2025-06-03
#christine開飯日記不嬲鍾意食泰式打邊爐嘅我,睇到愉景新城有依間泰式雞煲任食打邊爐😍即刻就去試下🌟雞煲+牛板腱火鍋放題($278@1)雞煲我就揀咗小辣,佢都幾惹味嘅,仲有泰式香茅嘅味道👍醬汁香口。而且佢個份量都幾多嘅,雞肉本身都好滑身湯底打邊爐湯底就可以揀兩款。我就揀咗冬陰功同埋皮蛋芫荽湯👍冬陰功湯呢比我想像中更加出色酸酸辣辣咁,幾濃味,拎嚟淥肉類個味道都好夾👍🥩肉類佢嘅肉類選擇都幾多嘅,有豬牛羊都齊晒,而且都幾新鮮。都幾推薦佢嘅精選牛板腱。🍤熟食佢嘅熟食種類都幾多,有豬頸肉同埋炒雜菜可以任食,而且佢嘅串燒都係任食嘅。我覺得呢佢牛同雞串都做得幾好,沙嗲醬仲好有誠意咁加咗花生粒粒👍一定要食🍹飲品佢嘅飲品種類都好多,有梳打、綠茶同埋泰式傳統特飲。我自己就試咗佢嘅泰式奶茶,味道非常之唔錯。平時出去有成二三十蚊一杯🍰甜品餐廳仲好貼心咁樣又準備咗啲泰式甜品,例如斑蘭糕同椰汁西米糕😍好推薦佢嘅椰汁西米糕唔甜得嚟又好有咬口,好味~泰·初夏 (荃灣)荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖
🌟雞煲+牛板腱火鍋放題($278@1)
湯底
🥩肉類
🍤熟食
🍹飲品
🍰甜品
泰·初夏 (荃灣)
荃灣青山公路 - 荃灣段398號愉景新城2樓2030號舖