Sea Monster Seafood Sashimi

Sea Monster Seafood Sashimi (Closed)

海怪活鮮刺身專門店
2K
Mi529G
海鮮新鮮抵食~ 服務好~
Mi529G
Level 3
2018-03-28
Follow
多謝朋友生日帶婆仔食好野~ 估唔到呢區有間咁抵食又新鮮既鋪頭~ 因為係朋友們落單... 所以婆仔都唔係好知咩打咩... 但睇相就明... hahaha... 樣樣都好新鮮唔加汁就咁食都夠曬鮮味~ 個蟹殼大過婆仔塊面... 除左個殼之外真係啖啖肉... 真係岩曬一大班朋友分享~ 刺身色澤好靚好鮮味~ 個蝦頭炸左仲好食呀~ 芥辣八爪魚... 唔夠可以再加芥辣... 好 fresh~ 年糕比我想像中既芝士好唔一樣喎~ 連朋友都咁覺得喎~ 和牛用來刺身太肥美... 燒一燒來食仲正~ 咁岩食第一串既牛粒有 d un... 但求其再揀多串食又好食好多喎... 豬頸肉唔乾就算唔加汁都 okey... 點可以少得食蔬菜呢... Read More
+ 8
隻蟹大概幾多錢?
2018-04-01
大約 2500$
2018-04-06
niko__pig
夠新鮮
niko__pig
2017-12-11
Follow
今餐人地請,唔好好個價錢...淨係知豪食...🦀叫左隻花咲蟹,唔洗自已拆殻,廚師已經剪開哂,勁方便,多肉,跟一碗仔煮蟹嘅時候煮剩既蟹汁,如果蟹唔夠味,就可以用嚟點,或者會問你用唔用黎煮烏冬,多人食都係一個選擇,味道都可以,會用海帶一齊煮。🔥燒鰻魚係新鮮嘅白鰻魚,啲肉幾厚,朋友幾鍾意食,我就有啲唔慣唔係平時嗰隻汁燒。🥗沙律都幾讚,唔係平時嘅平生菜,蕃茄又切得幾靚,好多蟹子,配埋芝麻醬,好食!🐖🐂串燒,ok la,牛利唔錯🐟🐚叫左帶子刺身,估唔到係原隻,有埋裙邊,切好埋,新鮮,下次食都會再叫!三文魚刺身厚切,新鮮,都正🥚芝士蟹籽玉子燒,一夾起一舊,見到入面既流心,一定嘩!好食,但會濟,多人食,每人食一兩舊就fit,尼樣都推介!野飯,朋友飯啤酒,我怕凍就淨係飲熱水,侍應都ok~最後叫得太多,可以打包的~環境乾淨,分兩層,應該有三十個位到~Read More
芝士蟹籽玉子燒
bbqron
2017-07-29
2K views
Follow
今晚帶我家寶貝狗狗睇醫生,發現對面有間光火通明既刺身小店,本著試試無妨心態外賣兩盒自己自由選擇丼丼飯回家品嚐,一試...以價錢而論(Total $270),依個價位有咁優質食材,非常喜出望外...魚生極鮮甜(以平價北寄貝,墨魚而論完全良心食材,尤其八爪魚簡直有從前富麗華酒店水準...已經可以極力推介),加上親切服務態度和善有禮,有家的感覺...有小量堂食位置,雖然不是豪華靚裝簡簡單單,但感覺已算舒適...不能不極讚啊👍🏻👍🏻Read More
emilyhung348
emilyhung348
2017-07-25
Follow
刺身 同 海產 非常非常新鮮, 擺盤同埋相 非常 專業, 北海道海膽 、加拿大象拔蚌、 澳洲龍蝦 刺身、 南非鮑魚刺身、 蘇格蘭蟶子 刺身 、日本海螺刺身、 日本活魚刺身 、刺身多到 數之不盡…… 如果唔鍾意食刺身嘅朋友 可以選擇燒 例如 燒 南非 鮑魚 、 燒 蘇格蘭蟶子 ……每次去食都有唔同驚喜,用 黑糖做嘅壽司 簡直係 好味,芝士蟹籽玉子燒, 又嫩又滑 溜心芝士真係無得輸 ,廚師非常用心思 去做, 呢份堅持 令我覺得 我下次一定會再去食, 仲有一點要投提提大家 ,溫馨提示 , 呢個店 只會做時令嘅海鮮 同海產 不時不食, 所以 有好多食物 可能食到一次就下次冇得食㗎喇, 快啲去尋寶啦!Read More
Iia
真係鮮
Iia
Level 4
2017-07-16
Follow
新鮮牡丹蝦真係未食過一咬佢仲跳,嚇死我超級爽甜,蝦頭極正南非鮑魚同聖子刺身鮮係鮮到不得了嘅但個人鐘意食熟的多啲放心店家可以比你揀燒帶子不錯,墨魚麻麻壽司係全餐嘅敗筆飯太酸,刺身無哂味雙重芝士蛋卷,超好食!燒物師傅同樣有心機Read More
+ 1
新鮮牡丹蝦
聖子刺身
蛋卷
串燒
eatnuts
刺身麻麻,玉子燒出色
eatnuts
Level 3
2017-06-29
Follow
好耐之前聽過依度有玉子燒食,今晚終於黎到試。出面睇好似只做外賣海產咁,其實行入去有窄長既樓梯可以上二樓dine-in area。入去嗰時右手邊望到玻璃牆入面既廚房,左手邊有好多游水海鮮!二樓有大概25-30個位。order紙有沙律、小食(好多燒物)、玉子燒、卷物,同埋各款魚生,可以選擇以刺身/手卷/壽司/魚生丼咁上。自選魚生丼(我地個組合係$82, 加左$12配飯、配菜、可樂) - 墨魚、油甘魚只係正常,談不上新鮮,但牡丹蝦同蒲燒鰻魚都幾好食,玉子都係正常。飯有小小豉油色,已經有調味,軟硬度剛好。六片劍魚腩刺身就好麻麻 ($42) - 冇鮮味,勉強嚥下。火灸魚背壽司都係一樣($8),同元氣既火灸左口魚裙邊係兩回事,或者咁平我唔應該要求太高?希靈魚手卷ok既 ($12),有兩片刺身,飯同魚生丼一樣,不過我地隔左五分鐘食紫菜淋左☹️京蔥三文魚卷 ($20/一條6件) - 冇影相,中上質素啦。全餐最好食既係芝士玉子燒($38)!一夾起,入面d芝士就熔岩咁流晒出黎,玉子甜度岩岩好,熱辣辣食超正😍😍😍最後以鹽燒三文魚頭作結($78)。出面燒焦左,不過刮走就唔影響整體個味道。魚頭肥美,好多肉好滑,唔使點sauce就夠味!另一推介!見到隔離檯嗌綠茶可樂,鍾意既可以黎試試。埋單$300左右,如果刺身好食d既話就真係好抵食!依度食物表現比較兩極,下次黎會一定會嗌番玉子燒,刺身可能食當日推介會安全d...Read More
+ 8
keibb
2017-03-13
2K views
Follow
食物鮮,古怪已在這店'惠顧4次,店主推介他店食物,4次不同,像去尋寶一樣,好味・鮮・抵食・地方可同朋友私人聚會的地方像他公司名ー樣海怪Read More
加拿大蠔,
加拿大蠔
北海道花咲蟹
setusnow
有驚喜的蛋卷
setusnow
Level 2
2017-03-03
Follow
聖誕節同家人搞home party,諗住食壽司刺身,仲有冰袋,拎到返去都好新鮮,見師傅整緊蛋卷,又心思思買埋黎即食,有驚喜,呢個價錢好抵食,入面的芝士溶出來,讚讚~Read More
愚王
新鮮,即叫即做
愚王
2017-02-28
Follow
每款食物即叫即做,包括活海鮮(大小龍蝦,鮑魚,象拔蚌,原隻活海膽,聖子皇,貝類海產,長腳蟹,花咲蟹,登爵尼斯蟹,面包蟹),壽司,手卷,刺身,日本直送鮮魚刺身,火鍋配料,火鍋湯底,火鍋肉類,各款扒類,沙律,自家製玉子燒,日本清酒,德國白酒Read More
Ratings
加拿大象拔蚌,活北海道花咲蟹,活長腳蟹