊。告知了經理,希望會改善。
只有一位男服務員懂得把點心放在中間,
告知了經理,希望會改善。
紅豆沙
1K
2021-02-20 982 浏览
🥟海雲天-點心放題 $168(另加一)✨-一直都好想試點心放題🤤上網見到呢間唔錯,就黎左試試💕-D點心質素唔差👍🏻蝦餃燒賣都大大粒,好彈牙😍我同朋友都忍唔住點左4籠黎食🤣而每人入場都會送一次灌湯餃、芝士焗蟹蓋同鮑魚撻🥧味道都唔錯😋😋鮮排骨竹筒飯、黑金流沙包都幾推介👍🏻👍🏻-總括黎講,呢間點心放題cp值都幾高💕點心選擇都算幾多,食唔哂🤣只係有次點左腸粉,但送上黎果陣係凍左既😅不過有機會都想再食多次🤟🏻
🥟海雲天-點心放題 $168(另加一)✨
一直都好想試點心放題🤤
上網見到呢間唔錯,就黎左試試💕
D點心質素唔差👍🏻
蝦餃燒賣都大大粒,好彈牙😍
我同朋友都忍唔住點左4籠黎食🤣
而每人入場都會送一次灌湯餃、芝士焗蟹蓋同鮑魚撻🥧
味道都唔錯😋😋
鮮排骨竹筒飯、黑金流沙包都幾推介👍🏻👍🏻
總括黎講,呢間點心放題cp值都幾高💕
點心選擇都算幾多,食唔哂🤣
只係有次點左腸粉,但送上黎果陣係凍左既😅
不過有機會都想再食多次🤟🏻
2021-02-18 683 浏览
平時飲茶就飲得多,今次嚟到酒店飲茶,海雲天食點心一向都好出名,黎到果然好多人排隊,等咗一段時間先輪到我哋入去,但係可以看到海景嘅座位唔多,所以如果想坐喺可以望到海景嘅地方記住要早啲嚟到。今次係點心放題,所以會比張點心紙可以俾我哋任點,口水雞、南乳雞中翼、胡椒鹹菜豬肚、冰鎮豬手,呢D都試過但係都唔算好突出。黑金流沙包同蟹籽燒賣皇係我最欣賞嘅點心。😍😍😍點心放題大概$200,大部份嘅點心都唔算好突出,但係服務同埋環境加返分!

黑金流沙包同蟹籽燒賣皇係我最欣賞嘅點心。😍😍😍
2021-02-15 683 浏览
新正頭飲茶,間間酒樓都係新春menu,埋單仲要再加乜加物,加加埋埋條數都唔知幾錢!咁我就上KK Day睇下海雲天個點心放題新年有冇得做offer啦(其實之前已經食過一次,可以encore),check到初四居然已經做返正常下午茶點心放題嘅價錢😍😍😍咁就即刻買咗coupon!KK Day最好嘅地方係你係KK Day買到果日嘅coupon,佢就會自動幫你係海雲天book埋位,海雲天會直接俾返個booking confirmation你,唔使打去問咗位先再買coupon再打返去book咁煩。到初四果日,因為海雲天係計你先到先得咁去安排坐位,由海景到入面餐廳咁排,為咗要坐到海景果邊,於是就早d去劃位!💪💪個點心放題係2:30pm先開始,我哋2:05pm去到,已經mark到第十二張,心諗咁早到都mark到咁後,真誇張!都唔知坐唔坐到海景位🥺。到2:25pm開始嗌入場,雖然唔係窗邊但都係入一個圈嘅海景位。望住180度嘅海景,維港兩岸都盡收眼底,勁興奮!😍😍開始點嘢食啦,佢係scan QR code用手機落order嘅,點心好多都係逐件計,熟食果d就一份份計,食嘅多就點嘅多!用手機落單嘅好處除咗慳紙

開始點嘢食啦,佢係scan QR code用手機落order嘅,點心好多都係逐件計,熟食果d就一份份計,食嘅多就點嘅多!用手機落單嘅好處除咗慳紙之外,仲有唔會走單!

我哋第一輪點左啲餃類,炸嘢,同有d熱食。啲餃類正常唔會蒸得過火,蝦餃好食,炸嘢全部啱啱炸出嚟所以好脆,仲有d熱食例如鹹菜胡椒豬肚,鮑汁鴨腳,都煮得好夠時間,夠味又夠淋。

食食下嘢,個侍應拎咗3樣點心嚟,原來果d係一人一份嘅點心:
椰汁雪燕
鮑魚撻
蜜汁火腿

椰汁雪燕個椰汁味好重,鮑魚撻粒鮑魚雖然細粒啲但好鮮味,我蜜汁火腿塊火腿好香又唔會太咸。

之後我哋都再不斷叫咗唔知幾多輪嘢食,食到飽飽咁食到四點,茶錢同加一係另外收現金嘅,成個放題夾埋晒每人只係$200,係五星級酒店入面嘅中式酒樓+180度全海景+農曆新年,呢個價錢簡直係超值!😎
珍菌餃
鮑汁鴨掌
椒鹽豆腐
咸菜胡椒豬肚
2021-02-14 401 浏览
點心放題,過年一位收208+茶芥23+10%服務費+25= 盛惠一位256以為加完價有keep住有正常水準,結果比想象中仲要伏結果發現無左灌湯餃,但有肥豬肉蒸排骨,凍蝦餃,未解凍的粉果,冰棍牛肉腸,好多點心外面係常溫但入面個餡係凍冰冰,我懷疑d點心蒸熟未😅埋單的時候有職員隨手拋個點心籠落個正在行走緊送餐機械人,你唔驚個點心籠飛出街跌落食客張台?仲有一個比較嚴重的問題,同一架送餐機器人有廚房送出未食的點心,也都有食完回收嘅點心籠,睇完就知道成間野衛生有問題完全唔係星級酒店中餐廳的水準,稻x好過海雲天10倍!

以為加完價有keep住有正常水準,結果比想象中仲要伏

完全唔係星級酒店中餐廳的水準,稻x好過海雲天10倍!
  • 肥豬肉排骨
  • 冰鎮蝦餃
  • 冰棍牛肉腸
2021-02-06 412 浏览
服務: 作為五星級酒店 佢嘅服務只係同街坊酒樓相畀好少少。食物質素: 相對早期嘅海港城米芝蓮中餐廳點心放題, 無論款式選擇,買盤賣相,味道各方面都係爭幾班。環境: 四個人可以坐埋一齊 中間有塊玻璃膠夾板成塊板嘅食物殘漬,一點一點好核突。 同阿姐講,佢話用得耐係咁然後走咗。價錢: $198之外仲要加23蚊茶錢 同埋加一服務費,四個大人一個細路加埋要$1200一餐早茶。 朋友生日食唔曬個壽包要打包仲要收我5蚊一個盒... 我望住個經理
服務: 作為五星級酒店 佢嘅服務只係同街坊酒樓相畀好少少。
環境: 四個人可以坐埋一齊 中間有塊玻璃膠夾板
2021-01-23 704 浏览
約咗朋友聚舊,覺得飲茶比較適合,突然醒起呢間酒店之前已經做緊點心放題,於是就決定試吓,先講環境,無敵海景,地方寬躺,食物方面就比起之前試過嘅九龍酒店好,樣樣都唔錯除咗甜品,服務方面就認真麻麻,侍應態度冷淡,有個男侍應直情黑口黑面,叫佢要辣椒醬,冇回應行左去,終於都係冇攞嚟!另外一個女侍應叫佢加熱水又係黑口黑面,好唔願意咁。五星級酒店喎,乜嘢服務態度呀!🙄可能疫情關係,生意唔好影響收入啦!
2021-01-22
2021-01-17 766 浏览
最近見到ig賣曬廣告咁..好似幾吸引..當然去試試啦..🙄去到..由於我地六人..只好俾人安排偏遠的位置..🥲無海景位..要用QR code先可以睇到菜單落到野食...點知睇一睇款式勁少..選擇又唔多..無咩引...黎到既食物可以叫做合理水平無咩特別..仲送左杏汁燉燕窩..蟹粉蝦餃..食落去杏汁好多渣..水準一般...排骨多根到要用到先切得開...仲要服務一般..叫人加茶都叫左三次都無人理..價錢人均消費210..早知食普通茶樓都無咁心疼..可能仲好食啲..多啲選擇..皇帝般的服務..

最近見到ig賣曬廣告咁..好似幾吸引..當然去試試啦..🙄
排骨多根到要用到先切得開...
仲要服務一般..叫人加茶都叫左三次都無人理..

• 黑金流沙包
  • 蝦餃
2021-01-17 576 浏览
預約食下午茶都係值得嘅食物新鮮熱辣辣到枱味道有夠好環境寬敞😎而且仲有無敵大景可以任睇😎重點食物可以因應人數而調教出分量❤️不會浪費食物😊可以量少款多咁樣食太開心喇🌹呢個下午茶真係太開心太抵喇再加上酒店的享受必食推介真係講唔晒, 因為我點的每一個款都係好食
2020-10-07
2021-01-11 701 浏览
星期日與朋友到海雲天吃點心放題, 地點位於紅磡德豐街20號九龍海逸君綽酒店2樓。 我們大約兩點到達已見到場外有很多人, 兩點半開始90分鐘的放題時間。 非常幸運店員安排我們到窗邊位置, 店內環境舒適。 一入座每人會有一份蜜汁烤箱、 蟹粉蝦餃和燕窩燉鮮奶, 蜜汁烤箱味道普通, 蟹粉蝦餃好味, 燕窩燉鮮奶不會太甜多燕窩。 這裏點心種類多, 我們也試了很多款, 分享我比較喜歡的點心,蝦餃燒賣不能缺少, 兩款都有質素, 蝦餃皮薄餡, 蝦肉大大粒, 燒賣即叫即蒸, 肉質新鮮。 蝦腸和牛肉腸的腸粉很幼滑, 鹹水角酥脆好味, 鳳爪排骨都很入味, 黑金流沙包甜度適中有流沙效果做得幾好, 葡撻口感酥香。整體來說人均消費大約一百九十幾蚊, 就可以在酒店裏吃點心放題, 算是性價比高的, 加上有無敵靚海景, 絕對可以一試。

蜜汁烤箱

黑金流沙包
鹹水角
牛肉腸粉&蝦腸粉
2021-01-11 433 浏览
見kkday做緊優惠 $158 一位既點心放題!不過留意番加一同茶錢 (每人 $41) 就另外係餐廳比現金. Book左 weekend 14:30 可以任食90分鐘 14:28 左右就開始叫籌 應該係根據book既次序,所以被分配係比較近窗既位置 有維景海景睇又唔曬!有個qr code係手機落單。整體常見既點心正正常常 同埋係逐粒叫 完全解決左兩個人平時食唔晒一籠既問題!不過比較驚喜係要另外煮既 炒飯 煨麵等等 反而仲好食 超有鑊氣!豬手 口水雞都唔錯另外仲有每位送蜜汁火方夾同杏汁燉雪燕 都好食!🦁 海雲天 (紅磡)紅磡德豐街20號九龍海逸君綽酒店2樓🦁 人均消費:~$200|推介:❣️❣️❣️❣️🦁 總結:依個價錢可以舒舒服服嘆點心好值。如果想要質素更加好既點心 之前有介紹過南海1號 不過價錢就會比較貴~

另外仲有每位送蜜汁火方夾同杏汁燉雪燕 都好食!

🦁 海雲天 (紅磡)
紅磡德豐街20號九龍海逸君綽酒店2樓
🦁 人均消費:~$200|推介:❣️❣️❣️❣️
2021-01-04 321 浏览
Checked that many comments on this "all you can eat dim sum" promotion are positive, we decided to give a try after both my hubby and son wanna have a dim sum feast yesterday (Jan 3). It turned out to be a total disaster. In a nutshell, way overpriced for very low quality food, majority of food which is supposed to serve hot is cold, lack of proper seasoning. Second, bad customer service, the waitress in our area looked crossed at the time, she slided almost every plates  instead of serving them, the way she talked of course upset you to be consistent. The house was almost full, I really cant understand why. Take my experience seriously, it is not a place you would want to spend $200 up per person for such crappy food. Lastly, the parking velvet gave us the wrong car..... anything can or cant go wrong went wrong here. Dont get me wrong, Harbour Grand is a 4/5 star hotel?!
2021-01-03
2021-01-02 307 浏览
訂左下午14:30,早左去拎位,正呀拎到海景嘅位,任食點心都算多種類,味道不過不失,大部分點心到檯都仲好熱,加分,加埋茶位加人大約$189 一位,冇乜服務質數,但性價比高👍🏻
2020-12-31 304 浏览
1230是我的生日。請了假和表表去吃任食點心($158/位,後加茶&服務位)。坐完地鐵再坐船到這間做優惠的酒店茶樓吃吃。因為我們是第一組到,可坐窗邊看海位置。大凍天也有人游水,一邊看著一邊吃點心喝著茶,真悠閒。我們點了很多點心。總括來說,炸點好味。服務可以。價錢優惠。除了還未到90分鐘的任點完結時,已收走我們茶壺外,是抵食和值好評的。食物方面: 最差是煎腸粉燶了。燒賣,蝦餃麻麻。流沙包,叉燒腸可以。豬肚不夠辣。楊枝糕,薑汁糕,送的蟹粉蝦餃,炸芋,南瓜餅,炸豆腐粒,日式豆腐,胡麻沙律菜,火腿夾方 杏汁燕窩也頗ok。金絲脆脆,沙律春卷,松露素餃很好味。說回我介意又最令我費解的 ~ ~ 客人還未吃完,就早5分鐘收了茶壺,說唔好意思呀,要準備下一輪。 就算禮貌講了句&幫客人倒滿茶杯。(但茶杯根本不大,而且喜歡飲茶的人,多數會最後飲多幾杯水/茶。在我吃著紅豆沙,突然被快速收了茶壺說準備下輪,感覺真是讓我無奈。)

食物方面:

最差是煎腸粉燶了
。燒賣,蝦餃麻麻
。流沙包,叉燒腸可以
。金絲脆脆,沙律春卷,松露素餃很好味

2020-12-30
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
2020-12-27 296 浏览
#pb食在紅磡 海景點心放題🥢一個月前食嘅點心放題終於出post🤪 當時po story已經收到唔少朋友仔dm 今日就介紹下啦🤭 呢間酒店係誠哥旗下 最大賣點當然係海景啦😍 望住成個海景食咩都開心 仲要係點心放題 真係好滿足🥰 不過價錢都幾貴 連埋茶芥、加一 最後都要$200一個人(其中茶芥要$23位‼️)🙈 想去食嘅話真係要飲多杯茶、望多d個景😂.第一次食點心放題 款式都幾多 接近40款👍🏻 雖然佢限時90分鐘 但係佢上點心都幾快 所以都食到幾多野😋 點心質素一般 其實唔算特別好食🙈 所以感覺個價錢有一半都俾左個景🌊👍🏻黑金流沙包👍🏻脆皮南瓜餅👍🏻椒鹽豆腐粒👍🏻菜膽鮮竹卷呢幾款我覺得幾好食😋 見佢 menu都有轉 所以未必update🤪 同埋佢會有幾款每人送一客(當日係蜜汁火方夾同果皮蒸鮑魚)🤪.我去個陣分左3個時段入座 不過依家好似冇🤔 整體感覺性價比唔高🙈 除非你真係好中意個景啦 如果唔係真係唔使特登去食🤣海雲天紅磡德豐街20號九龍海逸君綽酒店2樓
#pb食在紅磡
海景點心放題🥢