2011-01-23
咁岩今日黎開呢頭, 見近日幾多人係or話炒蛋唔錯, 咪入去試下囉..可能因為時間尚早, 只係12pm, 仲有好多卡位, 坐低, 有個waitress同緊前面幾枱落單, 咪叫埋佢落囉...叫左一個常餐, 包括炒蛋, 多士, 蕃茄牛肉通粉, 諗住遲d先叫野飲, 點知個waitress話: 唔得架, 要一齊入機 (其實我唔相信佢講既野, 但為免加料, 唯有即刻望望有咩飲品叫埋囉) (後來俾我發覺另外一枱餐飲遲d叫都得, 咁即係個別waitress既問題喇!) 叫個waitress俾杯水我, 佢話要等陣先 (見前面果卡食客都有叫佢倒水, 但又唔見有, 再望望其他食客既枱面, 完全唔見一杯水囉, 心諗, 都唔知等幾耐, 咁岩前面有個倒水機, 我咪行去自己倒囉, 點知個waitress喝住我!) (我自己去倒水遮, 使唔使喝住我??! 仲用d咁衰既態度, 今時今日咩服務態度呀??!!)等左大約5分鐘, 熱奶茶到左, 份量少得驚人, 我真係未見過茶餐廳用咁細隻茶杯囉..眼見附近食客叫既點心, 包括牛肉, 燒賣, 盅頭飯既份量又係加細版 (比一般酒樓細2成), 唔通佢覺得客人個個
眼見附近食客叫既點心, 包括牛肉, 燒賣, 盅頭飯既份量又係加細版 (比一般酒樓細2成), 唔通佢覺得客人個個都要減肥??!!
過多幾分鐘炒蛋連多士同通粉都到左..
炒蛋只係微暖, 蛋香欠奉, 唔算滑, 認同or既食友講, 係炒得濕濕地, 無乜特別喎....個人覺得華星整得好食過佢...雖然蛋味都唔係話好多, 但起碼嫰滑好多...未去澳牛, 所以比較唔倒...
多士算唔錯, 雖然都係微暖, 但係搽滿牛油, 烘得唔燶, 可以食晒.....
茄牛通我只係試左通粉同一小粒蕃茄..牛肉同加左甚多茄膏既湯完全無興趣試...通粉感覺只係d 最cheap既大陸通粉, 無味可言, 蕃茄粒就帶有薑味, 對於本身勁憎薑既我真係覺得好惡頂, 所以完全無興趣再食多幾啖..
整體黎講, 食物份量少, 味道普通, 服務態度差, 餐牌選擇極少, 絕對唔會再去! 如果特登搭車去, 肯定呻笨!