2021-10-14 175 浏览
見到好耐冇食放題,又好掛住日式放題,今次揀咗尖沙咀呢間日式放題試吓~佢星期一至四自選時段兩小時任食,每人$318,有唔同款式嘅嘢食,餐廳環境幾大幾闊落,幾正!壽司類有好多唔同種類嘅壽司,包括赤身立魚魚子之花壽司🍣卷得好靚,食落覺得外層嘅三文魚幾新鮮,入面嘅餡料好豐富~另外黑松露油金魚壽司表面有黑松露醬,幾香,壽司好食😋海膽手卷每人每次只限拎兩份手卷,有豐富嘅海膽,食落幾香,仲有紫菜包住,唔錯避風塘炒蟹炒得好香嘅蟹,有濃郁嘅蒜香味🧄鹹鹹地,感覺炒得好有鑊氣,仲有好多蟹肉添花雕醉鮑魚一大舊鮑魚,配埋花雕酒,鮑魚幾有咬口,煙煙韌韌燒香草羊鞍大大嚿燒羊架,燒得好香,半肥瘦嘅羊肉,唔會有好重嘅羊羶味,幾好食😋北海道燒帆立貝好大隻帆立貝,仲有好多芝士喺面,配埋沙律醬,醬汁好多,幾新鮮海燕窩椰汁燉木瓜好香甜嘅木瓜~中間嘅椰汁好濃郁,仲有燕窩,好豐富!幾鍾意啲木瓜肉,幾淋甜,超級推介呢個甜品!Häagen-Dazs 雪糕有唔同口味嘅雪糕選擇,仲可以任食添~超級正!

花雕醉鮑魚
一大舊鮑魚,配埋花雕酒,鮑魚幾有咬口,煙煙韌韌

燒香草羊鞍

北海道燒帆立貝

海燕窩椰汁燉木瓜

Häagen-Dazs 雪糕
有唔同口味嘅雪糕選擇,仲可以任食添~超級正!

2021-10-06
2021-10-14 159 浏览
真係好鍾意食日式放題,因為唔係太貴又可以食好多款唔同嘅食物~呢間尖沙咀嘅殿大喜屋,食物款式好多,比其他分店更加好食同埋高級!刺身、壽司、一品料理、炸物、燒物、鍋物前菜、各種飲品及甜品,咩都有呀!落單好方便自己用QR code order,上菜速度都快,唔使等嚟等去浪費時間,而且唔漏單,我叫咗嘅嘢全部都有~佢仲有一個自助區可以自取各種有酒精或者冇酒精飲品,款式選擇都好多,仲有沙律吧、甜品、炸物同埋熱食。重點就係連雪糕都係可以自取㗎,Häagen-Dazs/movnpick/Dreyer’s 都有,不限數量拎幾多都得!以下係我推薦嘅食物:各款刺身-竟然拖羅都有得任食!仲要質素都OK~其他刺身款式都好新鮮,油甘魚同埋三文魚都好好食。芝麻雞翼-炸得好香脆,而且係雞中翼連埋雞翼尖,口感特別好~燒牛舌-薄薄地,燒得好惹味,朋友仔食咗六串😝燒羊架-啖啖肉,啲邊位又有啲焦香,肉質唔會硬。香芋球-我嘅至愛,煙煙韌韌地瓜丸入面包住香芋泥,雖然好飽,但係忍唔住食完又食!燒比目魚-魚肉好滑,油香十足,配搭沙律醬一流~

呢間尖沙咀嘅殿大喜屋,食物款式好多,比其他分店更加好食同埋高級!刺身壽司、一品料理、炸物、燒物、鍋物前菜、各種飲品及甜品,咩都有呀!

以下係我推薦嘅食物:

芝麻雞翼-炸得好香脆,而且係雞中翼連埋雞翼尖,口感特別好~
燒牛舌-薄薄地,燒得好惹味,朋友仔食咗六串😝

燒羊架-啖啖肉,啲邊位又有啲焦香,肉質唔會硬。

燒比目魚-魚肉好滑,油香十足,配搭沙律醬一流~

2021-10-12 158 浏览
晚上約左朋友去係尖沙咀食放題,餐廳環境好大,座位都好闊落。用電話scan QR code落單,十分方便。自助區有前菜、海鮮(蝦同青口)、多種自選甜品同雪糕雪條放題。仲有限定海膽手卷,海膽味道正常。食物種類都幾多元化。呢到仲有得叫拖羅刺身,幾肥美,有魚香。紅魚薄切配海膽醬油都特別,魚肉淡身,配濃味海膽醬啱啱好。花雕醉鮑魚賣相幾靚,鮑魚有淡淡花雕酒味。避風塘炒蟹鑊氣夠,蟹腳位都多蟹肉。雪糕有movenpick同haagen dazs,無限任食好正。
晚上約左朋友去係尖沙咀食放題
餐廳環境好大,座位都好闊落。
用電話scan QR code落單,十分方便。
自助區有前菜、海鮮(蝦同青口)、多種自選甜品同雪糕雪條放題
仲有限定海膽手卷,海膽味道正常。
食物種類都幾多元化。
呢到仲有得叫拖羅刺身,幾肥美,有魚香。
紅魚薄切配海膽醬油都特別,魚肉淡身,配濃味海膽醬啱啱好。
花雕醉鮑魚賣相幾靚,鮑魚有淡淡花雕酒味。
避風塘炒蟹鑊氣夠,蟹腳位都多蟹肉。
2021-10-11 192 浏览
好耐冇食過放題喇,今次去左尖沙咀殿大喜屋同fd子慶祝生日!一上到去嘩原來裝修左靚左好多,同埋環境好闊落一D都唔逼,重點係好乾淨。好喇坐低左緊係即刻scan QR code落order喇,兩個鐘任食點可以浪費時間!放題重點一定係刺身!三文魚厚切大大片,帆立貝鮮美,赤貝爽脆,銀針魚口感超好,我地最後食左N盤刺身!壽司都好多選擇,有特色之外每件都係bite size,唔會好快食飽人。講下出面d自助bar先,熟食有熱辣辣既炸物,水果bar有海量水果同菜,甜品bar多款到好似酒店buffet咁,最驚喜係連清酒都有得任飲,酒鬼一定要喪飲!同埋重點重點係海膽手卷要自己排隊拎的,勁鮮甜,一定唔好錯過!最後埋單每人三舊水左右,咁既食物質素同埋2小時任食,抵到哭。
好耐冇食過放題喇,今次去左尖沙咀殿大喜屋同fd子慶祝生日!

• 海膽手卷
  • 刺身
  • 和牛薄燒
  • 刺身拼盤
  • 清酒
2021-10-11 134 浏览
朋友約我去尖沙咀食大喜屋,我傻更更走咗去加連威老道嗰間😂原來佢係隔離街嘅殿大喜屋。淨係尖沙咀都有2間,大家book位食飯記得睇清楚地址唔好似我啊!N年無食過,一開𨋢俾個環境嚇一嚇!嘩~大間到好似酒樓咁,午市時段好多人食,但因為地方好闊落所以唔會覺得好逼夾,裝修好新淨光鮮,坐又坐得舒服,環境滿分。一開波先主供外面自助區,第一樣係每人每次限取2份嘅海膽手卷。海膽鮮甜濃郁,份量都唔少,飯略綿。有冇人好似我咁食咗糖水先食主菜😂雪耳糖水雖然冇乜人攞,但真係幾好食喎,好足料而且唔會太甜,我食咗三碗😂跟住就食刺身啦,推介劍魚腩,入口肥美,口感好滑,比起拖羅更加脂肪未咁重,值得encore !我最鍾意食嘅欺凌魚刺身梗係唔少得啦,水準都正常,刺身都好新鮮。叫咗兩款灸燒,一個係三文魚灸燒,一個係左口魚裙邊,兩個都烤得好香好肥美。飲品區好多款酒類任飲,就連啤酒都有幾款,約埋一班朋友嚟隊下酒食下刺身,都幾開心!

N年無食過,一開𨋢俾個環境嚇一嚇!嘩~大間到好似酒樓咁,

一開波先主供外面自助區,

跟住就食刺身啦,
推介劍魚腩,

叫咗兩款灸燒,
一個係三文魚灸燒,一個係左口魚裙邊,兩個都烤得好香好肥美。

2021-10-11 585 浏览
聽朋友講依個殿大喜屋放題唔錯咁就約埋朋友一齊去試下餐廳啱啱翻新過,座位好闊落同一般放題唔同,有D似黎食自助餐自助區有齊炸物、前菜、生果仲有海鮮,係蝦同埋青口唔同既飲品、甜品同雪糕雪條有齊Haagen Dazs、Movenpick同Milk Top平時D放題係只限一杯,依度係任食仲有限定海膽手卷,味道正常刺身除左平時既三文魚、油甘魚最特別係拖羅刺身,有別於其他放題既吞拿魚依度係拖羅,仲要幾肥美,有魚香仲有鱆紅魚薄切配海膽醬油魚味略淡,但肉質好彈牙,值得一試避風塘炒蟹幾惹味,蟹肉都唔少羊架燒得唔乾身,肉質唔錯花雕醉鮑魚咬落彈牙有花雕酒香芝麻炸雞翼夠哂香辣辣,食落好脆口整體食物水準唔錯,性價比高,可以翻兜
聽朋友講依個殿大喜屋放題唔錯
咁就約埋朋友一齊去試下
餐廳啱啱翻新過,座位好闊落
同一般放題唔同,有D似黎食自助餐
自助區有齊炸物、前菜、生果
仲有海鮮,係蝦同埋青口
唔同既飲品、甜品同雪糕雪條
平時D放題係只限一杯,依度係任食
仲有限定海膽手卷,味道正常
刺身除左平時既三文魚、油甘魚
最特別係拖羅刺身,有別於其他放題既吞拿魚
依度係拖羅,仲要幾肥美,有魚香
仲有鱆紅魚薄切配海膽醬油
魚味略淡,但肉質好彈牙,值得一試
避風塘炒蟹幾惹味,蟹肉都唔少
羊架燒得唔乾身,肉質唔錯
花雕醉鮑魚咬落彈牙有花雕酒香
芝麻炸雞翼夠哂香辣辣,食落好脆口
整體食物水準唔錯,性價比高,可以翻兜
拖羅
鱆紅魚
2021-10-07
拖羅
鱆紅魚
海膽手卷
Japanese Sashimi Sushi❤️ All You Can Eat🍣🥢..想食放題❓ 第一時間諗起大喜屋🥢,而最近尖沙咀殿大喜屋剛裝修好,餐廳環境比之前更加舒適典雅。環境靚、食物正、服務好、上菜速度快,當然深得我心❤️。刺身選擇多 夠新鮮;壽司🍣 款式多又精緻。而且拖羅、海膽、鮑魚都係任食,特色壽司種類選不少呢,仲有每次吃日料必吃既火炙Sushi, 魚油香真係非常吸引我。中菜一樣夠水準:花膠、鮑魚、蟹粥、鰻魚、蝦球、西京燒比目魚、黑松露蒸滑蛋、和牛薄燒、燒帆立貝、炒辣蟹,款款都好好味,滿足晒唔同人口味。炸物方面:榴槤炸彈 💛 (香濃)、芝士年糕🍘 (香糯)、紫心香芋丸💜 (芋香),都係我每次必吃呢。甜品方面:海燕窩椰汁燉木瓜,原個上好吸引😍,吃過一系列生冷食物,吃個滋潤甜品 潤一潤唔少得。另外雪糕亦Movenpick、Häagen-Dazs、Milk Top、韓國雪條、雪糕批,款款自取。整晚吃得很盡興,每次都捧着肚皮走呢。..×××××ש尖沙咀金巴利道26號1樓..

×××[殿 大喜屋 -TONO DAIKIYA]×××
©尖沙咀金巴利道26號1樓
2021-10-09 244 浏览
今日8號風球,又係星期六,冇嘢做就打去餐廳問吓有冇開門先,原來佢哋3點幾都有接電話可以booking, 咁我哋就訂枱訂5點,入座嘅時候都未算太多人,可能仍然都係掛緊8號風球啦~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)呢度最出名嘅就係拖羅同埋鮑魚,佢哋嘅刺身亦都算新鮮,帶子同埋象拔蚌好鮮甜。✨✨(≧▽≦)✨飲品種類好多,有埋啤酒任拎,又有梅酒清酒自助形式自己取。👍🏻✨🥃🍺✨最鍾意就係佢哋有個暖櫃可以飲到暖嘅飲品,例如維他奶、竹蔗茅根,非常之好✨✨❤️👍🏻(*≧ω≦) ✨✨✨希望餐廳一直都保持有一個暖櫃可以提供暖飲❤️✨✨仲有佢哋嘅木瓜雪耳勁好味,我哋叫咗4個。✨✨❤️❤️(*≧ω≦)✨❤️牛肉鍋有少少偏鹹味,牛肉味道都算唔錯。(^∇^)(*≧ω≦) 虎蝦好好味又大隻❤️✨✨

椰汁燉木瓜

✨❤️牛肉鍋有少少偏鹹味,牛肉味道都算唔錯。
(^∇^)

• 天婦羅
  • 蟹肉日式蒸蛋
  • 和牛薄燒
2021-10-09 693 浏览
跟朋友約食飯,多人的話通常都會約放題~這樣才會在化算的情況下,大家都可以吃得飽呀~基本上選擇放題都會找一些有梅酒任飲,而且雪糕不錯的餐廳~當然魚生質素很重要,有很多款式就更加分了~這次選了在尖沙咀的殿 大喜屋,重點有任飲梅酒,而且網上評價不錯~大家都表示醉鮑魚值得一試,而且還有Movenpick雪糕可選~放題重點要上菜夠快,而且不要漏單,這間店都做到了~而且刺身都有略略的擺盤一下,不是隨便的一堆~刺身尚算新鮮,松葉蟹腳鮮甜好味,不過太懶,所以不會encore了~相反,甜蝦則不夠鮮甜~但這裏的刺身選擇實在很多~連拖羅跟帶子都可以任點,性價比實在很高~拖羅同帶子都好新鮮,帶子仲encore了好幾次~其餘推介的刺身有象拔蚌,油甘魚,還有私心愛希靈魚~而壽司方面選擇亦有很多,例如左口魚裙邊就是必食,而且個人會無限encore~魚的裙邊本來已經比較滑,左口魚裙邊因為油脂豐富,簡直是入口即融~加上略略燒香的表面,令油香更出,著實推介~其他壽司款式都不過不失,蒜香蝦壽司也可以一試~其他食物沒有點太多,其中最愛的必然是芝麻雞翼~沾了薄薄的脆粉炸香,外皮鬆脆而且雞翼仍然多汁~還有一個放題必點的就是燒菠蘿
跟朋友約食飯,多人的話通常都會約放題~
這樣才會在化算的情況下,大家都可以吃得飽呀~
基本上選擇放題都會找一些有梅酒任飲,而且雪糕不錯的餐廳~
當然魚生質素很重要,有很多款式就更加分了~

醉鮑魚

刺身

放題重點要上菜夠快,而且不要漏單,這間店都做到了~
而且刺身都有略略的擺盤一下,不是隨便的一堆~
相反,甜蝦則不夠鮮甜~

刺身

但這裏的刺身選擇實在很多~
連拖羅跟帶子都可以任點,性價比實在很高~
拖羅同帶子都好新鮮,帶子仲encore了好幾次~
其餘推介的刺身有象拔蚌,油甘魚,還有私心愛希靈魚~

左口魚裙邊壽司

加上略略燒香的表面,令油香更出,著實推介~
其他壽司款式都不過不失,蒜香蝦壽司也可以一試~

芝麻雞翼

其他食物沒有點太多,其中最愛的必然是芝麻雞翼~
沾了薄薄的脆粉炸香,外皮鬆脆而且雞翼仍然多汁~

燒菠蘿

還有一個放題必點的就是燒菠蘿~
沒想到這家寫10片真的會給10片,實在很有誠意~
海倫當然會乖乖吃光~

西蘭花珊瑚蚌

最後被朋友笑稱"真係好鍾意去飲"的西蘭花珊蝴蚌~
味道不錯,珊蝴蚌爽口~
真的是太想念去婚宴才會點的吧~ 😂😂

其實還有很多其他菜式可以點~
其中最想試的是避風塘炒蟹~
不過因為吃起來麻煩,大家都沒有意欲要點就算了...
反正光吃刺身壽司都已經夠回本了,也沒有需要點其他的了吧~
海倫唯一不喜歡這家餐廳太吵了...不過受歡迎也沒有辦法...
2021-07-31
醉鮑魚
左口魚裙邊壽司
芝麻雞翼
燒菠蘿
  • 帶子
2021-10-07 148 浏览
我鍾意食日式放題,大喜屋係我嘅首選,二百幾蚊就可以食到多款食物,其中包括刺身、壽司、一品料理、炸物、燒物、鍋物前菜、甜品等等,款式選擇多樣,一個價錢就可以試晒,任食兩小時!落餐好方便,自己嘟QR code落單,上菜好快冇漏單,店員都好快手熱心,Keep住一路都有收碟。另外仲有自助區可以自取飲品,飲品款式好多汽水、台式罐裝飲品仲有清酒白酒等等,酒精飲品都任飲真係好抵~自助區仲有個款前菜沙律、熱食、甜品等等。不得不提嘅就係Häagen-Dazs同埋movnpick 雪糕都係可以喺自助區任攞任食!魚生好夠新鮮,款式都好多,仲有拖羅可以食添~另外必食仲有燒牛舌、比目魚、芝麻雞翼,呢啲都係我嘅至愛~
我鍾意食日式放題,大喜屋係我嘅首選,二百幾蚊就可以食到多款食物,其中包括刺身壽司、一品料理、炸物、燒物、鍋物前菜、甜品等等,款式選擇多樣,一個價錢就可以試晒,任食兩小時!

2021-10-07 137 浏览
尋日趁住阿媽放假,放咗學我哋嚟到尖沙咀呢邊搵好嘢食~阿媽話想食日式放題,佢啲friend介紹呢間幾好食😋我哋就嚟試吓~刺身類好新鮮又有好多種類嘅刺身!包括三文魚🍣北寄背,希靈魚,拖羅等等~超級豐富嘅刺身,食落覺得肉質幾嫩滑,好好味😋創作壽司有多種特別嘅創作壽司🍣用咗高級嘅材料,包括鮑魚蟹膏昆布山壽司,有一粒鮑魚仔吃壽司上面仲有啲蟹膏鮑魚食落幾爽口,幾正~仲有七彩鵝肝帶子壽司,鵝肝入口即溶,唔錯~柚子胡椒和牛壽司有燒得好香嘅和牛,仲有淡淡嘅柚子胡椒味!蒜蓉花枝珊瑚蚌炒西蘭花炒得好香嘅西蘭花🥦大大嚿西蘭花,蒜蓉味幾香,仲有爽口嘅珊瑚蚌,成個配搭都好正~和牛薄燒燒和牛片薄薄地,食落覺得幾香蟲草花煲花膠烏雞湯有好濃郁嘅雞湯,大大件嘅花膠,食落感覺幾爽口,仲有啲蟲草花,幾鍾意個湯,好好飲蒲燒鰻魚一細件,燒得幾香嘅鰻魚,幾多汁,入口即溶~榴槤炸彈一大舊榴槤炸彈,好脆嘅外皮,趁熱食,入邊啲榴槤果肉會流晒出嚟,好香甜~食落覺得煙煙韌韌,好好味😋甜品區有好多唔同款式嘅甜品🍮好適合甜品控~有馬卡龍,糯米糍,芝士蛋糕等等🍰馬卡龍有唔同嘅口味,幾鍾意檸檬味🍋香脆嘅餅底,配埋酸酸甜甜嘅檸檬,好好食😋仲有朱古力芝

創作壽司

蒜蓉花枝珊瑚蚌炒西蘭花

和牛薄燒
燒和牛片薄薄地,食落覺得幾香

蟲草花煲花膠烏雞湯

蒲燒鰻魚
一細件,燒得幾香嘅鰻魚,幾多汁,入口即溶~

榴槤炸彈

甜品
有好多唔同款式嘅甜品🍮好適合甜品控~有馬卡龍,糯米糍,芝士蛋糕等等🍰馬卡龍有唔同嘅口味,幾鍾意檸檬味🍋香脆嘅餅底,配埋酸酸甜甜嘅檸檬,好好食😋仲有朱古力芝士蛋糕幾甜,有濃郁嘅朱古力味🍫糯米糍都有唔同口味,中間嘅夾心有好多cream,綠茶味有淡淡嘅綠茶清香🍵幾好食~

2021-10-05
2021-10-04 158 浏览
第二次黎食,個場同之前唔同左,新裝修感覺舒服咗,位置都闊落咗。Book咗閒日6:00,唔使咁迫😬出面會有啲冷盤同埋熱食可以食住先,不過其實落單5分鐘左右就有得食,出去拎完嘢飲開埋包豉油都差唔多😂刺身有拖羅任食,另外叫咗三文魚帶子同埋劍魚腩,全部都好新鮮,無咩筋👍🏻壽司足料紮實,啲飯溫度適中👍🏻串燒雞軟骨,另外叫咗牛舌不過冇影😂花之戀就比較遜色 三文魚薄得滯,同埋太少沙律醬啦🥲芝麻雞翼正常天婦羅即叫即整,外脆內嫩👍🏻薄燒和牛,有牛味,落多少少鹽更好最後就到甜品啦,有各款蛋糕雪條乳酪奶凍。當然仲有最緊要嘅movenpick 同h字頭雪糕任食🤤整體環境舒適,食物質素新鮮多樣化,有唔少貴價食材都係任食。唔會拖單,員工態度有禮,價錢合理,可以再食😬

壽司足料紮實,啲飯溫度適中👍🏻

串燒雞軟骨,另外叫咗牛舌不過冇影😂

天婦羅即叫即整,外脆內嫩👍🏻

薄燒和牛,有牛味,落多少少鹽更好

最後就到甜品啦,有各款蛋糕雪條乳酪奶凍。

當然仲有最緊要嘅movenpick 同h字頭雪糕任食🤤

2021-09-23
2021-09-30 281 浏览
高質.新鮮.平價.衞生.舒適三小時任食放題一間可以有拖羅、包魚任食嘅放題食放題來講,我已經好耐無食刺身,原因有好多,或者你可以話我咀叼😂😂😂但我係昵到食刺身都叫咗三四個Round食✌️✌️✌️👍👍👍👍—————————-🤎入到去比我感覺環境舒適、地方大、座位寛闊、衛生乾淨、服務也相當不錯的,可以比我慢慢嘆,慢慢拍照打卡的三小食任食任飲嘅放題,完全係好自在咁食😆好充足的時間,可以話係嘆😂——————————💝平日食放題我都吃熟食多,係呢到有我至愛吃的鮑魚、和我喜愛的刺身😍😍,今日熟食我暫且放埋一邊😆不過我嘅朋友就好似大小通吃未停過口😂——————————-💜用自己電話掃一掃個Code就全部一目了然,想食乜自行落單,新鮮即製,食得安心又放心,衞生又新鮮👍👍而且食物上枱時間唔會慢,點咗單之餘,又可以行出去取沙律🥗、甜點🍮、雪糕🍦、雪條、部份熟食和飲品嘆住先,真係可以長拿長有😂行出去拿食物永遠都係咁乾淨企理,又可以拿到自己的心頭好食物👍——————————-🧡我就好簡單,食幾款自己想食嘅食物就夠,其餘都係朋友叫來吃,我嚐一口味道就可以滿足到了我的食望,隨了鮑魚,我就真係可以食咗十幾隻咁多,是關鮑魚真

高質.新鮮.平價.衞生.舒適三小時任食放題
一間可以有拖羅、包魚任食嘅放題
—————————-
好充足的時間,可以話係嘆😂

——————————
不過我嘅朋友就好似大小通吃未停過口😂

——————————-
——————————-
🧡我就好簡單,食幾款自己想食嘅食物就夠,其餘都係朋友叫來吃,我嚐一口味道就可以滿足到了我的食望,隨了鮑魚,我就真係可以食咗十幾隻咁多,是關鮑魚真係我的至愛中的至愛,永遠都食唔厭😂😂😂😂😂😂

——————————
❤️花鵰鮑魚:好香花鵰嘅味道、鮑魚肉質彈牙,煙靭的口感,就吃出新鮮的質素,味道一流👍⋯⋯
剌身方面,我也是點了幾款較為自己喜愛的款式,雖然係任食,但都唔好浪費食物,我自己就會食得哂先好吃😋
又可以配合反人哋嘅主題,唔好做大嘥鬼😆😆

💗拖羅:🖤象拔丰:💚北寄貝:
💛希靈魚:
幾款都是我比較喜歡吃的刺身,味道鮮甜

———————————-
🤎炸榴櫣:
榴櫣的香,又是我的至愛,炸得香脆、食得滋味😋
🧡鮑魚壽司🍣:我真係一個鮑魚控😆
💙羊架:肉質嫩,味道夠😊
💖比目魚:💚燒靖魚:

魚也是我最愛吃,煎得非常香又嫩滑,我的朋友胃口可真的勁,但我吃半片就夠了,因為實在太多吸引的美食。
🧡甜品馬卡龍、芝士蛋糕、布甸、啫喱,甜品款式多到我數唔晒,雪糕🍦、雪條又係多款式到我自己就睇咗當食咗,平日我一定會吃榴櫣雪條,今日我食我至愛品牌雪糕一杯就夠哂😂
我朋友就超級努力,食完兩杯Haagen Dazs、再➕杯乳酪、仲食得落2條雪條,勁😂😂😂😂😂👍

💜飲品罐裝款式又係超多款、各款冷熱飲品、即磨咖啡☕️、仲有清酒……等等。
想嚟挑戰一下自己可以食到幾多,仲係平靚正,自己去親身去體驗一下,不過記得唔好做大嘥鬼,食得到先好叫,只要你想食,電話掃code 、方便到極👍👍

————————
放題對於我來説,不是不停的吃,而是可以吃到放題內的精點和質素,這裏可以比到我想吃的精華,就是盡在不言中的放題
💚🌹原來星期一至星期五的午市放題仲抵食,「二人同行,第二位減100😱」無聽錯呀,係真架!二百幾元一位咁多精美食物,真係又要搵日去再戰美食😂😂😂😂
————————-
舒適大滿足、吃得開心又知足
其實開心🥳⋯⋯簡單就在你身邊
食..拍…寫已經成為我生活中的一部份
鍾意食…鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶🥰
————————
2021-09-30 274 浏览
🖤 殿 大喜屋 (尖沙咀)🤍尖沙咀金巴利道26號1樓而家殿大喜屋逢星期一至五去食,二人同行第二位就會減$100,見到有得任食拖攞同埋海膽手卷,幾正,唔怪之就算平日晏晝都人山人海!刺身好新鮮,我哋叫咗拖羅,三文魚,赤貝,油甘魚,甜蝦同劍魚腩,款款都好新鮮同肥美,加上厚切,啖啖爽口,另外仲帶咗三款火炙壽司,火炙三文魚最出色,燒出油香!小食有燒牛舌,燒羊架,北海道芝士焗帶子,西京燒比目魚同埋浦燒鰻魚,羊架羶唔重,唔食羊嘅我都覺得易入口,西京燒比目魚醬汁甜甜再配上沙律醬,非常開胃,牛舌就普普通通,唔夠彈牙,如果厚切啲就好當然唔少得海膽手卷,海膽好新鮮,即叫即包,加埋脆脆嘅紫菜食勁夾!我哋加埋都食咗八件壓軸嘅甜品非常驚喜,有movenpick,哈根達斯雪糕任揀,而且鋪頭準備咗自家嘅軟雪糕機同埋甜品🍮我就揀咗燕窩雪耳椰汁燉木瓜,啱晒養顏一族
🖤 殿 大喜屋 (尖沙咀)
🤍尖沙咀金巴利道26號1樓

2021-09-16
午餐
2021-09-28 15989 浏览
星期一Blue Monday,梗要約朋友去「殿大喜屋」盡情食個飽!跟其他放題餐廳相比,裝修後的「殿大喜屋」環境寬敞,食客間的空間感大得多,傾偈時感覺更自在!自助區方面,都有很多選擇!除了一般的沙律吧、甜品區、軟雪糕區、飲品區和炸物區外,最最最估唔到的是,竟然有日本清酒放題任飲呢!餐廳以QR Code點餐,上菜速度迅速,最快的落order後五分鐘即到!而且數量準確,點十片魚生就來十片,不多也不少!一大盤新鮮魚生,很呃like!壽司每款一件,試勻唔同口味!炸廣島蠔外脆內juicy,正!估唔到日本放題都有鮑魚任點,我們一口氣吃了四個呢!更估唔到的是,有食幾個即回本的海膽手卷!雪糕更是酒店自助餐先有的名牌Movenpick和Haagen Dazs,絕非普通的牛奶公司!$295埋單,抵到笑!

一大盤新鮮魚生,很呃like!
魚生

壽司每款一件,試勻唔同口味!
壽司

炸廣島蠔外脆內juicy,正!
炸廣島蠔

估唔到日本放題都有鮑魚任點,我們一口氣吃了四個呢!
鮑魚

更估唔到的是,有食幾個即回本的海膽手卷!

雪糕

$295埋單,抵到笑!
2021-09-27
魚生