建议使用Google Chrome浏览器,让你于OpenRice网页享有更好的用户体验。
下载 Google Chrome
暂不需要
我们将停止支援使用 TLS 1.0/1.1 的设备。若要继续在此设备上使用OpenRice网页,请前往 www1.openrice.com 并将其加入书签。若要以最佳用户体验享用OpenRice网页,建议使用 TLS 1.2 的设备。
前往 www1.openrice.com
商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
高级
生活志
饮食志
开饭头条
放闪为食团
抖一抖 台湾Let's Go!
食得知味
送出
小清
普通的一餐
2008-03-08
和男友點了數個壽司,一個海鮮鍋飯,味道一般,飯很硬,唔好味.其中一款壽司有荔枝,唔抵食.
和男友點了數個
壽司
,一個海鮮鍋飯,味道一般,飯很硬,唔好味.
其中一款
壽司
有荔枝,唔抵食.
日之子
飽肚的一餐
2008-02-21
我見手上有$40 coupon,尋晚便來吃一餐飽的,叫了:1)三文魚炒飯$47 - 普普通通, 不太油, 都幾大碟.2)串燒$33 - 鰻魚幾新鮮, 帆立魚啖啖肉.3)北海道釣筒石頭鍋$39 - 沙嗲王質素, 炒得好香,但亦都會好'漏'.4)壽司: 腐皮沙律$14:幾大件,但味道淡了些 三文魚8件$20(特價)K,但三文魚切得不好,有紋,厚薄不一 炸蝦反卷$18:蝦沒有蝦味,只覺油炸味 軟殼蟹反卷$18K,你會發覺他們不用紫菜包在反卷內,而是生菜.總括食物質素普通,味道中規中矩,沒有太大驚喜,但環境舒服,期間侍應亦勤於為客人斟茶, 幫襯已不只一次,值得推介是對上次食過的可樂蟹肉餅.今餐好飽,好滿足,扣除coupon兩人只是$170.
我見手上有$40 coupon,尋晚便來吃一餐飽的,叫了:
1)三文魚炒飯$47 - 普普通通, 不太油, 都幾大碟.
2)串燒$33 - 鰻魚幾新鮮, 帆立魚啖啖肉.
: 腐皮沙律$14:幾大件,但味道淡了些
三文魚8件$20(特價)
K,但三文魚切得不好,有紋,厚薄不一
炸蝦反卷$18:蝦沒有蝦味,只覺油炸味
軟殼蟹反卷$18
K,你會發覺他們不用紫菜包在反卷內,而是生菜.
侍應
今餐好飽,好滿足,扣除coupon兩人只是$170.
為食肥寶寶
咖哩好正~~
2008-02-19
終於對open rice作出第一個貢獻--分享食評了~首屈一指推介江户前的咖哩豬排飯, 咖哩味香, 豬排炸得脆之餘又能鎖住肉汁. 正!!!可惜, 最近一次光顧午餐時服務態度奇差..詳細內容也不想多講了..但希望下次再去時不會這樣吧~
終於對open rice作出第一個貢獻--分享食評了~
查看之前的留言 (
meow+wow
荃灣午餐(8)︰淡而無味
2008-02-18
只有一個小時的午餐,就快快地點了兩個餐。咖哩牛肉飯︰牛肉很少,卻有很多雜菜,如南瓜、薯仔等。又有一些泡菜,好像與咖哩不太相配喱。這個飯是男友吃的,不過我看賣相也知道不算好吃。豬軟骨烏冬︰豬軟骨份量不少。烏冬是幼幼的那種,可能還未煮熟,所以覺得中間是硬硬的。味道是十分一般。另外有兩件sushi,不吃也罷。兩杯飲品,也是比較淡。總的來說,就是覺得這頓飯吃得一般但開心。
只有一個小時的午餐,就快快地點了兩個餐。
alan
麻麻
2008-02-15
自己住荃灣不時諗唔到食咩都會黎呢到食不過其實D野食真係麻麻以佢既價錢應該有D更好既野食行過諗唔到食咩可以試下但係就無謂特登稷食喇
自己住荃灣
conniecheung
1.7K
第一次食
2007-12-21
昨天晚上約了三個朋友一起去荃灣江戶前食日本野,因其中一個朋友去過幾次覺得OKAY,我們叫了:1)蟹籽沙律冷麵- 好味,D冷麵好彈牙2)泡菜石頭飯- 完全冇味,唔知係咩3)牛油焗什菇- 好味,好重牛油味4)鯖魚- 好大條,好入味,我覺得最好6)寄世鍋- 我見食評話OKAY,所以試下,都幾足料,幾鮮味我覺得D服務都幾好,我發現了他們每張枱上面都放了一個按鐘,分別有唔同的服務,點菜,加水,結帳,服務,取消,我的朋友說因這裏是沙爹王集團,這樣服務已經好耐的了,我第一次見,所以覺得很特別及每次按鐘後很快就會有服務員過來幫我們,我對他們的服務也很滿意.
昨天晚上約了三個朋友一起去荃灣江戶前食日本野,
因其中一個朋友去過幾次覺得OKAY,我們叫了:
1)蟹籽沙律冷麵- 好味,D冷麵好彈牙
2)泡菜石頭飯- 完全冇味,唔知係咩
3)牛油焗什菇- 好味,好重牛油味
4)鯖魚- 好大條,好入味,我覺得最好
服務員
過來幫我們,我對他們的服務也很滿意.
啊域
已关注
服務好差....
2007-10-18
前幾日約左男朋友去食晚飯,因為之前食過佢ge lunch都覺得ok, 點知同夜晚完全係2回事囉.... 首先係佢地ge服務態度唔掂, 同我地落單果個姐姐明明serve緊我地, 但係又可以一心兩用咁兼顧埋其他客人坐位ge安排,唔通成間餐廳得佢一個侍應?? 最後仲要連order都冇覆就走左去.結果佢真係冇落到三文魚壽司,仲要我地催左兩次d侍應至有反應,都唔知搞咩....到份壽司终於都lai到,不過係超失望lor...1)賣相唔得,其中一件三文魚警言俾人切左2刀,遠睇就好似有2塊嘢俾人撻埋一齊咁2)壽司一入口就覺得好似係擺左好耐咁,塊三文魚有D好室溫ge feel...下次未必會再去了,就算去都會選lunch時段(因為下午d人服務好d),不過奉勸如果想去食dinner ge人儘量要坐d走廊/卡位,因為佢d侍應只會幫果d位ge人加水,我上次就係坐左o係柱位,搞到成日都要叫人加水,勁麻煩!!
侍應
?? 最後仲要連order都冇覆就走左去.
結果佢真係冇落到三文魚
壽司
,仲要我地催左兩次d
侍應
至有反應,都唔知搞咩....到份
吉~*
天婦羅烏冬
2007-09-18
今日放左學約埋三五知己食下午茶~環境幾特別,可能係我第一次黎掛.下午茶大概二十幾蚊內有交易,唯一美中不足之處係唔跟飲品.要自行另點飲品,不過有半價,同沙嗲王差唔多模式.我叫左個天婦羅烏冬,$21.天婦羅仲脆,新鮮即叫即炸,又唔係太油,不錯.至於鳥冬就麻麻地啦,主要原因來自個湯底,得鼓油味...而個烏冬都幾彈牙,唔太林,但受湯底影響,扣左分.總括而言,呢間食市都唔似其他食評講咁差姐.服務我地既waiter亦好有禮貌,下次會同朋友再黎過
今日放左學約埋三五知己食下午茶~
環境幾特別,可能係我第一次黎掛.
下午茶大概二十幾蚊內有交易,唯一美中不足之處係唔跟飲品.
要自行另點飲品,不過有半價,同沙嗲王差唔多模式.
我叫左個天婦羅烏冬,$21.
天婦羅仲脆,新鮮即叫即炸,又唔係太油,不錯.
至於鳥冬就麻麻地啦,主要原因來自個湯底,得鼓油味...
而個烏冬都幾彈牙,唔太林,但受湯底影響,扣左分.
總括而言,呢間食市都唔似其他食評講咁差姐.
服務我地既
waiter
亦好有禮貌,下次會同朋友再黎過
pink~*
唔抵食哦!
2007-09-09
上個星期六我去o左江戶前食下午茶食o左個$16 o既咖哩烏冬...點知係勁鹹又辣勁難食o既=.=”順便叫多杯$13但有半價o既青蘋果綠茶…埋單果陣先知原來星期六、日要加$3而且仲要加一要$28先落得樓完完全全有種俾人搵笨o既感覺=.=”
上個星期六我去o左江戶前食下午茶
食o左個$16 o既咖哩烏冬...
點知係勁鹹又辣勁難食o既=.=”
順便叫多杯$13但有半價o既青蘋果綠茶…
埋單果陣先知原來星期六、日要加$3
而且仲要加一
要$28先落得樓
完完全全有種俾人搵笨o既感覺=.=”
JOE
服務態度差
2007-08-18
我第二次去呢間餐廳,其實第一次印象都唔係咁好,但今次真係好差囉!!!我去的時候已是坐滿人,但我在門口企左10分鐘都無人理我,淨係望左我幾眼。落單時,侍應有腳un un咁...好唔尊重呀!!!d野食真係貴囉!!!根本唔值咁既價錢!!!
落單時,
侍應
有腳un un咁...好唔尊重呀!!!
d野食真係貴囉!!!根本唔值咁既價錢!!!
fannychan
做學生好慘…
2007-08-02
這裏的學生餐,即是午餐啦,和晚餐根本沒得比。午餐只有幾款是學生付擔得起的,例如最普通的咖喱拉麵,其他的不是特別好,也要三十多元,看著晚餐豐富的菜式…實在令學生們只能看餐點方面,麵的味道還可以,不太軟,配料也不少,但吉列類的東西粉太多,不是很好吃。跟餐壽司一點也不好吃,醋味太強烈了…抱著「有得吃就算了…」的心情吧。餐飲一般,不夠冷,味道可以很甜,也可以不夠甜,看運氣囉…總之,學生們如果想吃點好的,這家坐得挺舒適,也比街邊的店好,但不是很抵食,晚餐倒是不錯~~
這裏的學生餐,即是午餐啦,和晚餐根本沒得比。
跟餐
壽司
餐飲一般,不夠冷,味道可以很甜,也可以不夠甜,看運氣囉…
龍貓
平價lunch
2007-07-26
呢間野岩岩去既時候,以為好貴,因為日本野多數唔會平得去邊,點知一試之下午餐竟然係20多元,有一個飯或者麵,味道都仲可接受,送野飲同2件壽司,野飲就唔講啦,太難飲,跟餐壽司,冇咩特別,只可以話真係好抵,如果學生哥想試下既話,應該係一個好選擇,但係話晚市個d就真係好唔得.....試過一次之後冇再去過食晚飯,因為得個貴字...唔值,只睇好lunch
壽司
,野飲就唔講啦,太難飲,跟餐
小咀叼
又OK喎!
2007-07-23
之前聽朋友們提過這間都ok, 但一直不敢試; 因為當日很想吃魚生又趕時間睇醫生, 最順路唯有就是這間。今次一個人來吃下午茶, 雖然只試了一款什錦魚生飯, 但整體感覺良好; 飯面灑上芝麻及紫菜粉, 很香…不錯!! 除了甜蝦未夠爽口之外每款魚生尚算新鮮, 就連一向怕靱的墨魚片也令人出乎意料, 一點靱都沒有之餘還挺爽口。最最失望的反而是凍薄荷紅茶, 薄荷味尤如藥水, 只飲了兩啖就要被迫放棄, 白白浪費了一杯餐飲!! 因為份量足, 以$49一個餐來計還可接受, 不過餐飲差及加一後就覺有點不值了!
Eat everywhere
沙嗲王集團
2007-07-13
喺荃灣工作都有成年幾嘅時間了,一直都未嚟依度試過,今次終於有機會呢!仲俾我發覺佢都係沙嘇王集團的食肆,點解我會知?原因係佢的裝修、擺設同埋服務都同沙嗲王一樣的,佢等位嗰張紙仔都係印住”沙嗲王”三個大字的。好啦!講番食物質素先,佢的石燒飯一d都唔好食,原因得一個,係一d都唔夠熱,好在有一個叫”燒茄子”的,依個就非常好食,我同個朋友食到唔停得口呀。不過佢送的甜品,你真係可以唔食,芒果布甸,一d芒果味都無,好似食藥水咁,唉....,好心佢係送都唔好整得咁難食呀!最後,埋單走的時候,記得睇清楚佢找幾多錢,因為佢找少咗十蚊俾我,好在我睇到啫!
甜品
過路人
已关注
唔得!唔得!!!
2007-06-17
好耐冇去過荃灣食野,同我個fd見工知後肚餓是但搵間野食,就來到呢到,我同我個fd叫野食叫左牛肉飯加0荼,等了十分中先來到,比吉野家慢很多,都不計較了,但牛肉真是難食都不得了,十分生,很乾,完全不是人食,叫佢再煮過,個女待應同我講係咁,我火都泥,跟住有個待應同我加荼,fuxk!!!!!!點知加完d荼熱到.....唉
检举此食记
请选择检举类别:
怀疑不实食记
内容含粗言秽语
食记不属于此店
重覆发表
其他
检举理由:
请详细说明您的检举理由,以便查证。
此网页使用cookies给你提升最佳网站体验。继续浏览即表示你同意根据我们的
隐私政策使用cookies
。