2025-04-26
🍴今日又約左男友去咗尖沙咀行街,行到重慶大廈地庫見到都幾多野食,但前一晚我哋食得太飽,見到Treehouse個餐牌係啲健康輕食,我哋就坐低試左幾款素食。🍴我哋叫咗個Treehouse platter,入面有酸種捲餅、酸種薄餅脆片、孝天貝、炸鷹嘴豆波波、雜錦醃酸菜;沙律菜🥗有羽衣甘藍、羅馬生菜、香烤甜椒🫑等等,配烤蒜蓉鷹嘴豆泥同中東芝麻醬超夾,食落好爽,一啲都唔膩。🍴卷餅餅皮咬落煙煙韌韌,落咗啲天然香料調吓味,但唔係啲重口味嘅香料。我將餅皮同沙律菜捲埋,然後點醬嚟食。幾特別嘅係切成心型既孝天貝(Grilled tempeh)同炸鷹嘴豆波波,咬落好香脆。🍴我哋仲叫咗一個Regular Pine🌯,係用酸種發酵而成既捲餅,入面落咗啲中東香料、食材就有蕃茄、青瓜、混合橄欖、薄荷葉、沙律菜等等,又係咬落煙煙韌韌,fresh得黎都頂到下肚,最啱啲減肥人士。🍪最後仲試左夏威夷朱古力曲奇,雖然唔算平,但真係好好味,唔甜又低卡,超邪惡😋🍴想輕食得黎又飽肚,黎呢度又多個選擇👍🏼
🍴想輕食得黎又飽肚,黎呢度又多個選擇👍🏼