海怪活鮮刺身專門店

海怪活鮮刺身專門店 (已結業)

Sea Monster Seafood Sashimi
海怪活鮮刺身專門店 (已結業)
2K
queen823tw
無止盡的等待
queen823tw
2020-05-29
关注
刺身食材新鮮,但是最大問題是點完餐到上菜大概等了40分鐘,已經都餓過頭了,應該是人手非常不足。而且店內兩位男店員皆無戴口罩。建議可吃新鮮刺身,或者燒烤魚類都好吃,雞肉串類就普通查看更多
cheukyin2212
食材非常新鮮,但慢工出細貨
cheukyin2212
2020-05-24
关注
店內有少量座位,未算坐得十分舒適,因為佢間鋪冷氣機漏水,我地要就住黎坐。但重點食材真係非常新鮮。嗰日我地兩個人嗌左幾樣刺身壽司,等左成半粒鐘先有,餓到個人暈暈地,不過到野食上枱既時候就完全冇後悔,因為食材真係好新鮮,三文魚同帶子入口即溶,王子燒燒得岩岩好,中間芝士有少少拉絲。但係到加單嘅時候就好掙扎,因為又要等多半個鐘。到最終都係照加,因為真係好好味。價錢方面都唔算貴,最緊要性價比夠高,所以一定會再繼續幫襯。但係如果你人少入去食就最好準備足夠現金,因為要一千蚊以上先可以碌卡,支付寶又壞左,提款要由舖頭行去ATM,都要五六分鐘路程。查看更多
freysyc
承諾就是為了兌現 - 海怪刺身
freysyc
2020-05-19
关注
終於兌現承諾帶咗摯愛的嚟到海怪食刺身!(最緊要食得飽,隨便叫啦!)當身邊有人會不斷咁支持同鼓勵你,就要好好珍惜。不過最緊要係毋忘初心!入正題。北海道海膽 (半板) $388因為對上一次嚟係叫原隻海膽,所以今次就試下嚟半板。海膽十分之新鮮,夠creamy,諗起都流口水。海膽份量比配料多,啱晒我呢啲鐘意就咁食嘅人。日本生蠔 $38@叫咗4隻試下,手掌大細,爽口,少少海水味同金屬,鐘意輕口味嘅就啱晒。幫你起埋個帶子咁先好。嗌多兩隻先!北寄貝 $148味道鮮甜,口感非常爽脆!北寄貝含有豐富OMEGA 3,同埋含有抗膽固醇堆積功能,想心臟好就食多啲啦。池魚 (一份) $288口感非常爽脆,睇落去好似薄薄哋,但其實個texture好豐富,一啲都唔腥,配咗個柚子汁,點少少食特別清新,鐘意重口味嘅點返豉油一樣好味。再唔係就咁食,感受一下回甘味。油甘魚 $68、帶子 $38、赤貝 $48油甘魚一睇就知厚切肥美啦,口感真係一流,我去邊都要食。如果擔心太油膩,最好配wasabi食。帶子鮮同有口感,赤貝都係新鮮爽脆,佢亦都可降膽固醇同血脂㗎!雞軟骨 $30、鹽燒五花腩 $48、鹽燒牛舌 $33嚟少少熟食,雞軟骨普普通通,無乜特別。最想講嘅就係五花腩同牛舌,大份兼厚切,尤其係牛舌,厚到一舊分幾次咁咬,如果唔係太大舊!調味熟度都好好,咬落去啖啖汁啖啖肉。炸准山條 $38似薯條,但比薯條個質感更厚實,雖然炸得熱氣咗啲,不過下次都會再叫。話晒准山有益嘛。------------------------------老閱同位位客人都好熟,又影相又一齊飲酒,的確係消遣好地方,最緊要係啲刺身掂呀!店舖位置近太子D出口,沿砵蘭街行到汝洲街,轉入柏樹街再右轉直行就到。5分鐘左右腳程。查看更多
+ 4
检举
北海道海膽 (半板)
日本生蠔
北寄貝刺身
池魚 (一份)
油甘魚、帶子、赤貝
雞軟骨、鹽燒五花腩、鹽燒牛舌
koala_ng888
新鮮龍蝦及生蠔
koala_ng888
2019-09-26
2K 浏览
关注
今晚專程去試新返的日本知岐的生,叫咗半打,每一隻都好creamy 同新鮮,入口仲好爽口,加上喜愛的龍蠔,因今日得兩個人食,所以叫咗隻細少少嘅印尼青新龍蝦,肉質鮮甜爽脆,價價比得高。一直都常來幫裙,今晚仲叫咗炸蝦卷同串燒,每一款都好食,下次要再一試北海道的白海膽,鮑魚同深池。仲有花咲蟹,諗起都想再來一次,哈哈😄雖然地方唔大,但服務態度很好,啲服務都好友善,所以見佢都有好多熟客幫襯,希望佢未來都keep到水準,加油💪🏻查看更多
kay2019
食刺身黎呢到無錯
kay2019
2019-07-08
关注
今次係第二次黎 朋友帶黎 ,第一次黎既時候已經十分滿意 牡丹蝦刺身扇貝刺身是非常新鮮 牡丹蝦爽脆鮮甜又大隻 上碟時還在動 魚刺身都十分鮮甜 另外今次有驚喜的是魚一夜干燒得岩岩好 唔會太乾 味道很好 一條都只係$58一d都唔貴,另外 叫左日本生蠔同新西蘭生蠔都係各有千秋同樣鮮甜,另外魚刺身條魚骨亦不會浪費 令去煮魚湯昆布烏冬,最後仲叫左芝士年糕呢到環境唔算大 一定要提早訂位 想要特別某種刺身都可叫老闆幫你係日本搵返黎,最鐘意都係個牡丹蝦 叫我食1打都得啊。查看更多
Brut Chan
Feel like over .... 香港築地市場
Brut Chan
2019-07-06
关注
Been there many times, good standard & quality always, no matter food quality or service. Fresh seafood from Japan with many choices all time. Shop owner was nice, as well as all staffs there. Can feel their respect & passion over food. Highly recommended 👍👍👍查看更多
+ 8
貪吃王子
性價比高日本野
貪吃王子
2019-05-26
关注
一直有幫襯呢間太子小店因為佢的刺身一直都高質今次買左油甘魚刺身回家平時都係俾普通部位今次竟然俾腩位油份重甘香味甜入口即溶食吾停口呢間野位置吾多堂食最好訂位除左刺身 玉子燒都係好好食查看更多
油甘魚刺身
Laiwayuen
低調刺身小店
Laiwayuen
2019-05-05
关注
在鬧市找到這家小店,試了一客自選刺身丼及饅魚玉子燒。經店員細心推介,刺身丼選了吞拿魚蓉,三文魚籽及海膽。海膽相當鮮甜,三文魚籽新鮮可口,價錢亦親民。玉子燒雞蛋味濃,入口嫩滑,配合煎香的饅魚相當惹味。只是稍嫌鰻魚份量偏小。查看更多
Kelly kaa
不會再光顧
Kelly kaa
2018-10-19
关注
我們是第一次光顧,由朋友推薦,但是次經歷有點不爽,我們一行6人,全店只有少量座位,而近牆位置也坐得不舒服,六點半準時到達,一個客人也沒有,看似傾計很合適,可惜到了7點客人開始來,很嘈雜,已經傾不到計,預約時員工說好不限時間的,到了8點便不停執檯,催促結帳,外面有人客等位之類說話,叫你埋單😡食物份量的確少,與價格成反,員工不停游說我們叫魚生,因為我們朋友吃熟食多,所以沒有叫,他們的嘴臉好像不高興似的。查看更多
tal tal leung
tal tal leung
2018-09-02
关注
朋友生日想食花咲蟹,上網一查只彈出這間.打去一問沒有返貨,但還是去了. 門口係海鮮檔,樓上用餐.感覺好似去左魚市場.北海道海膽唔夠鮮甜但還可以老闆介紹既法國生蠔,淡淡既蠔味,爽脆池魚皇.池魚食得多,但池魚皇就第一次食.比起平時食既池魚味濃好多而且咬落有彈性配酸汁比較好,因為蛋汁會蓋過魚既鮮味赤貝鮮甜爽口燒南非鮑魚,普普通通明太子玉子燒,嫩滑可口燒白鱔沒有配合醬油,燒得太乾主角長腳蟹出場啦!6斤重,肉質鮮甜,淡淡肉,沒有養到瘦到得返個殻,証明新鮮運到.蟹膏煲粥,鮮甜味美.十分滿意查看更多
+ 6
Qooooooo
嘈到傾唔到計
Qooooooo
2018-07-10
2K 浏览
关注
之前有同事介紹話這間店海鮮新鮮,於是約埋閨蜜來試試!這店門口有-個大水缸,缸裡面有好多生猛海鮮,而店面入面有2層,我地被安排上2樓,樓梯有點污糟及窄,2樓面積不大,可容納約6張枱,包括7人枱,好彩座得不是太迫,店裡沒有什麼裝飾,心裡明白這裡不是食環境,所以對它的食材有了更高期望。但唯一缺點是隔離枱客聲浪好大,室內環境好應聲,被這枱客聲浪遮蓋了,令到其他食客聽不到他朋友聲音,所以大家就越講越大聲,當晚是坐滿人因此變成成個環境都好嘈,令到我同閨蜜傾唔到計我地今晚食左差不多三個鐘,是因為出餸慢,逐碟上,食完又要等好耐才有下-道餸,等到肚餓我地叫左:象拔螃刺身我地突登來食的,所以對它期望好高,$380磅我地叫左隻細的1.25磅,不知抵唔抵食。不過上枱時目測感覺有點細,肉質係爽脆的,但我同閨蜜不約而同覺得有腥味,唯有飲點白酒僻下:(這個是有点失望的!牡丹蝦大隻肉厚,爽甜新鮮明太子玉子燒多餡,明太子咸咸辣辣,玉子嫩滑,不錯帶子刺身比較細粒,味道-般!軟殼蟹卷軟殼蟹炸得硬,不鬆脆,失色芝士年糕夠熱,芝士有流心,年糕煙韌,好味鹽燒鮑魚肉質爽口,感覺新鮮,但閨蜜嫌細隻,成58蚊一隻唔抵食日本甜薯夠甜好食睇返張單有收鮮芥末$10,同有加一服務費。可能我地期望過高了,所以有些少失望,閨蜜就覺得-般般及略貴。查看更多
+ 4
suki.yaki
刺身厚切
suki.yaki
2018-06-01
关注
每次大約埋單都約$700/人,上次4人,今次10個人,每人都是$700左右。吃了很多刺身,油甘魚十分厚切。最馳名是芝士蟹子玉子燒,雞蛋軟軟的,內裡是流心。最後叫了一隻麵包蟹,10人吃都很飽肚,中間蟹身有很多蟹汁,拌飯吃很鮮甜。查看更多
+ 8
CallyLau7989
新鮮
CallyLau7989
2018-05-20
关注
今日同男朋友兩個人去左食海怪 因為之前都睇過facebook有人介紹 所以去一試 兩個人叫左d都幾多野食壽司同埋三文魚刺身先到 壽司飯比平時食嘅酸左D 但味道都還不錯三文魚都好新鮮 切得剛好 入口唔會覺得膩然後到嘅就係玉子無乜特別 都幾好味差不多到尾聲隻蟹終於到左 隻蟹好好味 超新鮮 可能即叫即整掛蒸熟左再雪凍佢蟹蓋送飯一流 但我地真係太飽了隻蟹大概係600+之後仲叫左燒鰻魚同埋鹽燒油甘魚鮫鰻魚都幾好味但油甘魚鮫更出色 但係我唔記得影相 總括黎講食物都好味同新鮮兩個人叫左咁多野食埋單1200+環境都唔錯 仲有好多燒野食同埋清酒三五知己坐低飲下酒食下野都幾好5分滿分我都會俾4.5分 服務都十分好 可以試一試查看更多
+ 3
長腳蟹
ddwong1019
夠鮮味
ddwong1019
2018-05-20
关注
位置唔算易搵近街市,裝修環境一般,有家庭feel,坐位不多,洗手間衛生可以,而食物方面,食物新鮮,食物種類多,燒物和海鮮刺身都好好,反而雞翼就不好食,肉質比較散,推介食物有鹽燒牛舌夠入味,清酒煮大蜆清酒味夠濃,鮑魚及蟶子刺身爽口。清酒帶甜易入口,查看更多
+ 2
清酒煮大蜆
若松河田
好味,新鮮,價錢合理
若松河田
2018-04-29
关注
一向喜歡支持小店,媽咪想試,便去試一次,一向覺得網上介紹的,都不會抱太大喜望,所以諗住試下就算,門口像一間海鮮批發店,完全唔似有堂食,但呢間店就內有乾坤,樓下好似有兩張枱仔,好有禮貌嘅馬尾姐姐帶左我地上二樓,樓上十分不錯,好舒適,不過要行一條鐵梯上,手抱B及行動不便嘅就要座樓下啦,我地叫左好幾樣野,全部都幾新鮮,壽司飯更用上黑醋飯,很軟熟,好味,其他食物都很用心制作,但可能經宣傳後,生意忙左,人手明顯不足,上菜有點慢,希望遲啲唔洗等咁耐啦,趕時間的要考慮一下,但食物確係好食的。查看更多