2021-12-27 133 浏览
出左尖沙咀shopping,之後肚餓又想食點心,就去左樂意點心。坐底order左8樣野,有蠔皇叉燒包、珍寶帶子腸粉、沙律蝦春卷、川味拍蒜青瓜、柴魚花生豬骨粥、榴槤炸彈、潮州粉果及上湯鮮竹卷。叉燒包入面多叉燒而且蠔味濃。帶子腸粉好鮮甜,帶子又大隻。蝦春卷好香脆,沙律醬更帶出蝦嘅鮮味。青爪切粒配上辣味及蒜味超級開胃。柴魚花生粥真係好多料,而且粥底好綿,配埋豬骨夠肉鮮味。榴槤炸彈青綠色好搶眼,口感好似糯米滋咁但內裏包住榴槤果蓉,鐘意榴槤嘅朋友勿錯過。潮州粉果夠傳統、皮薄又餡多。鮮竹卷食點心必叫,因為配上湯食,味覺層次分明。茶今次要菊花,清甜又香口。

叉燒包入面多叉燒而且蠔味濃。

帶子腸粉好鮮甜,帶子又大隻。

蝦春卷好香脆,沙律醬更帶出蝦嘅鮮味。

青爪切粒配上辣味及蒜味超級開胃。

柴魚花生粥真係好多料,而且粥底好綿,配埋豬骨夠肉鮮味。

潮州粉果夠傳統、皮薄又餡多。

鮮竹卷食點心必叫,因為配上湯食,味覺層次分明。

茶今次要菊花,清甜又香口。
2021-12-25 93 浏览
其实我已经光顾了此店已有三次,这间点心店的点心确实不错,质量和水準都不错,店铺比较细小,而且坐位不算太多,比较窄小的,有四个卡位比较舒服,所以在中午放饭时间经常出现现大排长龙的情况。其实它的点心价格也不算便宜呀😅,但有个优惠时段:早上8-11及下午茶2-6有88折,还有个全日的一人套餐选一个炖汤配蒸饭$68,加点心$10一款(最多选2款)免一位茶费(但不能与优惠同时使用)。选了这个套餐有汤,有饭及点心,放下$88就可以吃完走人。我和朋友来三次光顾都是点这个套餐,非常超值!特别推荐:叉烧包,又热又好吃味、成水角,松脆香口热度多问、鱿鱼肉饼饭、风爪排骨饭,热度夠,肉嫩美味及椰子鸟🐔汤,鲜甜美味
其实我已经光顾了此店已有三次,这间点心店的点心确实不错
,质量和水準都不错
。我和朋友来三次光顾都是点这个套餐,非常超值
!特别推荐:叉烧包,又热又好吃味
、成水角,松脆香口热度多问

2021-12-22 71 浏览
樂意點心 (尖沙咀).好耐無食過點心,因為個人好懶都好少會飲到早茶😆呢啲鋪好好,幾時都可以飲茶食點心! 環境仲要好好👍🏻. ▪️ 絕配套餐 $68▪️.呢個套餐好抵食, $68可以揀個籠仔飯,湯以及小食。我地加$18要左個籠仔豉汁帶子飯,略嫌飯粒太濕唔夠乾身,但帶子嘅熟成程度非常好,偏生正合我口味😋有一大盅燉湯椰子燉烏雞,少少藥林味但唔會苦好好飲,加$10有白灼菜心配蠔油,再加$10有兩大粒鮮竹牛肉球,好食! ▪️奶皇流沙包▪️.真係金黃流沙,唔算過多鹹蛋黃!. ▪️越式米網炸兩腸▪️.呢個好好食,個人覺得必叫,滑溜嘅腸粉加上脆脆地嘅米網,炸兩都係外脆內軟,再加豉油正(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎). ▪️棗紅糕▪️.女士通常愛吃,我貪佢夠煙韌(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) .▪️藍莓布甸🫐▪️.好耐無食過呢啲加勁多花奶嘅布甸,藍莓味唔算重!.📌 樂意點心 (尖沙咀)尖沙咀漢口道19-21號地舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
樂意點心 (尖沙咀)

▪️ 絕配套餐 $68▪️

▪️奶皇流沙包▪️
真係金黃流沙,唔算過多鹹蛋黃!

▪️越式米網炸兩腸▪️

▪️棗紅糕▪️
女士通常愛吃,我貪佢夠煙韌(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

▪️藍莓布甸🫐▪️
好耐無食過呢啲加勁多花奶嘅布甸,藍莓味唔算重!
📌 樂意點心 (尖沙咀)
尖沙咀漢口道19-21號地舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-12-17 997 浏览
尖沙咀區繁華鬧市,仲時近聖誕節更加特別多人啦!買聖誕禮物行過樂道見到呢間點心店門口多人等位,鋪頭裝修簡約又舒服❤Yeah 有位喇入去睇下有咩點心食先😁啲點心唔貴喎🤩好抵食 原來係優惠時段仲有88折添呀❤怪唔之得咁多人啦👍👍珍寶帶子腸粉, Yeah 好lucky呀!呢個腸粉係今期新出嘅菜單嚟嘅😋真係每一粒都有原隻帶子,腸粉好滑yummy呀😁奶黃流沙包,啲奶皇流出嚟咁濟呀, 軟淋淋勁好味😋😋川味拍蒜青瓜❤酸酸辣辣地好開胃呀 👍👍虎皮釀尖椒 , 有三隻尖椒釀咗魚肉落去, 煎到好香脆尖椒辣辣地好惹味😋芝士脆蝦卷 , 一咬落去啲芝士流出泥加上有蝦喺裏面好鮮咪脆卜卜🤩柴魚花生豬骨粥, d粥好眠好足料好好味呀❤上海小籠包,三隻大大隻㗎 🤩睇下皮薄餡靚呀❤d肉好大嚿好多d皮薄, 一咬落去啲湯汁好多流出嚟架👍呢個“正”楊枝甘露,個樽好靚同埋飲落去真係好香芒果味囉,仲有啲果肉食好正🤩好耐冇飲過啦😋😋白桃烏龍茶記住要叫呀💯一飲落去嗰陣桃味好香👍越飲越濃越飲越好味😋睇下個壺同埋個茶杯幾精緻🤩

奶黃流沙包,啲奶皇流出嚟咁濟呀, 軟淋淋勁好味😋😋

川味拍蒜青瓜❤酸酸辣辣地好開胃呀 👍👍

柴魚花生豬骨粥, d粥好眠好足料好好味呀❤

• 奶黃流沙包
  • 上海小籠包
  • 楊枝甘露
  • 白桃烏龍茶
  • 虎皮釀尖椒
今日5點幾肚餓,想係尖沙咀搵d 下午茶食下,發現呢間係isquare 對出漢口道既點心鋪,好似係新開既,就入去試下,點知有驚喜😍😍😍👍🏼。我地兩個人叫左幾樣野。😍😍有炸兩腸,雞蛋散,蒜容海建飯,雞腳燉花膠,上湯鮮竹卷,咖喱魷魚。🥰🥰有驚喜嘅位置係,我哋兩人去食都只是每人$90左右,但叫了六樣嘢。😍😍味道上都唔錯,分量足夠。裝修都新淨,光線光猛。👍🏼👍🏼首先嚟到㗎呢係炸兩腸,配上豉油,炸兩夠脆,唔會林,食落去口感不錯。👍🏼雞蛋散配上麥芽糖,鬆軟脆口,食落口感不錯。蒜蓉海鮮飯,係用蒸籠上的,海鮮係帶子。配上醬油,連同薄荷葉一齊去蒸,食落去帶子同醬油嘅味道同飯融為一體。味道唔錯。🤪🤪雞腳燉花膠,一個湯,用料足,入邊有兩隻雞腳,有花膠,仲有其他藥材,煲出嚟的湯,味道足,沒有味精。好飲。最後嘅咖喱魷魚,上湯鮮竹卷都是很好食的,夠晒入味,最緊要係買單的時候感覺上非常抵每人$90 ,都食到六樣嘢。性價比高👍

味道上都唔錯,分量足夠。裝修都新淨,光線光猛。👍🏼👍🏼

雞蛋散配上麥芽糖,鬆軟脆口,食落口感不錯。

2021-12-07 86 浏览
尖沙咀食點心好地方,點心質素唔錯,有高質酒樓水準 🔸️人參灌湯餃 $36大大隻灌湯餃,好豐富餡料,湯底又正👍 🔹️鮮竹牛肉球 $15大粒牛肉球,可以加點喼汁,更突出牛肉球味道😋 🔸️奶黃流沙包 $16熱辣辣軟綿綿嘅流沙奶黃蓉,皮薄又有足料餡😋 🔹️越式米網炸兩腸 $30好特別嘅越南特色,入面有油條,而且腸粉厚薄適中 🔸️虎皮釀尖椒 $25鯪魚肉釀係新鮮椒入面,加上特別醬汁,非常好味道 🔹️雲腿雞腳燉花膠湯火喉十足又足料,仲有大塊花膠嘅靚湯👍 🔸️棗皇糕 $20足料紅棗糕,紅棗味濃整體點心質素高,而且價格合理,又唔駛好似酒樓多限制,朝早要等位,夜晚又無點心食,呢度彈性高又高質
尖沙咀食點心好地方,點心質素唔錯,有高質酒樓水準

🔸️人參灌湯餃 $36
大大隻灌湯餃,好豐富餡料,湯底又正👍

🔹️鮮竹牛肉球 $15
大粒牛肉球,可以加點喼汁,更突出牛肉球味道😋

🔸️奶黃流沙包 $16
熱辣辣軟綿綿嘅流沙奶黃蓉,皮薄又有足料餡😋

🔹️越式米網炸兩腸 $30
好特別嘅越南特色,入面有油條,而且腸粉厚薄適中

🔸️虎皮釀尖椒 $25
鯪魚肉釀係新鮮椒入面,加上特別醬汁,非常好味道

🔹️雲腿雞腳燉花膠湯
火喉十足又足料,仲有大塊花膠嘅靚湯👍

🔸️棗皇糕 $20
足料紅棗糕,紅棗味濃

2021-11-21 116 浏览
最近經過這店發覺好多人等位,今日出開尖沙咀,正午十二點,決定試吓睇吓有冇位,好好彩剛好有位,地方比較細,二人枱也比較細,茶位$5位,算平,有菊花茶叫,算特別,叫咗雲腿雞腳燉花膠湯$48、奶皇流沙包$16、珍寶帶子腸$42、點心拼盆$42、人參灌湯餃$36、蟹柳棉花雞$28,不用加一,味道方面,流沙包真係好流,熱辣辣,好味,人參灌湯餃唔覺有參味,個湯比較淡而且少,腸粉D皮比較厚,棉花雞啲雞幾滑,整體而言ok,下次會試吓佢個蒸飯同楊枝甘露.
2021-11-17 135 浏览
朋友約左行街 本來諗住食韓國菜 但想去既地方離海港城都有段距離 所以就隨意揀左尼間近近地 唔知係咪lunch時間 所以去到要排隊 大概都排左20分鐘左右 除左卡位其他坐位都有啲窄 兩人位中間隔左膠板 但店員上點心下下都經過我地頭頂 每隔一陣我地就要扭下個身 挪下張凳借過俾店做嘢 尼點需要改善下我地兩個女人仔 眼闊肚窄一坐低就點左8份點心 跟住見到楊枝甘露個樣又靚 又點左兩樽😻😻絕配套餐好抵食一份籠仔蒸飯大大份加兩款點心先係$68仲可以加$10換最多兩款點心而且籠仔飯非常好食 飯既質感粒粒分明 唔錯👍👍👍

絕配套餐好抵食
一份籠仔蒸飯大大份
加兩款點心先係$68
仲可以加$10換最多兩款點心
而且籠仔飯非常好食 飯既質感粒粒分明 唔錯👍👍👍
  • 籠仔鳳爪排骨飯
2021-11-11 129 浏览
早兩日行過見排長龍,所以今日嚟試吓。。。好在早一步,跟住見到外面排長龍🍀一入門口呢幅畫,令我諗起梵高嘅『盛開的杏花』椰子燉烏雞冬天來了,係時候要補一補😙食完飯冇口渴👍🏻人蔘灌湯餃點解啲湯好有菜嘅味道🤔菜湯⁉️人蔘湯⁉️鮮蝦菜苗餃好多🦐鮮竹牛肉球龍仔土魷肉餅飯肉餅好多粉,飯好淋籠仔豉汁帶子飯要另加$18,感覺唔多抵。。。飯好淋唔明白點解座位會咁擺法,兩個食一餐中午飯,要起身10萬次🤦🏻‍♀️
一入門口呢幅畫,令我諗起梵高嘅『盛開的杏花』

椰子燉烏雞
冬天來了,係時候要補一補😙
食完飯冇口渴👍🏻

肉餅好多粉,飯好淋

籠仔豉汁帶子飯
要另加$18,感覺唔多抵。。。飯好淋

2021-11-10 110 浏览
無意中發現呢間點心今日黎試下呀七點前黎到唔駛等位店唔算好大所以位唔算多呀點左~一人SET包左籠仔蒸飯+燉湯(再可以加配點心最多兩款)加左錢揀籠仔蒜容蝦蒸飯見比較少見飯量都幾多個人覺得一個男人都夠飽蝦都有四至五隻SIZE就正常唔會好大但又唔會好瘦削蒜好香加埋蔥撈飯食已經好惹味呀~響螺花旗參燉湯都幾夠火候既幾濃花旗參味呀兩個人SHARE飲都夠喉呀~加配咸水角黎到估唔到好熱辣辣仲要好脆下口感幾好~加配菜苗餃都幾多材枓呀皮算OK唔會好厚皮都係即蒸既~旦散呢個好耐無食唔係好多地方有呀所以一見到就揀左最衰我地等到最後先食就凍左呀都鬆脆既有少少芝麻幾香
無意中發現呢間點心
今日黎試下呀
七點前黎到
唔駛等位
店唔算好大
所以位唔算多呀

點左~
一人SET
包左籠仔蒸飯+燉湯(再可以加配點心最多兩款)
加左錢揀籠仔蒜容蝦蒸飯

都鬆脆既
有少少芝麻幾香
2021-11-10
  • 燉湯
🍽🍴🍽🍴🍽🍴🥟🥟🥟🥟🥟🍴🍽🍴🍽🍴🍽-鋪頭裝修幾新淨,地方唔大,不過咁啱下午茶時間唔算好多人,卡位都算幾好坐。🥢 合桃包 (兩件) $16 🆙包面嘅合桃烘得超脆,入面仲有啲芝麻🤩,食落勁香口。🥢 上湯鮮竹卷 (三件) $25 🆗湯底唔會好油膩,鮮竹卷入面又係超多料😽。腐皮好香豆腐味。🥢 D24榴槤炸彈 (三件) $32 🆙食落外脆內軟幾彈牙,榴槤味都易入口,就算唔鍾意食榴槤都值得一試!😍🥢 珍寶帶子腸粉 $40 🆖帶子真係超級大粒,但食落唔唔太彈牙無乜鮮味,腸粉外皮略嫌唔夠滑😵‍💫。🥢川味拍蒜青瓜 $20 🆖青瓜食落好爽脆,醃耐啲入味啲應該會更加好食。🥢 椰子燉烏雞 $38 🆗天氣開始轉涼真係超啱飲烏雞湯🌟!配埋啖啖椰子飲落勁清甜,不過個湯有烏雞難免有啲油膩🐥。🥢 柴魚花生豬骨粥 $26 🆙碗粥好大碗,但唔會話煲到好稀,入面仲好足料🤣。🥢 鮮蝦菜苗餃 (兩件) $15 🆗菜苗餃雖然得兩件,但係兩件都好大隻,裏面嘅蝦肉誠意十足😽。-🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/

🍽🍴🍽🍴🍽🍴🥟🥟🥟🥟🥟🍴🍽🍴🍽🍴🍽

🥢 合桃包 (兩件) $16 🆙

包面嘅合桃烘得超脆,入面仲有啲芝麻🤩,食落勁香口。

🥢 上湯鮮竹卷 (三件) $25 🆗

湯底唔會好油膩,鮮竹卷入面又係超多料😽。腐皮好香豆腐味。

🥢 D24榴槤炸彈 (三件) $32 🆙

🥢 珍寶帶子腸粉 $40 🆖

🥢川味拍蒜青瓜 $20 🆖

青瓜食落好爽脆,醃耐啲入味啲應該會更加好食。

🥢 椰子燉烏雞 $38 🆗

🥢 柴魚花生豬骨粥 $26 🆙

碗粥好大碗,但唔會話煲到好稀,入面仲好足料🤣。

🥢 鮮蝦菜苗餃 (兩件) $15 🆗

菜苗餃雖然得兩件,但係兩件都好大隻,裏面嘅蝦肉誠意十足😽。

🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.25/10
🍽🍴🍽🍴🍽🍴🥟🥟🥟🥟🥟🍴🍽🍴🍽🍴🍽
2021-11-03 114 浏览
樂意點心每款食物都足料好味,茶位都係$5雞,仲有個人套餐都係$68有飯有湯,+$10仲有得+點心(最多+2款)餐具同茶壺都別具特色,帶少少韓風,環境好靚,配上時尚背景音樂🎵有別於一般茶館❤️每一樣點心都係用心製作,唔係一般茶樓可以食到,好新鮮,而且嗌套餐真係抵到爆!啲燉盅都好好飲,啱晒無飯家庭!美味指數:4.5/5環境:4.5/5服務:4/5抵食指數:4.5/5地址:尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈地下tel: 23368939#香港美食 #尖沙咀美食 #尖沙咀點心 #點心 #茶館❤️
樂意點心
啲燉盅都好好飲,啱晒無飯家庭!
美味指數:4.5/5
tel: 23368939
#香港美食 #尖沙咀美食 #尖沙咀點心 #點心 #茶館
❤️
1K
平時番工唔得閒去飲茶, 星期六日又多人到爆, 真仔好耐無食過點心啦! 近排比我發現左依間新開既點心專門店, 乾淨企理又唔會好似酒樓咁嘈, 放左工黎食做晚餐都無問題, 個日行過見到新開張仲做緊全單88折, 即刻入左去試。點心價錢比想像中平, 款式又多, 連鵪鵓蛋燒賣, 蛋散依d old school野都有。今晚食既每樣點心都係新鮮出爐熱辣辣!鮮蝦菜苗餃 大隻飽滿, 皮軟熟煙韌, 原隻鮮蝦係入面, 好味~鵪鵓蛋燒賣 依個手工野買少見少, 燒賣既肉餡足料又香蟹柳棉花雞 叫棉花雞都係中意食魚肚咋, 佢件魚肚夠厚食落唔腥又有口感。籠仔蒜蓉海蝦飯依個都係必點, 份量大兩個人加少少點心已經好夠, 一打開勁香蒜蓉味, 飯已經滲左蝦同埋荷葉既香, 米飯唔會太濕(蒸飯好多時都濕得濟), 有質素。人參灌湯餃啖湯好清甜, 湯餃大大隻, 皮薄餡靚白灼西生菜普通既生菜~麥味雞蛋散我最愛既蛋散! 首先唔係道道有得食, 再者就算有得食未必好食, 如果你都中意食蛋散咁就必嗌, 因為食得出佢新鮮整起唔係放左好耐個種, 口感鬆化又有蛋香, 加埋蜜糖超yummy! 大大件有成4件, 我一個人食左3件楊枝甘露臨走前叫左樽楊枝甘

鮮蝦菜苗餃
大隻飽滿, 皮軟熟煙韌, 原隻鮮蝦係入面, 好味~

鵪鵓蛋燒賣
依個手工野買少見少, 燒賣既肉餡足料又香

蟹柳棉花雞
叫棉花雞都係中意食魚肚咋, 佢件魚肚夠厚食落唔腥又有口感。

籠仔蒜蓉海蝦飯

人參灌湯餃
啖湯好清甜, 湯餃大大隻, 皮薄餡靚

白灼西生菜
普通既生菜~

麥味雞蛋散

楊枝甘露
臨走前叫左樽楊枝甘露拎番屋企飲, 質感唔會太薄好夠味, 有柚肉同芒果肉

椰汁桂花糕
椰香既甜唔會太over, 唔會蓋過桂花既清香, 兩種味道都食到, 作為甜品唔會甜膩, 推介

食咁多野全單88折左之後人均只係$100, oh my god勁抵, 屋村酒樓既價錢可以食到咁高質點心, 一定會再回頭幫襯!
2021-10-31 92 浏览
第一次去食好驚喜! 籠仔蒸飯仲可以配燉湯68 起 好驚喜!點心好好食, 鵪春蛋燒賣好大隻蝦真心要encore店仔細細,店員見我地2 個點左成10 樣野一有位安排我地轉左4 人位好好喔 點心熱辣辣,特別籠仔蒸好香 真材實料燉湯 特地選了 椰子雞 同 花旗蔘響螺一打開好香 好濃味 飲落就知好足料食左成10 樣野 連茶位250 蚊有找
第一次去食
好驚喜! 籠仔蒸飯仲可以配燉湯
68 起 好驚喜!
點心好好食, 鵪春蛋燒賣好大隻蝦
真心要encore
店仔細細,店員見我地2 個點左成10 樣野
一有位安排我地轉左4 人位
好好喔

點心熱辣辣,特別籠仔蒸好香 真材實料
燉湯 特地選了 椰子雞 同 花旗蔘響螺
一打開好香 好濃味 飲落就知好足料

食左成10 樣野 連茶位250 蚊有找
2021-10-29 80 浏览
樂意點心 📍尖沙咀前幾日去開尖沙咀 行完街同屋企人去咗食呢間手作點心😛 所有點心即點即做 值得一試🥰絕配套餐 $68🤎籠仔豉汁帶子飯 $68 有一個籠仔飯加燉湯真係好抵😆😆 帶子有五、六粒 大隻得黎好嫩滑🥰 加埋蒜蓉同豉油令味道更加豐富 好味😋🥥椰子燉烏雞呢個燉湯都好足料😛 有好多椰子肉同烏雞 椰子雞湯清甜冇味精 飲完都唔會口渴😋💛D24 榴槤炸彈 $32呢個榴槤炸彈同平時放題食開嘅唔同😛 好大粒之餘入面仲真係有好多榴槤蓉😆 榴槤控必試😋🦐鮮蝦腐皮卷 $15有兩大件腐皮卷 切開四份 入面有好多鮮蝦😛 蝦肉爽口彈牙 腐皮炸得好香脆😋 抵食👍🏻🌶虎皮釀尖椒 $25一碟有三件 鯪魚肉好多 青椒唔辣 配埋泰式辣醬好惹味😆🥭楊枝甘露 $23最後叫個甜品食 佢地嘅楊枝甘露係用一個樽仔入住 好得意😍 入面有好多芒果粒同西柚肉 酸酸甜甜好開胃😋
樂意點心 📍尖沙咀

絕配套餐 $68