2022-05-30
2078 浏览
今次第四次去😔 之前幾次都係同朋友去下午茶傾吓嘢好輕鬆,飲下茶舒服下。今日2022-5-30 特登帶長者朋友去試下素食點心。本身諗住坐出邊睇風景,感覺有蚊就要求入去室內坐,點知室內仲多蚊⚠️🦟🦟有個叫阿梅嘅服務員💁,可能覺得我哋轉枱,麻煩到佢,黑口黑面,態度差,一問三唔答,行為舉止唔似係培訓過嘅餐飲服務業人士,上碗碟上茶嘅時候,都令人感覺啲碗碟好唔乾淨;将糯米荷葉收走嘅時候,直情係由剛上嚟嘅點心上面跨過。今次啲嘢食質素‼️都差咗好多,唔知係因為疫情人流少,keep唔到,定係換咗人,維持唔到之前個水平同賣相。最令人無法容忍的是餐廳個衛生情況差⚠️⚠️⚠️我哋坐咗喺窗邊,坐低已經不停覺得有蚊滋擾,又見唔到打唔到,留意到窗台種咗一盆指天椒🌶️,椒開始乾,但隻盆面嗰陣土好濕潤嘅,做食肆嘅人冇理由唔留意到擺啲咁嘅盆栽喺室內特別惹蚊,再加上近排的氣候同天氣🥹 埋單時問阿梅點解咁多蚊🦟,依然都係黑口黑面,唔答。食完之後,一出間餐廳門口我已經要除鞋check吓鞋入邊係咪入咗蚊⋯⋯ 都去唔到第二度,皆因全身好痕,需要盡快返屋企沖涼🚿。BTW,成間鋪唯1⃣️一位先生,可能係老闆或者係有股份嘅,由頭到尾態度都好好,好好招
BTW,成間鋪唯1⃣️一位先生,可能係老闆或者係有股份嘅,由頭到尾態度都好好,好好招呼,都主動話幫我哋換一隻碗碟。佢相對熱情,可能知道其他服務員好冷漠😒好冷淡。
呢一間樂茶軒我以後應該都唔會再去。