2007-08-09
這裏熱狗受歡迎的程度無用置疑. 但其實這裏的雪菜火鴨絲窩米, 都好受歡迎的!每次與兩三個朋友來食晏, 都"不自量力"地點一個窩米另加一/兩個炒粉麵飯(無理由亖四個人只點一個嘛). 但好多時都食剩....今次我想食粟米斑腩, 有人想食干炒牛河, 所以點要了一"碗"雪菜火鴨絲米.雪菜火鴨絲米如常般好味, 平時去酒樓好少食呢樣, 但來這裏就會想食. 雪菜火鴨絲好夠味, 米粉唔會過淋, 食都尾, d米粉都唔會脹晒. Good!!粟米斑腩的汁好杰, 而且好重忌廉味, 有點失望, 幸好斑腩炸漿唔厚, 雪味唔重, ok啦.干炒牛河的河粉煙煙的, 牛肉淋身(梳打牛感覺不大), 不太咸, 只係略油, 食完碟底滿是油, 但又真係幾好食架喎.... > <下次都係叫碗米算喇(雖然食窩米感覺high好多, 哈), 免得浪費兼可以食多兩款呢^^