2007-08-09 17 浏览
這裏熱狗受歡迎的程度無用置疑. 但其實這裏的雪菜火鴨絲窩米, 都好受歡迎的!每次與兩三個朋友來食晏, 都"不自量力"地點一個窩米另加一/兩個炒粉麵飯(無理由亖四個人只點一個嘛). 但好多時都食剩....今次我想食粟米斑腩, 有人想食干炒牛河, 所以點要了一"碗"雪菜火鴨絲米.雪菜火鴨絲米如常般好味, 平時去酒樓好少食呢樣, 但來這裏就會想食. 雪菜火鴨絲好夠味, 米粉唔會過淋, 食都尾, d米粉都唔會脹晒. Good!!粟米斑腩的汁好杰, 而且好重忌廉味, 有點失望, 幸好斑腩炸漿唔厚, 雪味唔重, ok啦.干炒牛河的河粉煙煙的, 牛肉淋身(梳打牛感覺不大), 不太咸, 只係略油, 食完碟底滿是油, 但又真係幾好食架喎.... > <下次都係叫碗米算喇(雖然食窩米感覺high好多, 哈), 免得浪費兼可以食多兩款呢^^

(非会员)
2007-08-08 25 浏览
個次係同d同事去h&m行街, 有d 肚餓, 係中環, 就諗到去呢度買雙腸飽食, 2個同事都讚好好味, 真係呀....d飽好fresh同埋d sauce好好味....一再回味呀.讚!!!^o^
2007-08-03 26 浏览
3-Jul-2007招牌雙腸熱狗王: 一貫的好食。單腸就好像欠了些什麼似的。咸檸七: 已經篤好, 不過自己篤就開心D。凍檸茶: 一般。
3-Jul-2007
招牌雙腸熱狗王: 一貫的好食。單腸就好像欠了些什麼似的。
咸檸七: 已經篤好, 不過自己篤就開心D。
凍檸茶: 一般。
2007-07-17 16 浏览
補回星期六的食評。星期六永遠不夠時間用,但亦係最有Mood會四圍搵野食的。原本諗住去蘭芳園,但暖暖怕遠,怕我太餓又會發脾氣,所以見到此都幾好評的茶記,就選定這裡。原本好想好想試馳名的熱狗($8),但又未食lunch,想食粉麵,唯有叫了雞扒烏冬,都算好味。但$24一個餐,好像貴了一點。下次有機會,一定要試hot dog.
補回星期六的食評。
星期六永遠不夠時間用,但亦係最有Mood會四圍搵野食的。
下次有機會,一定要試hot dog.
2007-07-15 13 浏览
雖然已吃過午飯,仍肚飽,不過行經時見只有兩、三人排隊,也就買隻熱狗王試試。麵包夠熱,皮也微脆,據稱是自家秘製的醬亦相當多,味道不錯卻說不上特別出色,反而感覺有點「漏」。若非阿蘇介紹過,也不會留意它擺放在門外的幾罐香腸,原來並非普通貨色,是荷蘭出品。不過恕我倆不識貨,說不出其優勝之處,如果是脆皮腸就更合心水。不過$7一隻,不算貴,值得買來過一過口癮。

不過$7一隻,不算貴,值得買來過一過口癮。
2007-07-14 15 浏览
7.14 (SAT) 朋友介紹:估唔到巷仔有咁正o既熱狗!包烘得脆脆地,醬好好味同埋特別,腸又唔係平日食開o個d廚師腸!朋友叫"少醬",佢唔想過漏,但我又覺ok!好正呀,highly recommmended!p.s.今日全日食o既都好好味:>
7.14 (SAT)

朋友介紹:估唔到巷仔有咁正o既熱狗!

朋友叫"少醬",佢唔想過漏,但我又覺ok!
好正呀,highly recommmended!

p.s.今日全日食o既都好好味:>
2007-07-10 9 浏览
I'm agree the good comment for the Hot dog, but their chicken burger and pork chop burger also is very very good@! and always is my favorite foods when i visit. the chicken & pork chop are very crispy.
2007-06-29 12 浏览
唔知點解,佢d包同腸仔都唔係咩高級貨色,但烘完出黎個包係脆o既同條腸好有風味加埋d醬就真係好夾.食兩隻雙腸就o岩o岩好~~~~~如果唔係加左價就更加好.
唔知點解,佢d包同腸仔都唔係咩高級貨色,
但烘完出黎個包係脆o既同條腸好有風味
加埋d醬就真係好夾.

食兩隻雙腸就o岩o岩好~~~~~
如果唔係加左價就更加好.
2007-06-08 17 浏览
熱狗的醬最好食包有烘過令包面脆腸很幼, 食落去無咩味加價後熱狗7蚊一隻, 比較貴
熱狗的醬最好食
包有烘過令包面脆
腸很幼, 食落去無咩味
加價後熱狗7蚊一隻, 比較貴
2007-05-10 19 浏览
去過西環big dog,睇埋舊文,卒之有機會去永樂園外賣,比較下!呢度係港式舊款快餐店格局,懷舊有feel,起碼俾左錢,係俾返幾張有寫價錢0既紙俾你,然後再去攞熱狗!講返熱狗,膽敢講可以話係"腸仔包",因為條腸真係細到手指尾咁(之前唔信),唔係女朋友話要食雙腸,我食左都唔覺有腸落肚!!(當然都只不過係2隻手指尾!)包係麵包舖買到0既一種,只係一個烘過0既包,無甚特別!至於醬汁,亦係多數人所談論0既,的確幾好味,唔係完全沙律醬,硬係覺得佢係混左d野,無論點,個醬係good0既!!由於我都比較鍾意食美式大熱狗,所以腸係主打!所以我先至話佢地果d係有醬汁腸仔包!亦係標題0既1/3熱狗,因為只欣賞醬汁!不過純屬個人喜好啦!另有話收銀果個不嬲都惡形惡相咁,可能我去時已經係放工時間,冇咁多人,而且過左成日,所以都冇哂氣焰!!整熱狗阿叔好敬業樂業,好有心機造包,都有講多謝幫襯!學前文話齋,冒名之人,唔駛特登去食囉!
(非会员)
2007-05-06 6 浏览
從食評看過不少食家讚永樂園的熱狗(尤其是醬汁), 我最喜歡食熱狗, 趁著一眾同事們訂外賣下午茶時, 我就建議試試永樂園。外賣熱狗食到OFFICE時只是暖暖的,不過, 個醬真係好好味, 條腸仔比起平時食的熱狗腸幼, 不過, 味道真的不錯。永樂園熱狗,不愧為鎮店之寶。
2007-05-03 7 浏览
真係唔知點解呢度d熱狗咁出名呢?兩星期前慕名而黎食下午茶,但係坦白講,非常非常失望!個飽唔夠熱,條腸就真係細到無人有,d醬算係ok但唔叫做好好食!服務人員d態度真係差差差!價錢唔係貴算ok啦!但係要我再去既話睇怕都無可能啦!
2007-04-26 14 浏览
2007年4月20日。行完麥裏浩徑第三段去了太安樓食雞蛋仔和車仔麵之前,去了中環食永樂園熱狗。叫了雙腸,初時不知道它的熱狗腸是那麼幼,還以為少給了一條。麵包外皮是鬆脆的,那些沙律醬味道很懷舊,是我小時候吃過,久違了的味道。喜不喜歡,要看個人口味了。香腸則沒有想像中好味,但以$9的價錢來看,已是很不錯的了。

1K
2007-04-24 16 浏览
這裡的熱狗被人讚到天上有地下無,咁啱經過,問男友想唔想試,他說:「都好喎!」,便匆匆外賣了$9元的孖腸熱狗,睇吓有幾好味。雖知這裡的dressing出名,但我倆都認同份量多得誇張,導致熱狗濕立立,難以進食。個包亦不夠熱和脆,腸仔太短少,即便打孖上亦覺無肉食。腸仔太淋,層「衣」不夠爽,無哩口感。仍是一個不外如是的熱狗,可能我倆唔識食啦!

仍是一個不外如是的熱狗,可能我倆唔識食啦!
2007-04-16 11 浏览
整個熱狗,最好味的,除了那個鬆脆的麵包外,還有就是那個醬汁!!!下午茶時間,我點了一個下午茶餐吃熱狗,好吃得很想再吃多一個,但又覺得好像有點過份。於是我決定下次lunch 買2個來當午餐。^^