2003-05-14 11 浏览
以前鑽石山荷李活有一間,我食過d朳非常之唔掂,服務態度不知所為,就係咁已經關門大吉。
2003-05-10 15 浏览
真係好耐冇去過波士頓喇,呢度係小時候同屋企人食扒o既地方。每次去幾乎都係叫鐵板火焰牛柳;喜歡o既其實係果種虛榮感:當侍應拿著叉住牛柳o既劍,一面點火,一面將帶著火焰o既牛柳放o係鐵板上,鄰桌o既小朋友都會報上羨慕o既目光~~~N年後o既今日,o黎波士頓叫o既E然係鐵板火焰牛柳;同樣地,當侍應拿著有火o既劍serve牛柳時,鄰桌o既兩個小朋友同樣報以"嘩嘩"、"勁呀"呢D聲音,真係十年如一日。不過,呢度有樣o野係變o左o既~~還記得以前呢度D侍應放飛碟、大聲夾惡簡直係等閒事。E家,D侍應已經換上年輕o既一班;service雖然不至於極好,但總算有求必應。味道方面,雖然明知係用梳打粉,但都有D牛肉味,點都好過金鳳。伴牛柳o既黑椒汁同蒜蓉汁都好濃味,味道幾好。呢度D羅宋湯都唔錯,典型香港口味,幾足料。不過價錢幾貴,一個鐵板火焰牛柳set要$8x;雖然唔算平,但E然旺場,起碼我今晚去都差不多full house。
2003-05-01 8 浏览
坐0係呢度,令我諗番細個時媽咪帶我同哥哥去据扒,除0左環境外,佢地0既牛扒整法都好有80年代feel! 淋完汁後,"標" 哂煙,又"0者0者" 聲; 服務一般啦!
2003-01-29 12 浏览
以前波士頓同帝寶以大眾化牛排西餐來說在灣仔區是一時瑜亮,金都最多排第三。到而家佢地仲係果個特色,但已不再獨家,就係在淋汁時會整到好鬼大煙,唔搵張紙擋住包你彈到一面都係汁!價錢方面唔平,都要六七十蚊個餐。個人推介串標牛柳。
個人推介串標牛柳。
2002-11-26 10 浏览
好耐無去教會, 聽完道之後.順便都要獎下自己. 所以同朋友去試下波士頓餐廳. 門面已經感到係老字號的餐廳. 不過一上樓發覺原來有自助餐供應. 而且似乎都幾好, 可惜我怕肥唔多嗜自助餐. <br>坐低後睇MENU見到一個幾特別的菜名係CHEF'S SPECIALITIES上所以好奇之下ORDER 試試. 七打牛柳-CHATEAUBRIAND 估計係一個法文釋名. 其實係一個燒牛柳. 肉質和汁料分量等都算OK, 價錢$180 2個人份算係貴左D, 現時好多酒店都有會員免費. 所以計起來2人份會差不多價錢, 但環境方面會輸左小小.<br>

(非会员)
2002-09-20 10 浏览
朝朝返工都會經過, 週時發現該店門口有死蟑螂,甚至死老鼠, 都幾恐怖...
2002-09-17 11 浏览
曾經是地道港式牛扒的代表,但近年水準卻每況愈下,雖然份量依然強勁,但是牛扒卻只餘鬆軟的感覺,一切牛味欠奉,都是梳打粉惹的禍,連帶羅宋湯與餐飲也淡如清水一樣,令人徹底的失望,始乎再找不到光顧的理由。
2002-04-07 5 浏览
以前個個想食靚牛扒,一定諗起波士頓牛扒餐廳, 細細個o個時去櫬都好開心,依家就一般啦,可能會比花園餐廳好食D 啦. 仲有D侍應都幾寸.
2002-04-05 209 浏览
Like many other 80's children who lived in HK Island, this used to be children's favourite place (along side with McDonald's), and i still like it now, however, their dishes are not meals that i can afford on a daily basis ..... -_-
2001-08-16 154 浏览
波士頓係老牌食肆,以前唔係好多地方有鐵板扒食,但波士頓就能帶俾我無限o既滿足,因為本人細個之時就最喜歡鋸扒!現在,波士頓o既出品雖然無以前咁好,但係始終係港式牛扒o既先驅,值得一試。
2001-08-16 18 浏览
Mammy 話佢以前拍拖都o黎呢度食,歷史悠久。通常我同bf 想食得好飽o個日都會o黎呢度食,貪佢夠大份丫嘛。但記得以前細個o個陣,份牛扒好似大件Do架,差唔多有個鐵板咁大,但好多年前了,唔知係唔係我記錯呢?但係呢間就裝修真係舊o左D,通風唔多好,食完會有小小煙味!應該改善一下。
2001-05-11 16 浏览
第一次o黎灣仔呢間,昏昏暗暗ge 環境......好似冇燈咁,仲黑過鑽石山o個間~老實講,食就食得唔係咁舒服,不過幾抵食,味道都唔錯~係杯餐飲細杯o左d~
第一次o黎灣仔呢間,
昏昏暗暗ge 環境......好似冇燈咁,
仲黑過鑽石山o個間~
老實講,食就食得唔係咁舒服,
不過幾抵食,味道都唔錯~
係杯餐飲細杯o左d~
2000-07-29 17 浏览
呢度樓下有間麵包舖ga,<br>我最鐘意呢度D 十字包做早餐!<br>實的的又夠大又夠飽!正<br>
呢度樓下有間麵包舖ga,
<br>我最鐘意呢度D 十字包做早餐!
<br>實的的又夠大又夠飽!正
1999-12-29 24 浏览
扒好好味!!
扒好好味!!
1999-12-28 21 浏览
波士頓d 牛扒可以話係出晒名,都冇咩人未食過。你話好唔好食?我就話正係港式牛扒的代表,即係用好多梳打化粉淹d 牛扒,然後放係鐵板‘渣渣’聲比你食,真係見倒都開心,好唔好食都次要,而且100 蚊填飽肚真係好抵架。