2024-05-09 52 浏览
全部枱都係用不鏽鋼枱 十足喺泰國食到嘅水門雞飯 唔同嘅係 佢有冷氣 而且非常涼爽 食冬陰功都唔會驚流汗! 喺旺角嚟講啲位都唔算太迫 幾舒適!水門雞飯 $54可以加錢要雞髀!我哋就冇加到,但係估唔到連雞胸都唔鞋!相信佢哋用嘅雞比較嫩! 油飯亦都係唔會太油 恰到好處! 配嘅雞湯亦都好重雞味!冇乜嘢可以挑剔!海鮮冬陰公湯河粉 $60加生牛肉$12 加雞絲$12上枱先知道原來本身已經好多海鮮,有幾隻青口,幾隻蝦,仲有魷魚等等! 所以係唔使加餸都好夠飽! 性價比非常之高! 不過生牛肉都好正! 冬陰功湯亦都好正宗 非常足料! 串燒 $14/1串雞肉串&豬肉串 串燒大大串 上到枱都仲係熱辣辣 配埋濃烈嘅沙嗲醬 更推介推介雞肉 因為佢用咗雞髀肉 嫩滑多汁!馬拉盞西蘭花炒魷魚鬚 $68必食!每次食水門雞飯都要嗌 真心覺得呢個菜最出色 超級多魷魚鬚 而且配埋馬拉盞 好惹味! 每次都要同另一半搶食!凍泰式奶茶 6周年優惠 $8超級抵飲仲要好好飲!完全係泰國飲到嘅味道,如果你想要少甜嘅感覺 只要等佢啲冰融到七七八八就會好甜啦 但都唔會淡咗!

水門雞飯 $54

海鮮冬陰公湯河粉 $60
加生牛肉$12 加雞絲$12

串燒 $14/1串
雞肉串&豬肉串

馬拉盞西蘭花炒魷魚鬚 $68

凍泰式奶茶 6周年優惠 $8
2024-05-09 49 浏览
水門雞飯相信大家都好熟悉架啦,今日時隔一段時間再嚟食,價錢依然係咁親民,份量同樣地咁足😋怪唔之得可以越嚟越多分店啦🥳。🐒秘汁泰式生蝦(6隻)💰$108天氣咁熱就特別會想食生蝦🦐而呢到既生蝦係限量發售,咁就可以確保生蝦既新鮮度啦,所以呢到既生蝦除左大隻之外都好爽口。🐒下午茶餐-水門雞飯💰$58👉🏻加雞什+$10👉🏻雞湯👉🏻馬拉盞肉醬芥蘭苗+$20👉🏻生薑蜜(熱)今日係下午茶時間去到,所以有下午茶優惠🐔感覺好似賺左咁,又慳左少少錢🤏🏻咁就要加番個雞什啦🤣第一次食雞紅同雞腸,原來都好易接受,完全唔會有怪味,配埋個雞汁真係好開胃🤤另外佢每個飯都會有雞湯配係有原因😛因為佢雞汁係甜,當食完飯再飲啖暖笠笠既湯成件事好舒服。🐒韮菜花💰$36另外我本身以為add-on item係會細份啲所以就加多個韮菜花諗住補充下纖維🥬但發覺原來全部都係勁大碟😂到最後都係食得哂,真係好滿足既一餐

🐒秘汁泰式生蝦(6隻)💰$108

🐒下午茶餐-水門雞飯💰$58
👉🏻加雞什+$10
👉🏻雞湯
👉🏻馬拉盞肉醬芥蘭苗+$20
👉🏻生薑蜜(熱)

🐒韮菜花💰$36

2024-05-07 36 浏览
我地3人大餸,也食唔晒水門雞半隻、水門三寶雞飯雞肉嫩滑,就算外賣返到屋企都一樣咁正。啖啖肉,而且肉質軟腍,唔會「鞋」,真係好愛😃。雞皮下冇脂肪,食落爽口,本身唔係咁鍾意食雞皮都覺得唔錯,再點 食佢嘅醬汁,微辣清新開胃,好好味😋炸雞 好惹味,又脆口,家人讚好味。雞腎 軟淋,雞腸唔會un,豬紅夠大件,點個汁食,正午餐 泰式豬手飯豬手去哂骨,入口啖啖肉。豬皮 炆到軟腍,食落黏黏的,好有骨膠原感。而肉都好食,仲有汁點,同樣份量也不少送冬瓜湯,胡椒味重,暖胃,正雞肉串燒(加配)外邊有些燒雞肉香味,內裏雞肉 juicy,唔會乾柴,大大舊,有口感。沙爹醬 香濃,唔會好辣。凍泰式奶茶(少冰)thai tea 味濃,夠大杯,最鐘意可以揀少冰。
我地3人大餸,也食唔晒

水門雞半隻、水門三寶雞飯
雞肉嫩滑,就算外賣返到屋企都一樣咁正。

炸雞 好惹味,又脆口,家人讚好味。
雞腎 軟淋,雞腸唔會un,豬紅夠大件,點個汁食,正

午餐 泰式豬手飯
送冬瓜湯,胡椒味重,暖胃,正

雞肉串燒(加配)

凍泰式奶茶(少冰)
thai tea 味濃,夠大杯,最鐘意可以揀少冰。

外卖自取
2024-05-02 69 浏览
🐔 水門雞飯 (旺角)📍今次嚟到旺角諗唔到食咩好,見到水門雞飯咁多人食🧑‍🧑‍🧒‍🧒,就一於試吓😼。🍴三寶飯 $66啱晒有選擇困難症嘅人,有齊水門雞、炸雞同雞雜🐥。個水門雞好滑,而且仲要冇骨😍!炸雞亦都炸到好脆,嗰飯係油飯嚟,食落好香雞油味😋。🍴泰式腩仔 $54第一次試泰式腩仔🐖,原來佢係炸過嘅五花肉,配埋佢個酸酸甜甜嘅汁,簡直一流👍🏻。🍴香辣肉碎沙律 $70呢一個係食泰國嘢必點嘅前菜嚟🥬,夠晒開胃🤤。🍴脆炸香茅雞翼 $30呢個勁抵食,$28有有四隻雞翼,唔會炸到乾晒,仲係好Juicy💦。🍴凍泰式奶茶 $22雖然佢甜度固定,但唔會好甜🍬,而且好正宗☕️。如果買外賣嘅要留意啦👀,外賣食物係每樣加兩蚊。
🐔 水門雞飯 (旺角)📍

🍴三寶飯 $66

🍴泰式腩仔 $54

🍴香辣肉碎沙律 $70
呢一個係食泰國嘢必點嘅前菜嚟🥬,夠晒開胃🤤。

🍴脆炸香茅雞翼 $30

🍴凍泰式奶茶 $22
雖然佢甜度固定,但唔會好甜🍬,而且好正宗☕️。

如果買外賣嘅要留意啦👀,外賣食物係每樣加兩蚊。
外卖自取
2024-05-01 93 浏览
近排好少行👬旺角今日去到旺角見到好多食肆結業🥹不過而家嘅旺角都👭👫冇以往人來人往嘅感覺行咗幾條街 🤔都諗唔到食咩又唔想食得太飽 同太油膩突然間望過對面街 見到水門雞🐔竟然冇人排隊水門雞係一間排隊嘅店舖今日竟然咁好彩冇人排隊👏🏻👏🏻梗係即刻入去食個🐔海南雞飯無骨海南雞飯😅今次無+$10轉雞髀雞嘅質地鞋鞋地 飯嘅味道較為淡😓附送雞骨湯👍🏼海南雞飯嘅靈魂醬汁🥰🥰無骨豬手👍🏼👍🏼平時嘅我好少食豬手🐷見佢寫住無骨 就好想試一試竟然呢個有驚喜喎夠入味 唔會太鹹肉質腍身 豬手皮食落唔覺好肥膩👏🏻馬拉盞芥蘭完全係芥蘭還芥蘭肉碎還肉碎🫣🫣
近排好少行👬旺角

馬拉盞芥蘭
完全係芥蘭還芥蘭
肉碎還肉碎🫣🫣

2024-04-29 51 浏览
呢間係每次去旺角都會諗起既愛店~因為抵食份量又多黎水門雞飯,咁梗係一定要食水門雞啦,雞肉啖啖肉份量多;肉質亦細緻雞肉皮薄配雞油飯黎食就最夾 牛肉湯牛丸生牛肉湯粉絲$50 因為我唔想食飯所以就試下佢地啲粉麵~出到黎唔錯啵,個牛肉湯底好味!!牛肉片半生熟 唔會話好肥 而且份量都幾多;牛丸就有4粒,黑椒味幾濃原隻燒魷魚 $45 (2串)兩大隻燒魷魚,推薦😍魷魚好厚肉有陣陣炭香味但唔係燒到乾柴嗰種 泰式炒通菜 $54有蒜蓉紅椒炒得好惹味,都幾大碟兩個人share剛剛好 泰式奶茶 $22就係泰國既甜甜味道 食海南雞必飲配搭蘋果雪梨水食完啲辣野 飲返杯剛剛好 唔會太甜,好潤喉舒服
呢間係每次去旺角都會諗起既愛店~因為抵食份量又多

牛肉湯牛丸生牛肉湯粉絲$50

原隻燒魷魚 $45 (2串)

泰式炒通菜 $54
有蒜蓉紅椒炒得好惹味,都幾大碟兩個人share剛剛好

泰式奶茶 $22
就係泰國既甜甜味道 食海南雞必飲配搭

蘋果雪梨水
食完啲辣野 飲返杯剛剛好 唔會太甜,好潤喉舒服
最近每次嚟旺角上堂只要諗唔到食咩都會嚟食水門雞飯,因為好抵食,而且可以食到既蛋白質都比其他鋪頭多🤩成日都見好多人排隊,但係都唔阻我對佢嘅喜愛!好欣賞舖頭嘅枱凳都好還原泰國風味,用哂不鏽鋼枱同餐具,夠晒地道🤓今次兩個人叫咗兩個三寶飯、一碟炒通菜、一杯泰式凍咖啡、一份燒原隻魷魚,一共$250 ,飽到我哋兩個捧住個肚走三寶飯即係雞雜(雞腸雞血雞腎)、炸雞、水門雞呢個飯已經成為我每次過嚟必叫大份夾抵食強烈建議大家一定要加$10轉雞髀!睇圖就見到佢啲雞髀肉勁滑!炸雞都好Juicy好有咬口!🤩最鍾意食內臟嘅我見到雞雜嗰三樣都眼發光🤩雞腸洗得好乾淨,好好食心機嘢,全部都唔腥最鍾意就係炸雞配嗰兩個醬,其中一個係甜甜地嘅好似金拱門個泰式辣醬咁佢呢一個份量又係驚人,睇圖可以見到佢啲水門雞搭到成座山咁高我真係勁飽🤰🏽炒通菜最抵讚嘅係可以揀少油同少鹽!啱晒我又鍾意出街食,但又懶健康嘅人性價比又高60幾蚊大大碟茶餐廳都可能冇呢個價錢燒魷魚個泰式酸辣汁係靈魂🔥喺新鮮鮮魷呀~~燒到啱啱好唔柴呢個最抵讚係可以切埋一件件上泰式凍咖啡呢個一定要叫,個人覺得好飲過泰式凍奶茶(因為冇咁甜)仲要好香嘅咖啡味,係一杯好香好好飲又

三寶飯即係雞雜(雞腸雞血雞腎)、炸雞、水門雞
呢個飯已經成為我每次過嚟必叫
大份夾抵食
強烈建議大家一定要加$10轉雞髀!
睇圖就見到佢啲雞髀肉勁滑!
炸雞都好Juicy好有咬口!🤩
最鍾意食內臟嘅我見到雞雜嗰三樣都眼發光🤩
雞腸洗得好乾淨,好好食心機嘢,全部都唔腥
最鍾意就係炸雞配嗰兩個醬,
其中一個係甜甜地嘅好似金拱門個泰式辣醬咁
佢呢一個份量又係驚人,
睇圖可以見到佢啲水門雞搭到成座山咁高
我真係勁飽🤰🏽

炒通菜最抵讚嘅係可以揀少油同少鹽!
啱晒我又鍾意出街食,但又懶健康嘅人
性價比又高60幾蚊大大碟
茶餐廳都可能冇呢個價錢

燒魷魚個泰式酸辣汁係靈魂🔥
喺新鮮鮮魷呀~~燒到啱啱好唔柴
呢個最抵讚係可以切埋一件件上

泰式凍咖啡呢個一定要叫,
個人覺得好飲過泰式凍奶茶(因為冇咁甜)
仲要好香嘅咖啡味,係一杯好香好好飲又唔會死甜嘅拿鐵咁
三寶飯
泰式炒通菜
原隻燒魷魚
2024-04-22 49 浏览
在旺角豉油街,水門雞飯店舖外都經常排着長龍,今晚我又來到這裏吃晚飯。餐廳播放着輕鬆的泰國歌曲,食物的價格也非常經濟實惠,不過座位就有點擠迫。🥢水門雞飯(加$10雞雜)這是我最喜歡的雞飯,雞肉嫩滑,雞油飯很好味。加$10就有雞雜(雞紅、雞腸、雞腎),份量很多,真的很抵吃☺️。🥢水門撈麵撈麵配上滷水豬手,鴨血及鳳爪,滷水很入味,豬手也很稔,我最喜愛的是滷水鳳爪,吃到香濃的花椒八角味👍🏻。🥢蝦頭膏炒雜菜菜也有幾款選擇,我們選了這款蝦頭膏炒雜菜。廚師將蝦頭膏炒得香氣四溢,搭配新鮮的雜菜,味道鮮美,吃到停不了口😋。如果您喜歡小食,這裡也有一些選擇。炸雞皮是一個受歡迎的小吃,十分香脆,不覺有一點油膩。泰式鳳爪則帶辛辣的味道,非常適合那些喜歡吃辣的人。除此之外,還有炸雲吞、炸雞翼等小食。特色飲品是水門雞飯的另一亮點。龍眼冰🍹是一款清涼的飲品,有著甜蜜的龍眼味道,非常適合夏天享用。香茅特飲🍹則是一種獨特的飲品,帶有香茅的香氣,酸酸的,口感清新,我很喜歡。總的來說,豉油街的水門雞飯是一家物美價廉的餐廳,喜歡吃泰國小攤食物的,相信來這裏不會讓你失望。

🥢水門雞飯(加$10雞雜)

🥢水門撈麵

🥢蝦頭膏炒雜菜

2024-04-19 41 浏览
之前去泰国的时候在水门市场试过一次非常出名的「水门鸡饭」,回港以后一直念念不忘,没想到在香港,水门鸡饭居然已经开了很多年了~ 今天周五难得有空,去了一家离我最近的旺角分店。不愧是网红店~来了以后看到店里面座无虚席,爆满无虚~ 听了店员的介绍以后,试了一下他们家的几个特色菜,感觉超棒,名不虚传! 🐔招牌水门鸡(半只) 鸡肉真的超级滑嫩!而且里面还有鸡肠、鸡血和其它鸡件,配上蘸料味道真的超级棒!回味无穷~ 🐷泰式无骨猪手 刚端上桌就闻到了香味~肉质非常软烂,汁水的味道也非常满足,强烈建议来试一试! 🥩泰式烧腩仔 和中式烧肉很像,但是吃起来感觉更舒服!而且酸辣酱的味道也很棒,这个也强推,有机会一定要试一试~ 这家店的整体感觉甚至比泰国店还要好,附近的小伙伴有机会一定要试一试哦~
🐔招牌水门鸡(半只)
🐷泰式无骨猪手
🥩泰式烧腩仔
2024-04-17 115 浏览
第一次食呢間水門雞,叫左水門雞拼炸雞飯,先講水門雞,我轉左雞胸,但係d雞都算腍,點左個汁會好食好多,都係普通野。跟住就係炸雞,炸雞熱辣辣,幾好食,我覺得炸雞好食過水門雞好多🤣🤣個湯好重胡椒味,第一次飲會surprise,個飯就好普通。
第一次食呢間水門雞,叫左水門雞拼炸雞飯,先講水門雞,我轉左雞胸,但係d雞都算腍,點左個汁會好食好多,都係普通野。跟住就係炸雞炸雞熱辣辣,幾好食,我覺得炸雞好食過水門雞好多🤣🤣個湯好重胡椒味,第一次飲會surprise,個飯就好普通。
位置寬敞,每個座位都有間版,一個個分開。食客都去得好快👀。⭐️ 串燒 (雞肉串、豬肉串) $14/串意外地唔錯。串燒烤得啱啱好,冇過熟、好韌嘅口感。香料調味啱啱好🙌🏻,就咁食都唔會覺得太鹹。點埋佢嘅沙嗲醬😎😎,口感就更加豐富。個人鍾意雞肉串,更嫩滑一啲😙。⭐️ 水門半隻雞 ไก่ต้มครึ่งตัว $108份量都幾多,包埋雞雜,送雞湯。推薦!鍾意水門雞無骨,啖啖肉🤤🤤。雖然睇落去雞有啲蒼白,但係佢嘅肉質嫩滑,多汁得來又唔會覺得好油膩😆。佢冇咗一般切雞嘅黃油同埋油膏,係一個清爽、冇負擔嘅選擇💙💙! 適合健身人士😋😋味道清清地、冇過多嘅調味,明顯食到嫩雞嘅味道👍🏻,蘸埋酸酸地嘅醬就更加惹味。⭐️ 鳳尾蝦炒金邊粉 Phad Thai w/Fresh Prawns $62份量係啱啱好嘅一人份。蝦仁大大隻,冇雪藏味。金邊粉調味,酸甜嘅比例啱啱好😙。幾好味,大大啖就好快食完😂😂。⭐️ 炸黃門鱔魚皮 $36係一個唔簡單嘅炸魚皮。真係用鱔魚皮炸,眼見到有魚皮同埋魚骨,炸到香脆。食到明顯魚嘅味道,不過有少少硬,要多啲牙骨力👀😂 。慢慢咬,㗳清楚魚嘅味道,唔咸、都幾好味🤭。⭐️ 凍泰式奶茶 Iced Thai Milk
位置寬敞,每個座位都有間版,一個個分開。食客都去得好快👀。

⭐️ 串燒 (雞肉串、豬肉串) $14/串

⭐️ 水門半隻雞 ไก่ต้มครึ่งตัว $108
份量都幾多,包埋雞雜,送雞湯。

⭐️ 炸黃門鱔魚皮 $36

⭐️ 凍泰式奶茶 Iced Thai Milk Tea
一開始會擔心好似平時嘅泰式奶茶好甜,但係原來佢嘅奶味、同茶味更突出,無一般泰茶咁甜。

唔錯,呢個同一般嘅奶茶唔同,佢係用咗泰國茶葉做底,另外佢嘅奶味幾濃,茶香同埋奶香都豐富。

📍 旺角豉油街21C號地舖
G/F, 21C Soy Street, Mong Kok
港鐵旺角站 E2 出口, 步行約4分鐘
凍泰式奶茶
水門半隻雞
串燒 (雞肉串、豬肉串)
串燒
2024-04-12
凍泰式奶茶
水門半隻雞
串燒 (雞肉串、豬肉串)
串燒
2024-04-08 168 浏览
今日喺旺角行街經過豉油街見到呢間餐廳就行咗入去食個晚餐今次係我第一次食呢間餐廳所以我就揀咗佢嘅主打--水門雞飯另外我仲揀咗一款小食--炸蝦春捲嘢飲我就揀咗一杯熱嘅柚子蜜水門雞飯嘅味道唔錯🤤佢嘅雞肉好滑 又唔會好肥 而且無骨👍🏻好啱啲唔鍾意嫌食骨麻煩嘅人士食我仲見到隔離枱有小朋友都係食呢個飯飯底係黃油飯味道好香👍🏻呢個飯有兩種醬汁店員人好好 會提醒我啲醬汁一個係辣嘅 另一個係唔辣嘅兩種我都有試下我比較鍾意唔辣嘅醬汁 佢係甜甜地食雞肉加呢隻醬汁好好味個飯另外仲有配一碗湯碗湯可能加咗少少胡椒粉 辣辣地 幾好飲🤤炸蝦春捲嘅味道超級好🤤春捲嘅外皮脆卜卜👍🏻春捲都有醬汁 應該係泰式辣醬如果唔食得辣嘅人 唔點醬汁淨係食春捲味道都超級好柚子蜜嘅味道唔會太甜食完飯之後飲返杯柚子蜜抖下 超正👍🏻
今日喺旺角行街

味道都超級好

柚子蜜嘅味道唔會太甜
食完飯之後飲返杯柚子蜜抖下 超正👍🏻
2024-04-08 38 浏览
由本地人開設的泰式海南雞飯店🍛於大埔、元朗、尖沙咀均有分店。店主鍾情於水門雞飯🐔多次遠赴曼谷取經🇹🇭更從泰國請來大廚坐鎮,所用香料及調味料均由泰國直送✈️正宗泰式水門雞飯甚考究🍚雞身較白,勝在皮薄少脂肪🍗食落爽脆而肉質鮮嫩,加上特製醬汁,味道夾得天衣無縫😍另外亦有10多款主食及小食供應,如泰式乾炒辣牛河、泰式金邊粉及串燒🍡特飲方面除了近來流行的泰式奶茶外,也有洛神花茶、泰式咖啡、椰青、菠蘿冰及青檸梳打等🥤
由本地人開設的泰式海南雞飯店🍛
於大埔、元朗、尖沙咀均有分店。

店主鍾情於水門雞飯🐔
多次遠赴曼谷取經🇹🇭
更從泰國請來大廚坐鎮,
所用香料及調味料均由泰國直送✈️

正宗泰式水門雞飯甚考究🍚
雞身較白,勝在皮薄少脂肪🍗
食落爽脆而肉質鮮嫩,
加上特製醬汁,味道夾得天衣無縫😍

另外亦有10多款主食及小食供應,
如泰式乾炒辣牛河、泰式金邊粉及串燒🍡

特飲方面除了近來流行的泰式奶茶外,
也有洛神花茶、泰式咖啡、椰青、
菠蘿冰及青檸梳打等🥤
  • 水門雞飯
  • 鳳尾蝦金邊粉
  • 泰式乾炒辣牛河
  • 串燒
  • 泰式奶茶
  • 泰式龍眼冰
2024-03-23 46 浏览
同阿女去旺角剪頭髮,搵地方食飯時經過豉油街,見到水門雞飯,阿女話呢間係好好食,成日排長龍等位,今日好彩見到有位,一於入去食返餐。餐廳環境光猛乾淨,店內廚窗掛滿水門雞,令人垂涎欲滴!水門雞飯:雞皮都較薄冇乜脂肪,肉質嫩滑,配埋醬汁味道更佳。油飯好濃香料味而且粒粒分明,附送嘅冬瓜湯胡椒味香濃,味道清甜。水門拼炸雞飯:一碟吃盡兩款雞肉:肉質鮮嫩、雞味甚濃,炸雞比較有口感,油飯帶有清淡雞油味,醬汁偏辣,但令雞肉鮮味更突出。脆炸香茅雞翼:雞翼外脆內嫩,入口時還滲透著濃濃香茅味。脆炸雲吞:雲吞炸得酥脆,外脆內嫩,一咬就食到啖啖肉,點些酸甜醬更惹味。芒果糯米飯:香甜多汁的芒果配上香Q帶點嚼勁的糯米飯,口感非常平衡;加上椰奶,糯米飯中微微的鹹度,卻又引出更多的甜味卻不膩。熱泰式咖啡:泰式咖啡帶著特殊的香氣,因為有加入煉乳的關係 ,味道比較甜。
餐廳環境光猛乾淨,店內廚窗掛滿水門雞,令人垂涎欲滴!

脆炸香茅雞翼:雞翼外脆內嫩,入口時還滲透著濃濃香茅味。

2024-03-19 50 浏览
星期六下晝嚟食水門雞飯,平時都知道等好耐位,今日真係好好彩,等兩三張就已經可以入得老規矩掃qr code落單仲可以叫到午餐朋友叫咗個午餐2號水門炸雞飯油飯香,炸雞嫩滑,而且份量多我就叫咗個午餐8號泰式辣雞絲冬陰功湯河冬陰功微微酸辣,唔會太辣,飲得出有海鮮鮮味好想食份菜,就叫咗個馬拉盞肉醬芥蘭苗份量好多午餐加14蚊就可以加一份泰式炆雞腳數過有成9隻冇諗過係有咁多叫咗份烤麵包 諗住點啲冬陰功湯食發現跟麵包來的醬都非常好食夾板旁邊寫住炸門鱔皮36蚊又叫咗一份嚟試下非常非常非常非常脆泰式奶茶係必叫朋友就要咗泰式咖啡整體今日覺得大超級大滿足, 係出旺角唔食food court嘅好選擇

老規矩掃qr code落單

仲可以叫到午餐朋友叫咗個午餐2號
水門炸雞
油飯香,炸雞嫩滑,而且份量多

我就叫咗個午餐8號
泰式辣雞絲冬陰功湯河
冬陰功微微酸辣,唔會太辣,飲得出有海鮮鮮味

好想食份菜,就叫咗個馬拉盞肉醬芥蘭苗
份量好多

午餐加14蚊就可以加一份泰式炆雞腳