早排ViuTV 有介紹呢間餐廳,門口好低調,綠色灰色水泥牆,唔講唔知入面係食泰菜,餐廳入面樓底好高,有分成兩層,下面果層係bar枱,可以睇到水吧沖野飲😙樓上係卡位。可能ViuTV 介紹完,食食下見門口愈來愈多人等位。今次我地被安排坐bar枱。🦀泰式軟殼蟹金柚沙律$88軟殼蟹炸得香脆,整個沙律好開胃,金柚好甜,灑上腰果、炸蒜、蝦乾等配料,下底有椰菜墊底,淋上酸甜沙律醬,好開胃!🐔泰式青咖喱雞$88海鮮同咖喱係呢間舖頭嘅主打!由於我哋唔食海鮮,所以今次叫咗咖喱雞,青咖喱唔辣,但係同樣有椰香又惹味,入面有泰國茄子同豆角,雞肉好滑。🍞泰玖金磚蒜蓉包 $42我見枱枱都點,我地都跟住點。金黃色嘅蒜蓉包香脆又有蒜香,用嚟點咖喱汁簡直是絕配!🥬飛天通菜少油$78有少油option揀緊係少油啦,冇咁肥呀嘛,通菜正常發揮,上面有好多炸蒜,又香又爽口。🐷泰式乾炒豬肉河粉$108豬肉醃得入味,河粉唔會好油,要剩熱食,否則河粉會黏埋一舊。🥤飲品(除椰青)做緊買一送一優惠,青檸梳打$38,泰式奶茶$38。

🦀泰式軟殼蟹金柚沙律$88

泰玖金磚蒜蓉包

🥬飛天通菜少油$78
飛天通菜少油

🐷泰式乾炒豬肉河粉$108
豬肉醃得入味,河粉唔會好油,要剩熱食,否則河粉會黏埋一舊。
泰式乾炒豬肉河粉

2023-06-21
泰式軟殼蟹金柚沙律
泰式青咖喱雞
泰玖金磚蒜蓉包
飛天通菜少油
  • 芒果糯米飯
2023-06-24 18 浏览
呢間餐廳係工業裝修風格,睇落去完全估唔到係泰式餐廳🫢入邊仲有啲吧枱位置,裝修好靚!過嚟打卡都值得🫶🏻非常推介泰式明爐桂花魚✨✨✨有爐由職員即場點火熱住佢,湯入面有好多肉碎同泰國調味料好豐富魚肉滑而且好大條。青檸味夠出,食落一啲都唔濟,仲有額外一碗湯比你自己加落去。無骨海南雞飯啖啖肉,份量都幾多☺️本身都好鍾意食海南雞,香滑雞肉帶少少脂肪,配上酸酸辣辣醬汁,加個白飯就最好啦。再叫咗一個蒜蓉雞翼小食,外層脆卜卜沾上蒜蓉,好香口好好食。最後再叫咗個椰青,勁大個,所以有好多椰水❤️佢哋其他無酒精飲品仲買一送一🫶🏻可以試下

• 無骨海南雞
#fatxtsuenwan ‼️ @Hikari 同一集團的高質泰式店 ‼️•① [ 小食: 金 磚 蒜 蓉 包 // 泰 式 生 蝦 ]|「 金 磚 蒜 蓉 包 」推薦✨️👏🏻(⸝⸝⸝⸝神∀神⸝⸝⸝⸝)👏🏻✨️成個口感都大讚,好鬆脆,但又唔會太油膩。蒜蓉味不會濃但越食越好食!「 泰 式 生 蝦 」入面個青色酸辣醬份量都幾多,同埋其實都幾辣下。建議大家一次過同埋蒜片、辣椒、酸辣醬、同埋蝦一齊食(♡∀♡〃)‼ |𓋪9.5/10·② [ 主食: 泰 式 紅 咖 喱 雞 // 金 不 換 炒 雞 肉 河 粉]|紅 咖 喱 另外加了薄餅,不過略嫌薄餅有點太乾,唔係平時食開嗰種。紅咖喱入面有好多唔同嘅料,尤其係菜,咖喱亦都唔會太辣。「 金 不 換 炒 雞 肉 河 粉 」又係炒得好惹味,忍唔住一啖接一啖食。|𓋪8/10•③ [ Drinks : 橙紅茶// 蜜桃紅茶 (買一送一) ]| 又要大贊佢啲嘢飲(ㆆᴗㆆ)♡水果味完全唔假,同茶混合得好balanced ! |𓋪9.5/10·Thai nine (Tsuen Wan)G/F, 5 Tso Kung Square, Tsuen Wan
#fatxtsuenwan
‼️ @Hikari 同一集團的高質泰式店 ‼️

成個口感都大讚,好鬆脆,但又唔會太油膩。
蒜蓉味不會濃但越食越好食!
𓋪9.5/10

紅咖喱入面有好多唔同嘅料,尤其係菜,咖喱亦都唔會太辣。
𓋪8/10

| 又要大贊佢啲嘢飲(ㆆᴗㆆ)♡
水果味完全唔假,同茶混合得好balanced ! |
𓋪9.5/10
Thai nine (Tsuen Wan)
2023-06-21 18 浏览
我剛剛才泰國回來,在泰國的每一天都吃同一類的東西🤣朋友就竟然介紹我去這間餐廳泰國菜繼續回味!果然沒有介紹錯泰玖非常有驚喜,炒河粉的的確確是泰國的大塊河粉,超級欣賞!菜式值得一試😎泰式明爐桂花魚這道菜以新鮮的桂花魚為主角,配上泰式香料、肉碎及新鮮的蔬菜,經過明爐滾熱住檸檬香茅湯,酸酸的非常開胃,魚肉保持了新鮮嫩滑多汁的口感,令人停不了口。泰式乾炒雞肉河粉超級推薦👍🏻我自己非常喜歡🥰河粉口感十分獨特,帶有一點Q彈的嚼勁搭配上炒得恰到好處的雞肉和香料讓整道菜的味道更加豐富。這道菜還帶有一點微辣的口感十分惹味 非常加分!青檸梳打和蜜桃冰茶都是不容錯過的青檸梳打口感清新,帶有一點微酸蜜桃冰茶則口感更為甜美兩者都非常適合夏天飲用 十分解渴!金磚蒜蓉包蒜蓉包口感酥脆每一口都能品嚐到蒜香的滋味我們沒有點咖喱汁 以為會口寡寡竟然意外收穫 就咁食都好好食當然點上咖喱會增添色彩。
我剛剛才泰國回來,
在泰國的每一天都吃同一類的東西🤣
朋友就竟然介紹我去這間餐廳泰國菜
繼續回味!果然沒有介紹錯
泰玖非常有驚喜,
炒河粉的的確確是泰國的大塊河粉,
超級欣賞!菜式值得一試😎

泰式明爐桂花魚

泰式乾炒雞肉河粉
超級推薦👍🏻我自己非常喜歡🥰
河粉口感十分獨特,帶有一點Q彈的嚼勁
搭配上炒得恰到好處的雞肉和香料
讓整道菜的味道更加豐富。
這道菜還帶有一點微辣的口感
十分惹味 非常加分!

青檸梳打和蜜桃冰茶都是不容錯過的
青檸梳打口感清新,帶有一點微酸
蜜桃冰茶則口感更為甜美
兩者都非常適合夏天飲用 十分解渴!

金磚蒜蓉包
蒜蓉包口感酥脆
每一口都能品嚐到蒜香的滋味
我們沒有點咖喱汁 以為會口寡寡
竟然意外收穫 就咁食都好好食
當然點上咖喱會增添色彩。

2023-06-12
  • 泰式乾炒雞肉河粉
2023-06-21 12 浏览
這間泰日fusion餐廳泰玖,裝修得好有懷舊工業風格,餐廳設有上下兩層,地下是日式吧枱座位,感覺比較chill。食完7 點多已經要等位,建議先行訂位。餐廳喺晚市推出飲品買一送一優惠,非無酒精飲品唔包括椰青,全部買一送一,抵。泰式青胡椒爆炸大頭蝦 $158, 有四隻爽口彈牙的大頭蝦,用了很多泰式香料,如香茅、原條青胡椒粒去爆炒大頭蝦,味道微辣惹味。泰玖招牌泰式肉碎生菜包,$98 大大碟,都是以豬肉碎、辣椒、蔥、羅勒、薄荷、芫茜炒製而成,它後勁頗辣,特別之處,是配上炸豬皮一齊包來食,更添香脆及口感。泰式馬拉盞炒秋葵雜菜$78, 可以選擇少油。用馬拉盞炒好惹味。$65 有三串泰式串燒(雞/牛/豬),燒得不乾身,仍有肉汁,沙嗲醬亦不錯。

2023-06-11
( ͡° ͜ʖ ͡°) 泰玖 ❝ 型格工業風泰國菜無論坐閣樓/bar枱都好有fu ❞/ Lunch Set /包括有主食+小食+飲品 性價比高~✿ 招牌海鮮炒金邊粉 $78金邊粉炒得均勻 軟硬適中 海鮮有蝦同埋墨魚配料旁邊重有花生碎同辣椒粉比你自由調配小食重要唔使加錢 叫咗香茅蒜香雞翼單骨雞翼食落好方便啖啖肉 夠香口~✿ 泰式牛肉濃湯船面 $78湯底夠哂濃味 特顯香茅香料 亦不會太重味適中剛好船麵用咗米粉同埋金邊粉參參 又幾特別~配料份量足 有牛丸 肥牛 通菜 炸豬皮小食就配泰式炸蝦餅 即炸夠熱夠香口~✿ 蜜桃冰茶滿足到我呢個蜜桃控~✿ 青檸梳打夏日炎炎 最好就係飲佢 又夠汽~╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌖🌑‘𖤘◦″ 𖤣 泰玖 (荃灣)荃灣曹公坊5號地舖🤤跟我搵食~✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿
( ͡° ͜ʖ ͡°) 泰玖

金邊粉炒得均勻 軟硬適中
海鮮有蝦同埋墨魚配料
旁邊重有花生碎同辣椒粉比你自由調配
小食重要唔使加錢 叫咗香茅蒜香雞翼
單骨雞翼食落好方便啖啖肉 夠香口~

✿ 泰式牛肉濃湯船面 $78
湯底夠哂濃味 特顯香茅香料
亦不會太重味適中剛好
船麵用咗米粉同埋金邊粉參參 又幾特別~
配料份量足 有牛丸 肥牛 通菜 炸豬皮
小食就配泰式炸蝦餅 即炸夠熱夠香口~

✿ 蜜桃冰茶
滿足到我呢個蜜桃控~

✿ 青檸梳打
夏日炎炎 最好就係飲佢 又夠汽~

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌖🌑

‘𖤘◦″ 𖤣 泰玖 (荃灣)
荃灣曹公坊5號地舖

🤤跟我搵食~

今日就去到一間由泰國大廚主理食物,重點注重泰國風味及其食材品質的一間泰國菜餐廳 - Thai nine泰玖,餐廳一共有兩層,地下一層就像酒吧一樣,坐在吧枱前面吃著泰國菜,chill著飲️青檸梳打😂😂而且這個位置打卡也很不錯🤙🏻👍🏻點了幾款正宗的泰國美食,包括有鑊氣的乾炒鮮蝦河粉,香香又惹味的黃咖喱雞,一次過滿足你四個小食的泰式拼盤,當然不少得芒果冰茶及青檸梳打啦!⭐️泰式乾炒鮮蝦河粉 $118最讓我印象深刻的就是河粉的口感,吃下去的口感滑嫩滑得有點像腸粉,跟我們平時吃的河粉不一樣,再加上配料、魚露和醬料等調味料來炒製,這道菜通常味道鮮香濃,而且蝦大隻得來爽口又清甜🍤🦐,整體都不錯👍🏻👍🏻⭐️泰式黃咖喱雞(小辣)$88黃咖喱的味道比較濃郁,帶有椰香和咖喱的香氣,而且有些微辣的口感,雞肉的口感也是嫩滑不會太乾,最喜歡就是咖喱裡的馬鈴薯口感,咖喱再配上米飯或薄餅一起吃,真的可以吃掉一大碗白飯。⭐️泰式薄餅 +$30如果點了一份咖喱加30元就可以配一個泰式薄餅,薄餅比較酥脆可口,份量都不少的,與黃咖喱塔配著一起吃,簡直是完美的配塔。⭐️泰式拼盤 $118拼盤包括了雞翅、雞卷、蝦餅和魚餅,都是泰國傳統小食

⭐️泰式乾炒鮮蝦河粉 $118

⭐️泰式黃咖喱雞(小辣)$88

⭐️泰式薄餅 +$30

⭐️泰式拼盤 $118
拼盤包括了雞翅、雞卷、蝦餅和魚餅,都是泰國傳統小食,雞翅炸到金黃色,口感香脆,帶有一點辣;用薄餅皮包裹的雞卷,就像雞肉腸一樣,炸到外脆內軟的;炸蝦餅也是炸到外脆內又爽口彈牙,每一口都是蝦;而魚餅的味道帶著濃濃的香茅帶有一點辣的味道,很有泰國風味。

⭐️泰國絲苗白飯 $18
飯食的味道比較香甜,米粒緊實,口感Q彈,一定要用配泰式黃咖喱雞!!

⭐️芒果冰茶 $38
現時飲品買一送一,芒果冰茶帶有芒果味道🥭,再加上冰涼的口感,好適合在炎熱的天氣中飲用。

⭐️青檸梳打 $38
加入了青檸汁的梳打水,冰凍有氣的口感再加上青檸的酸爽,整個感覺都很清新。🍋
  • 泰式炸蝦餅
  • 泰式拼盤
2023-06-19 12 浏览
🚩 泰玖 依間餐廳已經唔係第一次介紹啦,餐廳樓高兩層地下個層係吧枱位置,岩曬兩口子拍拖約會🤭樓上嗰層就有好多長枱岩曬聚會食飯〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈金不換炒牛河 $118牛河唔係我哋一般食乾炒牛河嗰款,而係類似於陳村粉比較薄身但大件,超級惹味炒河入面有好多蔬菜,食完包保唔便秘🤣不過調味都幾辣嫁🌈泰式炸雞卷 $36用腐皮包住免治雞肉,外皮焦脆裡面軟軟的$36蚊咁多粒都推薦🌈泰式炸蝦餅 $36有三大件,兩個人share大滿足,三個人都剛剛好蝦餅夠爽彈,配埋泰式辣醬好似去咗轉泰國咁🌈泰式鮮蝦冬陰功湯 $98係可以俾你揀辣度嘅冬陰功湯肉眼可見超多香料,仲有一隻大頭蝦,兩隻青口冬陰功做得夠酸夠辣,可以分到4/5碗左右🌈泰式奶茶 $38奶茶控梗係要飲泰式奶茶紅茶底非常香濃喺泰國茶葉嘅味道又唔會太甜,適合返香港人嘅口味買一送一,梗係抵飲啦🙌🏻
🚩 泰玖
🌈金不換炒牛河 $118
牛河唔係我哋一般食乾炒牛河嗰款,而係類似於陳村粉
比較薄身但大件,超級惹味
炒河入面有好多蔬菜,食完包保唔便秘🤣
不過調味都幾辣嫁

🌈泰式炸雞卷 $36
用腐皮包住免治雞肉,外皮焦脆裡面軟軟的
$36蚊咁多粒都推薦

🌈泰式炸蝦餅 $36
有三大件,兩個人share大滿足,三個人都剛剛好
蝦餅夠爽彈,配埋泰式辣醬好似去咗轉泰國咁

🌈泰式鮮蝦冬陰功湯 $98
係可以俾你揀辣度嘅冬陰功湯
肉眼可見超多香料,仲有一隻大頭蝦,兩隻青口

冬陰功做得夠酸夠辣,可以分到4/5碗左右

🌈泰式奶茶 $38
奶茶控梗係要飲泰式奶茶
紅茶底非常香濃
喺泰國茶葉嘅味道
又唔會太甜,適合返香港人嘅口味
買一送一,梗係抵飲啦🙌🏻
2023-06-16 19 浏览
放假約了朋友由荃灣下午直落至晚飯,逛街看戲掃街真的超放鬆,邊傾邊逛來到了曹公坊,見到這間工業風的餐廳門外頗熱鬧看進去見到日式吧枱當然以為是日本菜,看過餐牌才發現是泰國菜呢。這個泰日的組合相當有趣,我們決定試試。雖然已經晚上八時,我們也不是太餓,所以今次先品嚐兩款食物。青咖喱雜菜配薄餅雜菜的種類頗多,芥蘭、迷你茄子、椰菜、西蘭花還有秋葵,(果然混合了一點日式的元素呢)青咖喱汁調味很好很惹味薄餅非常蘇脆,蘸青咖喱汁很滋味。泰式明爐檸檬鮮魷魚一向都喜歡吃泰式明爐魚,但兩個女生吃一條魚怕會吃不下造成浪費,這個明爐鮮魷魚就非常適合我們。魷魚口感爽而不韌,吸收了泰式蒜辣汁,好吃得不得了🤤梳打和冰茶有買一送一優惠,吃完辣野再喝冰涼的飲品,爽👍🏼

雖然已經晚上八時,我們也不是太餓,所以今次先品嚐兩款食物。

青咖喱雜菜配薄餅
薄餅非常蘇脆,蘸青咖喱汁很滋味。

泰式明爐檸檬鮮魷魚

梳打和冰茶有買一送一優惠,吃完辣野再喝冰涼的飲品,爽👍🏼
2023-06-16 22 浏览
荃灣真係好多野食簡,今日簡左好耐冇食過既泰國菜,餐廳門口工業風設計,但入到去居然係日式bar枱設計,餐廳仲有上層雅座,但我今日就坐係bar枱個出菜位附近,不過因為咁,眼睛好忙😂因為肚皮有限,睇到人地簡既野食當自己食左😂🔸金磚蒜蓉包($42)入口香脆,件件都金黃色,除左蒜蓉味仲有牛油香🔸飛天通菜($78)少少辣,通菜冇渣🔸青咖哩雞($88)因為驚辣所以簡左青咖喱,除左有雞件之外,仲有青豆泰國茄子同其他香葉作為配菜🔸軟殼蟹柚子沙律($88)軟殼蟹炸得好酥脆,而且肉身厚身,柚子加香料撈埋作為沙律底,份量十足🔸雞肉卷泰國野點少得熱氣野?今日我地叫左炸雞卷,一口一粒,岩岩好👍🏻🔸芒果冰茶、泰式拉茶($38)餐廳飲品而家做緊買一送一(除左椰青),啤酒仲買二送一添。天氣咁熱緊係要叫杯冰茶涼涼佢啦😙唔知係咪因為餐廳同ViuTV合作完,當晚食飯都好多人,真係要book枱先攪得掂😊

🔸金磚蒜蓉包($42)
入口香脆,件件都金黃色,除左蒜蓉味仲有牛油香

🔸飛天通菜($78)
少少辣,通菜冇渣

🔸青咖哩雞($88)

🔸軟殼蟹柚子沙律($88)

🔸雞肉卷

🔸芒果冰茶、泰式拉茶($38)

• 泰式青咖喱雞
  • 泰玖金磚蒜蓉包
2023-06-16 27 浏览
Thainine 泰玖早前見viu TV 介紹一間位於荃灣嘅泰菜,非常吸引,即刻打電話去book 枱約埋朋友一齊去試下先😋 餐廳分上下兩層,裝修好精緻,氛圍感很好,非常relax.泰式鮮蝦金柚鮮蝦沙律$68鮮蝦同金柚嘅份量十足,惹味醬汁,非常開胃。惹味咖喱炒大頭蝦$198非常足料!!基本上成碟都係大頭蝦,有少量配料,例如洋蔥,紅椒,青椒等,咖喱好香,好入味,大頭蝦亦都夠晒新鮮彈牙。泰式薄餅+$30叫得泰式咖喱點可以唔加配薄餅?點埋咖喱汁一齊食超好味,薄餅新鮮整起,送上枱時熱辣辣,酥脆煙韌。泰奶茶提拉米蘇 $78以泰式奶茶取代expresso,泰式奶茶味非常突出,食到陣陣茶味之餘,亦一啲都唔甜,啱晒鍾意食蛋糕又鍾意清清地嘅人士,Tiramisu食落好creamy,個人覺得呢個甜品係必點。泰式奶茶呢杯泰式奶茶,簡直係泰國味道茶味香又甜度啱啱好,超好味。特別值得一提係餐廳而家做緊嘢飲買一送一優惠同價錢嘅飲品揀兩杯淨係比一杯錢咋!非常抵!!推薦大家嚟試啊😎泰玖 (荃灣)荃灣曹公坊5號地舖
Thainine 泰玖

餐廳分上下兩層,裝修好精緻,氛圍感很好,非常relax.

泰式鮮蝦金柚鮮蝦沙律$68
鮮蝦同金柚嘅份量十足,惹味醬汁,非常開胃。

惹味咖喱炒大頭蝦$198
好香,好入味,大頭蝦亦都夠晒新鮮彈牙。

泰式薄餅+$30

泰奶茶提拉米蘇 $78

泰式奶茶
呢杯泰式奶茶,簡直係泰國味道茶味香又甜度啱啱好,超好味。

推薦大家嚟試啊😎

泰玖 (荃灣)
荃灣曹公坊5號地舖
2023-06-12
泰式炸蝦餅是一道絕對不能錯過的招牌菜👏🏻這款餅的外皮炸得超酥😘內餡則是以新鮮的蝦肉和香料混合而成,口感十分豐富和美味😆😆特別是配上泰式甜辣醬 好正😘泰式雞肉、牛肉、豬肉串燒,裡面的肉質鮮美,特別是泰式香料的調味非常精準,入口味道香濃,令人難忘。燒烤入味,肉質鬆軟,配上泰式甜辣醬,滋味更勝🤩🤩總括來說 餐廳的泰式菜色無論是口感還是味道都非常出色,值得一試🥰服務非常友善,餐廳的裝潢和氛圍也很舒適🥳
特別是配上泰式甜辣醬 好正😘

呢間位於荃灣曹公坊嘅泰國菜餐廳裝潢好有特色,裝潢走工業風,餐廳樓高兩層,座位以日式居酒屋嘅bar枱作設計,散發出型格氣息。金不換炒牛肉河粉 ($118)食到有啲香料味,而且食落好有鑊氣,河粉夠晒煙韌有咬口!好鍾意食呢個質地😍唔係度度地方都有呢一種寬河粉食,會想再食多次!惹味咖哩炒軟殼蟹($168)配料有洋蔥,咖哩,青椒同軟殼蟹等唔咖喱汁好惹味,味道甜甜地,食落好香,唔食辣嘅朋友仔都食到,軟殼蟹幾大隻,而且都幾多肉!泰奶提拉米蘇($78)平時食Tiramisu 食得多,但用泰式奶茶整嘅Tiramisu就真係第一次試!同埋呢個造型感覺上好似食緊盒子蛋糕咁🤣層次分明,食完都唔覺得好漏地址:泰玖荃灣曹公坊5號地舖。

金不換炒牛肉河粉 ($118)

惹味咖哩炒軟殼蟹($168)

泰奶提拉米蘇($78)

地址:泰玖
荃灣曹公坊5號地舖。
2023-06-15 62 浏览
今日黎到荃灣試下呢間朋友介紹嘅泰菜一入到門口已經覺得裝修幾stylish 入面係bar枱我地今晚二人叫左🍞泰玖金磚蒜蓉包 $42實物一磚磚好厚 食落都鬆碎 蒜蓉味幾出🍛泰式青咖哩雞 $88食落都幾香 鹹度剛好 雞略嫌瘦左少少 但食落幾唔會好油 都唔錯 嗌左蒜蓉包可以送咖哩🐔泰式無骨海南雞 (半隻) $108呢度嘅海南雞好大份 兩個人都食唔哂 食落都算肉嫩 雞味唔算太濃🍴泰式濕炒牛肉河粉 $118份量好多夠飽肚 唔少蔬菜做配菜 食落味道都ok 唔太鹹🧉芒果冰茶 $38🧉蜜桃冰茶 $38呢度嘅飲品都ok 仲做緊買一送一 幾抵飲整體黎講性價比品唔錯會再encore😃
今日黎到荃灣試下呢間朋友介紹嘅泰菜

整體黎講性價比品唔錯會再encore😃
2023-06-07
  • 泰玖金磚蒜蓉包
2023-06-14 33 浏览
🔸金不換炒雞肉河粉 $108河粉彈牙微辣,唔食得辣都接受到雞肉,份量都唔少配菜嘅品種同份量都幾多例如:青紅椒、豆角、紅蘿蔔、粟米、蘑菇河粉炒得恰到火候唔會太濕,又唔會太乾金不換有啲薄荷味味道清新,油份唔會太多,食完唔漏味道:8/10性價比:8/10🔸泰式紅咖喱雞 $88今次叫咗小辣,佢有得揀大辣小辣唔算好辣味道辣辣地甜甜地,好過癮鍾意食辣嘅必要叫🥰食食吓發覺都幾大碗鍾意可以加飯$18碗味道:9/10性價比:8/10🔸飛天通菜 $78唔算辣,唔食得辣都食到食得出落咗普寧豆醬炒😜上枱熱辣辣香噴噴呢個價錢嚟講真係冇得輸 味道:8/10性價比:8/10🔹環境:餐廳裝修以工業風為主題座位唔算多,建議預先book位餐廳地下層座位主要以吧枱為主🗣另須加一服務費-人均消費:~$150-整體味道:8/10性價比:8/10回頭率:4/5-#Thai Nine📍荃灣曹公坊5號地下
🔸金不換炒雞肉河粉 $108
河粉彈牙
微辣,唔食得辣都接受到
雞肉,份量都唔少
配菜嘅品種同份量都幾多
例如:青紅椒、豆角、紅蘿蔔、粟米、蘑菇
河粉炒得恰到火候
唔會太濕,又唔會太乾
金不換有啲薄荷味
味道清新,油份唔會太多,食完唔漏
味道:8/10

🔸泰式紅咖喱雞 $88
今次叫咗小辣,佢有得揀大辣
小辣唔算好辣
味道辣辣地甜甜地,好過癮
鍾意食辣嘅必要叫🥰
食食吓發覺都幾大碗
鍾意可以加飯$18碗
味道:9/10

🔸飛天通菜 $78
唔算辣,唔食得辣都食到
食得出落咗普寧豆醬炒😜
上枱熱辣辣香噴噴
呢個價錢嚟講真係冇得輸
味道:8/10

🔹環境:
餐廳裝修以工業風為主題
座位唔算多,建議預先book位
餐廳地下層座位主要以吧枱為主

🗣另須加一服務費