2019-12-26
#海潮食堂 開業23年,一直都是觀塘最人氣的茶記、上班族的蛇王秘竇,不過餐廳門口無招牌(看尾圖),都是看網絡人氣說是非一般茶記😁😁我見平日放假可以排少d人,就一定要來試試有幾人氣先。🔹蔥花蛋治烘底 $27 將醃過的蔥花加入雞蛋一起炒成滑蛋,再夾入烘式薄多士,多士外脆內軟,葱香蛋滑,不花巧,但有港式風味,超好味😋😋😋😋🔹冰啡樂 大約$20中(忘記mark 底) 從未試過可樂溝咖啡,出奇地好夾又好飲,一點也不怪味, 一杯有齊甜味及甘澀,伴隨有氣的泡泡感,配搭新奇,必飲👍👍👍🔹招牌手斯雞肉丁撈通粉 手斯雞有少少麻辣味,大量蔥,撈埋肉丁一齊食,好味到食晒😂😂😂😂🔹牛腩蝦條煎米粉 不要看它樣衰衰,又係心機美食😍 像潮州兩面皇一樣的煎米粉,兩面都有蛋包,食落香口,不太乾身,一絲絲很軟熟,拌點醬油更好吃,再配麻辣牛腩和腐皮蝦卷,份量豐富。🔹超薄阿華甜多士 $13 比5元硬幣還薄的多士,識食一定食薄多士,有奶油和阿華田粉,口感一軟一脆,好過癮,面層的阿華田粉滲出可可微甘, 再蘸煉奶食,很香甜。海潮食堂地址:觀塘成業街19-21 號成業工業大廈地下 G6 號舖電話:2343 9160
我見平日放假可以排少d人,就一定要來試試有幾人氣先。
海潮食堂
地址:觀塘成業街19-21 號成業工業大廈地下 G6 號舖