呢個地方combine左幾個不同風格:本身呢度既閣樓店既style加埋bar枱望住師父備餐既過程同埋食泰國菜呢個combination 喺同一個地方,好難怪我同朋友食呢餐大家catching up 得咁興奮同時咁enjoy 個氣氛!呢間餐廳係用QR code 落單,所以都好快手可以落單點到我想食既泰式蝦刺身。今次同我一齊同行既朋友超鐘意食泰國菜,所以有佢一齊點餐就可以更快落單同有得食。當中點左青咖哩雜菜...平時我唔係太好青咖喱,但我朋友enjoy 既程度真係令我都愛上埋呢個咁香咁creamy 既青咖喱!我朋友仲話以後放左工搵好西食又多個好選擇了。
呢個地方combine左幾個不同風格:
我朋友仲話以後放左工搵好西食又多個好選擇了。

• 青咖哩雜菜
2K
同朋友👩🏻‍🎓一齊喺荃灣,佢話想食東南亞菜🇹🇭🇸🇬🇲🇾🇻🇳,問我有乜好介紹,咁我即刻喺人肉電腦💻裏邊搜尋一下🤣,搵到呢間泰國🇹🇭餐廳,就決定帶朋友👩🏻‍🎓過去開餐😆呢間餐廳🍴有上下兩層,樓下係吧枱,泰國🇹🇭餐廳有吧枱,幾特別🤩$78 嘅「蒜香炒秋葵雜菜」:除咗秋葵之外,仲有椰菜、粟米芯、紅蘿蔔、雜菌、西蘭花 等,全部都新鮮幾爽脆😋;簡單用蒜蓉炒🧄🔥,已經好食😋$68 嘅「泰式🇹🇭鮮蝦金柚沙律」:金柚肉清甜,撈埋香蔥、紅洋蔥、酸酸甜甜嘅泰式沙律汁,食得好開胃🤩;仲有肉質結實嘅鮮蝦🍤$88 嘅「泰式🇹🇭紅咖喱雞」,加 $30 配「泰式薄餅」:紅咖喱汁揀咗小辣,已經好惹味,又 creamy 🤩「泰式🇹🇭薄餅」外皮烤焗得幾脆,成塊咬落去又有啲煙韌;沾咖喱汁食,好味😆$108 嘅「泰式🇹🇭無骨海南雞半隻」:海南雞拆咗骨啖啖肉,雞肉都幾滑,沾秘製醬汁辣辣哋好好味😋;仲有,都相當大碟🤩$28「熱泰式香茅茶」要咗兩杯:依家飲品做緊叫兩杯收一杯錢,真係幾抵🤩
2023-06-11 22 浏览
#泰玖📍荃灣曹公坊5號地舖「鹹蛋黃炒軟殼蟹」是一道非常獨特的菜式,軟殼蟹的鹹蛋黃味道香濃,融入了軟殼蟹的口感,令到整道菜式變得非常美味。「泰式無骨海南雞」雞肉煮得十分嫩滑,加上泰式醬汁的調味,讓整道菜式帶有一股獨特的辣味。「泰式鮮蝦金柚鮮蝦沙律」這個沙律帶有泰國的風味,酸甜口感非常適合夏季食用。新鮮的蝦仁加上金柚的酸味,配上清新的沙律醬汁,令到這道菜式非常開胃。「泰式燒雞全翼」。這道菜式帶有泰國的燒烤風味,燒烤至剛好熟透,帶有一股獨特的香氣。
#泰玖
📍荃灣曹公坊5號地舖

2023-06-10 14 浏览
餐廳走工業風 氣氛好好 飲酒暢談一流餐廳樓高兩層 空間感十足( ´͈ ꇴ  `͈)੭⁾⁾下層以吧檯為主 上層以大檯為主最近Viu tv節目「準時開飯」更有介紹⸝⸝⸝⸝泰式青咖喱雞|𝟴𝟴青咖喱濃郁椰香 以及九層塔可以揀小辣/大辣 個人認為小辣適合大部分人口味 唔算好辣大量雞件、泰式茄子、車厘茄、豆角可以另外加配泰式簿餅($30) 世一的配搭⸝⸝⸝⸝泰式明爐桂花魚|𝟭𝟱𝟴原條桂花魚以明爐上菜唔算多骨 而且大部分都係大骨鋪滿配菜 肉碎、秀珍菇、香茅另外仲配多碗湯底 需要時再添加( ⁎ᵕᴗᵕ⁎ )⸝⸝⸝⸝泰式蟹肉炒飯|𝟭𝟭𝟴炒飯夠乾身 除咗有大大舊蟹肉鋪面( ื▿ ืʃƪ仲有蟹肉絲、雞蛋、蔥花一齊炒可以加埋青檸汁 味道更多層次仲有太陽蛋、蕃茄、青瓜伴碟⸝⸝⸝⸝青檸梳打|𝟯𝟴飲品做緊買一送一優惠 啤酒買二送一 真心抵'◡'多款泰式飲品任勻選擇 泰式奶茶、檸檬梳打、香茅茶等
餐廳走工業風 氣氛好好 飲酒暢談一流
餐廳樓高兩層 空間感十足( ´͈ ꇴ  `͈)੭⁾⁾
下層以吧檯為主 上層以大檯為主
最近Viu tv節目「準時開飯」更有介紹

泰式青咖喱雞|𝟴𝟴
青咖喱濃郁椰香 以及九層塔
可以揀小辣/大辣
個人認為小辣適合大部分人口味 唔算好辣
大量雞件、泰式茄子、車厘茄、豆角
可以另外加配泰式簿餅($30) 世一的配搭

泰式明爐桂花魚|𝟭𝟱𝟴
原條桂花魚以明爐上菜
唔算多骨 而且大部分都係大骨
鋪滿配菜 肉碎、秀珍菇、香茅
另外仲配多碗湯底 需要時再添加( ⁎ᵕᴗᵕ⁎ )

泰式蟹肉炒飯|𝟭𝟭𝟴
炒飯夠乾身 除咗有大大舊蟹肉鋪面( ื▿ ืʃƪ
仲有蟹肉絲、雞蛋、蔥花一齊炒
可以加埋青檸汁 味道更多層次
仲有太陽蛋、蕃茄、青瓜伴碟

青檸梳打|𝟯𝟴
飲品做緊買一送一優惠
啤酒買二送一 真心抵'◡'
多款泰式飲品任勻選擇
泰式奶茶、檸檬梳打、香茅茶等
2023-06-09 14 浏览
泰玖 平時耐唔耐都去香港唔同嘅地方食泰國菜,今日就嚟到荃灣曹公坊食依間泰玖!舖頭裝修有上下兩層,地下一座位分布似日式吧枱座位坐法,樓上隻開設左多張枱,方便三五知己一齊坐!菜式有好多款,當中我比較喜歡佢嘅軟殼蟹,我非常之掙扎,黃金軟殼蟹定係食咖喱軟殼蟹,最後我係揀咗咖喱軟殼蟹,咖喱嘅辣到可以選擇小辣定中辣,加$30仲有個薄餅!飛天通菜非常之出色,亦都有當地泰國嘅風味!個泰式蟹肉炒飯,亦都相當好味,當中有大大條嘅蟹肉再加埋蟹籽,經朋友介紹,撈勻咗之後再加泰式魚露一齊食,鮮味會更加突出!餐廳喺晚市推出飲品買一送一優惠,非無酒精飲品唔包括椰青,全部都買一送一,真係好抵!
泰玖

2023-06-06
  • 黃咖喱炒軟殼蟹
2023-06-08 18 浏览
#泰咖喱·太滋味去食泰國嘢 感覺要食番個泰式咖喱 先算完滿🤗-🌶️泰式紅咖喱雞配薄餅 $118泰式薄餅原來幾大件🫓 撕成酥香小片finger food 慢慢蘸汁慢慢食入口 幾滋味 紅咖喱唔太辣同埋濃稠度適中 最like都係裏面嗰啲新鮮菠蘿切粒 食得更開胃-🥠炸蝦餅 $66蝦肉結實彈牙 口感唔錯 蘸甜酸醬食 冇得輸😬-🍛蟹肉炒飯 $118食到咁上下 食炒飯填滿個胃 飯粒炒得乾身 夾雜蔥粒香芹炒蛋碎 味道豐富 蟹籽彈牙充滿口感 雖然蟹肉少咗啲😈-🥭芒果冰茶 $38餐廳做緊飲品優惠 除咗椰青🥥啤酒🍻 其他飲料買一送一 冰茶涼浸浸🥶 有芒果香 少甜冰凍又解渴-📍泰玖 Thai Nine荃灣曹公坊5號地舖
#泰咖喱·太滋味

🥭芒果冰茶 $38

📍泰玖 Thai Nine
荃灣曹公坊5號地舖
2023-06-08 39 浏览
荃灣 Thai Nine 行過比間餐廳嘅裝修吸引,入去原本有兩層,空間幾大,坐得幾舒服,與別不同嘅工業風,令間餐廳好特別泰式生蝦 $108 蝦彈牙新鮮,將酸酸辣辣嘅醬料、蒜片、辣椒、香草,一口氣放落去食,超正,口感刺激 惹味咖喱炒軟殼蟹 $198比想像中大碟,個咖喱好香濃,入邊有青椒、洋蔥、西芹… 好多材料嘅咖喱入邊嘅軟殼蟹量好多,好入味,咬落去,咖喱味同蟹殼一齊,超惹味 泰式馬拉盞通菜 $78 通菜可以揀少油,上面有炸蒜粒,啲油好香,唔會好辣,錢有鍋氣嘅炒菜 泰式炸蝦餅 (3件) $66 啖啖蝦肉,蝦味好重,切開左一半都好大舊 ,唔點醬都好好味,個醬辣辣地,同個蝦餅好搭 飲品做緊買一送一,鮮橙梳打 $38入面有橙肉,蜜桃冰茶 $38 淡淡蜜桃有陣陣茶味整體黎講,啲野食量大,食物都偏大,呢個價錢幾抵食,原來佢仲有午市套餐,個午市套餐性價比高
荃灣 Thai Nine

泰式生蝦 $108

惹味咖喱炒軟殼蟹 $198

泰式馬拉盞通菜 $78

泰式炸蝦餅 (3件) $66

2023-06-05
2023-06-06 18 浏览
店名: 泰玖 地址: 荃灣曹公坊5號地舖荃灣站A3出口,行9分鐘環境: 4.5/5價錢:4.5/5味道: 4.5/5行過見呢間泰國菜餐廳樓高兩層,空間寬敞,裝修走工業風好有特色,一於就試下🙈
CP值高,抵食夾大件,食物的定價貼地,同有做午市套餐🥰鹹蛋黃炒大頭蝦 ❤️❤️❤️❤️❤️$158🦐大頭蝦充滿住鹹蛋黃嘅香味,蝦身亦彈牙,鍾意鹹蛋黃嘅人唔好錯過🥰泰式菠蘿炒飯❤️❤️❤️❤️❤️ $118炒飯乾身粒粒分明,而且亦落足料,入面有各式海鮮,加上腰果同肉鬆,令成個飯口感更加提升😆泰式串燒 ❤️❤️❤️❤️$65叫左牛,豬,雞各一串🐮🐷🐔 ,3款都一樣高質,配上佢哋秘製嘅醬汁,好惹味☺️鮮橙梳打/檸檬梳打❤️❤️❤️❤️$38/$38 (飲品買一送一)兩款都唔太甜,帶有果香比較清新,中和翻泰式嘢食嘅重口味,檸檬🍋帶微酸,會更開胃#stitchfoodie荃灣#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸雞 #放題 #火鍋 #打邊爐 #香港拉麵
店名: 泰玖

地址: 荃灣曹公坊5號地舖
荃灣站A3出口,行9分鐘

環境: 4.5/5
價錢:4.5/5
味道: 4.5/5

CP值高,抵食夾大件,食物的定價貼地,同有做午市套餐🥰

鹹蛋黃炒大頭蝦 ❤️❤️❤️❤️❤️

泰式菠蘿炒飯❤️❤️❤️❤️❤️

泰式串燒 ❤️❤️❤️❤️

鮮橙梳打/檸檬梳打❤️❤️❤️❤️
$38/$38 (飲品買一送一)

#stitchfoodie荃灣

#foodie #香港美食 #美食推介 #港島美食 #九龍美食 #食好西 #香港吃貨 #打卡美食 #生日好去處 #拍拖好去處 #香港食評 #香港餐廳推介 #香港小食 #香港甜品 #香港西餐 #香港中菜 #香港泰菜 #香港日本菜 #炸雞 #放題 #火鍋 #打邊爐 #香港拉麵 #荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處
2023-06-05 17 浏览
天氣熱到冇咩胃口 要食濃味嘅泰國菜刺激下去左荃灣嘅泰玖 呢度嘅咖喱好出色咁熱梗係要叫杯凍飲爽下先梳打同冰茶做緊買一送一 啤酒就買二送一泰式金柚鮮蝦沙律啲蝦勁大隻又爽口 泰國金柚幾甜 一啲都唔澀加埋啲洋蔥絲 泰式醬汁好開胃泰式串燒叫左豬牛雞各一串 睇住喺吧台後面即叫即燒燒得啱啱好 一啲都唔乾而且好入味點埋好香花生味嘅沙嗲醬 勁好食紅咖哩雞呢個真係好正 揀左小辣又香又惹味入面仲有好多圓轆轆嘅泰國茄子 好正宗特登叫個好酥脆嘅泰式薄餅嚟點咖喱 好好食呀芒果糯米飯造型好似芒果壽司咁 芒果好香甜糯米飯仲有紫米款 特別香同有咬口人均200嘅泰菜 抵食有質素 一定會再幫襯呀
天氣熱到冇咩胃口 要食濃味嘅泰國菜刺激下

造型好似芒果壽司咁 芒果好香甜
糯米飯仲有紫米款 特別香同有咬口

人均200嘅泰菜 抵食有質素 一定會再幫襯呀
2023-06-05 9 浏览
今晚同朋友食泰菜。係荃灣呢間門面都好低調🏬, 一入餐廳會見到水泥牆, 烏絲燈泡💡加上懷舊地磚, Bar枱懷舊牆磚, 全個環境充滿復古工業風感覺之餘, 亦相當型格, 晚上燈光暗黃, 更添懷舊。呢度樓高2層, 地下係有格調配上懷舊牆磚嘅bar枱位, 而樓上就係卡位, 空間夠哂寬敞。餐牌價錢貼地又大眾化, 見到仲有午市套餐呀!泰式魷魚青芒沙律 - $78好少見沙律菜嘅比例係少過主菜, 魷魚🦑燒香切圈圈, 仲有都幾多嘅青芒🥭, 配埋酸酸甜甜嘅泰式沙律汁, 好開胃。惹味咖喱炒花甲 - $138咖喱香氣四溢, 配料都好豐富, 有紫洋蔥同三色椒, 花甲都好多, 新鮮又無沙, 夠哂鮮味; 落單時可選擇辣度, 我地叫咗少辣, 食起嚟完全不辣, 加埋香料味, 甜甜地咁。😋泰玖金磚蒜蓉包 - $28食咖哩一定要點蒜蓉包啦🍞, 基本上每枱都會叫的! 蒜蓉包外脆內軟, 大大件, 長型柱體上, CP值高呀! 牛油味好香, 每人食2大條就啱啱好呀! 熱辣辣最好味, 吸埋啲咖喱就perfect!芒果糯米飯 - $58壽司🍣造型芒果🥭糯米飯真係打卡好正呀! 有半用紫糯米整, 一半係普通糯米飯, 口感同樣軟糯, 芒果亦

泰式魷魚青芒沙律 - $78

惹味咖喱炒花甲 - $138

泰玖金磚蒜蓉包 - $28

芒果糯米飯 - $58
壽司🍣造型芒果🥭糯米飯真係打卡好正呀! 有半用紫糯米整, 一半係普通糯米飯, 口感同樣軟糯, 芒果亦夠太甜, 配埋椰漿一齊食, 真係冇的頂呀!

梳打同冰茶嘅飲品有買一送一優惠, 但我朋友想喝椰青, 最後點了一個椰青🥥 - $48, 一杯青檸梳打; 椰青大大個, 雪得夠凍, 非常清甜。青擰梳打🍹好清甜解喝。

#thainine#泰玖#cafe#hkcafe#hkfood#hkfoodie#hongkong#thaifood#thaifoodhk#tsuenwan#tsuenwanfood#tsuenwancafe#荃灣美食#荃灣必食#荃灣餐廳#荃灣好去處#荃灣美食地圖#餐廳推介#假日好去處#泰國美食#相機食先#泰菜#打卡餐廳#海鮮#咖喱海鮮#curryseafood#seafood
2023-06-05 15 浏览
# 𝓣𝓼𝓾𝓮𝓷 𝔀𝓪𝓷走入荃灣不難發現各種美食,呢間新開工業風裝修泰國🇹🇭菜最近打入荃灣,樓高兩層,地下加入左日式酒吧元素,菜式由泰籍主廚辦理,午市除咗抵食之外,配上一款主食+小食+飲品,晚市單品亦都唔算太貴,今期主題更主推海鮮同咖喱。今次試左:[2 set 午市]⭐️ 泰玖招牌式海鮮炒金邊粉 x1 配 泰式奶茶 (+HKD5) +小食泰式炸蝦餅 HKD73炒金邊粉主廚推介,上碟色澤油光好靚,完全唔會太油亦都唔會太乾,海鮮舖滿成碟都係,又魷魚又有蝦,個人唔太鍾意重茄汁醬既炒金邊,但呢碟醬汁調配得剛剛好。小食試左蝦餅,熱辣辣炸得新鮮又脆口,非常脆口,凍泰式奶茶就不過不失,冇左死甜隻味,幾好👍🏾⭐️ 泰式牛肉濃湯船面配 芒果冰茶(少冰少甜)+ 泰式芒果糯米飯 (+HKD18) HKD86友人試左呢個表示個湯濃得黎不油膩,唔會過咸,而且船麵份量多得驚人,餐廳用咗兩隻麵令口感豐富咗,而且最推介佢上面嘅炸豬皮,唔辣既船麵佢表示喜歡。另外我哋加錢叫咗個芒果糯米飯小食,三小塊份量啱啱好,呢度既芒果糯米飯有別於一般餐廳,佢嘅製法類似壽司,用芒果舒上一嚿好暖嘅飯上面,再配上椰漿,另外仲有一嚿特別用黑糯米,
# 𝓣𝓼𝓾𝓮𝓷 𝔀𝓪𝓷

今次試左:[2 set 午市]

泰玖招牌式海鮮炒金邊粉

泰式牛肉濃湯船面

友人試左呢個表示個湯濃得黎不油膩,唔會過咸,而且船麵份量多得驚人,餐廳用咗兩隻麵令口感豐富咗,而且最推介佢上面嘅炸豬皮,唔辣既船麵佢表示喜歡。另外我哋加錢叫咗個芒果糯米飯小食,三小塊份量啱啱好,呢度既芒果糯米飯有別於一般餐廳,佢嘅製法類似壽司,用芒果舒上一嚿好暖嘅飯上面,再配上椰漿,另外仲有一嚿特別用黑糯米,非常好食又創新。

行過曹公坊不坊去試下泰式fusion 菜,餐廳採用QR CODE掃單,午市時間人流都不少,建議12半前去比較空閑。

📍泰玖 (Thai Nine 荃灣)
荃灣曹公坊5號地舖

#foodiehongkong#hongkongfoodlover#hongkongfoodie#hongkongfood#foodsharing #foodie #eat #香港#hongkongfoodblogger #hongkongfoodlover#hongkongfoodie#instafoodhongkongrestaurant#hongkongeats#hongkongfoods#hongkongfoodbloggers#instafoodie #instafoodporn #instafoodgram #foodporn#吃貨#香港美食 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先#ka_foodicted

泰玖招牌式海鮮炒金邊粉
泰式牛肉濃湯船面
2023-06-05 15 浏览
琴日係荃灣發現左間工業風裝修既泰國野,Lunch Set $78已經有主食、小食同凍飲,見佢咁抵就決定要試下🤣主食方面我地叫左個泰式無骨海南雞飯同泰式臘腸炒飯💕個海南雞飯係用左油飯,食落粒粒分明而且好香,個雞口感爽嫩,加埋佢個辣醬好好食😛個臘腸炒飯炒得好香,而且都幾多配料,泰式臘腸比起港式既無咁油膩,鹹鹹甜甜,令個飯既味道更豐富😬小食方面揀左香茅蒜香雞翼同炸蝦餅🙌🏻兩樣野都炸到好脆好香口,我特別鍾意個炸蝦餅,咬落去係彈牙得黎有汁🤪跟餐飲品既選擇都幾多,我地就揀左蜜桃冰茶同芒果冰茶,兩杯茶都唔會好甜,仲幾大杯添🤣整體呢餐都食得幾滿意,而且呢個lunch set真心抵,大家可以去試下😍

好喜歡泰國菜既 👧🏽 發現到係荃灣~有間玩味感十足 水泥工業風打卡餐廳室內有面用空玻璃樽裝飾既磚場 另一面係吧枱成個格調都好現代化 配埋輕快音樂 十分 𝑪𝒉𝒊𝒍𝒍 ❤️🥘 泰式紅咖喱牛腩 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟬𝟴單點了蒜蓉包 當然要配咖喱蘸醬小辣的紅咖啡味道剛剛好 唔會比辣搶走椰香味牛腩肉質軟腍 配料十分豐富 整體味道甜中有點辣🌶️🍞 泰玖金磚蒜蓉包 𝗛𝗞𝗗𝟰𝟮香濃香蒜味 🧄 即叫即烘麵包外脆內軟 配埋咖啡汁 𝗝𝘂𝗶𝗰𝘆 惹味🤤🍢 泰式串燒 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟭𝟴雞 豬 牛 每樣兩串~肉質唔會太乾身十分喜歡佢地既沙嗲醬 💕 好香花生醬味坐吧枱就可以見到即場燒烤 等候時間就要耐少少🥬 泰式馬拉盞炒通菜 𝗛𝗞𝗗𝟳𝟴手機下單 可以選擇少油 😲上枱好香濃既蒜香味~通菜炒得好爽口🥭 芒果糯米飯 𝗛𝗞𝗗𝟱𝟴擺盤好可愛 😍 成舊壽司咁芒果甜甜地 配埋香濃椰醬糯米飯 𝗝𝗲𝗻𝗴!🧋 泰式奶茶 𝗛𝗞𝗗𝟯𝟴味道偏重奶味 口感濃郁順滑🍹 蜜桃冰茶 𝗛𝗞𝗗𝟯𝟴濃濃桃味 但整體上偏甜無論餐廳環境 抑或食物質素 絕對高分💓宜家晚市飲品🍻啤酒 仲有買一送一𝑻𝒉𝒂𝒊 𝑵𝒊𝒏𝒆 泰玖🍴荃灣曹公坊5號地舖💰平均消費 𝖧𝖪𝖣𝟤𝟦𝟢💓 泰玖金磚蒜蓉包
好喜歡泰國菜既 👧🏽 發現到係荃灣~
有間玩味感十足 水泥工業風打卡餐廳

手機下單 可以選擇少油 😲
上枱好香濃既蒜香味~通菜炒得好爽口

🥭 芒果糯米飯 𝗛𝗞𝗗𝟱𝟴
擺盤好可愛 😍 成舊壽司
芒果甜甜地 配埋香濃椰醬糯米飯 𝗝𝗲𝗻𝗴!

🧋 泰式奶茶 𝗛𝗞𝗗𝟯𝟴

🍴荃灣曹公坊5號地舖
💰平均消費 𝖧𝖪𝖣𝟤𝟦𝟢
💓 泰玖金磚蒜蓉包 泰式串燒
2023-06-01
$240 (早餐)
  • 泰玖金磚蒜蓉包
  • 泰式串燒
2023-06-04 18 浏览
餐廳係工業風裝潢,空間寬敞有上下兩層,環境氣氛都好好。食物份量超多,上菜速度快,CP 值好高。。招 牌 蟹 肉 煎 蛋 捲 // $98大碟到已經唔可以叫前菜/小食,好飽肚。厚厚蛋捲中間餡料有鮮甜蟹肉,表面灑左爽口蟹籽+紫菜碎,蛋層不厚不薄,再點埋微辣又有少少甜既特製醬汁,。泰 式 軟 殼 蟹 金 柚 沙 律 // $88。泰 式 菠 蘿 炒 飯 // $118用半個菠蘿裝住超有分量既炒飯,材料好豐富,有青口、提子乾、菠蘿、大蝦、肉鬆、腰果,夠 2-3 人食。飯粒粒粒分明,而且炒得有鑊氣,有蛋香。。泰 式 青 咖 哩 雞 // $88 青咖哩汁偏甜辣度底,椰香同埋九層塔味濃,有大量嫩滑雞肉 + 小圓茄子 + 車厘茄,爽甜 juicy,配油酥餅、蒜蓉包應該好好食,但炒飯真係太大份食唔嗮。。泰 式 奶 茶 // $38。芒 果 冰 茶 // $38晚市飲品有買一送一優惠 ~奶茶茶味非常香濃,甜度剛剛好。沒有特別要求小甜,但難得這杯泰式奶茶以港人口味調製,以泰國傳統奶茶來說只是微糖級別,沒有那種死甜。芒果冰茶都係茶味濃鬱,飲落好清新,冇假甜。ꕀFOLLOW IG @ FISWEET FOR

。招 牌 蟹 肉 煎 蛋 捲 // $98
大碟到已經唔可以叫前菜/小食,好飽肚。

。泰 式 軟 殼 蟹 金 柚 沙 律 // $88

。泰 式 菠 蘿 炒 飯 // $118
用半個菠蘿裝住超有分量既炒飯,
材料好豐富,有青口、提子乾、
菠蘿、大蝦、肉鬆、腰果,夠 2-3 人食。
飯粒粒粒分明,而且炒得有鑊氣,有蛋香。

。泰 式 青 咖 哩 雞 // $88
青咖哩汁偏甜辣度底,椰香同埋九層塔味濃,
配油酥餅、蒜蓉包應該好好食,但炒飯真係太大份食唔嗮。

。泰 式 奶 茶 // $38
。芒 果 冰 茶 // $38
晚市飲品有買一送一優惠 ~
芒果冰茶都係茶味濃鬱,飲落好清新,冇假甜。

FOLLOW IG @ FISWEET FOR MORE.

• 泰式菠蘿炒飯
  • 泰玖招牌蟹肉煎蛋捲
2023-06-01 19 浏览
荃灣超水準工業風泰國菜!終於喺荃灣食嗰間好好食嘅泰國菜😋全部嘢食都高水準,有驚喜,而且上菜好快泰式炸蝦餅$66炸蝦餅配泰式酸辣醬,佢哋好夾,外脆內軟,係好食嘅正宗泰式蝦餅泰式鮮蝦冬陰功湯$98濃郁,超級夠味而且好香嘅冬陰功湯,分量十足,四個人飲都得,裏面有魷魚蘑菇大蝦,大蝦超新鮮好多膏啲肉好彈牙,值得一讚!我哋揀咗正常辣,佢個辣度都正常,如果唔食得辣,可以揀小辣泰式黃咖喱雞+泰式薄餅$118咖喱好香,亦都好香椰香味,一食落去已經覺得好想配埋飯一齊食裏面有滑雞,而且無骨!仲有啲蔬菜三色椒,薯仔等等,最鍾意佢嘅薯仔超級林同入味泰式乾炒牛肉河粉$118河粉煙煙韌韌咁,好有咬口,而且佢嘅牛肉幾多,份量啱啱好,味道都剛好,有紅蘿蔔芥蘭,一齊炒,好食飲品方面,買一送一好抵!除咗椰青之外,揀咩都得,啤酒🍻就係買二送一青檸梳打$38檸檬梳打$38夏天就係要飲梳打,非常解渴
荃灣超水準工業風泰國菜!
終於喺荃灣食嗰間好好食嘅泰國菜😋
全部嘢食都高水準,有驚喜,而且上菜好快

泰式炸蝦餅$66

泰式鮮蝦冬陰功湯$98
我哋揀咗正常辣,佢個辣度都正常,如果唔食得辣,可以揀小辣

泰式黃咖喱雞+泰式薄餅$118
咖喱好香,亦都好香椰香味,一食落去已經覺得好想配埋飯一齊食

泰式乾炒牛肉河粉$118

青檸梳打$38
檸檬梳打$38
夏天就係要飲梳打,非常解渴
2023-05-28
  • 泰式炸蝦餅