2007-05-18 20 浏览
前兩日同朋友出黎荃灣食飯..諗住黎江戶前多野食下又可以坐耐D...但一入門口D朋友已經好奇怪點解咁少人..我地入果時都已經7點幾...以我之前食過LUNCH印象中都可以嫁..我地3個人叫左, 蟹籽沙律冷麵, 蒜容牛仔粒, 咖哩雞飯, 泡菜石頭飯, 金姑牛肉卷...叫左大約6分鐘度...D野食就拿拿林咁上(次序如下) 冷麵, 咖哩飯, 石頭飯, 牛仔粒, 牛肉卷...冷麵呢個頭盤我地都未食完就黎兩個飯..搞到D飯都攤凍晒...小食返而係後尾先上, 上菜時間前後用左5分鐘....我地驚D野食凍就拿拿林咁食...前前後後食飯既時間都唔駛半個鐘....最緊要係, D野食未食完仲有剩都係咁走過黎問你仲要唔要, 好似有碟野我地明明未想比佢收住, 佢前後問左兩次,我地最後都唔好意思留低....到最後我先發覺原來呢度唔係D野唔好食..而係D人係咁好似想趕你快D走咁, 所以先得小貓3,4隻!!早知係咁,不如去PIZZA HUT好過~

早知係咁,不如去PIZZA HUT好過~
2007-05-08 9 浏览
今晚去咗江戶前食晚餐,同朋友2人點了:1.椒鹽瀨尿蝦(唔錯)2.炸雞軟骨(好味)3.可樂蟹肉薯餅(好多蟹肉,好味)4.三文魚壽司兩客(可能係promote五蚊關係,好一般)5.炸蝦壽司(ok啦,但壽司飯稍為鬆散)6.軟殻蟹壽司(ok啦,但壽司飯稍為鬆散)7.芒果布丁(免費,但唔係咁好味)服務態度係值得讚許嘅,可能我哋去時間尚早關係,所以人客未算多,服務都好周到,頻頻加茶!
今晚去咗江戶前食晚餐,同朋友2人點了:
1.椒鹽瀨尿蝦(唔錯)
2.炸雞軟骨(好味)
3.可樂蟹肉薯餅(好多蟹肉,好味)
4.三文魚壽司兩客(可能係promote五蚊關係,好一般)
5.炸蝦壽司(ok啦,但壽司飯稍為鬆散)
6.軟殻蟹壽司(ok啦,但壽司飯稍為鬆散)
7.芒果布丁(免費,但唔係咁好味)

上個weekend黎左食晚餐.都幾爆場,要等一陣先有位.試左:-咖哩豬扒反(一般)-三文魚壽司(嘛嘛)-燒三文魚頭(一般)-日式燒蠔(唔得,怪味,亦唔新鮮)
上個weekend黎左食晚餐.
都幾爆場,要等一陣先有位.
試左:
-咖哩豬扒反(一般)
-三文魚壽司(嘛嘛)
-燒三文魚頭(一般)
-日式燒蠔(唔得,怪味,亦唔新鮮)
2007-02-20 16 浏览
赤口日,食了不好味的午餐。order了兩個set lunch:鍋燒烏冬和天婦羅烏冬。兩個烏冬的配料是一樣的……汗=.="烏冬不好食,我只食了一半。跟餐各有2件sushi,waiter只給了我們2件。我們詢問時,才發現與另一張枱調轉了,很順手地將我們的sushi對調。感到很不衛生啊。餐飲十分難飲,完全沒味,好像喝水一樣,而且凍飲幾乎無冰,真誇張。最後我都頂不順這裡的食物和服務,趕快結賬走人。想不到午市和晚市的質素相差甚遠。
赤口日,食了不好味的午餐。
order了兩個set lunch:
鍋燒烏冬和天婦羅烏冬。兩個烏冬的配料是一樣的……汗=.="
2007-01-25 10 浏览
門口見餐牌有好多選擇,但這兒黑沉沉,唔多like.而晚餐order了;1.咖喱豬扒飯$45 ~~ 幾好味喎,他們不是用薯仔,應該是南瓜啩.2.荔枝元貝炒飯$45 ~~ 幾夠料,荔枝全粒上,又多菜粒.3.寄世鍋(海鮮) $42 ~~ 我們叫了辣湯底,但居然唔辣,唔知係咪比錯咗.但料幾足,有帶子,青口,蝦,魷魚,芋絲,鮮魚,金菇,豆腐,蔬菜.湯底都幾鮮.4.福岡南瓜煮$38 ~~ 好夠熱,但好油,佢用豆腐墊底,但南瓜的連皮上,而我覺得唔似平時食開的南瓜,因為見到個皮的質地唔同,呢隻好薄.這味菜唔掂.5.鰹魚壽司$16 ~~ OK.6.三文魚壽司$5 ~~ 一般.
5.鰹魚壽司$16 ~~ OK.
6.三文魚壽司$5 ~~ 一般.
2007-01-24 10 浏览
晚上到荃灣等男友,原本打算到荃灣廣場試新店,但兩人都很餓,而且這裡比較近,加上又未試過,於是就試試吧。order如下:三文魚sushix2(特價$5@)冷烏冬($12)炸軟殼蟹卷x2($18@)炸蝦卷($18)可樂蟹肉餅($25)三文魚sushi好差,一點都不新鮮,特價都無用。冷烏冬亦然,連個汁都不出色。炸軟殼蟹卷就幾好,起碼軟殼蟹是熱的、脆的。炸蝦卷就普通,可樂蟹肉餅都ok,不過真的很熱氣!可能今天是weekday,沒有full,我們又坐了有利位置,可以看到tv,環境尚可。不過侍應不常加茶,而且喝的也算不上綠茶。
order如下:
三文魚sushix2(特價$5@)
冷烏冬($12)
炸軟殼蟹卷x2($18@)
炸蝦卷($18)
可樂蟹肉餅($25)

2006-11-30 0 浏览
11月18號同老公仔去左呢間食DINNER因唔知點解呢排好想食日本野同三文魚,價錢都真係抵囉!1)25蚊一碟有6片超厚三文魚(叫左兩碟,正!)2)個荔枝壽司好掂,好清新!3)個雜錦天婦羅就唔係太得,食得出條魚係超唔新鮮,個師傅用左好大量既酒去礔"聲"整到勁難食!4)牛油炒雜菌都可以既5)唔記得咩翅+白飯,個翅係日本翅(即假野),都OK既。埋單都係$187,食到我同老公都飽晒,正!但D SERVICE就真係唔掂喇!按左制都係冇人理,好無奈,同埋D人好唔小心,個天婦羅等左好耐,一問之下佢地先話個天婦羅攞錯左比第二枱客要再整過,好彩我同老公仔心情好好冇比佢影響。
1)25蚊一碟有6片超厚三文魚(叫左兩碟,正!)
2)個荔枝壽司好掂,好清新!
4)牛油炒雜菌都可以既
5)唔記得咩翅+白飯,個翅係日本翅(即假野),都OK既。

埋單都係$187,食到我同老公都飽晒,正!

2006-11-06 0 浏览
星期六諗住同女朋友試, 因為女朋友口渴, 便快快叫了一個血池海鮮拉麵和一杯雪香, 還叫侍應快點上飲品先, 她還回答好.之後過了幾個字, 食物都來了, 飲品還未到, 再問侍應, 佢話因為係雪香, 所以一定要耐D, 落單時唔講, 雪香仲要加5元, 呃$.之後再了一個薄餅, 等了幾個字, 一D聲氣都冇, 最後當然埋單走人, 埋單仲哀, 等了幾個字都冇人來收$, 再提侍應, 便立即有人收$, 因為我坐在收銀隔離, 所以我肯定佢唔記得佐.老實講, 食物普普通通, 唔算難食, 但service真係差到極. 個D豉油樽全部都冇豉油(隔離都有), 同D侍應講, 仲懶醒答你"個豉油樽咪有law".結論, 諗住俾錢和想激氣, 平時嫌老闆或同事激你唔夠, 就選這間啦.

2006-10-31 7 浏览
去過幾次~幫襯過lunch同dinner....lunch ok既...都係不外乎果d日本定食....特別一提~滑蛋豬扒飯...幾好!!!豬扒好香脆..蛋好滑...幫襯dinner....首推一口薯仔....好香....整得好好食...非常好
去過幾次~
幫襯過lunch同dinner....
lunch ok既...都係不外乎果d日本定食....
特別一提~滑蛋豬扒飯...幾好!!!
豬扒好香脆..蛋好滑...
幫襯dinner....首推一口薯仔....
好香....整得好好食...非常好
2006-09-10 1 浏览
去過幾次江戶前, 今晚試佢嘅泡菜石頭飯, 幾好味! 夠辣夠汁! 叫咗天婦羅野菜冷麵, 不過天婦羅唔係好得: 太油, 脆粉又太薄, 連野菜都包唔實。上次單叫天婦羅妤似唔係咁, 唔知係咪跟冷麵, 當套餐咁做, 質素比單獨叫嘅差D ? 天婦羅始終都係魚一丁(九龍灣)最得。哩度環境正, 人多都唔覺嘈, 一路食飯一路傾計好舒服。總括嚟講唔错,絕對可以encore !

天婦羅始終都係魚一丁(九龍灣)最得。

哩度環境正, 人多都唔覺嘈, 一路食飯一路傾計好舒服。

總括嚟講唔错,絕對可以encore !

2006-08-22 1 浏览
壽司唔得一夾就散架. 唔知點解呀. 但個到D飯同麵就好好食啦. 有個炒鳥冬好正呀./ 同個D石頭煱牛肉豬都幾好食呀. .但個到環境都OK
壽司唔得一夾就散架. 唔知點解呀.
但個到D飯同麵就好好食啦.
有個炒鳥冬好正呀./ 同個D石頭煱牛肉豬都幾好食呀.
.但個到環境都OK
2006-07-28 6 浏览
其實果度食野...食下午茶係唔好既..特別係公眾假期..分分鍾仲貴過LUNCH...入面D野..OK既...最好味係吉列魚枊NOODLE...而家D SERVICE係咪好左D喇...叫人斟茶都有掣"按"既....莫講話叫野食啦~!試過有粒發泡膠係碗NOODLES囉...不過好彩佢都即刻換過碗...好過係小強啦..~
試過有粒發泡膠係碗NOODLES囉...
不過好彩佢都即刻換過碗...
好過係小強啦..~
2006-06-23 5 浏览
上星期六同女友本來想去隔離稻草人,不過見黎過呢到咁多次都未食過呢間野,諗住試下.見佢門面唔差,一個餐30蚊有找.好!放棄稻草人,入去試食一下.12點幾入面約1/3滿人.見到好多空枱想坐一張靠4人枱,佢話唔得兩個人只可以坐二人枱(但係我眼見全場都係兩個人坐4人枱)好,算數我橫掂都係想是旦食完就閃.兩人點左兩個SET LUNCH, 乂燒烏東同豬扒拉面(每個SET跟兩件壽屍)配什麼鮮果綠茶,平果綠茶.先講主食,乂燒無味好似干爭爭的肉一樣.烏都仲可以.豬扒大快X果D都好食過佢十倍.拉面煮到好生好生.兩碗面個湯咸到D鹽好似唔使錢咁.壽屍唔使講好普通差的貨式.比百佳果D仲差少少.兩杯飲野...淡到無味.入面有D唔知椰果既東西好似鼻涕咁.樣樣野食左少少走人.埋單60.一定唔會再去! 稻草人好佢十倍不過佢門面幾靚

樣樣野食左少少走人.埋單60.
一定唔會再去! 稻草人好佢十倍不過佢門面幾靚
2006-06-13 2 浏览
尋晚同老婆去食, 試左個鰻魚shushi, 多春魚shushi, 廣島蠔shushi, 蟹糕shushi, 血池海鮮拉面, 炸軟殼蟹, 炸野菜天婦羅.先講shushi, 師傅手藝仲未夠火候, 舊飯太散, 一上手就跌, 但用料就好唔錯, 醋飯個味都唔差, 廣島蠔漬得好入味, 係值得一試, 蟹糕shushi就料少左d咯.拉面好大碗, 我個血池海鮮拉面, 海鮮料真係交到貨, 帶子大大隻, 其他蝦呀, 青口呀都夠份糧, 血池湯底本身就唔夠"紅", 辣味都係差少少, 拉面好明顯係平價貨, 但唔介意個面底的話, 呢份都係價得一試既飽肚作品黎架, 另外老婆個自家製豬軟骨拉面, 一般水準唔係差, 但普通左d.其他炸物都係合理水準, 但食咁多野唔太貴, 二百零蚊落樓, 走之前食埋個甜品, 好似一個布丁既東西, 浸左d糖水, 好滑, 食完覺得好滿足.
2006-05-26 8 浏览
  24號同fd預祝生日,去左伊間野到食dinner..我6點到就去,所以都冇咩人..  叫左加洲反卷,3文魚反卷,都幾平,味道中上,但賣相1般啦!仲叫左炸軟殼蟹同炸(天婦羅),都幾好味,特別係個炸蝦,好爽口,食得過!最後叫左鰻魚炒飯,冇咩特別,而且好少鰻魚,唔試都冇所謂!食完仲送左甜品,但我2個fd都話勁難食,所以我冇食到..  其實我都去伊到都有3次,lunch,tea同dinner都食過,佢既麵係得個大碗,其實水準1般,d野飲真係唔好試,因為真係唔好飲架!!anyway間野都試得過既~

anyway間野都試得過既~