2018-12-05 201 浏览
DINNER TIME好多人下, 都要等4,5個字。大部分係梳化位, 幾好坐。叫左個湯飯SET, 有豚肉湯飯+ 甜品, 另加錢叫左個炸雞黑椒炸雞有微微的黑椒味, 炸就唔怕油膩, 粉漿唔厚, 有D 似鹽酥雞, 好食! 加9蚊就有, 都有3,4粒豚肉湯飯我覺得似一個鍋多D, 最初以為好清, 原來用左日式濃湯, 好鮮味, 入面都幾多豚肉, 仲有鳴門卷同一D 菇。飯另上, 入面竟然有秋葵粒, 多左層口感又健康。甜品係佢地GE 招牌DONUT + 雪糕, 我見佢地單賣都十幾蚊, 估唔到跟餐送一個! DONUT係原味, 厚身的, 感覺似CAKE, 醬汁係焦糖海鹽, 有D 似拖肥糖, 但咸咸地又唔會太漏, 好食WOR! ICE CREAM係VANILLA 味, 入面有D冰,一般般。跟餐叫左黑糖LEMON TEA,但無乜黑糖味, 似普通LEMON TEA
叫左個湯飯SET, 有豚肉湯飯+ 甜品, 另加錢叫左個炸雞

2018-11-27 251 浏览
行過見到晚市價錢ok就同朋友入左去食,叫左個壽喜燒湯面加蒸餃子既套餐,套餐仲包一杯飲品同一款小食,價錢$68,但飲品只得可樂同黑糖檸茶/水簡。主食黎到後,餃子皮好爛,感覺蒸得太耐,而且餃子上面既醬亦怪怪地,食吾出咩醬,但寧願佢吾加,至於面就普普通通,面質好似上海面咁,小食簡左黑椒雞翼,係成個餐最好食既食物,而飲品簡左黑糖檸茶,個人覺得普通檸茶好飲好多,我同朋友都覺得野食好一般,均表示吾會再黎食🤦🏻‍♀️。
2018-11-27
2018-08-18 1020 浏览
今日去完鑽石山探朋友,走前行下醫下肚,見到呢間日式餐廳幾特別,諗都唔諗就入左去😆。濃湯蝦幼面的湯很濃郁的蝦味,正! 但芝士蕃茄炊飯有點失望, 雖然有拉絲😍但味道比較淡,似食緊蕃茄湯飯似的~小食同飲品可以自由配搭,而小食南瓜芝士餅有驚喜,係南瓜餅中間有一層芝士,有點像流心咁,好味! 而黑糖蜜蕃薯條比較甜了些,因為蕃薯條已經鮮甜, 加得太多黑糖蜜了,就算我是黑糖控我都覺得麻麻地,不過杯飲品--黑糖檸檬茶都幾好飲,都幾似普通檸檬茶,不過只是轉了黑糖沖,如果不喜歡黑糖的你就不見議飲這個了,可以選擇其他飲品~

2018-08-15
2018-08-16 594 浏览
黎食過幾次,蒸鍋加烏冬呢個配搭都幾特別,但味道我自己真係覺得相當一般。個醬汁都幾難食下,感覺有啲9唔搭8,同餃子勁唔夾。我食左一舊已經宣告放棄。壽喜燒湯烏冬,烏冬份量好多。壽喜燒湯感覺有啲清淡,如果可以甜啲,或者加隻蛋落去就好啦!甜酸燒賣,味道唔知點形容,好奇怪,感覺勁求其。呢個都係壽喜燒湯,不過再濃啲,飯太多搞到一pat pat咁,但味道可以接受。我最鐘意就係呢隻雞翼,醬汁配搭得宜,幾香口,值得一試。

甜酸燒賣,味道唔知點形容,好奇怪,感覺勁求其。

我最鐘意就係呢隻雞翼,醬汁配搭得宜,幾香口,值得一試。
2018-08-12 368 浏览
芝士蕃茄炊飯,其實上面的番茄只有一片,不是一整個🍅,小小失望,湯汁OK芝士不多,只有薄薄的一層⋯ 朋友點的龍蝦壽喜燒湯麵,味道不錯,配的小食是辣豆醬餃子,小小辣,餃子類似韓式的扁平形狀,口感吃著感覺同速凍的沒啥分別黑糖口味的雞翼味道好特別,還不錯吃~
芝士蕃茄炊飯,其實上面的番茄只有一片,不是一整個🍅
,小小失望,湯汁OK芝士不多,只有薄薄的一層⋯
黑糖口味的雞翼味道好特別,還不錯吃~

龍蝦壽喜燒湯麵下午茶套餐
芝士蕃茄炊飯下午茶套餐
龍蝦壽喜燒湯麵下午茶套餐
2018-08-05 354 浏览
成日經過荷里活都好少食呢間,今日經過突然諗起佢嘅甜品,就即刻同朋友入去食!我同朋友係大概接近6點時間入去食,有好多空位,唔洗等位。👍🏻我叫左芝士蕃茄炊飯+咕嚕燒賣。朋友叫左芝士蕃茄炊飯+漢堡扒嘅定食套餐,有嘢飲+甜品送,但甜品只限係黑糖雪糕冬甩。佢個飯可以瘋狂追加芝士,蕃茄味又夠。👍🏻 但個咕嚕燒賣就覺得細粒左啲,朋友嘅漢堡扒份量正常,以蜜糖芥末醬搭配,兩樣送味道都不錯。食完飯再叫佢上埋個甜品。佢嘅冬甩加雪糕真係完美配搭!雪糕唔太甜,加埋黑糖醬good good,冬甩外皮又唔淋,好輕微脆脆地嘅感覺😍。兩個人食完一個甜品,覺得唔夠決定再叫海鹽焦糖雪糕冬甩。兩樣甜品嘅分別係個醬,焦糖個隻嘅醬多啲,味亦較黑糖出,所以中意食濃味啲嘅可以食焦糖味個隻。總括嚟講,呢間餐廳無論正餐/甜品都唔錯,特別係甜品。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

食完飯再叫佢上埋個甜品

2018-08-03
很是有趣,以為是一間不知甚麽來頭的餐廳,但是內裏也坐無虛設。乍看店內還見到剛聚會過的友人🧐😏,更趣。本身對這個所謂日本牛乳冬甩不以為然,不知有甚麽特別🤔,但由於上別人地方,買少少東西無壞。吃了個抹茶味道的,上面有個它的自家公仔。對於我們這代人,蛋糕甜點上面的公仔,通常都覺得非常甜,覺得是糖霜造出來的,但其實這個公仔,應以濃朱古力造的,味道也總算可下嚥。而抹茶味冬甩,意想不到那麽彈牙,因為一心想,會否像港式麵包那般軟林林,或是新式麵包空盪盪,想不到彈牙煙韌,喜出望外。

本身對這個所謂

吃了個

,喜出望外。
外卖自取
2018-07-13 223 浏览
小秘書一直好想嚟「Antoshimo」試吓個🍩海鹽焦糖冬甩,不過成日都撞唔啱tea time時間👉🏻👈🏻 今日終於比我試到喇☕️ 奈何幻想始終比現實完美... 個黑糖甜薯都OK嘅,但係成set嘢太油膩,唔係我杯茶囉😝 不過喜歡相機食先嘅我,已經好滿足!
2018-06-02
2018-06-23 253 浏览
兩個人下午茶時間去食 客人人數不多 餐廳入面有空位都唔比人入座 淨係等位等左20分鐘 一坐底就立即落單但等野食都20分鐘 追餐了也沒有快上餐 員工做野速度太過慢 係咁多間分店最差
2018-06-23
2018-06-18 285 浏览
睇戲之前諗住搵野食,見到依間食沖繩名物二段蒸煮,幾有趣試下。我叫左上層芥末豚肉,下層芝士蕃茄炊飯。比個邪惡芝士吸引左。哈哈。上層味道整體比較清淡,岩哂想食得健康既客人。下層相反好多芝士,蕃茄味都好濃。balance番,岩岩好。

2018-06-16
午餐
2018-05-08 481 浏览
做facial前,都要食飽,所以揀咗附近啲餐廳。見到間日本沖繩餐廳,幾得意。門口仲有好多好靚嘅冬甩,好吸引呀。因為要快食,我就點左午餐定食。餃子牛肉烏冬+凍黑糖檸檬茶。$75 一個lunch,唔算平。不過佢幾得意,有分上下層。雙層就係主食餃子餃子一般,無乜特別,無醬會更好。。。下層就係牛肉壽喜燒湯烏冬牛肉薄切,唔un個湯都唔似平時嘅壽喜燒,好淡、好濁。。。總括來說,一般之下,可能其他野食會好D,但我覺得呢個超普通嘅set,唔值$75
做facial前,都要食飽,
所以揀咗附近啲餐廳。

見到間日本沖繩餐廳,幾得意。
門口仲有好多好靚嘅冬甩,好吸引呀。

因為要快食,我就點左午餐定食。
餃子牛肉烏冬+凍黑糖檸檬茶。

$75 一個lunch,唔算平。
不過佢幾得意,有分上下層。

雙層就係主食
餃子
餃子一般,無乜特別,無醬會更好。。。

下層就係牛肉壽喜燒湯烏冬
牛肉薄切,唔un
個湯都唔似平時嘅壽喜燒,好淡、好濁。。。

總括來說,一般之下,可能其他野食會好D,
但我覺得呢個超普通嘅set,唔值$75

2018-05-06 259 浏览
呢間開咗唔算好耐嘅餐廳買嘅嘢食都係日本嘢食例如係烏冬番茄飯關東煮咁 呢一晚落去同屋企人一齊食 佢夜晚個Menu就係一個套餐 你可以揀個主菜同埋一個小食 我就食咗一個沖繩餃子配牛肉烏冬屋企人呢就食咗日式燒賣配燉飯呢個餐仲送埋嘢飲 杯茶好好飲佢最好嘅係食完之後會送一個甜品係一個冬甩配雪糕 好抵食
呢間開咗唔算好耐嘅餐廳買嘅嘢食都係日本嘢食
呢個餐仲送埋嘢飲 杯茶好好飲
佢最好嘅係食完之後會送一個甜品
係一個冬甩配雪糕 好抵食
2018-04-30 310 浏览
與朋友在荷里活剛睇完戲,正值午餐時間,經過呢間店看看餐牌都幾有特色,加上不同款色既冬甩就把我們吸引入去了!叫左兩個套餐~牛肉炊飯、蒸雞炊飯食物上枱先來個~流心蛋豬扒,可能太肚餓了掛住食唔記得影相😅因夾住流心蛋一起食,唔似得吉烈豬扒咁乾同咁熱氣主菜有個蒸籠盛着餸,另有配窩飯,飯裡有湯(可選擇豬骨、泡菜或蕃茄)再加上芝士自己攪均,攪拌後飯變得好黏稠,味道都唔錯最後甜品係雪糕冬甩,看上去幾得意,食下去就無咩突別飲品有玄米茶或蜜桃紅茶整體幾十蚊個午市套餐都算唔錯啦
叫左兩個套餐~牛肉炊飯、蒸雞炊飯
食物上枱先來個~

最後甜品係雪糕冬甩,看上去幾得意,食下去就無咩突別

飲品有玄米茶或蜜桃紅茶
整體幾十蚊個午市套餐都算唔錯啦

2018-03-25
2018-04-14 271 浏览
今天一個來到這裡是因為餐廳中的樹,上面掛滿的滿天星似的小燈泡,引人注目。他們的員工有禮。他們的烏冬烹煮得剛剛好,不會太硬或太軟。壽喜燒湯夠味,不太淡亦不太濃。配上的餃子夠濕潤,但肥豬肉夠多。在餃子下放了不少芽菜,讓人們能以蔬菜解除油膩感。留意女士們未必能吃完一份套餐。另外,配上的一個拼盤,有流心蛋豬肉,剛上時,它的蛋黃上碟時已流出來時,雖然肉的部分比較少但有流心蛋在,不會像其他炸豬扒般乾燥;而甘薯薯條配上甜醋,又脆口又甜,十分易入口。最後他們贈送的甜品,是雪糕冬甩!最可惜的是餐廳是開放式,會有一些昆蟲飛來飛去,亦比較嘈吵。如果環境進一步改善,這裡會是適合更多年齡層的。

最後他們贈送的甜品,是雪糕冬甩!

我今天所叫的是一人餐加拼盆,兩位女士分享食才能食完。
蒸餃子
壽喜燒牛肉烏冬
流心蛋豬扒
雪糕冬甩
2018-04-14
我今天所叫的是一人餐加拼盆,兩位女士分享食才能食完。
蒸餃子
流心蛋豬扒
雪糕冬甩
2018-03-23 360 浏览
同朋友行大老山行左兩粒幾鐘 落到山就好肚餓 於是就搭地鐵送個frd走 順便食個tea 獎勵下自己呢間店係開放式 靠商場窗邊 佈置食物都行日本風 有種開陽温馨既感覺未入支已經睇中左個甘薯條 所以就揀左48蚊既烏冬甘薯條set 配熱玄米茶個甘薯條完全係我想像中既味 配上黑糖醬 咸甜咸甜好好食 個烏冬都唔差 麵身多彈牙煙韌 個湯底係清得黎又夠豬骨味 配上烏冬好順口不過個set份量就唔算大 女仔當lunch or tea算係啱啱好 男人既話 都係比多10/20蚊買正餐會飽肚啲

個甘薯條完全係我想像中既味 配上黑糖醬 咸甜咸甜好好食
2018-03-22