2025-08-15
喺公司加班成九點先收工,喺橫街發現呢一間越越南菜舖頭,仍然坐滿客人。就決定買外賣回家,食物賣相吸引,估唔到味道亦都非常不錯。✨極品牛三寶湯河 ✨湯底清而不淡,味道非常濃郁,帶有地道越式香料香氣👍🏻👍🏻。生牛肉鮮嫩紅潤,口感滑嫩多汁,牛展軟腍,牛丸彈牙,配以軟滑的河粉整體層次豐富,是必點招牌。✨越式河內三寶飯✨內含煎得金黃香脆的豬扒、雞翼及扎肉,口感多變且非常滋味。豬扒厚身入味,搭配粒粒分明的白飯,香氣撲鼻,令人回味無窮。✨越式香濃咖喱牛腩飯✨咖喱醬汁色澤金黃鮮亮,香氣濃郁帶微辣,牛腩肉質軟稔入味,惹味得嚟非常送飯。✨越式手打蝦餅✨外層炸得酥脆,咬下去啖啖肉,彈牙又不會太油膩。✨越式豬頸肉✨豬頸肉燒得焦香誘人,肉質嫩滑且多汁,配搭酸甜酸辣的調味汁,非常惹味,風味十足。食物風味十足,菜式選擇非常多,價錢合理,難怪如此受歡迎👏🏻👏🏻 想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。 #河內越式料理 #越南菜#big_big_foodie #big_big_foodie食勻尖沙咀 #big_big_foodie食勻香港
✨極品牛三寶湯河 ✨
✨越式河內三寶飯✨
✨越式香濃咖喱牛腩飯✨
✨越式手打蝦餅✨
外層炸得酥脆,咬下去啖啖肉,彈牙又不會太油膩。
✨越式豬頸肉✨