2023-08-06 122 浏览
一早要到銅鑼灣上堂,下車後走到利園山道見到波士冰室,一大清早已經人出人入,似乎不錯,就坐下吃早餐早餐選擇額多,而且在銅鑼灣區而言,算是10分親民;點了香煎魚柳奄烈配香草蒜蓉多士早餐,等了大約8分鐘,心裏正奇怪,原來魚柳新鮮炸起,魚肉仍帶濕潤,外皮炸得香脆,配上沙律醬,整體比預期中更好特別喜歡香草蒜蓉多士,剛烘好的熱力將牛油溶化,夾雜香草味道,比一般牛油多士多了一份香味;凍鴛鴦味道有驚喜,非常濃郁,十分對胃口

2023-07-27 160 浏览
又黎呢間我至愛嘅冰室,最鐘意佢夠多選擇又經濟焗豬扒飯焗飯好夠熱,一上枱好香好吸引!望落見到好多蔬菜,紅蘿蔔同洋蔥,鮮蕃茄,舊豬扒好厚好大塊,仲有芝士,我fd食到拉晒絲!飯好熱!似係炒底黎,睇到d飯有少少蛋瑞士雞翼撈公仔麵常餐,配奶油豬炒蛋。麵除咗瑞士汁之外,仲係落咗麻油,勁香!平時d茶餐廳撈公仔麵都好淡,除非你食芝士撈,唔係嘅話真係淡到嘔。可能係我食開印尼撈嗰種重口,淡少少都覺得無味hahahahha雞翼好入味,d汁唔會太甜~脆豬超脆但唔會界損咀,係標配牛油煉奶,勁正!炒蛋好滑但唔會好油膩,究竟點先炒到咁滑!
又黎呢間我至愛嘅冰室,最鐘意佢夠多選擇又經濟
焗豬扒飯

飯好熱!似係炒底黎,睇到d飯有少少蛋

瑞士雞翼撈公仔麵常餐,配奶油豬炒蛋。

雞翼好入味,d汁唔會太甜~
2023-07-18 227 浏览
話說好日都唔黎銅鑼灣食早餐一入到去 唔係滿坐 不過有2-3張台 d客走左都未執台見到無位可以坐 就同佢講我兩位 有個男侍應就叫我地自己入去坐 佢再望先知有位但冇執台等佢執完台坐低同個姐姐講想要2杯水 應左機又無跟進諗住佢發緊夢唔記得就叫第2個啦 另一個叫左2次都冇反應我就睇下有冇自助水吧 有就自己去斟算啦 咁個看似正常d 既男侍應 就好叻咁以為我搵廁所 咁我就同佢講 其實我想要杯水姐 叫左3次 都冇人理佢同我講可能d 同事睇你唔到 原來請左d 有視障同聽障既員工 值得表揚早餐味道就正常水平既 但牛肉既份量就偏少好啦埋單 比個收銀哥哥 我放低張單之後 又施施然咁禁埋個電話先埋單全程無講任何野 收銀員亦疑似患有語言障礙今次特登上黎 讚一讚波士應該係良心社企 請到弱勢社群幫助佢地話說做左openrice 13年會員 都冇乜留過食評其實食個茶記比幾十蚊 就唔會要求5星級服務不過都應該要比番基本野 見到呢間野d食評影相都唔錯 自己諗下係咩人啦 同意呢度之前留既負評 想受氣就幫襯啦 後悔唔早d 睇到呢個post我自己就唔會再幫襯
話說好日都唔黎銅鑼灣食早餐

見到呢間野d食評影相都唔錯 自己諗下係咩人啦

我自己就唔會再幫襯
2023-07-14
2023-06-15 373 浏览
味道好一般一般一般,員工態度極差極差極差,一副你要就坐低食唔要就不用幫襯了的態度招呼客人,當日下午茶時間不是太多人,全場坐滿一半都唔夠,應該不會再去比錢受罪,非常失望😞地方環境不太衛生,員工係有帶手套做嘢,但又帶同一手套抹枱執垃圾廚餘,同時,又用同一手套把食物上枱,上菜時手指還插落器皿內接觸食物,眼見全程一直都沒有替換手套,或清潔雙手😣餐具還有食物殘渣需要自行清潔的😢(重要事情一般都是要說三次)
2023-06-14 220 浏览
好味茶餐😋早幾日去咗波士冰室食咗個常餐出乎意料地好食!豬扒湯米塊豬扒勁厚、好鬆軟、有脂肪有骨所以好香口驚喜係個湯係雞湯+奶+胡椒好濃好好飲👍🏻👍🏻👍🏻米粉幼身爽口 吸引湯汁加埋辣椒油真心一流!餐跟超滑牛奶炒蛋、奶油脆豬另加2隻瑞士雞翼鹹鹹甜甜 入哂味而且肉質好嫩又係好好食!飲品叫咗奶茶紅豆冰、凍咖啡紅豆煮到好綿又唔會太爛奶茶夠濃夠高質❤️
好味茶餐😋
早幾日去咗波士冰室
食咗個常餐
出乎意料地好食!
豬扒湯米
塊豬扒勁厚、好鬆軟、有脂肪有骨
所以好香口
驚喜係個湯
係雞湯+奶+胡椒
好濃好好飲👍🏻👍🏻👍🏻
米粉幼身爽口 吸引湯汁
加埋辣椒油真心一流!

餐跟超滑牛奶炒蛋、奶油脆豬
另加2隻瑞士雞翼
鹹鹹甜甜 入哂味
而且肉質好嫩
又係好好食!

飲品叫咗奶茶紅豆冰、凍咖啡
紅豆煮到好綿
又唔會太爛
奶茶夠濃夠
高質❤️
2023-06-02 250 浏览
夥計出錯外賣,仲要話我攞錯單追佢態度又勁差仲要出餐嘅時候,比錯嘢我前前後後食個常餐都要等20幾分鐘第一次寫食評就係要鬧衰佢想受氣,就幫襯仲要味道好普通唔會有下次
夥計出錯外賣,仲要話我攞錯單
追佢態度又勁差
仲要出餐嘅時候,比錯嘢我
前前後後食個常餐都要等20幾分鐘

第一次寫食評就係要鬧衰佢

想受氣,就幫襯
仲要味道好普通

唔會有下次
外卖自取
2023-05-21 260 浏览
記得細細個我最中意下午茶時間🫖因為除左啲野食岩食之外,啲配搭仲好多元化🤩而大多數都有得配紅豆冰添🫘所以茶仔既下午茶時段我成日都好期待😚。雖然只係自己一個,但要食得豐富就緊係要嗌哂自己想食既野啦😍首先已經睇中左呢款又有瑞士雞翼又有西多士既下午茶餐🥪仲可以加埋其他小食🐟🐒波士下午茶餐-波士瑞士雞翼(2隻)+半份花生醬西多士💰$39👉🏻半份吉烈魚柳+$10👉🏻凍葡式咖啡+$3同一眾下午茶一樣,份量都係for有少少野落肚,可能係志在同朋友吹下水🧑‍🤝‍🧑所以如果好似我咁大食既話就可以嗌多個麵🍜。🐒味菜豬扒超力銀絲米粉💰$36👉🏻煎蛋+$5👉🏻懷舊紅豆冰+$18見到呢款味菜豬扒米粉有手指公👍🏼唔知道係有幾特別😂好奇心驅使下就嗌左碗試試🐽原來味菜係好似鹹酸菜咁,令成碗米粉都好有味,而豬扒勁大塊又勁厚,食落啖啖肉🥓呢到用既米粉係超力銀絲米粉,我都好中意

👉🏻半份吉烈魚柳+$10

👉🏻凍葡式咖啡+$3

🐒味菜豬扒超力銀絲米粉💰$36
👉🏻煎蛋+$5
👉🏻懷舊紅豆冰+$18

2023-04-13 289 浏览
我在「波士冰室」享用豐富早餐,為今天較忙碌的工作,凖備好充足能量。我的醒神早餐:吉列魚柳拼雞肉腸、火腿奄列與香草蒜蓉丹麥多士,配葡式熱咖啡。香草、蒜蓉和牛油舖滿整片多士,因此吃得滿口香濃!久遺了的雞肉腸,配合熱烘烘的温度,是蠻好吃的!滑溜溜火腿奄列與香脆可口吉列魚柳,除了滿足味蕾與口感,也為我提供豐富蛋白質與營養,令新一天的開始充滿動力!最後是葡式熱咖啡,眼前的葡式咖啡奶味較輕,咖啡味道較濃,我沒有加糖,因此更能嘗真它的味。

醒神早餐

香草、蒜蓉和牛油舖滿整片多士,因此吃得滿口香濃!
香草蒜蓉丹麥多士

久遺了的雞肉腸,配合熱烘烘的温度,是蠻好吃的!

葡式熱咖啡
2023-04-13
$44 (早餐)
醒神早餐
香草蒜蓉丹麥多士
葡式熱咖啡
2023-04-10 156 浏览
facial附近一間茶記,門面唔大間,但好似持續有好多人食。咁岩未食野就入去食碗餐蛋麪。算係比較平啲茶餐,$36!🤫依家茶記都自助落單,嚟野食速度都唔錯,樓面夠人服務。
2023-04-02 182 浏览
⠄⠁∙✯. 波士冰室. ✦✯∙⠁本身銅鑼灣已經有好多冰室,但係波士冰室嘅懷舊設計吸引我入去食個下午茶☕️❤️‍🔥瑞士汁雞翼他們的瑞士汁非常濃郁,雞翼入味可口!❤️‍🔥粒粒花生醬西多士原來呢度出名係多士!職員話佢地早餐必試❣️香草蒜蓉多士❣️因為我係下午茶時段,最後我都叫左粒粒花生醬西多士!香滑嘅花生醬,令到多士非常美味!再配上濃烈嘅糖漿,倍感滋味幸福!❤️‍🔥薯條🍟薯條是小朋友至愛啊!炸到非常香脆,再配上茄汁🥫簡直停唔到口啊!
⠄⠁∙✯. 波士冰室. ✦✯∙⠁

❤️‍🔥瑞士汁雞翼
他們的瑞士汁非常濃郁,雞翼入味可口!

❤️‍🔥粒粒花生醬西多士
原來呢度出名係多士!職員話佢地早餐必試❣️香草蒜蓉多士❣️

❤️‍🔥薯條🍟

3K
2023-04-01 145 浏览
晨早去完跑馬地馬場跑步,係時候大夥兒一齊去食早餐。鄰近銅鑼灣就最方便大家。友人提議呢間冰室,有早餐,常餐…..款式選擇多。我要了一份波士常餐 $56瑞士雞翼🐔撈公仔麵瑞士雞翼調味ok 喎,不會太過濃兼鹹,恰到好處。瑞士汁混合公仔麵🍜好滋味。滑炒蛋🥚真的好滑溜,可見少少蛋漿。奶油脆脆豬🥯是新產品,脆卜卜,有口感。塗上煉奶,滋味十足。飲奶茶喜歡加煉奶,感覺滑溜啲。果然茶☕️味香濃,順滑,好正。🙃

我要了一份波士常餐 $56
瑞士雞翼🐔撈公仔麵
滑炒蛋🥚真的好滑溜,可見少少蛋漿。
奶油脆脆豬🥯是新產品,脆卜卜,有口感。塗上煉奶,滋味十足。

2023-04-01
$60 (早餐)
2023-02-16 223 浏览
又是一個早上食咩早餐的時間, 今天八點就去了波士冰室, 幸運的還有位,因為上次黎已經坐滿人未能一試究竟。波士冰室裝修懷舊,有着老香港的感覺。今天早餐點了:*鮮雪菜肉絲米粉- 鮮雪菜比較少見, 還是青綠色的, 蝦米也大粒,味道不俗, 分量也很足夠*沙嗲牛肉麵 - 公仔麵底煮得煙韌彈牙, 牛肉分量也多, 整體感覺不錯*蒜蓉多士 -香脆可口,蒜蓉嘅蒜蓉味,食完返尋味*熱咖啡 - 香濃熱咖啡, 苦澀味不重整體來講喺銅鑼灣區大件夾抵食,味道不俗,性價比高,唔怪得早上成日都爆場

今天早餐點了:
*蒜蓉多士 -香脆可口,蒜蓉嘅蒜蓉味,食完返尋味
*熱咖啡 - 香濃熱咖啡, 苦澀味不重

2023-01-07 182 浏览
都唔知已經食咗幾多次嘅波士冰室,依然都係我嘅飯堂,都係照舊食常餐😂沙嗲鮮牛新竹米粉沙嗲牛份量唔算好多,足夠食晒啲米線,米粉係我鍾意食嘅質地,爽滑唔易斷好掛湯,好味脆豬滑蛋轉左Menu可以配丹麥多士或者奶油脆豬,見有新嘢梗係要脆豬啦!烘得夠脆!可惜滑蛋炒得比較老,變咗唔夠滑嚕

沙嗲鮮牛新竹米粉

脆豬滑蛋
2022-12-30 162 浏览
返工前要食番份豐富早餐先就最啱啦,食完心情超好叫咗份早餐E [ 吉列魚柳 併雞肉腸、火腿奄列、香草蒜茸多士 $44 ] 香脆嘅香草蒜茸多士,香濃嘅香草蒜茸味,食落口感香濃好味;吉列魚柳成條魚咁大條,炸得超香脆,內裡肉質軟棉棉,魚肉香滑;火腿奄列,重蛋香味,蛋夠滑;雞肉腸綿軟好味跟餐熱飲就揀咗杯 [ 熱阿華田 ] 飲咗令胃部更暖笠笠,又唔會太甜;另外再叫多份 [ 奶醬多士 $18 ] 多士香脆,奶醬嘅醬料滿滿。食完豐富早餐再返工就夠哂滿足波士冰室 銅鑼灣利園山道73號寶榮大廈地下E號舖
返工前要食番份豐富早餐先就最啱啦,食完心情超好

波士冰室 銅鑼灣利園山道73號寶榮大廈地下E號舖
2022-12-29
$62 (早餐)
2022-12-03 162 浏览
銅鑼灣周邊有很多懷舊冰室,在門外被漩渦蛋包飯系列吸引,裝潢有種新潮聯乘懷舊感。☺️瑞士雞翼下午茶餐可加配小食,瑞士汁香濃,雞翼入味軟淋。🌟手打牛肉煎蛋漢堡伴薯條招牌之選,煎蛋🍳半美的舖面,手打牛肉口感更豐富加上輕輕調味,肉汁鮮嫩,薯條是粗薯,口感較軟熟,夠惹味吃過不停。吉列豬扒漩渦蛋包飯吉列豬扒炸得金黃香脆,肉汁鎖住質感厚實,漩渦🌀蛋包飯有噱頭,蛋香濃滑,還加上飯素,帶種日式感。冰室要試葡式咖啡,入口滑順帶輕輕甜味,咖啡味香濃,熱檸檬利賓納是令人懷念的味道😙滿滿入情味的一家冰室,價錢相宜👍🏻👍🏻

瑞士雞翼
下午茶餐可加配小食,瑞士汁香濃,雞翼入味軟淋。

🌟手打牛肉煎蛋漢堡伴薯條

吉列豬扒漩渦蛋包飯