今次我和朋友來到旺角尋找美食,我們非常熱衷吃泰國菜,旺角有一間人氣泰國餐廳,心癮開始發作,我們打算到「泰屋 Sawadee Thai」品嘗美味,享受泰國的美食佳餚,同她盡興吃一餐。繁華的背後,能夠停下來暫時忘憂,用餐更輕鬆暢快,無論家人或朋友小酌談天皆適宜。高樓底令整間店很寛敞,空間感很好,環境整齊優美,乾淨整潔,氣氛輕鬆。餐單上設有菜式,美食當前無法抵擋,放縱一下自己,美味的菜色,我們都很鐘意,價錢都很相宜。我點選了幾款食品,食物質素良好,上菜速度頗快,享受美食的滿足滋味。原個菠蘿海鮮炒飯炒飯是我的至愛,飯味香濃,飯配上很多新鮮的食材,肉質嫰滑彈牙,提升了味道很清新,帶到另一個新層次,令我喜出望外。越式牛尾煲牛尾很大件,牛味濃,咬落去啖啖肉,口感爽滑,不會太多油膩,恰到好處,十分惹味,賣相吸引開胃,齒頰留香,值得推介。泰式炸蝦餅朋友喜歡吃炸蝦餅,肉質很爽滑,紮實彈牙有咬口,口感豐富,芳香的味道仍在口中留戀。龍鳳果梳打梳打清甜,仲可食龍鳳果,香氣滿溢,令人心曠神怡,喝後在喉嚨徘徊片刻,充滿優雅不膩的滋味,口感細膩的飲品。泰屋Sawadee Thai(旺角)地址:旺角彌敦道726號2樓

原個菠蘿海鮮炒飯

越式牛尾煲

泰式炸蝦餅

龍鳳果梳打

泰屋Sawadee Thai(旺角)
地址:旺角彌敦道726號2樓
2022-09-05
2022-09-08 97 浏览
好耐冇食泰國野,今日同屋企人去旺角搵食就去左呢間泰屋,晚飯時段都幾多人食,d 野都好吸引添😚😚星洲咖喱蟹 ($358)印度油酥餅 ($36)今晚重頭戲就係呢隻咖哩蟹,炒咖哩厚身既汁又甜又惹味,配埋油酥餅就更夾啦🤪🤪主角既蟹勁大隻,裝滿左成隻碟,肉質結實,新鮮好味,個個都食到lam lam 脷😋😋醃肉碎生菜包 ($88)串燒沙嗲 ($88)我地仲叫左兩個前菜,肉碎生菜包同沙嗲豬加雞,兩款都惹味而且啖啖肉,屋企人都食得好開心☺️☺️馬拉盞椰菜苗 ($88)泰式炒粉絲 ($78)健康既我就鐘意佢既泰式椰菜苗,加埋馬拉盞就有哂泰式風味啦😌😌仲有呢間店既特點係d 餸好大碟,d 菜食極食唔完,仲有粉絲主食都多到令大家勁飽,好味又大件好正😚😚📍 泰屋 (旺角)旺角彌敦道726號2樓#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry旺角 #泰國菜 #

星洲咖喱蟹 ($358)
印度油酥餅 ($36)

醃肉碎生菜包 ($88)
串燒沙嗲 ($88)

馬拉盞椰菜苗 ($88)
泰式炒粉絲 ($78)

📍 泰屋 (旺角)
旺角彌敦道726號2樓

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry旺角 #泰國菜 #泰屋 #咖哩蟹 #泰式 #沙嗲
2022-09-08 75 浏览
約咗Auntie食晚飯☺️揀間位置就腳嘅餐廳用餐方便長輩好重要…入到去環境幾好(但唔知點解明明大有選擇…偏偏安排我哋坐喺已有食客嘅位置痴住坐…疫情關係如果可以安排隔開少少會安心啲囉😅不過坐得都算舒服嘅)好啦…由長輩揸主意揀食乜落單☺️.✨醃肉碎生菜包 $88肉碎醃製得入味惹味🌶️辣辣口味唔會太過火又提開胃口…將爽脆生菜包住肉碎食清新兼好味👍🏻👍🏻夏日消暑食無負擔….✨串燒沙嗲 $88叫咗牛肉雞肉各三串…牛肉冇韌口難嚼…雞肉厚實有彈性…啖啖沾滿花生粒粒沙嗲醬…更滋味😍😍.✨馬拉盞炒通菜 $75炒得夠火喉卻保持翠綠又冇過老👌🏻唔錯唔錯…. ✨原個椰盅海鮮焗飯 $88滿瀉到爆炸🤭🤭有青口蝦仁腰果雜豆等…豐富材料製作而成…加埋好香椰子香嘅creamy濃郁汁料🥥值得一試…. ✨芒果沙冰 $38以🥭鮮打製作…超fresh冰涼透心…解暑無得頂…

✨醃肉碎生菜包 $88
✨串燒沙嗲 $88
✨馬拉盞炒通菜 $75
炒得夠火喉卻保持翠綠又冇過老👌🏻唔錯唔錯…
✨原個椰盅海鮮焗飯 $88
✨芒果沙冰 $38
以🥭鮮打製作…超fresh冰涼透心…解暑無得頂…
2022-09-07 80 浏览
泰屋 👻泰國好似都有啲危險留返係香港都大把泰國菜食去到旺角依間泰屋款式夠多又正宗唔怪得咁多人食😆.🔅醃肉碎生菜包 HKD 88生菜包幾時都係泰國菜必食呢度嘅肉碎加啲青檸汁調味少少酸夠晒開胃😜🔅串燒沙嗲 HKD 88串燒揀咗豬同雞燒得啱啱好配個沙嗲汁好濃味🔅星洲咖喱蟹 HKD 358好出色嘅咖喱蟹佢個咖哩唔係流汁嗰款而係炒出嚟嗰款更加香更加濃隻蟹嘅肉質夠硬又新鮮真係色香味俱全😛🔅馬拉盞椰菜苗 HKD 88椰菜苗都幾清甜用馬搵盞炒好有泰國風味🔅泰式炒粉絲 HKD 78粉絲炒得幾好大大碟又唔會痴埋一舊舊咁配料夠多夠抵食🔅印度油酥餅 HKD 36有咖哩當然要配酥餅同咖哩真係好夾😌.整體黎講:泰國風味 正宗抵食😚.🎈 泰屋 (旺角)旺角彌敦道726號2樓
泰屋 👻

有咖哩當然要配酥餅
同咖哩真係好夾😌
整體黎講:
泰國風味 正宗抵食😚
🎈 泰屋 (旺角)
2022-09-01 3280 浏览
很久沒吃泰菜,相約母親大人到旺角尋找美味的泰國餐廳,順理成章再次到訪我們早了進場,不消一會便座無虛席,店內座位舒適,還可以看到街景泰國椰青 $42 / 珍多冰$35吃泰菜必須要喝椰青!椰汁清甜解渴,非常多水,又挖了裡面的椰子肉吃,2人分享也足夠另外點了珍多冰,不會太甜,很香椰汁味,最愛咬裡面的珍多,帶點煙靭爽脆的口感泰式蛋包金邊粉伴蝦 $92一上台忍不住相機食先,網紋蛋花包着金邊粉,大大隻蝦非常吸引先吃了一口金邊粉,酸甜味道適中,擠了青檸汁和灑了花生粒,味道正宗又好吃,大蝦爽口彈牙,推介香芒炒軟殼蟹 $148可選蝦或軟殼蟹,我們選了蟹,份量相當足料,至少有4~5份軟殼蟹,再加許多芒果肉和爽脆蔬菜,醬汁偏甜,味道不錯鮮芒果糯米飯 $48一看到鴛鴦糯米,深得母親大人歡心,她說這是正宗的芒果糯米飯糯米飯不會太甜,加在表面的椰漿畫龍點睛 ,芒果吃得出是泰國芒果,有特別的香味其他餐牌:總括來說味道正宗,價錢相宜,地點方便,下次還會再來

泰國椰青 $42 / 珍多冰$35

泰式蛋包金邊粉伴蝦 $92
一上台忍不住相機食先,網紋蛋花包着金邊粉,大大隻蝦非常吸引

香芒炒軟殼蟹 $148

鮮芒果糯米飯 $48
一看到鴛鴦糯米,深得母親大人歡心,她說這是正宗的芒果糯米飯

其他餐牌:

總括來說味道正宗,價錢相宜,地點方便,下次還會再來
  • 鮮芒果糯米飯
  • 泰國椰青
  • 珍多冰
2022-08-30 2291 浏览
平時搭巴士經過會望到有間樓上泰國餐廳,今次終於去咗食!**********泰式沙嗲(雞、牛)🐔🐮($88)雞、牛各3串,串燒燒到剛剛好沙嗲汁係精粹,除惹味外,仲有粒粒花生碎增加口感**********泰國金柚鮮蝦沙律🦐🥗($98)🌟推介🌟開胃前菜之選🤤金柚果肉飽滿多汁,鮮蝦非常彈牙,配個青檸、魚露醬汁、腰果,整個沙律🥗好清新**********農夫包咖喱焗海鮮🦐🍞($178)🌟推介🌟Unexpected❗️份量超大❗️焗海鮮有青口、大蝦🦐、魷魚🦑等等,不過特別在於海鮮炸咗再放入農夫包入面,食起上嚟半脆,配番烘過嘅農夫包咖喱汁係足夠蘸哂成個農夫包**********冬蔭功海鮮湯檬粉🦑($85)🌟推介🌟好啱我口味嘅冬蔭功,唔係好辣🌶,酸酸微微,食吓食吓連湯都飲埋海鮮都係有青口、大蝦🦐同魷魚🦑,海鮮配料同農夫包咖喱焗海鮮係一樣嘅**********菠蘿沙冰🍍($38)🌟推介🌟食泰菜點少得特飲,今次揀咗菠蘿沙冰🍍,清新透心涼
平時搭巴士經過會望到有間樓上泰國餐廳,今次終於去咗食!

**********
泰式沙嗲(雞、牛)🐔🐮($88)

雞、牛各3串,串燒燒到剛剛好
沙嗲汁係精粹,除惹味外,仲有粒粒花生碎增加口感
**********
泰國金柚鮮蝦沙律🦐🥗($98)

開胃前菜之選🤤

**********
農夫包咖喱焗海鮮🦐🍞($178)

Unexpected❗️份量超大❗️
咖喱汁係足夠蘸哂成個農夫包

**********
冬蔭功海鮮湯檬粉🦑($85)

**********
菠蘿沙冰🍍($38)
🌟推介🌟

食泰菜點少得特飲,今次揀咗菠蘿沙冰🍍,清新透心涼
2022-08-14
  • 冬蔭功湯粉
小編之前喺旺角想食泰國嘢 但係好似冇乜選擇 又或者根本唔識搵 係朋友介紹之下去咗726號2樓間泰國餐廳 聽講每日都爆場 餐廳座位都幾多 等小編試下佢咩料先hahahaha 📍迷你小食雙拼($85) 小編最鍾意佢呢個platter因為雙拼就係春捲+蝦餅 兩樣都好鍾意食 而且每款有四件 2-4人share 都冇問題 蝦餅大舊又彈牙 淡淡蝦肉唔多粉 春捲好香脆 入面餡料蔬菜為主 📍串燒沙嗲($88) 豬牛雞入面㨂兩款 每款各三串沙嗲醬又夠多 醬料入面仲有粒粒花生係一個食完好滿足嘅小食小編就揀咗牛同雞 因為怕豬好韌 兩者都醃得好入味~ 而且肉質都好滑 📍印尼炒貴刁 ($88) 炒貴刁好大碟 又好足料 呢個價錢真心算抵食 又飽肚 入面有魷魚、大蝦、蜆肉一齊炒 再加椰菜、 青椒 所以食落好有口感有層次 調味方面就唔算好濃味 再咸多少少更好~ 📍酸辣鳳爪($78) 前菜小編就揀咗酸辣鳳爪 食泰國嘢一定要食無骨鳳爪 好正好爽口 酸酸辣辣好開胃~底下仲有沙律可以清腸解膩真係必食之選!—————————————————————味道😋:8/10抵食🥳:8/10環境🥂:8/10
小編之前喺旺角想食泰國嘢
但係好似冇乜選擇 又或者根本唔識搵
係朋友介紹之下去咗726號2樓間泰國餐廳
聽講每日都爆場 餐廳座位都幾多
等小編試下佢咩料先hahahaha

📍迷你小食雙拼($85)
小編最鍾意佢呢個platter
因為雙拼就係春捲+蝦餅 兩樣都好鍾意食
而且每款有四件 2-4人share 都冇問題
蝦餅大舊又彈牙 淡淡蝦肉唔多粉
春捲好香脆 入面餡料蔬菜為主

📍串燒沙嗲($88)
豬牛雞入面㨂兩款 每款各三串
沙嗲醬又夠多 醬料入面仲有粒粒花生
係一個食完好滿足嘅小食
小編就揀咗牛同雞 因為怕豬好韌
兩者都醃得好入味~ 而且肉質都好滑

📍印尼炒貴刁 ($88)
炒貴刁好大碟 又好足料
呢個價錢真心算抵食 又飽肚
入面有魷魚、大蝦、蜆肉一齊炒
再加椰菜、 青椒 所以食落好有口感有層次
調味方面就唔算好濃味 再咸多少少更好~

📍酸辣鳳爪($78)
前菜小編就揀咗酸辣鳳爪
食泰國嘢一定要食無骨鳳爪
好正好爽口 酸酸辣辣好開胃~
底下仲有沙律可以清腸解膩
真係必食之選!

—————————————————————
味道😋:8/10
抵食🥳:8/10
環境🥂:8/10
2022-08-23 256 浏览
泰屋(Mong Kok)旺角嘢食就大把😋 今次嚟到旺角彌敦道726號 想試吓呢度嘅泰國舖🇹🇭 諗住當自己去返轉泰國都好🫢🫢⌖ 干炒泰式蛋包金邊粉 🍳🦐🍜💰$92賣相都唔錯😍 食落味道正常發揮 配料都豐富🫣 有幾隻大蝦、豆乾、蝦乾、芽菜 不過價錢就比較進取🫠🫠⌖ 原個菠蘿海鮮炒飯🍍🦑🦐🍚💰$98半個菠蘿盛住海鮮炒飯🤩🤩 海鮮有蟶子、大蝦同埋魷魚 質素一般 魷魚仲要無味 不過炒飯熱辣辣連埋菠蘿同少少提子乾 甜甜地食又幾夾😗😗 諗唔到食咩都可以一試😌⌖ 椒鹽鮮魷🧂🦑💰$88真係失望嘅一款😣😣 份量偏少 魷魚同樣問題就係無咩味 應該都係急凍嘅 食落都算彈牙🤫 好彩椒鹽惹味 尚算救到成個菜式🤧🤧☻ 回頭指數:6 / 10 ❝ #Amiの九龍覓食記#Fatshit_ami #Dinnertime #旺角美食 #港式美食 #港美食 #食好西 #泰國美食 #泰國街 #旺角泰國菜 #泰式炒金邊粉 #菠蘿海鮮炒飯 #椒鹽鮮魷
泰屋(Mong Kok)

⌖ 干炒泰式蛋包金邊粉 🍳🦐🍜

💰$88

☻ 回頭指數:6 / 10

❝ #Amiの九龍覓食記
2022-08-21 242 浏览
😙正宗泰國菜餐廳😙之前見網上評價不錯 地點又幾方便 好近旺角地鐵站 所以尼試下 呢度環境幾舒服 好啱同朋友慢慢傾計-🥥椰盅海鮮焗飯 $88賣相好靚 個飯嘅份量好多 啱曬同朋友share海鮮有大蝦 鮮魷同青口 大蝦新鮮 炒飯粒粒分明 飯入面有d棷果肉 椰香味好重 口感豐富-🍤泰國金柚鮮蝦沙律 $98有四隻大蝦 柚子 個汁酸酸甜甜 好開胃 啱晒好熱嘅天氣-🦑蝦醬炒鮮魷 $88鮮魷份量好多 而且好大件 口感彈牙 炒得好惹味 唔油膩-🍲泰式粉絲雜菜煲 $78菜唔會炒得太咸 整體味道唔錯- 🍡棷汁西米糕 芋頭糕 千層糕 $39棷汁西米糕好重椰香味 全部都食落暖暖地又煙韌 唔會太甜 好好食- 📍泰屋旺角彌敦道726號2樓
😙正宗泰國菜餐廳😙

菜唔會炒得太咸 整體味道唔錯
🍡棷汁西米糕 芋頭糕 千層糕 $39

📍泰屋
2022-08-17 524 浏览
旺角彌敦道726號呢度開咗好多餐廳,有時行MK悶悶地,唔知食咩好,呢度都係一個新選擇 @sawadeethai_mk 😆😚 海南雞飯 $68海南雞十分嫩滑,油飯食落唔太油膩 冬陰公湯牛腩河粉 $48冬陰公湯微微酸辣,牛腩香腍,河粉幼滑,怕辣的朋友都應該食到😁 千層糕 $13熱熱辣上碟,入口好煙韌,充滿濃郁班蘭味☺️ 蛋菜糕 $13好耐無食過蛋菜糕!餐廳加埋芒果🥭落去整,有心思同變化,感覺清新😝 青檸梳打🍹 $12甜甜酸酸,解油膩又透心涼🧊❄️ 泰屋旺角彌敦道726號2樓 #泰屋 #泰國菜 #旺角 #彌敦道726號 #hkfoodieclub

海南雞飯 $68

海南雞十分嫩滑,油飯食落唔太油膩

冬陰公湯牛腩河粉 $48

千層糕 $13
熱熱辣上碟,入口好煙韌,充滿濃郁班蘭味☺️

蛋菜糕 $13

青檸梳打🍹 $12
甜甜酸酸,解油膩又透心涼🧊❄️

泰屋

2022-08-13
同朋友都黎過呢間食,如果要搵個中心點、唔洗特別早訂位、又唔想太貴,呢間係幾唔錯嘅選擇😂冬陰公鮮蝦湯 $88 唔會太油太辣,係比較清但都夠酸辣嘅冬陰公,啱哂唔鍾意太濃味嘅朋友,有2隻蝦都有蝦膏~馬拉盞炒通菜 $75幾新鮮嘅通菜,好香蒜味少少辣咁,幾惹味炭燒豬頸肉 $82表面燒得幾香,內裡脂肪都均勻,點醬汁都幾好食椰汁沙冰 $38朋友嗌的,好大杯夠足料凍泰式奶茶 $35好濃奶味嘅泰奶~椰汁鮮芒果西米露 $32芒果勁甜又冇榨!!椰汁西米露香甜,滿足!🥰

冬陰公鮮蝦湯 $88

馬拉盞炒通菜 $75
幾新鮮嘅通菜,好香蒜味少少辣咁,幾惹味

炭燒豬頸肉 $82
表面燒得幾香,內裡脂肪都均勻,點醬汁都幾好食

椰汁沙冰 $38
朋友嗌的,好大杯夠足料

凍泰式奶茶 $35
好濃奶味嘅泰奶~

椰汁鮮芒果西米露 $32
芒果勁甜又冇榨!!椰汁西米露香甜,滿足!🥰
2022-08-11 414 浏览
早幾日出開旺角,又想食泰菜見呢間評價都唔錯諗住去試下,點知竟然有咁獨特嘅經歷。🚁🚁🚁價錢黎講算平嘅正常黎講又燒嘅肉類都好濃味架啦,但始終掩蓋唔到食材本身獨特嘅味道,仲要點埋醬汁都食唔落🧟‍♂️成餐飯最好食,不過只係正常味道,完。都係好正常嘅金邊粉海鮮都係正常嘅。又係有佢獨特嘅味道🤦‍♂️如果係咖哩雜菜成件事會唔同哂,啲雞肉都好獨特。包有包味完。都係如果係素菜炒粉絲就唔會有問題啦!😂😂總括而言如果你係素食者應該無咩大問題,仲有超人嘅耐力用黎舉手或者可以試下高8度咁叫服務員試下😂,用餐體驗係完美接軌完🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁🚁

價錢黎講算平嘅

成餐飯最好食,不過只係正常味道,完。

都係好正常嘅金邊粉海鮮都係正常嘅。

又係有佢獨特嘅味道🤦‍♂️

如果係咖哩雜菜成件事會唔同哂,啲雞肉都好獨特。

包有包味完。

都係如果係素菜炒粉絲就唔會有問題啦!😂😂

2022-08-07
2022-08-10 183 浏览
約左好耐冇見嘅朋友一齊食飯,緊係想搵間環境靚 d嘅餐廳,坐低慢慢傾計慢慢歎,所以就決定黎呢度食~泰色蛋包金邊粉賣相好靚,粉唔會炒到太乾太油,口感彈牙,好惹味泰式豬頸肉炒飯個飯嘅份量多到嚇死人,同朋友 share一流,炒飯炒得夠鑊氣,豬頸肉切粒,每啖都口感豐富!青咖哩(牛)好重椰香味,牛份量好多,唯一不足係我地冇叫個白飯黎撈飯食!d青咖哩汁真係好好味,我地冇叫飯,d汁係咁飲都就飲到見底鮮芒果糯米飯黑白糯米暖暖地又煙韌,配埋椰奶一齊食,好好味~芒果份量多,但略嫌少少酸
約左好耐冇見嘅朋友一齊食飯

泰色蛋包金邊粉

賣相好靚
,粉唔會炒到太乾太油,口感彈牙,好惹味

泰式豬頸肉炒飯

個飯嘅份量多到嚇死人

青咖哩(牛)

好重椰香味,牛份量好多
,唯一不足係我地冇叫個白飯黎撈飯食
!d青咖哩汁真係好好味,我地冇叫飯,d汁係咁飲都就飲到見底

鮮芒果糯米飯

黑白糯米暖暖地又煙韌,配埋椰奶一齊食,好好味
~芒果份量多,但略嫌少少酸

2022-08-04 231 浏览
人氣泰國餐廳真係無呃人🤤🤤🤤餐廳係泰國風設計迷你小食雙拼 $85⭐️⭐️⭐️⭐️炭燒豬頸肉$82⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️豬頸肉燒得勁香馬拉盞炒通菜$75🌟🌟🌟🌟🌟夠鑊氣!正宗泰國風味!正👍🏻農夫包咖哩軟殼蟹$218⭐️⭐️⭐️⭐️勁多軟殼蟹泰式乾炒牛河$78⭐️⭐️⭐️⭐️好夠鑊氣千層糕$13⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️個千層糕好香斑斕同埋椰汁味泰式奶茶$35茶底好濃,奶味多啲會更好⭐️⭐️⭐️
人氣泰國餐廳真係無呃人🤤🤤🤤

千層糕$13
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
個千層糕好香斑斕同埋椰汁味

泰式奶茶$35
茶底好濃,奶味多啲會更好
⭐️⭐️⭐️

• 馬拉盞炒通菜
  • 千層糕
  • 炭燒豬頸肉
2022-08-04 169 浏览
超級無敵掛住泰國🇹🇭,所以今日同朋友去咗食泰菜,勁好味,餐廳座無虛席,我哋食飽嗰時都仲有好多人等緊位,推介推介💡,下次掛住泰國一定回頭迷你小食雙拼揀左春卷同蝦餅,炸得香脆,肉質彈牙結實,配埋泰式酸辣醬,無得彈,脆炸素春卷,有粉絲、木耳蘿蔔絲,沾埋泰式酸辣醬100個好吃炭燒豬頸肉🐷炭香味十足,香口又惹味,外層香脆,再配上泰式酸辣汁(真材實料有香茅),必叫!農夫包咖喱軟殼蟹🦀個麵黎到簡直嘩一聲,大到呢,成個一磅蛋糕咁呀,一切開,d咖喱汁湧岀,麵包一d都唔硬,有空氣感,而且係脆架,用黎點咖哩汁冇得頂,加多碗白飯撈汁更加完美,完全估唔到軟殼蟹好多件,外脆內軟,推介泰式牛肉炒河 🐄勁夠火候,有小小辣味好開胃,好味道馬拉盞炒通菜🌿香噴噴熱辣辣嘅馬拉盞炒通菜,係泰國嘅味道,好香,好味,好正宗千層糕😋估唔到係新鮮熱辣架,煙煙韌韌,勁勁勁好食,係一舊大正方形分開二件,份量岩岩好,幾抵泰奶茶每次去泰國都一定飲,估唔到香港都飲到泰國嘅味道味道 Taste:😋😋😋😋😋/5環境 Ambience:😋😋😋😋/5服務 Service: 🥰🥰🥰🥰🥰/5消費 Spending:$320 /人 Person推介度 Rec

迷你小食雙拼

炭燒豬頸肉🐷

農夫包咖喱軟殼蟹🦀

泰式牛肉炒河 🐄
勁夠火候,有小小辣味好開胃,好味道

馬拉盞炒通菜🌿

千層糕😋

泰奶茶
每次去泰國都一定飲,估唔到香港都飲到泰國嘅味道

味道 Taste:😋😋😋😋😋/5
環境 Ambience:😋😋😋😋/5