2024-01-23 77 浏览
荃灣有好多美食。最近又去咗呢間位於荃灣曹公坊的泰玖Thai nine. 餐廳裝修好有泰國feel,店內嘅佈置好豐富,每個角落嘅佈置都好靚好特別,好有心思。同埋好有工業風,最啱打卡。佢有上下兩層。樓下有吧枱坐位,樓上有圓枱同長枱,空間寬敞。今次我哋叫咗泰式鮮蝦金柚沙律$68。柚子肉份量好多,酸酸甜甜好開胃。金不換炒軟殼蟹$168。軟殼蟹份量好大,味道不錯。抵食夾大件。泰式芒果糯米飯$68。好鍾意呢個甜品,味道非常好味。糯米飯夠暖,口感好好。佢分別用咗紫糯米同白色糯米飯去做呢個甜品,賣相亦非常特別,一碟有5件壽司型狀嘅芒果糯米飯。😍新鮮椰青$48熱泰式香茅茶$28呢間泰國餐廳CP值高,食物的定價貼地。佢亦都有做午市套餐,下次午飯時段嚟試吓先。
佢有上下兩層。樓下有吧枱坐位,樓上有圓枱同長枱,空間寬敞。
新鮮椰青$48
熱泰式香茅茶$28
呢間泰國餐廳CP值高,食物的定價貼地。
佢亦都有做午市套餐,下次午飯時段嚟試吓先。
泰式鮮蝦金柚沙律
金不換炒軟殼蟹
新鮮椰青
熱泰式香茅茶
2024-01-22 15 浏览
上次同老公嚟今次同朋友嚟試d上次未試既今次上左上層坐暖笠笠泰式蟹肉炒飯$128好大碟有隻煎蛋鋪滿蟹籽熱辣辣唔錯蒜香炒通菜$88一上枱就好香蒜蓉味,通菜爽口泰式明爐桂花魚$158呢個係我最期待因為今日突然凍左好多食完會暖笠笠隻碟好別緻桂花魚魚肉嫰滑無咩骨吸收d湯好惹味配料仲有什菌&肉碎雖然今日凍左但上層咁暖無阻我地飲沙冰我要左士多啤梨活性乳酸菌屎樂冰350ml士多啤梨同益力多真係好夾酸酸甜甜正呀朋友叫左菠蘿活性乳酸菌屎樂冰350ml好滿足抵食夾大件今次都係食唔到甜品再下次啦🍱餐廳:泰玖(荃灣) 🏫地址: 荃灣曹公坊5號地舖
上次同老公嚟今次同朋友嚟
試d上次未試既
今次上左上層坐暖笠笠

泰式蟹肉炒飯$128
好大碟有隻煎蛋鋪滿蟹籽
熱辣辣唔錯

蒜香炒通菜$88
一上枱就好香蒜蓉味,通菜爽口

泰式明爐桂花魚$158

酸酸甜甜正呀
朋友叫左菠蘿活性乳酸菌屎樂冰350ml
好滿足抵食夾大件
今次都係食唔到甜品再下次啦

🍱餐廳:泰玖(荃灣)

🏫地址: 荃灣曹公坊5號地舖
2024-01-22
  • 蒜香炒通菜
  • 士多啤梨活性乳酸菌屎樂冰
2024-01-19 23 浏览
我今日在荃灣辦事,晚餐就順便在荃灣的泰玖(Thai Nine) 解決啦,泰玖位於曹公坊5號地舖,鄰近福來邨,非常容易尋覓!此餐廳樓高兩層,空間寬敞,裝修走工業風,令大家非常舒服地用餐。我點左泰式青咖喱牛腩$108,泰式明爐桂花魚$158,泰國絲苗白飯$18及茫果活性乳酸菌屎樂冰(350ml) $58。泰式青咖喱牛腩只是微辣,牛腩炆得夠腍及入味,配泰國絲苗白飯,認真一流👍。泰式明爐桂花魚,也是很特色的一道菜,桂花魚放在不銹鋼魚碟上,魚身鋪滿配料,有肉碎及唐芹等等,下面用明火暖著,慢慢食也不會凍,真是窩心!魚肉新鮮幼嫩,好味道。茫果活性乳酸菌屎樂冰,好好飲👍!整體來講是 CP值高,抵食夾大件,食物的定價貼地,亦有做午市套餐。Thai Nine 泰玖荃灣曹公坊5號地舖#荃灣必食#荃灣餐廳#荃灣好去處#荃灣美食地圖#餐廳推介#假日好去處

茫果活性乳酸菌屎樂冰,好好飲👍!

Thai Nine 泰玖

• 鹹蛋黃炒軟殼蟹
  • 泰式拼盤
  • 泰式軟殼蟹金柚沙律
2024-01-19 34 浏览
位於荃灣曹公坊5號地舖嘅呢間泰國餐廳係兩層樓建築,高樓底空間感大,裝修走工業風,用餐環境好滿意~意外價錢都好實惠,又大碟,性價比高!泰式海鮮粉絲沙律辣度適中伴隨酸甜,用料新鮮,開胃菜嚟講一流~大頭蝦炒金邊粉意外地大頭蝦係炸嘅,打開蝦膏係鮮橙,食落好鮮:)金邊粉夠乾水,唔夠辣可以自己加辣粉招牌青胡椒炒軟殼蟹勁大隻!椒香惹味啖啖肉,推!#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處

泰式海鮮粉絲沙律
辣度適中伴隨酸甜,用料新鮮,開胃菜嚟講一流~

大頭蝦炒金邊粉

招牌青胡椒炒軟殼蟹
勁大隻!椒香惹味啖啖肉,推!

2024-01-18 36 浏览
工業風的泰國餐廳,裝修好特別。餐廳分兩層,我地兩姐妹揀左坐下層吧枱位置。泰菜一定係香香辣辣,唔好理咁多叫定飲品先!見到特飲有芒果益力多smoothie,試下佢。 份量好足 ,夠曬大杯。酸酸甜甜,兩個人飲啱啱好。有即叫即燒串燒,即刻睇下有咩叫先。墨魚春串燒,呢個係期間限定嚟㗎,平時未必有得食,食落去鹹鹹香香都幾唔錯。之後嘅泰式燒牛肉,睇見佢咁厚,燒得岩岩好。半生熟,保持到肉質鮮嫩再配埋兩款sauce, 正。 金磚蒜蓉包造型好靚,食落又趣又香濃蒜蓉味。為左食金磚蒜蓉包,特登叫多個咖哩雞份量好多汁,啲肉好嫩。之後黎既生菜包配上脆卜卜嘅炸豬油片好香口。今晚嘅食物,份量好足料,叫咗咁多,兩個人都食唔晒。食物偏向微微地辣,唔食得辣嘅都能夠享受泰國風味。
工業風的泰國餐廳,裝修好特別。

餐廳分兩層,我地兩姐妹揀左坐下層吧枱位置。

金磚蒜蓉包造型好靚,食落又趣又香濃蒜蓉味。

為左食金磚蒜蓉包,特登叫多個咖哩雞份量好多汁,啲肉好嫩。

之後黎既生菜包配上脆卜卜嘅炸豬油片好香口。

今晚嘅食物,份量好足料,叫咗咁多,兩個人都食唔晒。
食物偏向微微地辣,唔食得辣嘅都能夠享受泰國風味。

2024-01-18 46 浏览
大半年無返家鄉,間唔中都會想喺香港搵下d有特色嘅泰北菜,今次介紹嘅「泰玖」係一間樓高兩層,空間寬敞,裝修走工業風,菜式由泰藉廚師主理,味道較正宗嘅泰國菜餐廳。而且佢地有做午市套餐,選擇多而且抵食夾大件,食物的定價貼地CP值好高!- 泰式紅咖喱雞份量超大,咖喱無想像咁辣,偏向椰漿同香料味重,配菜有香茅葉、茄子、紅椒、豆角,撈飯食好正!- 泰式馬拉盞炒椰菜苗平時食泰菜一定要食椰菜苗,炒得夠爽脆唔老,馬拉盞嘅鹹辣帶出椰菜苗嘅嫩好好食!- 泰式串燒(豬/牛/雞)串燒肉汁鮮嫩,秘製沙嗲醬好重花生味夠晒惹味- 金磚蒜蓉包正常發揮,為左咖喱雞而點的,蒜蓉牛油味濃,外面脆中間軟但較濕潤,點埋咖喱汁成件事💯- 芒果糯米飯擺盤整到好似一件件壽司咁上枱,有白糯米同紫糯米兩種,煙靭有嚼勁,芒果好甜,不過戰鬥力有限,食左兩件無quota了🥹- 芒果活性乳酸菌屎樂冰(450ml)食泰菜,芒果一定係絕配!估唔到芒果+益力多呢個組合又幾夾,清新又解膩❣️

- 泰式紅咖喱雞

- 泰式馬拉盞炒椰菜苗

- 泰式串燒(豬/牛/雞)
串燒肉汁鮮嫩,秘製沙嗲醬好重花生味夠晒惹味

- 金磚蒜蓉包

- 芒果糯米飯

- 芒果活性乳酸菌屎樂冰(450ml)
  • 泰式芒果糯米飯
2024-01-16 34 浏览
之前喺荃灣食過呢一間泰國菜裝修幾靚,而且食物唔錯,今再試吓食佢哋嘅咖喱同埋海鮮都非常之唔錯。泰式生蝦$128呢度嘅沙灘比較特別,係一杯一隻生蝦,開一次過將辣椒蒜片薄荷葉同埋滿滿嘅醬汁一口氣咁食,勁辣得黎隻蝦又好新鮮超好食。泰式紅咖喱牛腩$108呢度嘅紅咖喱係偏甜同埋好香椰奶味,咖喱入邊有菠蘿豆角同埋茄子食落去非常清新,而且牛腩嘅份量亦都超級多,而且煮得非常之腍,牛肉味亦都非常之濃郁,加多$36仲可以有埋泰式薄餅超正。泰式串燒(豬牛雞各兩串)$118串燒充滿炭燒嘅香味,無論係豬牛定係雞肉質都係非常之軟熟,再加上呢度嘅醬汁都比較特別,係一個比較杰身嘅醬汁食落甜甜地又有好多嘅花生碎。泰式芒果糯米飯$58呢度嘅芒果糯米飯好特別,望落去成個壽司咁,有一半係黑糯米一般係白糯米嘅芒果糯米飯,白糯米好香濃,黑糯米嘅版本更加濃郁滋味。新鮮椰青$28大大個即開嘅椰青都只係$28 ,超級抵食。

泰式生蝦$128

泰式紅咖喱牛腩$108

泰式串燒(豬牛雞各兩串)$118

泰式芒果糯米飯$58

新鮮椰青$28
大大個即開嘅椰青都只係$28 ,超級抵食。
今日同朋友嚟咗荃灣曹公坊嘅泰玖食泰國菜,餐廳樓高兩層,空間感大,裝修係偏向工業風,座位都有隔板隔住,幾啱同朋友傾偈。我哋嗌咗泰式串燒雞、牛、豬各兩串、金不換炒鮮蝦河粉、蒜香炒泰國椰菜苗同菠蘿活性乳酸菌思樂冰。泰式串燒配嘅沙嗲醬有花生嘅粒粒同香味,d串燒肉燒得唔算乾身。金不換炒鮮蝦河粉喺乾炒河粉,金不換做香料所以帶出少少香辣味,鮮蝦爽口彈牙,配料有三色椒、粟米仔、洋蔥、芽菜同香葉,成碟河粉都香氣撲鼻,乾炒得嚟亦都有少少芡汁令到河粉好滑身。蒜香炒泰國椰菜苗芡汁帶有少少甜味,椰菜苗嫩滑同埋吸晒啲汁,炸蒜亦都好香口。杯菠蘿特飲係加咗益力多嘅菠蘿沙冰,入面有菠蘿粒粒,酸酸地好開胃。呢間餐廳嘅CP值好高,價錢合理,份量足夠,睇到Menu見到佢哋仲有做幾抵嘅午市套餐,大家嚟開荃灣可以試吓!📍荃灣曹公坊5號地舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

📍荃灣曹公坊5號地舖
泰式串燒雞、牛、豬各兩串
金不換炒鮮蝦河粉
蒜香炒泰國椰菜苗
菠蘿活性乳酸菌思樂冰
最近心心念念好想食泰國野,上網搵到呢間評價唔錯🤩試完覺得好正,絕對會二訪既泰式小店。🍴泰玖金磚蒜蓉包呢到既蒜蓉包係即叫即整,烘到金黃色既蒜蓉包好香既蒜蓉牛油味,食落外層酥脆內層軟糯,會一口接一口停唔到😋🍴泰式串燒一共3款串燒,豬牛雞各二,串燒燒得好香口之餘亦唔乾,仲keep到肉汁,加上香濃既花生沙嗲醬,十分惹味。🍴飛天通菜去泰式餐廳必食菜式😍味道好足夠,炒得夠香口,雖然有少量椒絲,唔會太辣,怕辣人士都可以食到。🍴泰式菠蘿炒飯呢個菠蘿炒飯冇得輸😋好足料,飯炒得乾身,有鑊氣又唔會太油,配料既三款海鮮都好新鮮,一d都唔hea,個人最鍾意青口,有有肉鬆同腰果,可以根據個人口味加落去👍🏻非常貼心🍴蜜桃冰茶蜜桃味唔假,糖度適中,食完幾度濃味既菜,飲返杯冰茶即刻清爽返晒🍴泰式芒果糯米飯泰式甜品點少得芒果糯米飯,呢間既賣相好有新意,整到好似芒果壽司🍣除非一般既糯米外,仲有紫糯米。芒果非常甜☺️同係泰國食既有得比!而兩款糯米都好煙韌濕潤,唔會乾噌噌,配埋椰醬一齊食,係完美既配搭☺️📍泰玖 (荃灣)荃灣曹公坊5號地舖

🍴泰玖金磚蒜蓉包

🍴泰式串燒

🍴飛天通菜

🍴泰式菠蘿炒飯

🍴蜜桃冰茶

🍴泰式芒果糯米飯

📍泰玖 (荃灣)
2024-01-15
  • 泰式菠蘿炒飯
  • 芒果糯米飯
  • 泰式串燒
2024-01-15 13 浏览
今晚同好友去荃灣行完街!行經呢間泰菜館,門口幾特別!又分上下2層,又到晚餐時間,一於試試!先掃QRcode落單夠方便!泰式青胡椒爆炸大頭蝦🦐見到menu好似幾正,就嗌嚟試吓!大大隻鮮蝦鮮甜彈牙,不會太油膩,配料上有鬆脆腰果,令人回味!🎺泰式軟殼蟹金柚沙律🥗軟殼蟹當然入口夠惹味!金柚沙律份量都好多,又多汁又甜,加上醬汁酸酸甜甜夠開胃!💓泰式酥炸魷魚鬚🦑食泰國菜點可以唔嗌D香口炸物!入口真係脆口又夠香!✅泰式奶茶🥤自家製產品,自己有水準!芒果冰茶🥭透心涼,解喝之選!分2層,樓上雅座啱一班人一齊食泰玖荃灣曹公坊地下5號徳仁樓

泰式青胡椒爆炸大頭蝦🦐

泰式軟殼蟹金柚沙律🥗

泰式酥炸魷魚鬚🦑
食泰國菜點可以唔嗌D香口炸物!入口真係脆口又夠香!✅

泰式奶茶🥤
自家製產品,自己有水準!

芒果冰茶🥭
透心涼,解喝之選!

分2層,樓上雅座啱一班人一齊食

泰玖
荃灣曹公坊地下5號徳仁樓
2024-01-11
2024-01-14 49 浏览
餐廳樓高兩層,空間寬敞,裝修走工業風。🥢 香茅蒜香雞翼💰$56分量足夠,雞翼全部單骨雞翼,比較容易食,雞翼炸粉唔厚香脆,配上一個泰式酸辣醬,酸酸甜甜冇咁漏🥢 泰式豬頸肉💰$88豬頸肉嘅份量都幾多,燒得唔錯,無燒到燶或過龍,唔韌,配埋個泰式辣醬,酸酸辣辣食更加好,不過唔使擔心唔太辣既🥢 泰式明爐桂花魚$158有個熱爐熱住桂花魚,保持住熱辣辣嘅感覺,另外仲有一個,索咗啲湯可以加落去👍🏻泰式酸酸地嘅醬汁好開胃,唔辣,除咗條桂花魚入味之外,連啲配菜例如椰菜、雞髀菇都好入味,一路煮住條桂花魚都冇韌,好食🍹 士多啤梨活性乳酸菌屎樂冰(350ml) 💰$58賣相好啱打卡,飲品有益力多樽、Flamingo pops做裝飾,飲品有分350ml同450ml,加💰$10就可以升級多100ml,我自己就冇加錢升級。士多啤梨味同益力多味都好出,好開胃,甜度會偏甜少少性價比高,價錢唔貴,份量都好足夠,餐廳仲有午市套餐抵,下次嚟荃灣可以再食
餐廳樓高兩層,空間寬敞,裝修走工業風。

🥢 香茅蒜香雞翼💰$56

🥢 泰式豬頸肉💰$88

🥢 泰式明爐桂花魚$158

🍹 士多啤梨活性乳酸菌屎樂冰(350ml) 💰$58

2024-01-12 46 浏览
荃灣呢間泰國餐廳好新穎,裝潢勁精緻!門口好低調,綠色灰色水泥牆,唔講唔知入面係食泰菜,餐廳入面樓底好高,俾佢個工業風裝修吸引!我坐下層係以日式居酒屋嘅bar枱作設計,打卡一流,夠曬特別,食物高質。泰式黃咖哩雞咖喱好重椰汁味,質地較稀,入口偏甜微辣,雞肉好嫩滑泰式炸雞卷用腐皮包免治雞肉炸,外脆好香口,有8粒幾抵食,點埋泰式甜辣醬更好食這間餐廳的CP值高,食物價錢定價貼地。以這個價錢,可以食到高質素的泰國菜,的確是不錯。那日好彩我們早去食晚飯,去到餐廳就有位子。離開餐廳的時候,見到樓上樓下都已經坐滿人客。門口還有人等位。餐廳員工服務態度好好,有禮貌。下次有機會一定會再來!這裏還有午市套餐供應,有機會會來試一下午餐。泰玖(荃灣)荃灣曹公坊5號地舖

泰式黃咖哩雞

咖喱好重椰汁味,質地較稀,入口偏甜微辣,雞肉好嫩滑

泰式炸雞

泰玖(荃灣)
  • 泰式炸雞卷
  • 泰式青咖哩雞
  • 芒果糯米飯
  • 泰式奶茶
  • 泰式冬陰功花甲湯
2024-01-12 14 浏览
今晚同好友去荃灣行完街!行經呢間泰菜館,門口幾特別!又分上下2層,一於試試!先掃QRcode落單夠方便!☺️👍🏻同好友被安排坐在地下的吧枱,第一次坐吧枱吃泰菜,感覺特別!泰式青胡椒爆炸大頭蝦🦐見到menu好似幾正,就嗌嚟試吓!大大隻鮮蝦鮮甜彈牙,不會太油膩,配料上有鬆脆腰果,令人回味!🎺泰式軟殼蟹金柚沙律🥗軟殼蟹當然入口夠惹味!金柚沙律份量都好多,又多汁又甜,加上醬汁酸酸甜甜夠開胃!💓泰式酥炸魷魚鬚🦑食泰國菜點可以唔嗌D香口炸物!入口真係脆口又夠香!✅泰式奶茶🥤自家製產品,自己有水準!芒果冰茶🥭透心涼,解喝之選!樓上裝修有風味泰玖荃灣曹公坊地下5號徳仁樓

同好友被安排坐在地下的吧枱,第一次坐吧枱吃泰菜,感覺特別!

泰式青胡椒爆炸大頭蝦🦐

泰式軟殼蟹金柚沙律🥗

泰式酥炸魷魚鬚🦑
食泰國菜點可以唔嗌D香口炸物!入口真係脆口又夠香!✅

泰式奶茶🥤
自家製產品,自己有水準!

芒果冰茶🥭
透心涼,解喝之選!

樓上裝修有風味

泰玖
荃灣曹公坊地下5號徳仁樓
2024-01-11
2024-01-11 68 浏览
今日同姊妹系荃灣廣場行完街揾地方食晏醫肚,系附近見到有間幾得意,以工業風裝修既泰國菜,就系今次同大家分享,位於荃灣既 一 泰玖 @thai.nine 後來先知,原來泰玖都幾出名, 𝑽𝒊𝒖 𝑻𝒗 同 𝑯𝒐𝒚 𝑻𝒗 都曾經介紹過,泰玖系一間由正宗泰國廚師主理既泰菜,所以依度既泰菜都系正宗地道既「泰國味」 🌟泰式青咖喱雞 $88雞肉真系睇相,都睇得出嫩滑,青咖喱有椰奶同香料既香,同時帶小辣,送飯一流👍🌟泰玖招牌海鮮炒金邊粉 $68味道酸酸甜甜,金邊粉入面有兩隻蝦同兩件魷魚筒,配料有豆乾、芽菜、雞蛋等等,用料十足我自己好鐘意👍🌟無骨海南雞配油飯 $68雞肉好嫩滑,油飯有油香而不至太漏👍🌟惹味咖喱炒花甲 $138咖喱份量好大,味道甜甜地,花甲亦好新鮮👍🌟芒果活性乳酸菌屎樂冰 $68芒果砂冰配上益利多,意想不到既夾,而且甜甜地可以解辣📍泰玖地址: 荃灣曹公坊5號地舖#荃灣 #泰玖 #泰國菜 #覓食荃灣 #荃灣食乜好 #泰式青咖喱雞 #惹味咖喱炒花甲 #無骨海南雞配油飯 #泰玖招牌海鮮炒金邊粉 #芒果活性乳酸菌屎樂冰 #CP值極高既平民泰國菜#ʜᴋɪɢ #ʜᴋɪɢᴇʀ #𝑻𝒉𝒂𝒊𝑵𝒊𝒏𝒆 #ʜᴏɴɢ

🌟泰式青咖喱雞 $88
泰式青咖喱雞

🌟泰玖招牌海鮮炒金邊粉 $68
泰玖招牌海鮮炒金邊粉

🌟無骨海南雞配油飯 $68
雞肉好嫩滑,油飯有油香而不至太漏👍
無骨海南雞配油飯

🌟惹味咖喱炒花甲 $138
咖喱份量好大,味道甜甜地,花甲亦好新鮮👍

惹味咖喱炒花甲

🌟芒果活性乳酸菌屎樂冰 $68
芒果砂冰配上益利多,意想不到既夾,而且甜甜地可以解辣
🌟芒果活性乳酸菌屎樂冰

📍泰玖
地址: 荃灣曹公坊5號地舖

#ʜᴋɪɢ #ʜᴋɪɢᴇʀ #𝑻𝒉𝒂𝒊𝑵𝒊𝒏𝒆 #ʜᴏɴɢᴋᴏɴɢғᴏᴏᴅɪᴇ
泰式青咖喱雞
泰玖招牌海鮮炒金邊粉
無骨海南雞配油飯
2024-01-11 109 浏览
終於有機會再黎食啦,荃灣好食嘅泰國野唔算太多,而泰玖係我心中排名都唔錯架!餐廳樓高兩層,空間寬敞,裝修走工業風。晚餐都食得好飽又有飲品😝1️⃣泰式炸蝦餅 🍤蝦餅新鮮炸起上枱😍,咬落口脆卜卜,啖啖蝦肉又彈牙🤩,炸粉唔算厚又食到蝦嘅鮮味!2️⃣泰式海鮮粉絲沙律🥗第一次見有粉絲沙律😳,原來凍食都唔錯!粉絲爽口彈牙😝配埋其他蔬菜食落都好飽肚呀😋,海鮮配料新鮮之餘數量都絕不吝嗇👍🏽,非常超值!3️⃣金不換抄軟殼蟹🦀首先一上枱個金不換味🌱已經好出啦🤩,超香味!軟殼蟹炸得脆卜卜!非常香脆可口😝,而且配埋其他根莖類蔬果😚,勁豐富呀!4️⃣蒜香炒泰國椰菜苗🥬蒜香超出😋,椰菜苗真係要泰國鋪先食到😂,椰菜唔油又新鮮,炒出黎火喉剛好又無濃!5️⃣士多啤梨活性乳酸菌思樂冰🥤杯飲品勁靚又夠特別😳,未試過益力多溝士多啤梨🍓再變成思樂冰😋,酸酸甜甜非常開胃又健康哈哈!6️⃣新鮮椰青🧉食泰菜最緊要叫椰青🧉!椰青水超鮮甜😚,生津解渴🤩而且椰肉超鮮甜,成個食哂哈哈!即使第二次黎都無失望之餘仲帶黎更多驚喜😋,野食水準保持質素😝,碟碟都CP值高,抵食夾大件,食物的定價貼地,亦有做午市套餐。下次黎荃灣想食泰菜都可以揀佢呀!

1️⃣泰式炸蝦餅 🍤

2️⃣泰式海鮮粉絲沙律🥗