2023-12-21 46 浏览
出開荃灣吉之島個頭買聖誕禮物,諗起之前ViuTV 介紹過附近有間泰國菜館好似好吸引,就同朋友去試下😋餐廳樓高兩層,空間寬敞,裝修走工業風,同一般嘅泰國餐廳好唔同,好特別!先叫醒胃前菜食下【泰式生蝦】蝦幾大隻好鮮甜!每隻蝦一個杯連同秘製醬汁,賣相好吸引!特別推介必食👍【泰玖金磚蒜蓉包】蒜蓉包烤得很香脆, 蒜蓉和牛油味很足,不錯😋【辣椒膏炒花甲】九層塔好香連同醬汁辣辣酸酸,非常開胃!【泰式炸蝦餅】(三件)又大件又彈牙,啖啖肉呀抵食👍【飛天通菜】好有泰國風味,炸蒜鋪面,好香又唔會過鹹!【泰式蟹肉炒飯】蟹肉炒飯好足料,有蟹肉及蟹柳, 再加埋蟹籽,相當好味!【芒果//士多啤梨益力多沙冰】 解辣的不二之選,益力多味又不會遮蓋芒果成士多啤梨果香味,一定要試吓,賣相靚,啱晒打卡📸總括CP值高,食物抵食夾大件,而且定價貼地,亦有做午市套餐。環境又chil,樓上可三五知己或一班朋友聚餐不錯✌️

先叫醒胃前菜食下
【泰式生蝦】

【泰玖金磚蒜蓉包】
蒜蓉包烤得很香脆, 蒜蓉和牛油味很足,不錯😋

【辣椒膏炒花甲】
九層塔好香連同醬汁辣辣酸酸,非常開胃!

【泰式炸蝦餅】(三件)
又大件又彈牙,啖啖肉呀抵食👍

【飛天通菜】
好有泰國風味,炸蒜鋪面,好香又唔會過鹹!

【泰式蟹肉炒飯】
蟹肉炒飯好足料,有蟹肉及蟹柳, 再加埋蟹籽,相當好味!

【芒果//士多啤梨益力多沙冰】

2023-12-14
  • 辣椒膏炒花甲
  • 泰式生蝦
  • 泰玖金磚蒜蓉包
  • 泰式炸蝦餅
  • 泰式蟹肉炒飯
2023-12-19 17 浏览
記得ViuTV曾經介紹過一間型格工業風嘅泰國餐廳, 搵返資料原來係位處荃灣嘅泰玖。一入到餐廳就被bar 枱設計嘅水吧吸引, 個vibe 好好,適合同朋友模下杯底傾下計, 餐廳亦有2 樓, 適合多幾個朋友嘅聚會🥳🥳🥰🥰😄😄😄泰式黃咖哩雞🐥呢度嘅咖哩椰奶味同甜味比較突出, 食落口好柔和,微微嘅辣味令濃郁嘅咖哩香料變得更香。配料主要有洋葱同薯仔,雞肉好嫩滑, 係雞扒嚟,唔會有骨,不論配飯,粉或蒜蓉包都係好選擇😛😛😛😍😍😍😁😁青胡椒香辣牛柳粒🐂呢一度菜正確嚟講係柬埔寨菜式。青胡椒必須要用新鮮嘅,尤以Kampot嘅青胡椒最為出名, 牛柳粒肉嫩不柴,不論係色,香定係味同我喺柬埔寨食過嘅都好接近。有令我諗返喺柬埔寨嘅曾經日子呢。。。😊😊😊😜😜😜😚😚😚泰式乾炒豬肉河粉🐷河粉較寬闊,質感軟滑,有彈性,晶瑩剔透,非常吸汁,非常有驚喜!絕非香港本地常見的交貨,細問之下原來係泰國直送嘅當地河粉。師博炒得有鑊氣,泰式香料,醬汁,豬肉片完美融和, 我會因為呢個粉再次到訪!😃😃😍😍😍🥳🥳🥰🥰🥰芒果活性乳酸菌屎樂冰🥭🍸我無打錯字啊, menu上真係寫屎樂冰😆 芒果smoothie 酸酸甜甜,更上益力多後令酸甜中帶點奶

泰式黃咖哩雞🐥

青胡椒香辣牛柳粒🐂

泰式乾炒豬肉河粉🐷

芒果活性乳酸菌屎樂冰🥭🍸
我無打錯字啊, menu上真係寫屎樂冰😆 芒果smoothie 酸酸甜甜,更上益力多後令酸甜中帶點奶香,賣相亦相當吸引,建議點嚟試下😘😘😘😛😛😁😁

餐廳裝修做工業風,客群亦相對年輕,食物質素同樣不俗啊😃😃😃😚😚😗😗
  • 泰式乾炒豬肉河粉
2023-12-17 19 浏览
之前係荃灣食嘢經過 一直都想嚟試吓 趁今日有時間過嚟荃灣 就試試佢 一入去會被右邊嘅泰國出名嘅勝獅玻璃樽牆吸引 佢地嘅裝修路線係工業風 樓高兩層 空間都算寬敞 第一層樓底都幾高主要係bar 枱 沿住bar枱一路行 有條窄窄嘅長巷 一邊掛黑白相 另一邊係聖誕裝飾 我覺得都係一個唔錯嘅打卡位 轄彎上一層就係圓枱 方枱 長枱 枱用嘅圖案同牆上面嘅壁畫 再加上工業風同暗黃嘅燈光 少少懷舊味道 都幾有feel😙影完相 搞咗一輪就睇下有咩正野食 先叫一杯沙冰🍧 再叫主菜 串燒 兩個人眼闊肚窄 都唔係好敢叫太多😛 🍧芒果活性乳酸菌屎樂冰 450ml $68 味道好清新 益力多味都幾濃🤩 而且有粒粒椰果肉 有咬口 一路飲一路溶 味道都唔會變淡 正🤭🍍泰式海鮮菠蘿炒飯 $118海鮮份量都幾多 新鮮菠蘿炒飯 加分 飯有口感 味道唔會太鹹太濃 剛剛好 幾唔錯👍🏻🦀惹味咖喱炒軟殼蟹 $168其他餐廳食呢個 通常都要二百幾起跳 甚至有啲地方要三四百蚊 呢度百幾蚊 已經食到 CP值超高 份量一啲都唔細 咖哩唔算太辣 就算唔係好食得辣嘅朋友仔都食到👍🏻🍢泰式燒腩肉串 三串 $65比較爽口嘅燒腩肉 配合秘製辣汁 非常

🍧芒果活性乳酸菌屎樂冰 450ml $68

🍍泰式海鮮菠蘿炒飯 $118

🦀惹味咖喱炒軟殼蟹 $168

🍢泰式燒腩肉串 三串 $65
比較爽口嘅燒腩肉 配合秘製辣汁 非常惹味

🤪細食嘅我哋 呢個份量都好夠飽 呢度嘅嘢食CP值高 價錢同份量都非常貼地 知道佢地都有做lunch set 下次嚟開荃灣 試下佢地個lunch set 先 性價比好似都幾好🤭
  • 黃咖喱炒軟殼蟹
  • 泰式串燒
  • 芒果活性乳酸菌屎樂冰
-泰玖📍荃灣曹公坊5號地舖*・゜゚・*:.。..。.:*・‘・*:.。. .。.:*・゜゚・*平時要食好味既泰國野多數要出到去九龍城、估唔到荃灣依間泰國菜環境靚、野又好食(餐廳廚師真係泰國人😹)、超岩慶祝生日/ 同另1半黎 🍞 泰玖金磚蒜蓉包 $42超級超級超級好食!蒜蓉包浸滿牛油、表面烤到勁酥脆、點埋咖喱食勁邪惡😹應該係社畜魚食過數1數2既蒜蓉包🔥-🦀 惹味咖喱軟殼蟹 $168有兩大隻軟殼蟹勁足料、咖喱亦都唔係揸流攤、係社畜魚鍾意有蛋杰杰der咖哩、請1定1定要叫埋蒜蓉包-🥬 招牌肉碎生菜包 $98肉粒有得簡辣度、小辣都夠惹味、而且仲有炸豬皮可以夾埋生菜1齊食 -🥭 芒果糯米飯 $58糯米飯個造型勁攪笑😹是壽司咁既樣、可以1口啪落個口到、而且都好岩打卡🍓 士多啤梨屎樂冰 $58清爽解膩、沙冰夠綿滑唔會飲到好多冰碎、成枝益力多插落去、今鋪真係屎樂冰😹
泰玖
📍荃灣曹公坊5號地舖

🍞 泰玖金磚蒜蓉包 $42
🦀 惹味咖喱軟殼蟹 $168

🥬 招牌肉碎生菜包 $98
🥭 芒果糯米飯 $58

🍓 士多啤梨屎樂冰 $58
2023-12-16 63 浏览
第一次嚟呢間位於荃灣嘅泰國餐廳,泰玖Thai nine. 前幾日同朋友咁啱去開荃灣,佢介紹我附近有間泰國餐廳,佢話食過好好味。於是就同佢去咗呢間食晚飯。餐廳有兩層。樓下有吧枱座位。樓上嗰層空間都幾寬敞,裝修好有泰國feel之餘,亦帶點工業風,好特別!😍食物整體上真係樣樣都好味😋👍而且食物嘅份量都多,可以話係抵食夾大件。⭐️泰式生𧎚$128 生蝦好大隻,肉質爽口新鮮。我好鍾意點生𧎚嗰個醬汁,酸酸辣辣好好味😋賣相都好靚,佢將生𧎚放入一個個細細嘅杯仔入面,擺放得好靚,賣相非常好又好味!😋👍⭐️泰式鮮蝦冬陰功湯$118 我好鍾意飲冬陰功湯,呢個湯真係超好味😍,味道適中。可以選擇辣度,我揀咗小辣。味道剛剛好👍 湯入面隻大𧎚都好好味,兩隻蝦都好大隻,煮得剛剛好,唔會煮耐咗變老,佢好爽口。⭐️泰式青咖喱牛腩$108牛腩爽口,青咖喱好好味。餸飯一流👍😍⭐️菠蘿活性乳酸菌屎樂冰450ml $68⭐️青檸梳打$38呢間餐廳嘅CP值高,食物價錢定價貼地。以呢個價錢,可以食到高質素嘅泰國菜,的確係唔錯。嗰日好彩我哋早去食晚飯,去到餐廳就有位。離開餐廳嘅時候,見到樓上樓下都已經坐滿晒人。門口仲有人等位。餐廳員工服務態度好
第一次嚟呢間位於荃灣嘅泰國餐廳,泰玖Thai nine.

⭐️泰式生𧎚$128

⭐️泰式鮮蝦冬陰功湯$118

⭐️泰式青咖喱牛腩$108
牛腩爽口,青咖喱好好味。餸飯一流👍😍

⭐️菠蘿活性乳酸菌屎樂冰450ml $68
⭐️青檸梳打$38

餐廳員工服務態度好好,有禮貌。
下次有機會一定會再嚟!呢度亦有午市套餐供應,有機會嚟食午餐先。
菠蘿活性乳酸菌屎樂冰450ml
泰式青咖喱牛腩
2023-12-06
菠蘿活性乳酸菌屎樂冰450ml
泰式青咖喱牛腩
2023-12-15 37 浏览
「泰玖」位於荃灣曹公坊5號地舖,揸車嘅就泊圍住街市附近啲咪錶,搵唔到位嘅話可以考慮泊享和街,呢邊街錶會再多啲。 呢間泰餐裝修走工業風,餐廳樓高兩層,空間寬敞,食物定價貼地,抵食夾大件,CP值高,仲有做午市套餐添😋 泰玖金磚蒜蓉包『蒜香、牛油足料,麵包鬆脆,咬落有質感!』 泰式青咖哩雜菜『青咖哩甜甜哋一啲都唔辣,雜菜數落有超過10款多!』菠蘿益力多沙冰『酸酸地,飲落清新唔太甜,好開胃!』泰式芒果糯米飯『白糯米軟熟,紫糯米煙煙韌韌!』泰奶茶提拉米蘇『酒味轉咗做泰式奶茶味,奶茶控必試!』 揸車出入:👍👍帶小朋友:👍👍食物質素:👍👍👍環境舒適:👍👍👍👍CP值...😋:👍👍👍👍 彩蛋:全香港既泰餐有咁多間,呢間都算得上係有格調又有氣氛, 值得一試!

泰玖金磚蒜蓉包『蒜香、牛油足料,麵包鬆脆,咬落有質感!』
菠蘿益力多沙冰『酸酸地,飲落清新唔太甜,好開胃!』
泰式芒果糯米飯『白糯米軟熟,紫糯米煙煙韌韌!』
泰奶茶提拉米蘇『酒味轉咗做泰式奶茶味,奶茶控必試!』

揸車出入:👍👍
帶小朋友:👍👍
食物質素:👍👍👍
環境舒適:👍👍👍👍
CP值...😋:👍👍👍👍

2023-12-15 22 浏览
今日要介紹一間位於荃灣既泰菜🫰🏻呢間泰菜既環境有別於其他泰國菜餐廳,感覺似懷舊x工業風😎位於下層既座位帶點日式既感覺,高臺凳為主,而樓上就比較懷舊風,水泥牆同天花,仲有牆上花紋都有種年代感,裝潢都幾特別🤩呢度既泰式馬拉盞炒椰菜苗由香濃馬拉盞醬配上鮮嫩的椰菜苗🥬味道濃郁而又不會過鹹🫰🏻金不換炒花甲都幾鮮甜,每隻花甲都新鮮飽滿大大粒🤤惹味既醬料同香葉將花甲既鮮味帶上一個層次👍✨仲有金不換炒雞肉河粉🐓有別於其他餐廳,呢度既河粉質地煙韌,濃厚既芡汁掛起河粉表面上,唔會食落乾爭爭,以雞肉、雜菜炒成,香口好味🤤跟住仲有杯🍍菠蘿活性乳酸菌屎樂冰都唔錯,以菠蘿同益力多製作而成🫶🏻甜甜酸酸既菠蘿乳酸味,開胃解膩,幫助消化💛

用餐优惠
試食活動
2023-12-14 16 浏览
荃灣站行過去要10分鐘左右,人比較多,要book位。.同朋友三個人食,叫咗幾個餸。1. 泰式生蝦賣相好靚,每隻蝦都獨立一杯,非常入味😋.2. 泰式小食拼盤(食咗一舊先記得影😂)呢道菜正正常常,蝦餅比較好食.3. 蒜蓉包蒜蓉包好好食,牛油味好香,又炸得脆,不過係等得耐咗啲~.4. 雞肉河粉呢個係我最喜歡嘅一道菜,河粉睇落好濕,但其實係乾炒,有啲似粉皮口感。雞肉同河粉都好入味,少少辣,食到停唔到口😋.5. 馬拉盞炒通菜通菜份量適宜,香口好食👍🏻.6. 芒果糯米飯好正,一入餐廳嘅時候,以為點解會有玉子壽司食?睇Menu先知原來係芒果糯米飯,白糯米飯口感熱度唔錯,但黑糯米飯就麻麻哋,好似漿埋一餅嘢,覺得呢度菜只係貪得意,唔太好食….飲品青檸梳打.菠蘿乳酸思樂冰酸酸甜甜幾好飲,大杯都真係幾大,飲到最後飲唔晒.餐廳環境偏暗,但都幾好坐幾有feel,係同朋友敘舊嘅好選擇三個人食晚餐啱啱好夠飽,$712 / 3個人,好食,性價比都OK,可以再戰👍🏻
荃灣站行過去要10分鐘左右,人比較多,要book位。
同朋友三個人食,叫咗幾個餸。
1. 泰式生蝦
賣相好靚,每隻蝦都獨立一杯,非常入味😋

2. 泰式小食拼盤
(食咗一舊先記得影😂)
呢道菜正正常常,蝦餅比較好食

3. 蒜蓉包
蒜蓉包好好食,牛油味好香,又炸得脆,不過係等得耐咗啲~

4. 雞肉河粉

5. 馬拉盞炒通菜
通菜份量適宜,香口好食👍🏻

6. 芒果糯米飯

飲品

菠蘿乳酸思樂冰
酸酸甜甜幾好飲,大杯都真係幾大,飲到最後飲唔晒

餐廳環境偏暗,但都幾好坐幾有feel,係同朋友敘舊嘅好選擇

🚩荃灣香車街🚩沙嘩滴卡~近日發現荃灣有好抵食既泰國午餐🇹🇭🇹🇭🇹🇭仲要包埋飲品,不過如果想飲Thai Tea就要加$5就飲到啦☕️🐣無骨海南雞配油飯 $68 採用泰國絲苗米飯,米飯粒粒分明,軟軟的入口香甜🤤至於海南雞肉質嫩滑而不肥,加上已經去骨所以食落仲要淡淡肉,每舊肉都沾滿海南雞醬油配飯,味道絕頂🤩🇹🇭泰玖招牌海鮮炒金邊粉 $68Pad Thai~ 泰國菜當然唔少得炒金邊粉,海鮮有大蝦🦐同埋魷魚圈爆炒金邊粉,旁邊有青檸同花生碎,可以撈埋一齊食,甜甜酸酸,鑊氣足夠😎😎🥤飲品 (以下不需額外加錢)檸檬梳打青檸梳打💡餐廳裝修以懷舊主題,以綠色舊階磚為主,餐廳總共有兩層,下層主要是Bar枱,可以近距離睇住沖奶茶過程,仲要傳出好香既Thai tea味,上層有大枱可以大班人一齊食都得😚😚📍 泰玖 (荃灣)🗺️ 荃灣曹公坊5號地舖
🚩荃灣香車街🚩

🐣無骨海南雞配油飯 $68

🇹🇭泰玖招牌海鮮炒金邊粉 $68

🥤飲品 (以下不需額外加錢)
檸檬梳打
青檸梳打

📍 泰玖 (荃灣)
🗺️ 荃灣曹公坊5號地舖
2023-12-13 37 浏览
🌟泰式乾炒鮮蝦河粉 $118蝦有5隻 幾彈牙🦐河粉好闊身食落超級煙韌仲有蛋絲 芥蘭 紅蘿蔔🥕做配菜.🌟泰式紅咖喱雞 $88咖喱好重椰汁味🍛質地較稀入口偏甜 微辣🌶️雞肉好嫩滑.🌟泰式炸雞卷 $36用腐皮包免治雞肉炸外脆 好香口有8粒 幾抵食點埋泰式甜辣醬更好食.🌟芒果活性脆酸菌屎樂冰 $58有枝益力多插係上面 幾得意😂芒果味幾fresh 🥭好解渴💕.🌟椰青 $48.📍 泰玖 (荃灣)荃灣曹公坊5號地舖.
🌟泰式乾炒鮮蝦河粉 $118

好解渴💕
芒果活性脆酸菌屎樂冰

🌟椰青 $48
椰青

📍 泰玖 (荃灣)
荃灣曹公坊5號地舖.
泰式炸雞卷
芒果活性脆酸菌屎樂冰
椰青
  • 新鮮椰青
2023-12-13 9 浏览
Thai Nine ~ 不一樣的泰菜今晚同朋友仔嚟到呢間有特色嘅泰國餐廳, 唔似平時一般泰國餐廳,Thai Nine 走工業風嘅特色, 餐廳樓高兩層,樓底好高,空間好寬敞,就算坐bar檯食,都唔覺得焗促,同埋都餐廳裝修好有feel添,又可以打卡😝。菠蘿活性乳酸菌沙樂冰 ~一嚟到嗌咗杯特色沙冰,味道好清新, 入面仲有菠蘿粒,好有咬口,大愛❤️泰式炸蝦餅~蝦餅好有蝦嘅味道...完全唔油膩,溫度剛剛好,有口感,咬落好 fresh. 泰式冬陰功花甲湯~愛食辣嘅朋友,呢個湯真係不得了👍🏻。 花甲好新鮮,仲好大隻, 冬陰功味道唔會太鹹,剛剛好, 好香濃椰汁味, 辣度亦都可以request. 超好味呀😍(對於唔係好食得辣嘅朋友仔,係可以要求無咁辣.)金不換炒大蝦頭~隻隻蝦頭都好多膏,好香濃蝦膏味,蝦背介了一刀,令蝦身更加入味,好驚喜,食落仲好有鑊氣添。泰式香辣肉碎飯~ 肥瘦均勻唔油膩, 辣道適中唔會太鹹,配上燶邊蛋,好味呀😁食物CP值高,用料新鮮,有質素之餘,定價不算高👍🏻👍🏻
Thai Nine ~ 不一樣的泰菜

菠蘿活性乳酸菌沙樂冰

泰式炸蝦餅

泰式冬陰功花甲湯
(對於唔係好食得辣嘅朋友仔,係可以要求無咁辣.)

金不換炒大蝦頭

泰式香辣肉碎飯

食物CP值高,用料新鮮,有質素之餘,定價不算高👍🏻👍🏻
  • 泰式炸蝦餅
  • 泰式香辣肉碎炒飯
2023-12-12 17 浏览
泰玖是在荃灣廣場附近的泰國菜🇹🇭餐廳裝潢工業風,地方寬敞,有兩層,地下仲有吧台😎菜單款式繁多,頭盤、海鮮應有盡有。自助掃QR code落單,方便快捷😗芒果活性乳酸菌思樂冰🧊 芒果味+益力多味🍼。兩個味道又出奇地夾,食住辣嘢再飲即刻可以解辣豬肉生菜包🥬生菜🥬好大塊,豬肉辣度&酸度剛剛好。呢度既生菜包有埋炸豬皮。一道完美開胃頭盤金磚蒜蓉包🍞 好大份,帶有濃厚牛油味🧈🌟黃咖哩炒軟殼蟹🦀️軟殼蟹配黃咖喱真係相當不錯,應該有兩隻蟹仔咁多!🌟馬拉盞炒椰菜苗🥬份量大,呢度既馬拉盞是甜辣,非常特別❤️‍🔥總括而言,泰玖CP值高。份量足。除了晚餐之外,亦有做午市套餐,價錢相當親民。

芒果活性乳酸菌思樂冰🧊

豬肉生菜包🥬

金磚蒜蓉包🍞
好大份,帶有濃厚牛油味🧈

🌟黃咖哩炒軟殼蟹🦀️
軟殼蟹配黃咖喱真係相當不錯,應該有兩隻蟹仔咁多!

🌟馬拉盞炒椰菜苗🥬
份量大,呢度既馬拉盞是甜辣,非常特別

《美食探索|荃灣泰式店》在繁华的荃灣小巷中,隐藏着这家用心烘焙、用心烹饪的泰式美食店。走进店内,环境雅致,布置得犹如一个小小的泰式风情馆,让人仿佛置身于异国。首推他们的沙冰,我點要士多啤梨益力多味沙冰,平常很少要沙冰飲,到呢間舖一定要試吓,因為真係非常之好飲。今日同媽媽一齊嚟呢間舖頭食,我媽最喜歡食魚,今次叫咗個爐魚食,肉質甜味值得推介。📍泰玖 (荃灣)荃灣曹公坊5號地舖
《美食探索|荃灣泰式店》

📍泰玖 (荃灣)
荃灣曹公坊5號地舖

2023-11-29
2023-12-04 37 浏览
想吃泰國菜不一定要跑到九龍城,其實荃灣也有很多不錯的選擇。是次的餐廳為上下2層,下層以吧檯為主;工業風裝修配上大量精緻的花紋磚,卻意外地合襯。【泰式拼盤】4款小食分別是:雞翼、雞卷、蝦餅、魚餅。本來以為每款只有2-3件,誰知道端上來的是那麼多而且那麼大件!【泰式冬陰公花甲湯】花甲的份量同樣是意想不到的多,味道酸辣開胃,若果能將鹹度再降低會更好。【泰式青胡椒爆炸大頭蝦】4隻蝦個頭都很大,端上時已聞到陣陣香味,加入大量香料炒製非常惹味。【芒果活性乳酸菌屎樂冰】賣相打卡一流,香甜的芒果與酸甜的益力多是無敵的組合,解辣的不二之選。2人晚餐人均是2百多元,這樣的質素、價格和份量,實在是不俗。另外他們的午市套餐連飲品也只是$68起,CP值很高!
想吃泰國菜不一定要跑到九龍城,
其實荃灣也有很多不錯的選擇。

是次的餐廳為上下2層,
下層以吧檯為主;
工業風裝修配上大量精緻的花紋磚,
卻意外地合襯。

【泰式拼盤】

4款小食分別是:雞翼、雞卷、蝦餅、魚餅。
本來以為每款只有2-3件,
誰知道端上來的是那麼多而且那麼大件!

【泰式冬陰公花甲湯】

花甲的份量同樣是意想不到的多,
味道酸辣開胃,
若果能將鹹度再降低會更好。

【泰式青胡椒爆炸大頭蝦】

4隻蝦個頭都很大,
端上時已聞到陣陣香味,
加入大量香料炒製非常惹味。

【芒果活性乳酸菌屎樂冰】

賣相打卡一流,
香甜的芒果與酸甜的益力多是無敵的組合,
解辣的不二之選。

2人晚餐人均是2百多元,
這樣的質素、價格和份量,
實在是不俗。
另外他們的午市套餐連飲品也只是$68起,
CP值很高!
平時食開Ann mama但比呢間嘅裝修吸引左,一入門口就係bar枱今晚我地被安排坐bar枱,有啲迫,如果叫野食太多會無位放😂食物水準算係好食,而且價錢都抵每碟都大份今晚叫左小食拼盤$118好大舊,味道都不錯胡椒大蝦🍤$158呢個好食,蝦大隻,又有膏牛肉炒通菜 $88呢款牛肉就似平價肥牛,味道偏咸🙈柚子大蝦沙律🥗柚子好好食~肉係大大粒,調味都好食仲有兩杯沙冰🍧~都好好飲,今晚仲買二送一食物味道係好,但服務就唔好喇佢地有好多海鮮餸菜,但餐廳係無濕紙巾比顧客,所以如果大家要準備濕紙巾而餐巾,你要問佢地先有多一兩張比你當時想share野食,所以問店員拎兩隻碗但店員比兩隻濕嘅碗比我地🙄 無諗過抹乾,叫我地自己抹我地兩隻碟都係蝦殼,滿晒,但完全無人幫手換碟,我地叫佢比多隻碟,佢都無收返我哋滿晒野嘅碟,全枱都好亂🙈希望服務可改善😅
平時食開Ann mama
但比呢間嘅裝修吸引左,一入門口就係bar枱

今晚我地被安排坐bar枱,有啲迫,如果叫野食太多會無位放😂

食物水準算係好食,而且價錢都抵
每碟都大份

今晚叫左
小食拼盤$118
好大舊,味道都不錯

胡椒大蝦🍤$158
呢個好食,蝦大隻,又有膏

牛肉炒通菜 $88
呢款牛肉就似平價肥牛,味道偏咸🙈

柚子大蝦沙律🥗
柚子好好食~肉係大大粒,調味都好食

仲有兩杯沙冰🍧~
都好好飲,今晚仲買二送一

食物味道係好,但服務就唔好喇

而餐巾,你要問佢地先有多一兩張比你

當時想share野食,所以問店員拎兩隻碗
但店員比兩隻濕嘅碗比我地🙄 無諗過抹乾,叫我地自己抹

希望服務可改善😅