2007-04-03 10 浏览
睇阿蘇話呢間ge hotdog 好好味, 由其係d 醬, 今日一試, 果然d甜甜酸酸ge醬好好味, 有d似旦黃醬+ 沙律醬咁, d 荷蘭腸就幼幼咁, 第一次叫單腸($7), 覺得唔夠喉, 第二次就食雙腸($9), 但係就"漏"左d, 未食過荷蘭腸, 都幾得意, 個包烘了一烘, 微微脆, 十分滿分有八分~~

2007-03-23 18 浏览
成日聽人講永樂園既hotdog好食,今日終於走去試一試。飽夠熱夠脆,加埋d甜甜酸酸既醬,真係唔錯。條腸唔差,但就幼左少少,粗d既話會更好味。所以下次都係叫雙腸hotdog好d。正如前文所講,咁啱係中環行而走去試試都ok,但就唔需要特登走去囉。
成日聽人講永樂園既hotdog好食,今日終於走去試一試。

2007-03-22 11 浏览
最喜歡熱狗($7)的檸檬黃酸甜汁,如果個包夠熱仲好味。有久沒吃,驚覺加了價,以前只賣六蚊雞咋。
最喜歡熱狗($7)的檸檬黃酸甜汁,如果個包夠熱仲好味。

有久沒吃,驚覺加了價,以前只賣六蚊雞咋。
2007-03-22 11 浏览
最喜歡熱狗($7)的檸檬黃酸甜汁,如果個包夠熱仲好味。

有久沒吃,驚覺加了價,以前只賣六蚊雞咋。
2007-03-20 3 浏览
一個人搵野食, 見未試過就入去啦望下餐牌, 樣樣都幾貴下, 左揀右揀,最後要左沙爹牛肉丁麵, 加杯凍檸茶走個陣見到好多人買熱狗, 下次有機會試下: )
一個人搵野食, 見未試過就入去啦

望下餐牌, 樣樣都幾貴下, 左揀右揀,
最後要左沙爹牛肉丁麵, 加杯凍檸茶

走個陣見到好多人買熱狗, 下次有
機會試下: )
2007-03-18 11 浏览
想食永樂園o既熱狗好耐,見食晚飯前仲有時間,終於走左去買隻試o下..$7單腸老實講,呢到d腸係唔同一般茶餐廳用的廚師腸,係荷蘭腸,都幾幼反而鍾意佢個飽,烘熱左,脆脆地,d黃色醬幾特別,食到有d檸檬味,甜甜地

$7單腸

2007-03-09 10 浏览
今日到中環,經過昭隆街,想起永樂園,諗住買過熱狗比個女試,我都有10年未食過,嘩!加到$7一個,去到買飛.亞姐話唔賣, ??唔賣?? 再問門口包熱狗個中女,嘩!他語氣匈殘,面目埩擰,大聲話:我仲欠人幾廿隻熱狗,你要買等半個鐘.好似我叫佢還錢, 我唯有放下一句:留返你食.p.s.此中女樣貌超衰,包熱狗工夫一流,祝佢一世包熱狗.熱狗檔內四眼叔叔,個樣同十年前都沒變.

好似我叫佢還錢, 我唯有放下一句:留返你食.

p.s.
此中女樣貌超衰,包熱狗工夫一流,祝佢一世包熱狗.

熱狗檔內四眼叔叔,個樣同十年前都沒變.
2007-03-06 15 浏览
和男友仔經過永樂園,佢驚覺我從未食過永樂園0既熱狗,所以買左一隻試下... 好多人排隊,等左好一陣,一試之下覺得佢入面d醬係幾特別0既,有少少甜甜地,配埋個熱包係夾既,條香腸就無咩特別$7一隻細細既熱狗唔算平,味道都ok但未算驚喜,經過開可以一試,不過慕名而來就唔駛la

2007-03-06 26 浏览

屋企人講到永樂園啲熱狗咁正,咪嚟食吓囉。我擇堂食,左手面落地庫就係。不過條樓梯淨係行到一個人。裝修80年代feel, 坐紅色卡位, 都ok!!!叫咗:1) 雙腸熱狗王(堂食價$10, 外賣$8)飽皮幾脆,腸都幾有o趙頭,條腸夾埋啲醬都幾match,不過冇想像中咁好食,啲醬好似甜咗少少。2) 凍奶茶(堂食價$15, 外賣$10)幾好飲,好飲過太興添。不過都係鍾意灣仔日月星街嗰頭嗰間有利大排檔啲奶茶多啲,好懷念呀!3) 炸雞翼2隻(堂食價$20)味道一般,徧乾。不過唔係主打嘢,我唔會咁執著。總結:外賣早餐或下午茶都OKo既。因為堂食貴過外賣。佢哋啲飯麵都要$4x左右。堂食下午茶有熱狗tea set, 留意吓啦,平啲啲。
屋企人講到永樂園啲熱狗咁正,咪嚟食吓囉。

我擇堂食,左手面落地庫就係。不過條樓梯淨係行到一個人。
裝修80年代feel, 坐紅色卡位, 都ok!!!

叫咗:
1) 雙腸熱狗王(堂食價$10, 外賣$8)

2) 凍奶茶(堂食價$15, 外賣$10)

3) 炸雞翼2隻(堂食價$20)
味道一般,徧乾。不過唔係主打嘢,我唔會咁執著。

總結:

2007-02-21 24 浏览
this is the so-called yummy hot dog that u guys have been dying for?tried it some days ago...really dun think so...even the canteen hot dog in my school is much better than that

2007-02-18 11 浏览
個飽同d醬汁超水準, 可惜條腸真係唔得, 又唔好食, 又細條...我覺得銅鑼灣丹麥餅店d熱狗好食好多
2007-02-10 18 浏览
今日經過中環,所以專登黎依度試熱狗,要左一隻孖腸熱狗,個麵包烘過,包面有少少脆,D秘制醬汁幾好味,而D荷蘭腸幾好食,同一般出面果D用脆皮腸唔同,好食D,不過D腸就細條D,但係都好好食
2006-12-26 23 浏览
見咁多人講熱狗,我一次都無食過.....唔知呢度有冇人食過佢o既炒出前一丁呢?我本身係超級鍾意食炒丁,特別係炒丁丁面(即係五香肉丁炒出前一丁),我去親茶餐廳見到餐牌有都一定會叫...食過咁多間都都係呢間最好食, 大碟唔再講,炒出嚟感覺乾身唔多油,五香肉丁同出前一丁混埋一齊.....仲有就係佢會有菜心圍住啲面....感覺冇咁「唔健康」~如果有其他人鍾意食佢地o既炒丁或者其他野食,不妨講吓啦~

如果有其他人鍾意食佢地o既炒丁或者其他野食,不妨講吓啦~
2006-12-02 24 浏览
永樂園熱狗是好耐之前睇雜誌介紹呢到既熱狗,入面話過好好味,見有時間,所以去試下。麵包微脆,腸仔就幾好,秘制醬好好味,酸酸甜甜,整體黎講都ok ,