2023-10-03
香港真係好多有特色嘅日式居酒屋,如尖沙咀一帶更加有唔少選擇。今日嚟到呢間落酒場,無論裏裏外外都好有和風🎑叫咗幾道主食同朋友一齊分享傾偈:🌟京都味噌青瓜主菜係青瓜,雖然好簡單,但係配埋京都味噌令到簡單嘅嘢食都好好味!師傅仲要喺我哋面前一路燒住啲味噌,影相效果一流!🌟楽海鮮沙律沙律份量超級大,配合埋令時嘅海鮮,味道非常之新鮮,裏面包括多種海鮮刺身,例如三文魚吞拿魚蝦等等😍🌟人氣壽司盛合另外壽司又點?懶得諗我就揀咗佢嘅壽司盛盒,拼曬佢最招牌嘅款式,鍾意佢嘅吞拿魚飯卷,賣相亦都好吸引!🌟西葫蘆豚肉卷 呢度嘅串燒好有驚喜,我特別叫咗佢嘅豚肉串。裏面包着好新鮮嘅蘆筍,超級爽口,而且串燒配嘅燒汁好正,非常香口😇🌟店主の炸脆牛肉卷最後我哋仲叫咗呢個吉列牛,吉列豬就食得多牛就比較少。舖頭炸得好香脆,配有日本傳統食飯嘅蜜糖,但係好容易日本風情享受美食。不過佢知道香港人比較鍾意食吉列豬扒嘅醬汁都特別準備,任君選擇!整體來講呢間居酒屋嘅食物質素都好唔錯,環境氣氛一流!
叫咗幾道主食同朋友一齊分享傾偈:
🌟京都味噌青瓜
🌟楽海鮮沙律
🌟人氣壽司盛合
🌟西葫蘆豚肉卷
🌟店主の炸脆牛肉卷
整體來講呢間居酒屋嘅食物質素都好唔錯,環境氣氛一流!